Ezeket a filmeket ajánljuk csütörtökre

A csütörtök esti tévézés aranyat ér!

Az utolsó boszorkányvadász - Film+, január 4. csütörtök, 21h

Ötszáz éve háború dúlt az emberek és boszorkányok között, akik a világra akarták szabadítani a fekete halált. Boszorkányvadászok seregei harcoltak a gonosz ellenséggel az egész világon, köztük Kaulder (Vin Diesel), akinek sikerült megölnie a boszorkányok királynőjét. Ám a halála előtti pillanatban a királynő halhatatlansággal átkozta meg Kauldert, ezzel mindörökre elválasztva őt feleségétől és lányától. Mára ő az utolsó boszorkányvadász. Egy pappal és egy boszorkánnyal az oldalán folytatja a törvényen kívüliek vadászatát. Meg kell állítaniuk Belialt, aki fel akarja támasztani a boszorkányok királynőjét, hogy az emberiségre zúdíthassa a fekete halált.

 

B13 - A bűnös negyed - Moziverzum, január 4. csütörtök, 21h

Párizs, 2013. Fal különíti el az elgettósodott külvárosokat. Nincs többé jog, nincsenek szabályok, nincs törvény, csak a bandák korlátlan uralma. Damien a rendőrség elitjéhez tartozik, egy különleges bevetési csoport tisztje, szakértő a harctudományokban, de mestere a beépülési technikáknak is. Most pályafutása legmeredekebb megbízatását kapja a kormánytól: a 13-as körzet legnagyobb hatalommal bíró bandája, a rettegett Taha és emberei megszereztek egy tömegpusztító fegyvert. Damien-nek be kell épülnie ebbe a környezetbe, hogy hatástalanítsa az időzített bombát. Társul a sittről szökő Leito-val, a keleti harcművészetekben jártas, bosszúvágytól fűtött profi bűnözővel, akinek egyetlen célja, hogy kimentse Taha karmai közül túszul ejtett húgát, Lola-t. Az akció során azonban a következő kérdések is felvetődnek: ki kinek dolgozik, hol rejtőznek azok, akik valójában mozgatják a szálakat és kinek a céljait szolgálja a bomba?

 

Spotlight - Egy nyomozás részletei - Paramount Network, január 4. csütörtök, 21h

Az igaz történeten alapuló filmben a Boston Globe munkatársai egy helyi pap szőnyeg alá söpört gyerekmolesztálási ügyében nyomoznak, ami alapjaiban rengeti meg a katolikus egyházat.

 

Mátrix - RTL HÁROM, január 4. csütörtök, 21h

Neót, (Keanu Reeves) a komputer hackert nem érdekli a kérdés. 1999 van, és ő a komputeres adatrablók egyszerű életét éli. Mindaddig, míg Morpheus, a rejtélyes idegen (Laurence Fishburne) rá nem ébreszti, az élete függ tőle, hogy rájöjjön a Mátrix titkára: arra, hogy semmi sem igaz. A világ rég elpusztult, ők a XXIII. században élnek, és a maradék túlélő számára csupán komputerek szimulálnak egy már rég nem létező világot. Neo szembe akar nézni a valósággal. Rajta kívül is vannak néhányan, akik a programon kívül, a komputerek uralta világon túl bujkálnak. Az emberek között viszont a gépek emberformát öltött ügynökei rejtőznek. Mindannyian azt a prófétát keresik, aki a legenda szerint eljön majd, és visszaadja az embereknek a Földet _ és most mindannyian Neóra vadásznak...

 

Fantomas a Scotland Yard ellen - AMC, január 4. csütörtök, 21h

Fantomas, az álarcos szupergengszter megállíthatatlanul hajtja végre akcióit, miközben mindvégig ismeretlen marad. Konok ellenfele, a kudarcokba beletébolyult Juve felügyelő nem adja fel a reménytelen küzdelmet és a Scotland Yard segítségével hajtóvadászatot indít Fantomas ellen.

 

A tűzben edzett férfi - Mozi+, január 4. csütörtök, 21h

A lecsúszott mogorva ex-CIA ügynök (Denzel Washington), barátja tanácsára elfogad egy munkát az emberrablásokban tobzódó Mexikóban. Egy gazdag család kislányára kell vigyáznia, ami rutinmunkának tűnik, de mégis beletörik a bicskája, amikor elrabolják a gyermeket...

