Ezeket a filmeket ajánljuk péntekre

Ha a péntek este váratlanul otthon ér.

Csillagok között - Film+, május 26. péntek, 21h

Joseph Cooper (Matthew McConoughey), az egykori NASA-pilóta képtelen tétlenül szemlélni, ahogy a Földön lassan mindent betemet a por. Már csak a gazdálkodás maradt, ám lánya, a tízéves Murphy rajong a tudományért, és biztos benne, hogy a házukban történő különleges üzenetre van magyarázat. Cooper megfejti a kódokat és ráakad a NASA titkos kísérleti telephelyére. A bázis vezetője egykori professzora, Dr. Brand (Michael Cain), aki felkéri arra, hogy legyen a Lazarus misszió vezetője. A nemrégiben feltűnt féreglyukon keresztül három lakható bolygóról gyűjtöttek adatokat, az egyik Dr. Mann (Matt Damon) bolygója, aki a program megalkotója. Három tudós, köztük Amelia Brand (Anne Hathaway) kísérik el, hogy kiválasszák a megfelelő bolygót. Sikerüktől függ az emberiség sorsa.

 

Halhatatlanok - AMC, május 26. péntek, 21h

Heraklion kegyetlen és vérszomjas királya, Hyperion (Mickey Rourke) és ádáz hadserege az egész ókori Hellászt lángba borítja, hogy rátaláljon a rég elveszett epiruszi íjra. A félelmetes hatalommal bíró fegyverrel a király letaszíthatja az isteneket az Olümposzról, és a világ urává lehet. Hyperion és légiói könyörtelen hatékonysággal perzselnek fel mindent maguk körül, és úgy tűnik, senki sem állíthatja meg őket. Egy Thészeusz nevezetű fiatal kőfaragó (Henry Cavill) bosszút esküszik, miután Hyperion feldúlja a faluját, és megöli az édesanyját. Phaedra, a papnő (Freida Pinto), látja a jövőt, és miután találkozik Thészeusszal, meggyőződésévé válik, hogy a férfi az egyetlen, aki véget vethet a pusztításnak. A nő segítségével Thészeusznak sikerül maroknyi csapatot összegyűjtenie, és elindul, hogy megvívja a végső, elkeseredett csatát az emberiség megmentésére.

 

Kígyók a fedélzeten - Viasat Film, május 26. péntek, 21h

A fiatal Sean Jones brutális gyilkosság szemtanúja lesz Hawaii szigetén, terepbiciklizés közben. A hírhedt gengszter, Eddie Kim a szeme láttára végez a neves Los Angeles-i ügyésszel. Sean az egyetlen, aki börtönbe juttathatja a bűnözőt. Ehhez azonban először is Los Angelesbe kell vinni őt a zsaruknak, mielőtt Kim emberei elkapnák. Neville Flynn FBI-ügynökre vár a veszélyes feladat. Utasszállító géppel indulnak, ám valaki leadja a drótot Kimnek. A gengszter utasítására különböző méretű és alakú mérges kígyók százait csempészik a gép rakterébe, majd a felszállást követően szabadon engedik őket.

 

Prometheus - Mozi+, május 26. péntek, 21h

A tudósok idegen civilizáció emlékeire bukkannak a Földön. Az ősi jelek útmutatását követve a Prometheus űrhajót útnak indítják a világegyetem távoli sarkába, hogy választ találjanak az emberiség alapvető kérdésére. A legénységet két tudós vezeti. Shaw vallásos hitétől vezérelve szeretne találkozni az Istenekkel, Holloway-t pedig a kalandvágy hajtja. Ám egyikük sincs felkészülve az iszonyatra, ami a bolygón vár rájuk. Könyörtelen ellenféllel találkoznak, összecsapásuk tétje az emberi faj jövője...

 

Bíbor folyók - Film Mánia, május 26. péntek, 21h

Az Alpok csúcsai által körbezárt francia kisvárosban sírrongálási ügyben nyomoz a forrófejű Kerkérian hadnagy. Tőle nem messze, az elit egyetem zárt világában a rutinos, magának való Niémans felügyelő egy különös gyilkosságra próbál magyarázatot találni. A nyomozás során a két zsaru keresztezi egymás útját. Nem igazán szívlelik egymást, de kénytelenek együttműködni. Hamarosan rájönnek, hogy a két ügy összefügg egymással. A helyzet azonban tovább bonyolódik, és újabb gyilkosságok történnek.

 

Édes Emma, drága Böbe - Magyar Mozi TV, május 26. péntek, 21h

Emma (Johanna ter Steege) és barátnője, Böbe (Börcsök Enikő) faluról költöztek fel Budapestre. Pedagógusszálláson laknak már hét éve, és oroszt tanítanak egy nyolcadik kerületi általános iskolában. A rendszerváltás beköszöntével kénytelenek átképezni magukat angoltanárrá, miközben mellékállást is kell vállalniuk, hogy meg tudjanak élni. Emma péntekenként jómódú családoknál takarít, Böbe filmekben statisztál, és gazdag külföldiekkel próbál megismerkedni. Emma azt reméli, hogy komolyabbra fűzheti kapcsolatát szerelmével, az iskola igazgatójával, de a férfi (Andorai Péter) nem hajlandó elválni a feleségétől.

 

Mélytengeri pokol - Moziverzum, május 26. péntek, 22h

Mike Williamsnek (Mark Wahlberg), a Deepwater Horizon olajfúró torony vezető elektrotechnikusának ismét maga mögött kell hagynia feleségét (Kate Hudson) és kislányát. Ezúttal a Mexikói-öbölben megépített óriási úszó szigeten 125 kollégájával együtt (Kurt Russell, Dylan O'Brien és Gina Rodriguez) kell felügyelnie a munkálatokat. Mike hozzá van szokva a kemény munkakörülményekhez és a fizikai igénybevételhez, de ami egy április éjszakán vár rá, arra sem ő, sem a tornyon dolgozók nincsenek felkészülve. Amikor a Deepwater Horizont üzemeltető BP olajcég egyik befolyásos embere (John Malkovich) a kétes teszteredményeket követően kierőszakolja a kísérleti fúrásokat, hirtelen veszélyes gázok törnek át a kutat lezáró betonon. A kifinomult biztonsági rendszer csődöt mond. Hatalmas robbanás rázza meg a tornyot, ami pillanatok alatt pusztító tűzviharrá fajul. Mike-nak és munkatársainak minden bátorságukra és lelkierejükre szükségük van, hogy kijussanak az áthatolhatatlan lángtengerből, és élve elhagyják a süllyedő tornyot.

 

A tulajok - SuperTV2, május 26. péntek, 22.15h

Néhány fiatal megpróbál kifosztani egy könnyű prédának tűnő házat, mely egy idős házaspáré. Amikor azonban a tulajdonosok hazaérnek, az események nem várt fordulatot vesznek, ugyanis a két öreg olyan titkokat rejteget, melyek megőrzése érdekében bármire képesek. Így ami a fiatalok számára rutin feladatnak bizonyult, rövidesen rémálommá válik.

 

Egymásra nézve - Magyar Mozi TV, május 26. péntek, 22.40h

Egy tiltott szerelem története két nő között az ötvenes évek kommunista diktatúrájában. Éva (Jadwiga Jankowska-Cieślak) szókimondó újságíró, aki nem kap munkát, amíg az Igazság nevű lap főszerkesztőjének, Erdős elvtársnak (Jozef Króner) meg nem tetszik a szenvedélyes igazságszeretete. Az újságnál találkozik Líviával (Grażyna Szapołowska), akibe első látásra beleszeret. Szerelmüket csak titokban, lopva tudják megélni, és a helyzetet tovább nehezíti, hogy Lívia katonaférje a belső elhárításnál dolgozik…

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - Filmcafe, május 26. péntek, 22.55h

London legizgalmasabb negyede valószínűleg az East End. Itt él a legtöbb nehézfiú, kábítószerügynök és nagyreményű semmittevő. A film négy hőse, a négy jó barát itt határozza el, hogy meggazdagodik. Az eredmény: hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés. Mindössze egy hetük van fizetni, ezért a legelképesztőbb megoldást választják: kirabolnak egy másik bandát. Újabb kétes elemek, bűnözők, csempészek, kétballábas bérgyilkosok és szigorú kocsmárosok tűnnek fel a színen. Mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással, miközben a nagy dohánynak lába kél.

