Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Végre itt van január első péntekje! És itt vannak a legjobb filmek hozzá.

Szívrablók - Film Mánia, január 7. péntek, 19.05h

Alex és nővére, Mélanie furcsa vállalkozást működtetnek: párkapcsolatokat szakítanak meg. Munkájuk bármennyire is erkölcstelen, ennek is megvannak a maga szabályai. Első szabály: Boldog párt nem szabad elszakítani! Második szabály: Munkában nincs szerelem! Egy nap felbéreli őket egy gazdag férfi, hogy intézzék el lánya szakítását, aki épp férjhez menni készül. Kis utánajárás után Alexék számára világossá válik, hogy tökéletesen boldog párral van dolguk, ám a testvérek pénzügyeik rendezése érdekében készek megszegni első számú szabályukat. A bajt tovább tetézi néhány közösen eltöltött nap a menyasszonnyal, és Alex, a vérprofi szívrabló kezdi elveszíteni a fejét és szinte észrevétlenül megszegi a második szabályt is…

 

Távol a világ zajától - Duna Tv, január 7. péntek, 20.35h

Batsheba (Carey Mulligan) független, erős, önfejű és nagyon szép. Nem csoda, hogy aki látja, beleszeret. És az sem csoda, hogy ő maga nem tud választani az érte versengő férfiak között. Először Gabrielt (Matthias Schoenaerts), a birkapásztort bűvöli el, és bár kölcsönösnek tűnik köztük a vonzalom, a nő nemet mond a házassági ajánlatra. De szerelmével üldözi őt a környék legjobb módú agglegénye, Boldwood is (Michael Sheen). A legvonzóbbnak pedig egy katona, Troy őrmester (Tom Sturridge) tűnik. A választás nehéz: sok megpróbáltatás és öröm; vonzódás, hazugság, féltékenység kell hozzá, hogy Batsheba rájöjjön, ki az, akire igazán szüksége van.

 

A mexikói - Mozi+, január 7. péntek, 21h

Annak ellenére, hogy a világ egyik leggyönyörűbb nője mellett ébred, Jerry mégsem elégedett. Piti lótifuti ő a nagymenő bűnözők közt, és nincs túl jó napja sem. A főnök két lehetőséget ajánlott: vagy benn ég egy kocsi csomagtartójában, vagy elmegy Mexikóba egy rendkívül értékes pisztolyért, melynek múltját különös legendák övezik. Jerry érthető okokból az utóbbi mellett dönt, amivel viszont magára haragítja a barátnőjét, Samantha-t, akinek megígérte, hogy végre kiszáll a kétes üzelmekből, és ketten elmennek Vegas-ba. A mexikói túra tehát nem ígérkezik könnyűnek, főleg miután az események elszabadulnak és egyre több őrült fordulatot vesznek. Ám Jerry eltökélt: minden áron teljesíteni akarja a küldetést, pedig még nem is sejti, hogy Samantha-t közben túszul ejtette egy pszichopata bérgyilkos arra az esetre, ha Jerry mégsem kerülne elő a rejtélyes régiséggel...

 

Ad Astra – Út a csillagokba - Film+, január 7. péntek, 21h

Roy McBride (Brad Pitt) asztronautát merész küldetésre kérik fel, amin az emberiség túlélése múlik. McBride tisztában van azzal, hogy sem a vezetés, sem a legénysége nem bízik benne tudós apja (Tommy Lee Jones) miatt, aki húsz éve bujkál a Naprendszer peremén és kísérletével halálos veszélyt jelent a Földre. McBride átszeli a galaxist, hogy megfékezze apját és leállítsa a láncreakciót. Az út során azonban a bizalmatlanság tragikus események sorozatát indítja el, és nem is sejti, hogy az apjával kapcsolatos igazságra még nincs felkészülve.

 

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan - M5, január 7. péntek, 21h

Áron huszonkilenc évesen belecsöppen a valóságba. A frissen végzett bölcsész nehéz feladat előtt áll, munkát kell találni, hogy végre ne a szülei tartsák el. Ez még akkor is nehéz, ha a magánélet másik alappillére, a párkapcsolat rendben van, de Áront épp elhagyta a barátnője. Miközben folyton tönkrement kapcsolatán szomorkodik, környezete, családja csak az elvárásokat közvetíti a Budapesten és az életen átbukdácsoló fiatalember felé. A dolgok mintha nem is vele, csak rajta kívül történnének. Így fordul elő, hogy édesanyja még az önéletrajzát is megírja, egy reggel pedig arra ébred, hogy több mint egy havi lakbérét elköltötte egy lisszaboni repülőjegyre. Ugyan fogalma sincs, miért is akarna Lisszabonba menni, de Áron végül elindul, hogy rájöjjön, mit is akar kezdeni az életével! A 2010-es évek Y generációjának életérzését megfogalmazó film hatalmas siker volt a magyar mozikban.

 

Collateral - A halál záloga - Paramount Network, január 7. péntek, 21h

A taxisofőrt (Jamie Foxx) túszul ejti az elbűvölő modorú bérgyilkos (Tom Cruise), akinek aznap este meg kell csinálnia néhány melót Los Angelesben. A sofőrnek valahogy meg kell mentenie saját magát és a gyilkos utolsó áldozatát.

 

Hősök - Filmbox Extra HD, január 7. péntek, 21h

Pau Frexias fesztiválnyertes rendezése a 80-as évekbe tesz nosztalgikus utazást. A film a pubertást épp hogy megélő hősei szemén keresztül mutatja be az évtized jellegzetességeit egyfajta katalán választ adva az Állj mellém!-re. A forgatókönyv melyet a rendező Albert Espinosával közösen írt könnyedén egyensúlyoz a humor, az érzelem, a kaland és az izgalom között, a film kisebb-nagyobb kalamajkába keveredő kiskorú szereplőit pedig a legnagyobb természetességgel játszó gyerekszínészek keltik életre ebben az őszinte és megható múltidézésben.

 

Ház a tónál - Sony Movie Channel, január 7. péntek, 21h

Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

 

Barátság extrákkal - AXN, január 7. péntek, 21.55h

Jamie munkaügyis fejvadász New Yorkban, Dylan nagymenő szerkesztő Los Angelesben. Mindketten fiatalok, sikeresek, de szerencsétlenek a szerelemben, miközben családi gondokkal küszködnek. Egy jó munka ígéretével Jamie a Nagy Almába csábítja Dylant, sőt, a munkáltató mellett maga is rákattan a srácra. Az érzés kölcsönös, ám mindketten félnek egy esetleges újabb csalódástól. A helyzet tisztázása érdekében megállapodnak, hogy a kapcsolatuk szerelemtől és más kötöttségektől mentes, pusztán szexuális célzatú lesz. Ám más dolog ígérni valamit, és más betartani.