Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Összegyűjtöttük a legjobb filmeket szombat napközbenre, egy másik cikkben az esti muníciót szemlézzük.

Vincent és én - Filmbox, március 20. szombat, 9.40h

A 13 éves kanadai lány, Joey megszállott Van Gogh-rajongó. Ő maga is kiválóan tud rajzolni, festeni, de különleges képessége az, hogy tökéletesen élethű festményeket tud készíteni példaképe stílusában. A "mánia" akkor kezdődött nála, amikor súlyos betegségéből a festő virágos képei hatására gyógyult ki. De van, aki a kislány tehetségét más, önös célokra akarja felhasználni, és a festőpalánta szinte észrevétlenül komoly veszélybe sodródik.

 

Idétlen időkig - Sony Max, március 20. szombat, 9.55h

Az időjós Phil önző, cinikus szűklátókörű alak, aki utálja a világot és pokollá teszi mások életét. Amikor vidékről kell tudósítania, már alig várja, hogy visszatérhessen Pittsburghbe a "száműzetéséből". Ebben azonban megakadályozza a váratlan hóvihar, amelyről azt jósolta, hogy nagy ívben elkerüli a környéket. Másnap reggel különös dolog történik vele: úgy érzi megismétlődik vele az előző nap, minden nyomorúságával együtt. A következő nap sem változik a helyzet, megint minden újra megismétlődik. A kétségbeesett Phil orvoshoz, majd pszichiáterhez fordul segítségért.

 

Nők - TV2, március 20. szombat, 13.50h

Mary boldognak hitt élete váratlan fordulatot vesz, amikor szembesül férje hűtlenségével. Minderről a barátnők is tudomást szereznek, ki így, ki úgy áll a történtekhez. Mindenki más tanáccsal, ötlettel rukkol ki, hogy mit tegyen ebben a helyzetben. Mary legjobb barátnője, a magazinszerkesztő Sylvia viszont kipletykálja az újságjában a problémáit. Árulása rádöbbenti Maryt arra, hogy át kell értékelnie eddigi kapcsolatait. A társaságnak hátat fordítva elutazik az anyjával és a lányával egy kis lazításra. New Yorkba visszatérve elhatározza, hogy rendezi az ügyes-bajos dolgait.

 

Jumanji - AXN, március 20. szombat, 13.55h

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan (Robin Williams) az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t (Bonnie Hunt), különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.

 

A magányos lovas - RTL Klub, március 20. szombat, 14.40h

A magányos lovas egy izgalmas akcióval és sok humorral fűszerezett kalandfilm, melyben a hírhedt maszkos hőst, friss mai szemlélettel keltik életre az alkotók. Tonto, az amerikai bennszülött lélekharcos (Johnny Depp) számba veszi a korábban elmondatlan történeteket, amelyek a törvény emberét, John Reidet (Armie Hammer) az igazság jelképévé tették, miközben a nézők, mintha nagy meglepetések és humoros zsörtölődések elszabadult vonatán ülnének, szemtanúi lehetnek annak, ahogy a két valószínűtlen hős megtanul együtt dolgozni a kapzsiság és a korrupció elleni küzdelmük során.

 

A hatodik napon - Film Mánia, március 20. szombat, 14.40h

Adam Gibson (Arnold Schwarzenegger) egy este arra ér haza, hogy valaki, egy tökéletes hasonmás csókolgatja a feleségét és eszi a születésnapi tortáját. Szörnyű igazságra kell rájönnie: véletlenül hagyták életben, a klónja pedig elfoglalta jól berendezett, nyugalmas életét. A megrázkódtatást fokozza, hogy nincs hatalom, amelyhez segítségért fordulhatna, mert ha fény derülne a baklövésre, könyörtelenül végeznének vele és a családjával. Adam megpróbálja hát felvenni a harcot az ismeretlen ellenséggel, hogy visszaszerezze önnön "létezését". Ám úgy tűnik, az ellenfél elpusztíthatatlan, a ráuszított két bérgyilkos klónjai újra és újra felbukkannak.

 

Space Jam – Zűr az űrben - AMC, március 20. szombat, 14.50h

Bugs Bunny és kísérete bajba kerül, amikor szembeszáll a Földre érkezett apró kis űrlényekkel. A nerdluckokat a főnökük, Swackhammer küldte, mégpedig azért, hogy az ő szórakoztatására elrabolják Bugs Bunny kíséretének tagjait. Bugs nem tétovázik, azonnal kosármeccsre hívja az idegeneket azzal, hogyha vereséget szenvednek, mindannyian ott maradnak a Földön, ám az űrlények győzelme esetén mindannyian Swackhammer kezébe adják magukat. Az idegenek azonnal elfogadják Bunny ajánlatát. Túlságosan is gyorsan. Ugyanis van egy rendkívüli tulajdonságuk: pillanatok alatt képesek új képességeket magukévá tenni. Amikor Bugs felfedezi, mi készül, tudja, azonnal segítségre van szüksége. De hova forduljon, amikor már minden valamire való kosaras tudása az ellenfelet gazdagítja. Ám szerencsére van egy olyan ismerőse, akire mindig számíthat. Ő a világ legnagyobb kosárjátékosa, Michael Jordan.

 

Csak egy telefon - Duna Tv, március 20. szombat, 15.40h

Ágostonné lányát, Katit (Venczel Vera) a mezőgazdasági technikumba vették fel, pedig ő matematika tagozatos gimnáziumba szeretne járni. Mit tehet ilyenkor egy igazi anya? Minden követ megmozgat, még női csáberejét is beveti, csak hogy a gyerek az őt megillető helyre kerüljön…

 

2012 - Mozi+, március 20. szombat, 15.55h

Jackson Curtis író (John Cusack) a Yellowstone Nemzeti Parkban kirándul a gyerekeivel, amikor váratlanul katonák jelennek meg, és egy titkos laboratóriumba szállítják őket. A férfi rájön, hogy a kormány elhallgatta a közelgő világvégét, melyről a maja próféciákban is szó esik. A világ vezetői a legnagyobb titokban láttak hozzá az óriásbárkák megépítésének, melyek Tibet legeldugottabb hegyei közt várják kiváltságos utasaikat. A természeti katasztrófák a vártnál is hamarabb alakulnak ki, így Jackson kétségbeesett versenyfutásba kezd az idővel, hogy megmentse a családját...

 

Váltságdíj - Sony Movie Channel, március 20. szombat, 16.15h

Tom Mullen (Mel Gibson) sikeres ember, hozzászokott a kemény alkudozásokhoz. Bankszámláján dollármilliók, otthon szép felesége (Rene Russo), egészséges fia (Brawley Nolte) várja. Ám, amikor egy napon a fia gyermekrablók kezébe kerül, egy kudarcot vallott FBI-mentőakció után rá kell döbbennie, nem elég a pénz, a hatalom és a befolyás. Végül egyedül kénytelen szembeszállni az emberrablókkal, ezért döbbenetes lépésre szánja el magát. Bejelenti a tévében, ha a fiát nem kapja vissza, a követelt váltságdíjat vérdíjul tűzi ki a gyermekrablók fejére.

 

Szárnyát vagy combját? - AMC, március 20. szombat, 16.30h

Az ismert, hatvanéves éttermi kritikus, Charles Duchemin pályafutása csúcsán a visszavonulás gondolatával foglalkozik. Előtte azonban még el akarja készíteni híres éttermi kalauzának utolsó kiadását, illetve át akarja adni fiának, Gérardnak tudását és szakmai tapasztalatát. A fiúnak azonban esze ágában sincs édesapja nyomdokaiba lépni és titokban vándorcirkuszt alapít, amelyben bohócként lép fel. Charles-nak más gondjai is akadnak: legnagyobb ellensége, Jacques Tricatel gyorséttermi birodalmával forradalmasítani akarja a francia gasztronómiát. A férfi megpróbálja ellopni az éttermi kalauz utolsó kiadását, hogy titokban megszerezhesse a rosszul minősített vendéglátó egységeket.

 

Az álomküzdők - Film Mánia, március 20. szombat, 17.05h

Az agykutató központ tudósai computer-technikával próbálják megszabadítani az embereket rossz álmaiktól. Döbbenetes dologra derül fény: be lehet lépni egymás álmába, átélhetőek aktívan közös élmények. A kutatás vezetője Dr. Paul Novotny (Max von Sydow) felsőbb utasításra felkutatja egykori tesztalanyát, Alex Gardnert (Dennis Quaid), és mint barátot, kötelezi, hogy legyen a csoport segítségére. Hamarosan újabb dolog derül ki: ha valakit álmában megölnek, meghal a valóságban is. Ekkor megérkezik az intézetbe az amerikai elnök (Eddie Albert), akit szörnyű lidércálmok kínoznak. Novotny és Gardner hamarosan rá kell, hogy döbbenjen: egy ponton mindketten át lettek verve, és a háttérben jól szervezett összeesküvés folyik.

 

Ahol a szivárvány véget ér - RTLII, március 20. szombat, 18.50h

Rosie és Alex már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?