 

Szeretném, ha szeretnél - Filmcafe, január 4. csütörtök, 21h

Mary Fiore (Jennifer Lopez) esküvőszervező, okos és gyönyörű, ám rendkívül magányos, mert egyszerűen fogalma sincs, hol keresse a nagy Őt. A megoldás sorsszerűen, egy elszabadult szemetes konténer képében érkezik, amely elgázolná Maryt, ha a jóképű gyermekorvos, Steve (Matthew McConaughey) nem menti meg az utolsó pillanatban. A találkozás varázsütésként éri, fülig beleszeret megmentőjébe. Ám hamarosan kiderül, hogy épp Steve esküvőjét szervezi, aki a dúsgazdag és szépséges Frant (Bridgette Wilson) készül elvenni.

 

Annie Hall - M5, január 4. csütörtök, 21.10h

Woody Allen filmje aratott az 1977-es Oscar-gálán: a legjobb film, a legjobb rendező, a legjobb női főszereplő és a legjobb forgatókönyv díját tehette zsebre. A rendező a jópofa komédiás skatulyájából előrelépett a komoly alkotó szerepébe. Az Annie Hall bővelkedik önéletrajzi elemekben, felvillannak benne a rendező gyerekkorának, Diane Keatonnal való megismerkedésének, kapcsolatának, elválásának elemei, s mindez Allen szakadatlanul dolgozó elméjének sziporkázó ötleteivel dúsítva. A két főszereplő filmvásznon megelevenedő szerelme több évig tartott, munkakapcsolatuk pedig már több évtizede tart. Az Annie Hall a rendezőtől megszokott "pimaszsággal" lavírozik a filmes műfajok között, gátlástalanul megragadva bármilyen eszközt, ha a történet megköveteli: a közönségnek címzett kiszólások, fiktív interjúk, burleszkelemek, sőt még egy rajzfilmbetét is egyengeti a história útját, amely ezzel a cifra kerettel lett kerek és feledhetetlen.

 

Taxi 3. - TV2, január 4. csütörtök, 21.35h

Marseille-ben sohasem lesz nyugalom! Gilbert felügyelő és lelkes, de mindenre alkalmatlan csapata hiába iparkodik, hogy fenntartsa a rendet: újabb fegyveres banda tartja rettegésben a napfény városát. A Mercedesszel száguldó német bankrablók és a japán hadügyminisztert elrabló nindzsák után most a görkorcsolyán száguldó terroristákat kellene megfékezni. Amikor a rendőrség tehetetlen, természetesen csak egyvalaki segíthet: régi ismerősünk, Daniel, a turbómeghajtású taxis, akinek minden vágya, hogy barátnőjével édes kettesben kapcsolhasson a legmagasabb fokozatra. Ehelyett azonban kénytelen újból Emilien barátja és egyúttal a francia mundér becsületét megmenteni. Nincs túl sok kedve hozzá, de újból beletapos a gázba, dübörög a motor, horpad a karosszéria, és ő kétszázhúszas tempót diktálva csap szét a görkoris rosszfiúk között. Ha pedig szerencséje van, még épp odaér a randevújára is…

 

Holtpont - Moziverzum, január 4. csütörtök, 22.30h

Nixon, Carter, Reagan és Johnson, a négy egykori amerikai elnök elköveti Los Angeles történetének legtökéletesebb bankrablását. Természetesen nem ők a tettesek, de az elkövetők az ő maszkjukat használták, amikor kifosztották a páncéltermet. Az FBI egyik ügynöke, Johnny Utah a dél-kaliforniai szörfösök között sejti a bandát. Így ő maga is álruhát ölt, s csatlakozik a parton élő, kisportolt, semmilyen törvényt nem tisztelő fiatalok csapatához, hogy beépüljön közéjük…

 

A texasi láncfűrészes: Az örökség - AMC, január 4. csütörtök, 22.40h

Miután a városiak ráébredtek, hogy a Sawyer-ék felelősek a környéken történt mészárlásokért, a felbőszült csőcselék porig égette a Sawyer házat, és megölte a család minden egyes tagját. Legalábbis azt hitték, hogy mindenkivel végeztek. Évtizedekkel később egy fiatal nő, Heather örököl egy texasi birtokot a rajta álló kastéllyal, és úgy dönt, hogy barátaival alaposan megszemléli örökségét. Az alagsorban azonban elképzelhetetlen dolgok várnak rá.

