Ezeket a filmeket ajánljuk hétfőre

A hét első munkanapja tévében is kemény.

Különösen veszélyes - RTL HÁROM, július 3. hétfő, 21h

Megan Wals (Hailee Steinfeld) szembenéz bármilyen veszéllyel, a legjobb a szakmájában, és őt vetik be a legtitkosabb akciókban, nemzetközi kémügyekben, és a gyönyörűségesen félelmetes Victoria Knox (Jessica Alba) ellen. A tini ügynök minden korábbinál halálosabb küldetést választ magának, amikor úgy dönt, hogy megpróbál normális gimis lenni. Megant váratlanul éri a gimiben uralkodó helyzet, és hamarosan a saját bőrén tapasztalja meg, hogy milyen nehéz akár csak egy napot is túlélni.

 

Bizonyítás - TV4, július 3. hétfő, 21h

Catherine éveken át gondját viselte ragyogó szellemű, de labilis apjának, a zseniális matematikusnak. A halála után egyedül marad fájdalmával, apja jegyzeteivel és a kérdéssel: mit kezdjen önmagával. Felbukkan a nővére, Claire, aki szeretné kezébe venni húga életének irányítását. És feltűnik Hal, az egykori tanítvány, aki szeretné áttanulmányozni az öreg jegyzeteit. Miközben Catherine egyre jobban megismeri Halt, és megtudja Claire terveit, a lehető legnyugtalanítóbb problémával kell megküzdenie: vajon mennyit örökölt apja őrültségéből vagy éppen zsenialitásából?

 

Fertőzés - Film+, július 3. hétfő, 21h

Beth Emhoff (Gwyneth Paltrow) rosszul lesz, miután hazatért hongkongi útjáról. Két nappal később meghal, és az orvosok nem tudják megmondani a férjnek (Matt Damon), hogy mi okozta a halálát. Hamarosan a világ minden részén elszaporodnak a megbetegedések, végül kitör a globális járvány. Ellis Cheever (Laurence Fishburne) vezetésével megpróbálják megfejteni a vírus kódját, ám hamarosan legnagyobb segítsége, Erin (Kate Winslet) is megfertőződik.

 

Tűzgyűrű - AMC, július 3. hétfő, 21h

A Csendes-óceán mélyén megnyílik egy átjáró, amelyen keresztül óriásszörnyek támadnak a Földre, hogy megszerezzék világunkat. Hamar nyilvánvalóvá válik, hogy a háború nem tarthat sokáig, az emberiség napjai meg vannak számlálva. Még a hatalmas robotok _ amelyeket több pilóta irányít, akiknek agya neuronhidakkal van összekapcsolva _ sem segítenek. A volt pilóta és egy újonc azonban beindítanak egy kiselejtezett robotot, és elindulnak, hogy megállítsák a betolakodókat, és megmentsék a Földet.

 

Herkules és az elveszett királyság - Film Mánia, július 3. hétfő, 21h

Segítséget kérő haldokló érkezik Herkuleshez. A hősnek meg kell találnia Trója elveszett városát, amire Héra kiterjesztette hatalmát, száműzve belőle királyát és népét...

 

Robin Hood - Mozi+, július 3. hétfő, 21.15h

Az Oscar-díjas Russell Crowe alakítja a legendás figurát, akit hosszú nemzedékek óta Robin Hoodként ismer a világ. Hőstettei beépültek a hétköznapi mitológiánkba, és megihlették mindazok képzeletét, akikben ott lakozik a kalandvágy és az igazságosság szelleme. A XIII. századi Angliában Robin és martalócainak csapata szembeszállnak a kisváros korrupt vezetőjével, és a korona ellen felkelést szítanak, amely örökre megváltoztatja a hatalmi egyensúlyt a világban. Akár tolvaj ő, akár hős, de ez a szegénysorból jött férfi lesz a szabadság örök szimbóluma népe számára...

 

Mocskos zsaru - New Orleans utcáin - Film Mánia, július 3. hétfő, 22.45h

Terence McDonagh (Nicolas Cage) velejéig korrupt, drog és szerencsejáték-függő nyomozó, aki a Katrina hurrikán sújtotta New Orleansban nyomozni kezd egy szenegáli család meggyilkolása ügyében. Hátfájására szedett gyógyszerei egyre kevésbé segítenek, kokainfüggősége kezd elhatalmasodni rajta, mégis meg tudja győzni főnökét, hogy ő a legjobb választás. Talál egy szemtanút, aki vallana az első számú gyanúsított, egy nagy hatalmú drogdíler ellen, de a fiú eltűnik. Később a zsaru üzletelni kezd a gengszterekkel, védelmet ígérve némi százalékért és kábítószerért. Hiába válik jelleme egyre mocskosabbá, jól keveri a kártyákat, így karrierje felfelé ível.

 

Villám és Fürgeláb - DUNA Televízió, július 3. hétfő, 22.47h

A magát csak Fürgelábnak nevező, ifjú zsivány meglehetősen szokatlan körülmények között vesz fel lopott autójába egy menekülő prédikátort, akit, mint kiderül, egykori bandatársai üldöznek, mert azt hiszik, átverte őket. Villám valóban az egyetlen, aki tudja, hová rejtették el a zsákmányt, egy vidéki, egytantermes iskola táblája mögé, ám amikor ifjú társával felkeresik a helyet, ott már egy vadonatúj, soktantermes iskolaépületet találnak. A párost csakhamar utolérik üldözőik, de jobb híján végül megegyeznek, hogy jobban járnak, ha együttműködnek, és még egyszer kirabolják ugyanazt a bankot, mint korábban.

