Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

A szerda esti tévézéshez ajánljuk.

...és hamarosan a sötétség - Film Mánia, augusztus 23. szerda, 21h

Két fiatal lány, Ellie (Odette Yustman) és Stephanie (Amber Heard) Argentína festői szépségű tájait járja be kerékpárral. A vakáció utolsó napján egy kisvárosban szállnak meg. Nem törődve az eltűnt lányokról hallott pletykákkal, belevetik magukat az éjszakába abban a reményben, hogy felejthetetlen élményeket szereznek majd. Ezekre az élményekre azonban még egy napot várniuk kell: a másnapos lányok lekésik a buszt, összebalhéznak, szétválnak és Ellie-nek nyoma vész. Stephanie-nek baljós sejtelme van, ezért mindent megtesz, hogy rátaláljon a barátnőjére. A baj csak annyi, hogy egyedül van egy idegen országban, ahol nem tudja, kiben bízhat, és hamarosan jön a sötétség.

 

Könnyű testi sértés - Magyar Mozi TV, augusztus 23. szerda, 21h

Csaba börtönbe kerül verekedésért. Mire kiszabadul, barátnője már Miklóssal lakik a kétszobás lakásban. Mivel nincs hova mennie, Csaba beköltözik hozzájuk harmadiknak.

 

Fejlövés - RTL HÁROM, augusztus 23. szerda, 21h

Jimmy Bobo (Sylvester Stallone), a hírhedt bérgyilkos életében először társul egy zsaruval. A fiatal nyomozó, Marcus (Christian Slater) hajlandó együttműködni, hogy felgöngyölítsen egy ügyet, aminek a szálai New Orleans piszkos sikátorain keresztül egészen a Fehér Ház folyosójáig vezetnek. A szokatlan páros, akiket két kegyetlen gyilkosság hozott össze, keresztülgázol mindenen, ami az útjukba áll, és feláldoznak mindent a bosszú érdekében.

 

Willy mesevilága - Moziverzum, augusztus 23. szerda, 21h

Amikor egy férfi autója lerobban a semmi közepén, egy helyi üzletember felajánlja neki, hogy fizeti a javíttatást, amennyiben kitakarítja az egykor szebb napokat megélt szórakoztatóközpontot, a Willy mesevilágát. Ez a park azonban sötét titkokat rejt, az újdonsült gondnoknak pedig egy sor őrült, valóságos gyilkológéppé változott kabalafigurával kell megküzdenie, ha túl akarja élni az éjszakát.

 

Bérgyilkos a szomszédom - Paramount Network, augusztus 23. szerda, 21h

Amikor Jimmy "Tulipán" Tudeski beköltözik a kertvárosba, minden szomszéd félni kezd, hogy hamarosan alulról szagolja majd az ibolyát. Jimmy azonban nem csak ebből a célból költözik oda. Jonathan Lynn ( Vinny, az 1 ügyű) rendezte ezt a sztárokat felsorakoztató, az életről, szerelemről és tömérdek sok fegyverről szóló vígjátékot. Bruce Willis alakítja Jimmy-t, akinek feltűnése láncreakciót indít be: mindenki ki akar nyírni valakit. Matthew Perry a boldogtalan fogorvost játssza, aki kénytelen megismerni Jimmy jó és rossz oldalát is egyaránt. Emellett Rosanna Arquette, Michael Clarke Duncan, Natasha Henstridge, Amanda Peet és Kevin Pollak dolgozik a filmben azon, hogy a nézők jókedve a tetőfokára hágjon, és hatalmasakat nevessenek (Larry King, USA Today).

 

Micsoda csapat - Viasat Film, augusztus 23. szerda, 21h

Úgy tűnt, hogy végleg befellegzik a baseballnak a második világháború idején. A játékosok bevonultak a hadseregbe, és a fronton harcoltak, a nemzeti sport napja leáldozóban. Az otthon maradottak azonban hiányolták a meccseket. Kézenfekvő volt az ötlet, ha nincsenek fiúk, lányokból kell csapatot verbuválni. Így jön létre 1943-ban az első női baseball csapat, amelyet hamarosan több másik követ. Tanúi lehetünk annak, ahogy Dottie, Mae és a többiek fölfedezik tehetségüket, legyőzik a lámpalázt és meghódítják a közönséget.

 

A könyvelő - Film+, augusztus 23. szerda, 21h

Chris Wolff (Ben Affleck) a világ egyik legjobb könyvelője, és a leghallgatagabb is. Amikor egy nagy, robotokat tervező gyár könyvelésében furcsa hibák tűnnek fel, hozzá fordulnak. A cég egyik munkatársa, Dana (Anna Kendrick) segítségével hamar megtalálja az okot, ám időközben egy hidegvérű bérgyilkos, Brax (Jon Bernthal) kezd vadászni rájuk. A védtelennek látszó Chris azonban tartogat egy-két meglepetést, és néhány közülük halálos.

 

Végítélet - AMC, augusztus 23. szerda, 22.40h

Három évtizeddel ezelőtt halálos vírus ütötte fel a fejét Nagy-Britanniában. Milliók haltak meg, egész területek néptelenedtek el. A kormány végső megoldásként fallal zárta el a külvilágtól a fertőzött lakosságot, így sikerül lokalizálni a járványt. Ám a gyilkos kór most újra felbukkant Londonban, végpusztulással fenyegetve az országot. A Sinclair őrnagy vezette elit kommandó kapja a feladatot, hogy hatoljon be az évtizedek óta elzárt területre és próbálják megtalálni a gyilkos vírus ellenszerét. Két napjuk van arra, hogy a mutáns bandák uralta világban megtalálják, amit keresnek.

