Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerdán este ezek lesznek a tévében, ha nézed.

Oltári vőlegény - Viasat2, augusztus 24. szerda, 20h

Az örök agglegény-típusú Jimmie úgy dönt, hogy megkéri barátnője Anne kezét, ám a megalázó lánykérésnek rossz vége lesz. Mindezek után 24 órája van arra, hogy feleséget találjon, ha meg szeretné kapni nagyapja óriási vagyonú örökségét. Jimmie mindent megtesz a cél érdekében, de közben végig szerelme, Anne, jár az eszében...

 

Beverly Hills-i nindzsa - Film Now, augusztus 24. szerda, 20h

Az árva Haruról (Chris Farley), akit a tenger vetett ki a japán partokra, megtalálói, a harcművész mesterei azt hiszik, hogy ő az a gyermek, akinek eljövetelét egy ősi nindzsa legenda megjövendölte. Nagyot tévednek! Bár mindent megtesznek, hogy kiképezzék, hamar kiderül, hogy Haru egy nagy rakás szerencsétlenség. Mestere azonban mégis hisz benne, és amikor elérkezik a nagy lehetőség, elkíséri Beverly Hillsbe egy titokzatos, gyönyörű lány megsegítésére. És a nagy fehér nindzsajelölt elindul Amerikába, ahol tekintélyes kilóit és kissé egyedi harcstílusát az igazság oltalmazására használja, mindenki őszinte megrökönyödésére.

 

Truman show - Paramount Network, augusztus 24. szerda, 21h

Ő a műsor sztárja, de ő nem tud róla. Jim Carrey a kritikusokat és a nézőket is lenyűgözte Truman Burbankként ebben a csodálatos filmben, amit Peter Weir (A kis szemtanú, Holt költők társasága) rendezett egy emberről, akinek az élete egy folytonos TV-sorozat. Truman nem veszi észre, hogy a furcsa kisváros, amiben él, egy hatalmas stúdió, amit egy producer/rendező/művész (Ed Harris) üzemeltet, az ott lakó és dolgozó emberek hollywoodi színészek, és még a jókedvű feleségét is szerződés köti hozzá. Idővel Truman megvilágosodik. Amit a felfedezés után tesz, az úgy nevettet és ríkat meg, mint kevés más film.

 

Jack és Jill - Viasat3, augusztus 24. szerda, 21h

A reklámszakember Jack (Adam Sandler) elégedett az életével. Gyönyörű felesége, Erin (Katie Holmes) és nagyszerű gyerekei alig várják, hogy megérkezzen hozzájuk Jack ikertestvére. Jillt (Adam Sandler) azonban egyszerűen képtelenség kibírni, hisztis, akaratos és kiszámíthatatlan nőszemély. Legalább is Jack szerint. Látogatása idejére a ház és a kert háborús övezetté válik, ráadásul Al Pacinótól sem lehet megszabadulni.

 

The Expendables 2 - A feláldozhatók 2 - Film+, augusztus 24. szerda, 21h

Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Dézsma (Randy Couture) és Hale Caesar (Terry Crews) újra együtt vannak, sőt két taggal, Billyvel, a Kölyökkel (Liam Hemsworth) és Maggie-vel (Yu Nan) még bővülnek is, amikor Mr. Church (Bruce Willis) összetrombitálja a csapatot egy látszólag egyszerű melóra. Barney és régi vágású zsoldosai könnyen jövő dohányban reménykednek, ám amikor egyiküket brutálisan meggyilkolják, a feláldozhatók bosszút esküsznek. Hiába járnak idegen területen, ahol minden ellenük dolgozik, a revánsvágytól fűtött csapat elszántan küzd, miközben az idővel versenyt futva egy váratlan veszélyt is el kell hárítaniuk, hiszen 2,7 kg tiszta plutóniummal már a világ egyensúlyát is meg lehet borítani.

