Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A szerda estére ezeket ajánljuk a tévézőknek.

Éjszakai játék - Viasat3, május 3. szerda, 21h

Max és Annie minden héten összejárnak a barátaikkal ártatlan társasjátékokat játszani. Amikor azonban Max karizmatikus fivére, Brooks gyilkosos játékot szervez álbűnözőkkel és hamis szövetségi ügynökökkel, azonnal nagyobb lesz a tét. És amikor Brooksot elrabolják, az is csak a játék része… vagy nem?

 

Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása - Film+, május 3. szerda, 21h

Allan Trumbull (Morgan Freeman), az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet követnek el. A gyilkossági kísérlet gyanúsítottja nem más, mint az elnök biztonsági főnöke, Mike Banning (Gerard Butler). Az igazságtalanul megvádolt ügynök megszökik, hogy kiderítse, kik állnak a merénylet hátterében és mire készülnek. Egyedül apjára, Clayre (Nick Nolte) számíthat, akit hosszú évek óta nem látott. Hamarosan rájön, hogy a játszma már nem csak a hírnevéről, és az elnök életéről szól, hanem az egész ország jövője a tét.

 

Jézus Krisztus horoszkópja - Magyar Mozi TV, május 3. szerda, 21h

Járunk-kelünk a városban: utazunk vonaton, felhőtlenül ülünk be autókba, olykor elnéző derűvel hallgatjuk értelmiségiek egymást és bennünket ugrató beszélgetéseit, becsengetünk lakásokba, ahol nők várnak ránk, és képek és képek altatják el fürkésző szemünket _ a valóság mint színes tévé -, és videomonitorok fantasztikus és visszajátszható mozgóképe kívánja magát elfogadtatni velünk. Aztán egy váratlan pillanatban egy csepptől is kicsordul a pohár: minden összezavarodik. Hirtelen a kérdések lesznek fontosak: vajon azt látjuk-e, amit látunk, azt halljuk-e, amit hallunk, vagy csak látásunk és hallásunk szándékait ismerjük fel azon a tárgyi és szellemi anyagon, amely _ feltehetőleg _ körülvesz bennünket.

 

Stigmata - Moziverzum, május 3. szerda, 21h

Andrew atya a Vatikán egyik szaktekintélye, a megmagyarázhatatlan csodákkal foglalkozik. Brazíliába küldik, ahol egy kisváros templomában könnyezni látták a szentek szobrait. Közben Amerikában furcsa dolgok történnek egy egészen nyugodt, mindennapos lánnyal. Frankie először orvosokhoz és pszichológusokhoz fordul magyarázatért. Testén kiütköznek Krisztus szenvedésének jegyei, a stigmák. Az egyház ezért Andrew atyát értesíti. A lánnyal való találkozáskor a pap megérzi a fenyegető, ellentétes erőket. Nyomozása során kétezer éves imaszöveg kerül elő, amely mintha korunk emberét figyelmeztetné valami közelgő tragédiára...

 

Az ázsiai kapcsolat - AMC, május 3. szerda, 21h

Jack (John Lee Edward) és Sam (Byron Gibson) két amerikai kalandor. Hazájukban nem kívánatos személyek, ezért Délkelet-Ázsiában próbálnak boldogulni. Fő tevékenységük a bankrablás, amit egészen eddig sikeresen űztek. Most azonban akaratukon kívül a helyi drogbáró, Gan (Steven Seagal) pénzét is lenyúlták, ezért hajtóvadászat indul ellenük. Miután Sam-et megölik, Jack barátnője, Pom (Pim Bubear) lép a helyébe, s egyfajta modern Bonnie és Clyde-ként folytatják a rablásokat, nyomukban a bosszúra éhes gengszterekkel.

 

Veszélyes - Mozi+, május 3. szerda, 21h

Dylan Forrester, egy bűnös múltú szociopata, a feltételes szabadlábra helyezését nyugodt körülmények közt szeretné tölteni, az antidepresszánsok és a különös pszichiátere segítségével. Egy nap azonban Dylan testvére, Sean Forrester professzor rejtélyes körülmények közt meghal. Dylan elhatározza, hogy utánajár az igazságnak. Eközben nemcsak az FBI ered a nyomába, hanem egy csapat felfegyverezett zsoldos is a színre lép, hogy megszerezzenek valamit, amit Dylan testvére rejtegetett. Dylannek a túléléshez minden taktikai képességére szüksége lesz.