 

Dom Hemingway - AXN, január 4. csütörtök, 22.45h

Tizenkét hosszú esztendőt húzott le a sitten Dom Hemingway, a nagymenő betörő. A laza, szabad szájú és veszedelmes fickó végig tartotta a száját. Ám most, hogy kiszabadult, úgy érzi, hogy ideje rendezni a számlát, megkapni a jutalmát, hogy nem énekelt a zsaruknak. Legjobb barátjával az oldalán Dom meglátogatja a maffiafőnök Mr. Fontaine-t, de csalódnia kell benne. Különben is, fontosabb lenne, ha rendezné a kapcsolatát az elhidegült lányával, Evelynnel. Dom azonban a saját feje után megy.

 

Halálfutam - Film+, január 4. csütörtök, 22.50h

Az elhúzódó gazdasági világválságban elképesztő népszerűségnek örvend a Halálfutam, ahol az életfogytiglanra ítélt bűnözők páncélozott autókkal versenyeznek. Szabályok nincsenek, csak a győztes életének van értéke, aki a három szakaszból álló futam végén egyetlen túlélőként elnyerheti a szabadságát. Az ártatlanul elítélt Jensen Ames (Jason Statham) is hamarosan a harcos versenyzők között találja magát Frankenstein jelmezben. Ám ahogy elkezdődik a verseny, Jensen rájön, hogy csapdába csalták.

 

22 lövés - Film Mánia, január 4. csütörtök, 22.55h

"Marseille. Maffia. Revans. Az elmúlt három évben már visszavonultan, békésen él a hírhedt gengszter, Charly Mattei (Jean Reno). Végleg feladta törvényen kívüli életét, mindene a családja, felesége és két gyermeke, nekik szenteli életét. Azonban egy hideg téli reggelen minden megváltozik. Szörnyű mészárlás vár rá, hagyják meghalni Marseille régi kikötőjének parkolóházában, 22 golyóval a testében. Esélye az életre nulla, de ő mégis kitart, túléli. Halhatatlan. És hogy ezután mi következik? És mindehhez mi köze régi gyerekkori barátjának? A filmet a marseille-i maffia világának egy 1977-es igaz története inspirálta."

 

Amnézia - Filmcafe, január 4. csütörtök, 22.55h

Christine (Nicole Kidman) minden nap újra kezdi az életét. Reggel egy idegen férfi (Colin Firth) mellett ébred, megrémül, és amit hall, még jobban összezavarja. A férfi ugyanis elmondja neki, hogy egy autóbaleset során olyan sérülést szenvedett, melynek következtében minden éjjel törlődik a memóriája. De van, amit még a férj sem sejt. Egy ideje ugyanis egy pszichiáter (Mark Strong) kezelni kezdte a nőt _ és az ő biztatására, titokban vezetett videónapló mégis lehetővé teszi, hogy a lassan éledő emlékképek megmaradjanak. Christine előtt egyre több régi részlet dereng fel _ és az élet, ami fokozatosan összeáll belőlük, egészen más, mint amit a férje mesél neki. Talán semmi sem igaz. Talán semmi sem úgy van, ahogy mondják. Christine az emlékek és hazugságok útvesztőjében bolyong, és nem tudja, kiben bízzon, ha önmagának sem hihet. Egyszer azonban a múlt és a jelen találkozik _ és ez robbanáshoz vezet.

 

Nem vénnak való vidék - Mozi+, január 4. csütörtök, 23.50h

Minden úgy kezdődik, hogy Llewelyn Moss talál egy teherautót, amelyet egy csapat hulla őriz. A kocsiban egy jó adag heroin és két millió dollár pihen. Amikor Moss elveszi a pénzt, olyan katasztrofális erőszakhullámot indít el, melyet még a korosodó, kiábrándult Bell sheriff személyében képviselt törvény sem tud megfékezni. Ahogy Moss megpróbál egérutat nyerni üldözői, de legfőképp egy rejtélyes figura elől, aki pénzfeldobással dönt emberi életekről, a film úgy növi ki a krimi kereteit, és kezd felölelni olyan témákat, melyek egyfelől ősiek, mint maga a Biblia, másfelől véresen frissek, mint a ma reggeli hírek.