 

Rap, Revü, Rómeó - Magyar Mozi TV, augusztus 23. szerda, 22.45h

Dodi bácsi (Gálvölgyi János), nyolcadik kerületi kiskirály és jobb napokat látott jegyüzér életműve betetőzéseként szórakozóhelyet nyit, a Revü bárt. Munkát ad jóképű és fiatal unokaöccsének, Rómeónak (Csányi Dávid), aki nem éppen gengszternek való alkat. A Revübe jó zene is kell, ezért Dodi bácsi szerződteti a Kalányos Rap Team nevű roma rapzenekart, amelynek tagjai vidékről költöztek fel a siker reményében. Az utcában kínai bolt nyílik, a boltos lánya, Mai-Lien (Huang Phong) és Rómeó első látásra egymásba szeretnek. Dodi testőre megöli a kínai boltos fiát. Rómeó szemtanúja a gyilkosságnak és nem tudja, hogy mitévő legyen ezután. Kiderül, hogy a kínai maffia túlnőtte a helyieket és bosszújuk elől Dodi sem tud kitérni. Feláldozza testőrét és még Rómeót is, ha Mai-Lien nem szabadítja ki időben. Rómeó nem várja meg, milyen újabb alkut kötnek élete felett...

 

Bohém rapszódia - SuperTV2, augusztus 23. szerda, 22.50h

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aid-en, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercury-val az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják. A Queen nem csupán zenekar, hanem egy család is volt, s máig megihletik a kívülállókat, az álmodozókat és a zene szerelmeseit.

 

1408 - RTL HÁROM, augusztus 23. szerda, 23h

Mike Enslin (John Cusack) híres bestseller író, aki paranormális jelenségekről írt könyveivel futott be. Legutóbbi könyvét is hatalmas siker övezi, de az író tudomást se vesz róla, az életét egy fájdalmas családi tragédia árnyékolja be. Képtelen feldolgozni kislánya halálát, a munkájába menekül. Azon dolgozik, hogy bebizonyítsa, a természetfeletti jelenségek mögött mindig szándékos, megszervezett átverés áll. Kutatásai a New York-i Dolphin Hotelbe vezetik, ahol az a véresen legendás 1408-as számú szoba található, amelyben állítólag szellemek gyilkolnak. Enslin kész bebizonyítani, hogy ez is csak egy blöff, és kibérli a szobát annak ellenére, hogy a szálloda igazgatója nyomatékosan megpróbálja lebeszélni tervéről. Az író elfoglalja a szobát, és a saját szemével fog megbizonyosodni arról, hogy szó sincsen előre kitervelt átverésről, a hírhedt 1408-as szoba borzalmait nem a képzelet szülte.

 

A holnap határa - Viasat3, augusztus 23. szerda, 23.30h

Bill Cage (Tom Cruise) katona, de eddig elkerülte a veszélyt _ pedig az emberiség egy űrből érkezett, könyörtelen fajjal vív hosszú, elkeseredett háborút. Amikor váratlanul mégis bevetik, ő rossz felszereléssel, kevés tapasztalattal indul csatába, és nem is bírja sokáig: gyors és kegyetlen hősi halált hal. Azután feltámad, és újra harcba indul. És újra, és újra, és újra. A földönkívülivel való közvetlen érintkezés időhurokba sodorta, és ő kénytelen számtalanszor végigélni ugyanazt a pokoli küzdelmet, hogy azután újra alul maradjon. Ám az esélyei egyre jobbak. Amikor pedig felbukkan mellette egy különlegesen kiképzett katona (Emily Blunt), még az is lehetővé válik, hogy ne csak magukat mentsék meg, hanem az egész világot.

 

Vasárnapi szülők - Duna World, augusztus 23. szerda, 23.35h

Egy szövőgyári szocialista brigád egy külvárosi nevelőintézetbe látogat, hogy lányokat válasszon ki jövőbeni munkatársnak, akivel majd közösen törődnek. Juli, aki gyűlöli a bezártságot és minden áron szabadulni akar az intézetből, megpróbálja észrevétetni magát. A csel sikerül... Rózsa János szociografikus igényességű filmje több magyar és nemzetközi díjat is kapott Montreálban és Várnában, valamint Nívódíjat Budapesten.

 

Invázió - Film+, augusztus 23. szerda, 23.40h

Baleset éri a Patriot űrsiklót, maradványai szétszóródnak az Egyesült Államok területén. A hatóságok uralják a helyzetet, de hírek kapnak szárnyra arról, hogy a roncsok között idegen anyagot találtak. Carol Bennet (Nicole Kidman) pszichiáter környezetében különös események történnek. Az orvosnő csak később kapcsolja össze mindezeket az űrsikló balesetével. Rájön, hogy éppen azok az emberek terjesztik a ragályt, akiknek az állítólagos influenza járvány elleni oltásokat kell beadniuk. Az ismeretlen eredetű spóra megtámadja az ember DNS-ét, és a fertőzött fokozatosan akaratlan, lélektelen robottá alakul.

 

Egek ura - AXN, augusztus 23. szerda, 23.50h

A negyvenes éveiben járó Ryan munkaerő-leépítési szakértő, abból él, hogy mások helyett elvégzi a piszkos munkát. Munkájából kifolyólag szinte egész életét a repülőtereken, a gépeken vagy szállodákban tölti. Nem csoda, hogy agglegény, nem akar megállapodni, de semmilyen valódi emberi kapcsolatot sem tud felmutatni. Minden, amire szüksége van, elfér a bőröndjében. Tulajdonképpen egyetlen igazi célja van: a 10 millió törzsutas mérföld elérése. Ryan jól bejáratott életét azonban veszély fenyegeti, amikor a cégét is eléri a leépítés veszélye, illetve amikor útja során megismerkedik a szintén törzsutas Alexszel.