 

Hitman: A 47-es ügynök - Mozi+, augusztus 24. szerda, 21h

A 47-es ügynököt (Rupert Friend) még senki sem látta. Aki látta, nem ismeri fel. Aki felismerte, nem élte túl. Tökéletes fegyver, tökéletes katona. Gyors, kegyetlen, embertelen. Nem is ember igazán: egy génlaboratóriumban született, és minden tulajdonságát úgy alakították ki, hogy megfeleljen a célnak, és kétely nélkül, halálos pontossággal teljesítsen bármilyen parancsot. Ám úgy látszik, nincs tökéletes gyilkológép. A 47-es szembekerül a legendás bérgyilkossal, John Smith-szel (Zachary Quinto), amikor mindketten egy bajba került nőn (Hannah Ware) próbálnak segíteni. Ám a játszma sokkal bonyolultabb ennél: a kialakuló háromszög-történetben mindenki egyszerre áruló és áldozat. Valaki mégis győzni fog...

 

Az elnök zsoldosa 2.: Végveszélyben - Film Mánia, augusztus 24. szerda, 21h

Az iraki terrorista, Rashid a dzsihad nevében véres terrortámadásokat követ el a világ több városában, köztük az Egyesült Államokban is. Az orosz kormány arról tájékoztatja az amerikai elnököt, hogy nagy mennyiségű plutónium tűnt el a raktáraiból. Matthews elnök felkészül a legrosszabbra, és amint várta, Rashid hamarosan benyújtja követeléseit. Amennyiben nem engedik szabadon három emberét és az amerikai katonák nem vonulnak ki az iszlám területekről, úgy nukleáris robbantást hajt végre az egyik amerikai nagyvárosban. Az elnök McCordot és csapatát bízza meg, hogy elkapja Rashidot.

 

Elhurcolva - Filmcafe, augusztus 24. szerda, 21h

Mióta csak az eszét tudja, Nathan Harpernek (Taylor Lautner) az a kellemetlen érzése van, hogy valaki más életét éli. Mikor rábukkan egy kiskori képére egy eltűnt gyerekeket kereső honlapon, Nathan legsötétebb félelme igazolódik be: rájön, szülei nem az igazi szülei, élete pedig egy hazugság, melyet gondosan felépítettek, egy sötét titkot leplezendő. Ahogy elkezdi összerakni valódi személyiségét, Nathant egy csapat képzett gyilkos veszi üldözőbe, arra kényszerítve, hogy az egyetlen személlyel meneküljön, akiben megbízik, szomszédjával, Karennel (Lilly Collins). Minden másodperc számít, ahogy Nathan és Karen próbál kitérni a bérgyilkosok és szövetségi ügynökök hada elől. De ahogy ellenfelei közelednek, Nathan rájön, hogy túlélésének _ és biológiai apja rejtélyének megoldásának- egyetlen módja, ha felhagy a meneküléssel és a saját kezébe veszi az irányítást.

 

Még kér a nép - Duna World, augusztus 24. szerda, 22.40h

AZ 1890-es évek agrármozgalmai elevenednek meg a filmben: egyetlen felkelés történetébe sűrítve a mozgalmak minden jellegzetességét és tanulságát. Sztrájkolnak az aratók, és a kasznár válaszképen felgyújtja a búzás zsákokat, amire az elkeseredett szegény emberek megölik a kasznárt. A sztrájkolók ellen vonuló katonaságot előbb a lányok segítségével lefegyverzik, majd elégetik a fegyvereket és felgyújtják a templomot. Ezzel azonban csak időt nyernek, a hatalom már küldi is az új fegyveres osztagot... A XIX. század végi agrárszocialista mozgalmakat és az ezekre válaszoló terrort stilizált tánckoreográfia segítségével jelenítik meg a filmben. Jancsó Miklós ezért az alkotásáért a legjobb rendezés díját kapta Cannes-ban, 1972-ben, de díjazták a filmet Milánóban, Kende János operatőri díjat kapott Párizsban. 1973-ban a Magyar Filmkritikusok Díja _ legjobb női alakításáért Drahota Andreát, míg a legjobb férfi alakításért Zala Márkot jutalmazta.