 

Taplógáz: Ricky Bobby legendája - Viasat6, július 3. hétfő, 22.55h

Az autóversenyben nincs párja Ricky Bobbynak, csak az észjárása lassabb az átlagnál. A NASCAR királya ki nem állhatja a bonyolult dolgokat. Álomházzal a tóparton, zsíros bankszámlával és dögös feleséggel az oldalán érzi úgy, hogy megfogta az Isten lábát. Ám ekkor feltűnik a pályán Jean Girard, a piperkőc francia pilóta és a verhetetlen Rickyből _ autójával egyetemben _ egy csapásra roncs lesz. Ráadásul legjobb cimborája, Cal lenyúlja a nejét, és még a kormány mögül is kitúrja. Bobbynak össze kell kapnia magát és minden sütnivalóját, hogy visszaszerezze hírnevét és a büszkeségét.

 

Pénz beszél - AXN, július 3. hétfő, 22.55h

Hogyan lehet egyik napról a másikra országos népszerűségre szert tenni? Nem kell hozzá más, csak éppen annyi, hogy azt higgyék valakiről, ő tervezte meg egy veszélyes bűnöző szökését a börtönből. Franklin Hatchett (Chris Tucker) bár csak egy kisstílű bűnöző, akit összeláncolnak egy hihetetlenül veszélyes, rendkívül gondosan őrzött csempésszel, Villarddal (Gérard Ismaël), aki persze vele is végezni akar. Így nem elég, hogy Franklinnek tisztáznia kell magát a hamis vádak alól, még az életéért is aggódnia kell, hiszen Villard és a rendőrség egyaránt halottnak szeretné őt látni.

 

Anaconda 3. - Az ivadék - Viasat Film, július 3. hétfő, 22.55h

Amanda, a kiváló tudós és társai anakondákon kísérleteznek a titkos európai kutatóbázison. A kutatást egy visszavonult milliárdos, Murdoch pénzeli. A kísérlet azonban balul üt ki, két kiéhezett kígyó elszabadul és mindenkit megtámadnak, akik keresztezik az útjukat. A helybéliek rettegnek tőlük. Murdoch felbéreli a Hammett nevű zsoldost, hogy kapja el az óriási csúszómászókat. Senki sem sejti, hogy az egyik kígyó hamarosan utódoknak ad életet. Amandának és Hammettnek félre kell tennie a nézeteltéréseiket, ha meg akarják állítani a kígyókat, mielőtt túl késő lenne.

 

Miami Vice - RTL HÁROM, július 3. hétfő, 23h

A két nyomozó, Sonny Crockett (Colin Farrell) és Ricardo Tubbs (Jamie Foxx) jobban bíznak egymásban, mint bárkiben az életben. Enélkül nem is maradnának életben, amikor kénytelenek átvenni egy fedett akcióban megölt informátor helyét. A kolumbiai drogkartell alvezére, Jose Yero ugyanis eddig minden ügynököt kiszimatolt, és kegyetlenségét az ügynökök családtagjai is elszenvedték. Ricardo azonban zseniális tervvel áll elő, amivel a nagyhal, Montoya is előcsalható. Csakhogy Sonny beleszeret Isabellába (Gong Li), Montoya asszisztensébe, és ezzel új játékszabályok lépnek életbe.

 

Watchmen: Az őrzők - Viasat3, július 3. hétfő, 23h

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években. A szuperhősök tevékenységét betiltották, a társadalom egykor megbecsült tagjait az alvilágba száműzték. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a helyzetet.

 

London - Filmcafe, július 3. hétfő, 23.15h

London nem a jól ismert világváros, hanem egy nő. Méghozzá csinos, ellenállhatatlan nő. Nem csoda hát, hogy Syd kész roncs, miután véget ér kettejük szenvedélyes, ugyanakkor viharos kapcsolata. A szakítás után Syd a kábítószerhez és az alkoholhoz menekült, így próbált felejteni _ kevés sikerrel. Amikor megtudja, hogy barátai búcsúbulit szerveznek Londonnak, annyira feldühödik ezen, hogy dílere kíséretében beront a partira. Abban reménykedik, hogy megakadályozhatja volt szerelme költözését _ kerül, amibe kerül.

 

X – A rendszerből törölve - Film+, július 3. hétfő, 23.20h

Éva (Balsai Móni), a zseniális nyomozó minden apró részletet észrevesz, előtte semmi nem marad titokban. Feltűnik neki, hogy az öngyilkossági statisztikákban hirtelen nagy az ugrás. Biztos benne, hogy a négy új öngyilkos között összefüggés van, a vezetőség azonban a választások miatt hallani sem akar az ügyről. Csakhogy felkerül a központba egy új, törekvő tiszt, Péter (Schmied Zoltán), aki csodálja legendás kolléganőjét, és kiáll mellette. Újra előássák az ügyet, az elkövetőt is megtalálják, Pétert pedig kinevezik. Éva azonban érzi, hogy tévúton járnak, és hamarosan olyan nyomra bukkan, ami a legmagasabb körökbe vezet

 

Solomon Kane - AMC, július 3. hétfő, 23.25h

A kalandor Solomon Kane könyörtelen harcos. Ezúttal Észak-Afrikában bukkan fel, ahol embereivel kincsre vadászik. Ehelyett azonban egy démonnal találkozik, akitől megtudja, hogy a lelke el van átkozva, és a pokolra fog jutni. A meghasonlott Kane fogadalmat tesz, hogy nem vesz többé kardot a kezébe, és egy kolostorban keres menedéket. Ám a sorsa elől nem menekülhet. Csatlakozik egy családhoz, ám hamarosan megtámadják őket. Solomon Kane kénytelen újra megmutatni, ki a legjobb kardforgató a vidéken. Ha megmenti Meredith-t, az elrabolt lányt, talán a saját lelkét is megmentheti.