 

Játsz/ma - Filmcafe, május 3. szerda, 21h

A fordulatos thriller egy gazdag és unott bankárról szól, aki még saját születésnapját is egyedül ünnepelné. Édesapja is hasonló korban lett öngyilkos. A váratlan izgalom akkor keletkezik, amikor saját eltűnt öccse újra felbukkan a színen. A tékozló fiú különleges születésnapi ajándékot talál ki: egy titokzatos játékban való részvételt ajánl bátyjának. A szervező cég egyszerűen felszívódik, mikor az első baljós történések után kutatva a bankár kérdőre vonná őket. A játék tétje immár a saját élete.

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - Film Mánia, május 3. szerda, 21h

London legizgalmasabb negyede valószínűleg az East End. Itt él a legtöbb nehézfiú, kábítószerügynök és nagyreményű semmittevő. A film négy hőse, a négy jó barát itt határozza el, hogy meggazdagodik. Az eredmény: hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés. Mindössze egy hetük van fizetni, ezért a legelképesztőbb megoldást választják: kirabolnak egy másik bandát. Újabb kétes elemek, bűnözők, csempészek, kétballábas bérgyilkosok és szigorú kocsmárosok tűnnek fel a színen. Mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással, miközben a nagy dohánynak lába kél.

 

A miniszter félrelép - SuperTV2, május 3. szerda, 22.15h

Vitt Péter miniszter az a fajta férfi, akit a nők legtöbbje kíván magának _ de csak addig, amíg meg nem kapja. Okos, sármos, és mindig talpra esik mint a macska, inspirálják a nagy kihívások, a napi megmérettetés. Mellesleg ő az Országház Don Juanja. Az aktuális "kihívás" neve Marosi Tünde, és természetesen gyönyörű. Foglalkozását tekintve viszont az ellenzék vezérszónokának titkárnője. Vitt csaknem egy időben érkezik meg a szállodába Tündével, és a miniszter rögtön a tettek mezejére lépne. Az ellenzéki vezérszónok titkárnője kicsit izgul: nem elég, hogy életében először lépne félre, ráadásul mindjárt egy kormánytaggal... A miniszter közben megrendeli a szükséges kellékeket (pezsgőt, epret és kaviárt), és az ágyon várja a fürdőszobában vetkőző Tündét. A szobapincér megérkezéséig van egy kis idő: Tünde az ablakhoz lép, hogy a kilátásban gyönyörködjék. Hihetetlen panoráma tárul a szeme elé: a Kossuth Lajos utca, a Puskin Mozi és... egy halott az ablak sarkában!

 

Feldobott kő - Duna World, május 3. szerda, 22.35h

Pásztor Balázs, falusi vasutas fia az 50-es évek elején filmrendezői szakra jelentkezik, de mivel apját bebörtönözték egy jelentéktelen szabálytalanság miatt, nem veszik fel a főiskolára. Földmérői állást vállal. Munkája során sok vidéket bejár, sokféle embert ismer meg. Ezek az "ő egyetemei". Barátságot köt a hazájából idemenekült görög partizán házaspárral, Iliásszal és Irinivel. Tiszteli az egyenes jellemű Iliászt, aki éppen meg nem alkuvó természete miatt sokszor összevész a főmérnökkel. Egy alföldi tanyaközpont kialakításánál dolgoznak az erőszakos téeszesítés idején. A felbőszült tanyasiak úgy érzik, Iliász kétértelmű játékot űz velük és agyonverik az ártatlan görögöt. Balázs munkája során cigányokkal kerül össze, szemtanúja lesz, hogy a hatalom milyen megalázóan bánik velük. Évek múlva mint rendező, első filmjét a küzdelmes évek során megismert emberek emlékének szenteli.

 

Halj már meg! - Magyar Mozi TV, május 3. szerda, 22.40h

Pócs Gábor (Cserhalmi György), a hatvanas éveiben járó titokzatos mozdonyvezető hirtelen halála után Pócsné (Kováts Adél) felkeresi a férfi szeretőjét, Marcsit (Ónodi Eszter), aki Pócs törvénytelen lányának anyja. A két egymásra féltékeny nő abban reménykedik, hogy Pócs őt szerette jobban, ezért halálosan gyűlölik egymást. Ám csak addig, míg ki nem derül, hogy Pócs nemcsak kettős életet élt, de mindkettőjüket becsapta. Évtizedek óta illegális ügyleteket folytatott, és társai valamint ellenlábasai szerint hatalmas vagyont gyűjtött. Olyan sokat, hogy ezért még az ellenségeknek, Pócsnénak és Marcsinak is érdemes összefogni. A két asszony megpróbálja hát kideríteni, hol rejtegette drága szerelmük bűnös életének gyümölcsét! A maffiával és egy "hullával" a nyomukban elindul hát a versenyfutás...

 

Cápa 2. - AMC, május 3. szerda, 22.45h

Amity város lakói már-már kiheverték az egykori tragikus cápatámadásokat. Hamarosan azonban újabb döbbenetes halálesetek történnek, s amikor a partra vetődik egy gyilkos bálna teteme, melyen hatalmas harapásnyomok láthatók, Martin Brody rendőrfőnök biztosra veszi, hogy egy újabb emberevő cápa van a közelben. Brody téves riasztása miatt azonban elmélete hitelét veszti, s a város vezetősége nem hajlandó lezárni a turisztikailag jövedelmező tengerpartot. Amikor újabb vérfagyasztó esetek történnek, maga a rendőrfőnök száll szembe a vérengző bestiával.

 

Félholt - RTL HÁROM, május 3. szerda, 23.20h

Az Új Alcatraz nevű börtönből nem lehet megszökni. De a szupermodern biztonsági berendezést nem készítették fel arra, hogy azt is megakadályozza, ha valaki be szeretne jutni a rácsok mögé. Most mégis ezt történik. Az éjszaka ugyanis itt ül villamosszékbe az a férfi, aki egy évtizeddel ezelőtt kétszázmillió dollár értékű aranyat rabolt. Elkapták és elítélték, ám azt sosem szedték ki belőle, hol rejtette el zsákmányát. A börtönt megostromló banda feje azonban nem akarja, hogy titka a sírba szálljon vele. Bejut a börtönerőd szívébe, a kivégzőterembe. Túszul ejti az eseményre érkezett főügyésznőt. Terve tökéletes, emberei profik és kegyetlenek. De nem számolt egy fegyenccel, aki meg akarja menteni az ártatlan túszok életét. Sascha (Steven Seagal) és néhány kemény öklű rabtársa elhatározza, hogy újraírja a banditák terveit.

 

Pokoli küldetés - Film+, május 3. szerda, 23.25h

A gyönyörű Samantha O'Hara (Megan Fox) egy zsoldoscsapat vezetője, aki szívesen vállal el veszélyes feladatokat Afrika távoli részein, ha azt jól megfizetik a csapatának. Kiszabadítanak túszokat, elhoznak értékes zsákmányt, és olykor önzetlenül kiszabadítanak védtelen foglyokat. A meló sose könnyű, de ezúttal egy csapat iskolás lánnyal kell menekülni a lázadók serege elől. Ráadásul nem csak a bosszúszomjas lázadók jelentik az egyetlen veszélyt, hanem a kiéhezett ragadozók, és a csapaton belüli bizalmatlanság is veszélyeztetik az akció sikerét. Amikor a kimentésre küldött helikoptert lelövik, a csapat csapdába esik egy oroszlán farmon. Nem is sejtik, hogy a lázadók jelentik a legkisebb problémát, és hamarosan szembe kell nézniük a feldühödött, emberevő oroszlánok hordájával is.

 

Végítélet - Filmcafe, május 3. szerda, 23.25h

Három évtizeddel ezelőtt halálos vírus ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában. Milliók haltak meg, egész területek néptelenedtek el. A kormány végső megoldásként fallal zárta el a külvilágtól a fertőzött lakosságot, így sikerül lokalizálni a járványt. Ám a gyilkos kór most újra felbukkant Londonban, végpusztulással fenyegetve az országot. A Sinclair őrnagy vezette elit kommandó kapja a feladatot, hogy hatoljon be az évtizedek óta elzárt területre és próbálják megtalálni a gyilkos vírus ellenszerét. Két napjuk van arra, hogy a mutáns bandák uralta világban megtalálják, amit keresnek.