 

Pandorum - AMC, augusztus 24. szerda, 22.40h

Akár a bibliai Noé bárkája, a pusztulásra ítélt Földről űrhajó indul útnak a távoli Tanisz bolygóra. Az Elysium szállítmánya hatvanezer ember, akik hibernált állapotban teszik meg a több mint száz évig tartó utat, rájuk vár majd a feladat, hogy a magukkal vitt állat- és növényfajok példányaival biztosítsák az emberiség túlélését. Csak a kétévente váltott legénység van ébren. Amikor Payton és Bower felébred a fagyasztott álomból, semmire sem emlékeznek: nem tudják, kik ők, honnan jöttek, mi a feladatuk. Csupán egy biztos, hogy az Elysium reaktorával gondok vannak, és a hajó fedélzetén különös lények garázdálkodnak.

 

Halálos hajsza - Film Mánia, augusztus 24. szerda, 22.45h

Ray és Danny, a két nagydumás chicagói zsaru nappal a bűnt üldözi, éjjel meg nők után kajtat. Igaz, néha sajátosan értelmezik a szolgálati előírást, ám az eredmény őket igazolja. Amikor az egyik akció alkalmával túllépik a hatáskörüket, feljebbvalóik úgy döntenek, hogy egy időre kivonják a párost a forgalomból, kényszerszabadságra küldik őket Floridába. Az édes élet annyira megtetszik nekik, hogy hazatérve benyújtják a lemondásukat. A hátralévő néhány napot ennek megfelelően, kockázat nélkül szeretnék átvészelni. Az egyik régi ügyfelük azonban másként gondolja.

 

Pókember - Hazatérés - AXN, augusztus 24. szerda, 22.55h

Kamaszodni eleve nem könnyű, és Peter nem arról híres, hogy feltalálja magát. Nagyon vicces srác, mégsem tartozik a nagymenők közé. Nappal. Éjszaka azonban övé a nagyváros, és nemcsak utcaszinten. Különleges szerkóban lendül felhőkarcolóról felhőkarcolóra, nem lehet meglépni előle és nem könnyű legyőzni. Eddig legalábbis senkinek sem sikerült. De a Pókember most egészen új ellenségekkel találkozik, és úgy tűnik, még a szokásos humora is kevés lehet hozzá, hogy életben maradjon. Az új bajban új szövetségesek után kell néznie.

 

A tégla - Viasat3, augusztus 24. szerda, 23h

Billy Costigan (Leonardo DiCaprio), a fiatal rendőr beépül Frank Costello (Jack Nicholson) maffiavezér szervezetébe. Miközben Billy azon dolgozik, hogy elnyerje Costello bizalmát, egy másik fiatal rendőr, Colin Sullivan (Matt Damon) is beépül, miután kiderül, hogy a maffia túlságosan is jól értesült a rendőrség akcióiról. Úgy tűnik, a rendőrök között is van egy tégla.

 

Die Hard 2. - Még drágább az életed - Mozi+, augusztus 24. szerda, 23h

John McClane (Bruce Willis) a felesége (Bonnie Bedelia) elé siet Washington repülőterére, amikor ismét egy világraszóló terrorakció közepén találja magát. A repülőtéren leszáll egy katonai repülőgép is, utasa Esperanza, az a dél-amerikai drogbáró, akit vádlottként szállítanak az Egyesült Államokba. Hamarosan azonban kitör a káosz, a repülőtér irányítását egy terrorcsoport veszi át, amely a leszállásra váró gépek utasainak életével zsarolja a kormányt. A több száz halálraítélt utas, köztük McClane felesége várja kétségbeesetten, hogy a zsaru rendet teremtsen odalent, azaz legyőzze a mindenre képes elit katonai kommandót...

 

Sivatagi cápák - Film+, augusztus 24. szerda, 23h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudja, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak...