Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A szerda esti tévézéshez ajánljuk.

A titkok könyvtára 2. - Salamon király rejtélye - AMC, január 4. szerda, 21h

Egy nap Flynn ősi egyiptomi tekercs birtokába jut, amin titokzatos jelkép van, ám amikor hazatér, megtámadják, majd a rablók a kinccsel együtt elmenekülnek. A támadás okát kutatva Flynn és Judson (Bob Newhart) a jelkép eredetét próbálja kideríteni, és hamar rájönnek, hogy az Salamon király pecsétje volt. A legenda szerint egykor egy labirintusban helyezték el az ókori uralkodók legféltettebb kincseit, és ott rejtették el Salamon kulcsát is, amelynek a tulajdonosa az alvilág ura lehet. Flynn és társai egy újabb, minden eddiginél kalandosabb, veszélyekkel teli utazásra indulnak Salamon kincséhez.

 

Trükkös halál - Film Mánia, január 4. szerda, 21h

Rollie Tyler, a filmes szakma egyik legnevesebb trükkmestere, mindent tud, amit a speciális effektekről tudni lehet. A különböző halálnemeknek több ezer változatát tudja műhelyében előállítani, számtalan módot tud arra, hogyan tűnhet a képtelen valószerűnek. Úgy alakul azonban, hogy szakmai tudására nem csak a mozik világában, de a való életben is szükség van, ugyanis Tyler-t egy fontos feladattal bízza meg az FBI. Az ő szakmai tudásával szeretnének egy hírhedt bűnöző nyomára bukkanni. Ám az eleinte könnyűnek látszó feladat idővel egyre bonyolultabbá válik.

 

Nico - Film+, január 4. szerda, 21h

Nico Toscani (Steven Seagal) nyomozó maga a megtestesült titok: olasz származású bevándorló, aki Chicagóban nőtt fel, Japánban sajátította el a harcművészetet, dolgozott a CIA-nak, megjárta Vietnamot, szerető férj és apa. Amikor azonban megtudja, hogy hatalmas kábítószer-szállítmány várható, nem tud leállni. Anyag helyett azonban robbanószert találnak, méghozzá olyan típusút, amit Nico még Vietnamból ismer. Ezért is éri olyan váratlanul főnökei döntése: a gyanúsítottakat elengedik, Nicótól pedig elveszik az ügyet, aztán szolgálati fegyverét és rendőrjelvényét is. Nico persze felveszi a kesztyűt.

 

22 mérföld - Mozi+, január 4. szerda, 21h

Egy külföldre kihelyezett elit CIA-ügynök (Mark Wahlberg) szigorúan titkos megbízást kap: egy rendőrtisztet kell kicsempésznie az országból, aki veszélyes információk birtokában van. A küldetés során mindössze 22 mérföldet kell megtenniük a reptérig, ahol különgép várja őket indulásra készen. Az oda vezető út azonban koránt sem bizonyul simának: a taktikai egységnek korrupt rendőrökkel, profi bűnözőkkel és felfegyverzett helyiekkel is fel kell venniük a harcot, akik mind a titokzatos informátor kiiktatására törnek – bármi áron.

 

Lidérces mesék éjszakája - Moziverzum, január 4. szerda, 21h

Eljött a Halloween este, és Mill Valley fiataljai az utcákat járják. Stella-nak, az ifjú írónak viszont nem sok kedve van a cukorkagyűjtéshez, azonban barátai unszolására végül beadja a derekát. A csipet csapat azonban csakhamar bajba keveredik, mikor a helyi gimnázium keménylegényei üldözőbe veszik őket. A fiatalok útja rövidesen a városka kísértetházába, a Bellows család egykori rezidenciájába vezet. A bajok akkor kezdődnek igazán, mikor Stella megtalálja Sarah Bellows könyvét, amely szörnyűséges rémtörténeteket rejt magában. Ezt követően hőseink rövidesen azon kapják magukat, hogy a könyvben íródó szörnyűséges rémtörténetek valósággá válnak, a "főhősök" pedig ők maguk lesznek.

 

A tolvajok királya - RTL HÁROM, január 4. szerda, 21h

Basil (Charlie Cox), a fiatal riasztószakértő felkeresi Brian Readert (Michaels Caine), a tolvajok királyát azzal az elképesztő ötlettel, hogy rabolják ki a Hattont. A Hattont nem lehet csak úgy kirabolni, a Hatton egy etalon, erre a páncélteremre még gondolni sem mert senki, nemhogy kirabolni . Épp erre van szüksége a 77 éves profinak, aki már rendkívül unja a semmittevést, és újra összehívja nyugdíjaskorú barátait, akik még a régi tolvajiskolában tanulták ki a szakmát. A balhéra a húsvéti ünnepek idején kerítenek sort, amikor kiüresedik a város. Azonban a nosztalgikus hangulatú bankrablás rémálomba csap át, amikor eljön az osztozkodás ideje. Amint kiderül, hogy a legértékesebb zsákmánynak lába kelt, a banda tagjai egymásnak esnek.

 

Inferno - Viasat Film, január 4. szerda, 21h

Langdon professzor (Tom Hanks) felébred. A Harvard veszélyes kalandoktól sem visszariadó szimbólumkutatója számára ez kivételesen nem hétköznapi eset. Ugyanis egy firenzei kórházban van, és nem tudja, hogyan került oda. Lőtt sebbel ápolják, és azt a különös tárgyat sem tudja megmagyarázni, amit nála találnak. A prof. _ mint eddigi kalandjai során mindig _ ismét egyszerre kénytelen menekülni és nyomozni. Egy fiatal orvosnő (Felicity Jones) segítségével próbálja keresztülvágni magát az őt körülvevő rejtélyek hálóján. Csupán Dante legendás műve, a Pokol néhány sora segíti _ és úgy érzi, egyre mélyebbre kerül az életre kelő, rejtélyekkel és fenyegetésekkel teli pokolban.

 

A szörny - Filmcafe, január 4. szerda, 21h

Lake Placid, azaz Szelíd-tó pokoli hellyé változik, amikor szörnyű beszámolók kezdenek keringeni egy emberevő krokodilról. A tulajdonosok még a turistaszezon előtt szeretnének a híresztelések végére járni, és egy csapatot bíznak meg az ügy tisztázására. Még hogy krokodil a hegyek között? A nagyvárosi paleontológusnőt, Kelly Scottot (Bridget Fonda) egy helybéli keményfiú, Jack Wells (Bill Pullman) segíti a rejtély megoldásában. Munkájukat azonban jelentősen akadályozza egy túlbuzgó állatbarát, aki betegesen szereti a krokodilokat. Az új veszély hamarosan felborítja a kisváros csendjét.

 

A másik Boleyn lány - DUNA Televízió, január 4. szerda, 21.55h

Norfolk hercege és Boleyn Tamás mindent megtesznek azért, hogy a család hatalmát erősítsék, befolyásukat növeljék a Tudor-korabeli Angliában. A király kegyeit keresve, nem restek a gyönyörű, fiatal Boleyn lányokat is bevetni céljuk elérése érdekében. Amikor kiderül, hogy Katalin királyné nem tudja megajándékozni férjét fiú trónörökössel és Henrik ágyasokat keres magának, bemutatják neki Annát. Henrik figyelmét azonban a szerény, jólelkű, kedves Mária nyeri el, aki a szeretőjévé válik, és nemsokára már törvénytelen gyermekét várja. Tűz és víz a két lány, és ez a kettősség adja meg a film feszültségét…

 

Bőrnyakúak - AMC, január 4. szerda, 22.45h

Az önkéntes Anthony húszéves, amikor 1990 nyarán Szaúd-Arábiába küldik, hogy harcoljon az Öböl-háborúban. Közelről azonban egészen másként látja az iraki háborút, mint amilyennek azt az újságok és a televíziók bemutatják. Érzi az égő olajkutak bűzét, ott retteg a fiatal katonák között, akik nem tudják mi vár rájuk a sivatagban, átéli a támadásra készülődés unalmát, megszagolja a vér ízét, és megtapasztalja az ütközetek fizikai és pszichológiai hatását, a katonák között kialakuló összetartás érzését. Anthony Swafford könyvéből.

 

Jack és Jill - AXN, január 4. szerda, 22.50h

A reklámszakember Jack (Adam Sandler) elégedett az életével. Gyönyörű felesége, Erin (Katie Holmes) és nagyszerű gyerekei alig várják, hogy megérkezzen hozzájuk Jack ikertestvére. Jillt (Adam Sandler) azonban egyszerűen képtelenség kibírni, hisztis, akaratos és kiszámíthatatlan nőszemély. Legalább is Jack szerint. Látogatása idejére a ház és a kert háborús övezetté válik, ráadásul Al Pacinótól sem lehet megszabadulni.

 

Vadászat a Vörös Októberre - Mozi+, január 4. szerda, 22.55h

Tom Clancy bestseller regénye alapján! A Vörös Október, a legújabb, szuper-technikával felszerelt szovjet atom-tengeralattjáró éppen az Egyesült Államok partjai felé tart. Az amerikai kormány attól fél, hogy valamilyen akcióra készül. Egyedül Jack Ryan, a CIA szakértője gondolja úgy, hogy az atom-tengeralattjáró litván parancsnoka dezertálni akar. A valóság azonban még cifrább: Ramius kapitány át akarja játszani a modern hadieszközt az amerikaiaknak, hogy a szovjetek ne kerüljenek egyoldalú fölénybe. Az USA hírszerzése támadásként értelmezi a gépóriás mozgását, s beindítja ellene a hadigépezetét, miközben a szökést sejtő oroszok is üldözőbe veszik a tengeralattjárót. A parancsnoknak így minden leleményességét latba kell vetnie, hogy kivághassa magát a kettős szorításból...

 

A lény 2. - Film Mánia, január 4. szerda, 22.55h

A Marsra indult expedíció egyik tagját megtámadja egy idegen lény, és megfertőzi. A földön kívüli géneket hordozó űrhajósról az irányító személyzet nem sejti, hogy a gyilkolás kódját hordozza testében. A lényt egyetlen cél hajtja, megtalálni párját, akivel "családot alapítva" szaporodni kezdhet. A Földre visszatérve a férfi gyilkos vadászatra indul, és hamarosan megtudja, merre rejtőzködik a halálosan gyönyörű párja. Ha sikerül beteljesíteni küldetését, a gyilkos idegenek hordáját többé már lehetetlen megállítani, és az emberiséget a teljes kipusztulás réme fenyegeti.

 

Lángoló jég - Film+, január 4. szerda, 23h

Alaszka maga a romlatlan, háborítatlan természet, az Aegis olajtársaságot azonban ez nem érdekli. Amikor a cég egyik szakembere, Taft (Steven Seagal) tudomást szerez a környezetromboló tervekről, amely a helybeli lakosság megélhetését is kockáztatná, úgy érzi, tennie kell valamit. Amikor halálosan összekülönbözik a cég elnökével, Jennings-szel (Michael Caine), a szép helybeli aktivista, Masu (Joan Chen) pártjára áll. Taft és Masu tudják, veszélyes vizekre merészkedtek, de Jennings is sejti, hogy a tűz-jég kombináció halálos is lehet.

 

Kocka - Moziverzum, január 4. szerda, 23h

Hat teljesen különböző és idegen ember egy napon szürreális börtönben találja magát. Labirintusszerű, egymáshoz illeszkedő, tökéletes kockákból áll a tér, tele apró halálos csapdákkal. Rendőr és rabló, pszichológus és matematikus, építész és egy autista felnőtt. Egyikük sem tudja, miért került oda. Ki alkotta a labirintust és miért? Félnek az ismeretlentől és egymástól. Amíg nem találják meg az utat a közös gondolkodáshoz és cselekvéshez, kevés esélyük marad az életben maradásra.

 

Egy igazán dühös ember - RTL HÁROM, január 4. szerda, 23.15h

A jól menő biztonsági cég főnöke, H (Jason Statham) csodával határos módon túléli, hogy többször is belelőnek egy pénzszállító kirablása során. Az utolsó pillanat, amire emlékszik, a halott fia látványa és a gyilkos arca. Felépülését csak az igazságszolgáltatás motiválja, és embereivel tűvé teszik az egész várost. Sok áldozat és vallatás során egyértelművé válik, hogy az elkövetőknek beépített emberük van az állami pénzszállítóknál, ezért H új személyazonossággal felveteti magát őrnek. Az újoncnak álcázott férfiról azonban az első támadáskor kiderül, hogy hidegvérű profi, aki szemrebbenés nélkül iktatja ki a fegyveres rablókat. Az őrök bizalmatlanok a pszichopatának tűnő kollégájukkal szemben, ám hamarosan világossá válik H indítéka, aki a rablásokkal foglalkozó FBI-ügynök (Andy Garcia) támogatásával kegyetlen meglepetést tartogat a fia gyilkosai számára.