Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Ha este már csak ahhoz van erőd, hogy bekapcsold a tévét, olvasd át listánkat!

Értelem és érzelem - Duna Tv, január 12. szerda, 20.40h

Míg Brandon ezredes üzleti úton jár, Marianne és Willoughby között egyre szorosabb kapcsolat alakul ki. Elinort végre meglátogatja Edward, de a férfi nagyon távolságtartóan viselkedik. Látogatóba érkezik Devonshire-be Sir John unokahúga, Miss Steele, aki bevallja Elinore-nak, hogy titokban Edward jegyese. Elinor szíve összetörik bánatában, de a titkot senkinek nem árulja el. Marianne is szerelmi bánattól szenved, hiszen Willoghby Londonba megy és közli vele, hogy nincs is szándékában többé visszatérni....

 

Cápa 2. - AMC, január 12. szerda, 21h

Amity város lakói már-már kiheverték az egykori tragikus cápatámadásokat. Hamarosan azonban újabb döbbenetes halálesetek történnek, s amikor a partra vetődik egy gyilkos bálna teteme, melyen hatalmas harapásnyomok láthatók, Martin Brody rendőrfőnök biztosra veszi, hogy egy újabb emberevő cápa van a közelben. Brody téves riasztása miatt azonban elmélete hitelét veszti, s a város vezetősége nem hajlandó lezárni a turisztikailag jövedelmező tengerpartot. Amikor újabb vérfagyasztó esetek történnek, maga a rendőrfőnök száll szembe a vérengző bestiával.

 

Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik - Sony Movie Channel, január 12. szerda, 21h

Willy Bank, a könyörtelen kaszinótulajdonos kórházba juttatta Danny Ocean barátját és mentorát, Reubent. Álmában sem gondolta volna, hogy ezek után szemben találja magát a díszes társasággal. De Bank elszámította magát, a fiúk nem hagyják annyiban a dolgot. Mindent megtesznek, hogy visszavágjanak, mégpedig Bank nagy napján, a róla elnevezett kaszinó megnyitóján. Először meg akarják kopasztani, majd meg akarják fosztani a dicsőségtől, a szállodáiért kapott Öt gyémánt-díjaktól. A terv veszélyes, és majdnem lehetetlen végrehajtani, de a fiúk nem ismerik ezt a szót.

 

A mestergyilkos - Film+, január 12. szerda, 21h

Arthur Bishop (Jason Statham) profi bérgyilkos mindig tiszta munkát végez. Ám amikor megölik Harryt (Donald Sutherland), a mentorát, Bishop nem tudja szétválasztani a munkáját és az érzelmeit. Most maga választ célpontot. A feladat tovább bonyolódik, amikor Harry bosszút forraló fia, Steve (Ben Foster) is feltűnik, hogy elsajátítsa Bishop szakmájának fortélyait. Bishop mindig egyedül dolgozik, de ezúttal kénytelen elfogadni Harry fiának az ajánlatát. Maga mellé veszi a lobbanékony tanítványt, és vele együtt egy újabb problémát.

 

A diktátor - Paramount Network, január 12. szerda, 21h

BETILTOTT ÉS NEM MINŐSÍTETT. Amit a moziban nem láthatott! Milyen az, ha a világ legszörnyűbb diktátora Amerikába látogat? A Borat alkotói és sztárja fergeteges vígjátékkal örvendeztetik meg. A New Yorkban ragadt, hatalmától megfosztott Aladeen (Sacha Baron Cohen) arra kényszerül, hogy legnagyobb rémálmát élje meg, az amerikai álmot. Készüljenek fel az arcizomfájdító röhögésre a fergeteges és szemérmetlenül vicces vágatlan verzióval és az eddig sosem látott felvételekkel.

 

A 64-es betegnapló - Moziverzum, január 12. szerda, 21h

Munkások egy lakás falának bontása során szörnyű felfedezést tesznek: egy titkos szobában három mumifikálódott holttestre találnak. Az ügyet a Q-ügyosztály nyomozói, Carl Mřrck és Assad kapják. Hamarosan rájönnek, hogy a szálak Sprogř szigetére vezetnek. A sziget hírhedt kórházában egykor nőket sterilizáltak, gyakran erőszakkal. Az egykori rémségek azonban nemcsak a három holttesttel vannak összefüggésben, a nyomozás további sötét titkokra is fényt derít. Mřrck és Assad az egyik legnagyobb kihívásukkal néznek szembe, amikor az ügy végére próbálnak járni.

 

Vissza a mamahotelbe - M5, január 12. szerda, 21.35h

A negyvenéves Stéphanie arra kényszerül, hogy hazaköltözzön a szülői házba, és együtt éljen az édesanyjával. Tárt karokkal fogadják a kedves házban, ahol régimódi dalok szólnak, lázas Scrabble-partik zajlanak, és értékes anyai tanácsok szólnak arról, hogy hogyan kell az asztalnál viselkedni. Anyának és lányának egyaránt türelmesnek kell lennie egy fedél alatt. Amikor azonban a többi testvér vacsorára érkezik vendégségbe, a családi titkok felszínre kerülnek, ami bosszantó, de néha egészséges is lehet.

 

Ördöngösök - Duna Tv, január 12. szerda, 22.45h

A háború után felvirágzó "fekete film" méltán világhíres klasszikusa ez a krimi-adaptáció, amely az ötvenes években játszódik egy francia kisváros sivár iskolájában. Michel, az igazgató zsarnok-szadista szigorral uralkodik a diákokon, a tanári karon és szívbeteg feleségén, Christinán, akié az iskola. Az elgyötört nejnek talpraesett kolléganője, Nicole segít megvalósítani a lassan megérlelődő gyilkos gondolatot. De a sokkolóan bemutatott gyilkosság csak kezdete ennek az izgalmakban bővelkedő, fordulatos és mesterien feszült filmnek…

 

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.