 

Ördögűző: Dominium - Viasat6, május 26. péntek, 23h

Maga a Gonosz kel életre egy afrikai ásatáson, akinek semmi és senki nem állhat útjában. Merrin atya (Stellan Skarsgard) az egyetlen, aki képes volna megállítani, ám a papot a háború során olyan trauma érte, melynek hatására felhagyott hivatásával. Azonban most, hogy az ásatás során feltárt 1500 éves templommal együtt az ősi gonosz is felszínre került és megigézett egy fiatal fiút, Merrin kénytelen újra felfedezni hitét, és szembeszállni a halhatatlan ellenféllel.

 

Vaklárma - Viasat Film, május 26. péntek, 23.15h

Dave és Wally furcsa páros. Dave süket és újságos, Wally viszont vak és szerencsejátékos valamint Dave alkalmazottja. Amikor az újságos standnál lelőnek egy bukmékert, ők lesznek az első számú gyanúsítottak. Mivel a süket Dave háttal állt az eseményeknek, a vak Wally viszont csak arról tud beszámolni, amit hallott, ketten együttesen is csak csekély információval tudnak szolgálni. Dave látott egy lábat, Wally pedig egy Shalimar nevű parfüm illatát érzi. Kiderül, hogy az áldozatnál volt egy pénzérme, amelyet beledobott Dave borravalós dobozába, amelyet most Wally cipel magával. És ebben az érmében egy olyan microchip van elrejtve, amelyre sokaknak fáj a foga.

 

Torta - Paramount Network, május 26. péntek, 23.20h

A sikeres kokaindíler visszavonultan él, de a szerelem és egy nemzetközi terjesztőhálózat visszacsábítja a drogcsempészés világába.

 

Az idegen - AXN, május 26. péntek, 23.20h

Jonathan Cold (Steven Seagal) egykori titkosügynök apja temetésére készül, amikor munkaadója egy kisebb szívességre kéri: ha már úgyis útba esik, kézbesítsen egy titkos csomagot Németországba. Cold sejti, hogy ez több lesz, mint egy séta a parkban, de belemegy a dologba. Útja során egyre veszélyesebb dolgok történnek. A politikai korrupció és a gyilkosságok mögött befolyásos emberek állnak, akik csakhamar rájönnek, hogy egy igazi profival állnak szemben. Cold olyan macska-egér játszmába kényszerül, ahol nem bízhat senkiben.

 

Léon, a profi - Mozi+, május 26. péntek, 23.30h

Leon, a magányos bérgyilkos New Yorkban él. A szomszédjában lakó család áldozatául esik Stansfield nyomozó kegyetlenségének, aki lemészárolja a szülőket. Az egyetlen túlélő, a 12 éves Mathilda Leonhoz menekül. Idővel a szenvtelen bérgyilkos úgy gondoskodik Mathilda-ról, mintha a saját lánya lenne. Stansfield azonban nagyszabású kommandós akció keretében készül megostromolni Leon lakását, hogy végezzen a kis szemtanúval. Ám nem számol Leon profizmusával, aki ráadásul az élete árán is hajlandó megvédeni a lányt...

 

Grimm - Viasat3, május 26. péntek, 23.45h

A két Grimm testvér, Jacob (Heath Ledger) és Wilhelm (Matt Damon) szélhámosságból élnek, és a francia hatóságok elől menekülnek. A testvérek rövidesen a fantáziájuk teremtette mesevilágban találják magukat, ahol egy bűvös erdőben titokzatos körülmények között fiatal lányok tűnnek el. Itt tényleg szükségük lesz minden trükkre, ellenfelük ugyanis a Tükör királynő (Monica Belucci).