Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Végre itt a hétvége, és mivel a piacok és boltok sincsenek nyitva, sehova sem kell sietni! Lehet inkább tévézni!

Michael - Film+, október 23. szombat, 9.25h

Michael angyal ugyan, de első látásra inkább egy élvhajhász pasihoz hasonlít. Isteni küldöttként háromnapos borostával, lecsatolható angyalszárnyakkal és olthatatlan éhséggel érkezett a Földre. Amikor Michael létezésének híre eljut a National Mirror című bulvárlaphoz, Frank, a zsurnaliszta címlapsztorit sejt a dologban. Főnöke azonban nem engedi, hogy egyedül dolgozzon az ügyön, mellérendel egy megcsömörlött újságírót és egy vonzó szakértőt, Dorothy Winterst. Mindhárman biztosak abban, hogy az évezred átverésére bukkantak, egészen addig a pillanatig, míg szembe nem találkoznak Michaellel, akinek olyan illata van, mint egy süteménynek, úgy viselkedik, mint egy szívtipró és csak úgy mellékesen néha csodákat is művel. Mialatt Quinlan és Dorothy azon dolgozik, hogy bizonyítékot találjanak Michael szélhámosságára, az életvidám angyal azon mesterkedik, hogy a két cinikus embert összeboronálja.

 

Ősz New Yorkban - Filmcafe, október 23. szombat, 9.30h

Will (Richard Gere) élvezi az agglegényéletet. Imád főzni, imádja az éttermet, melynek tulajdonosa és legfőképpen, imádja a nőket. Javíthatatlan cinikus és alkalmatlan a hűségre. Ám egy este egy étteremben ismerős arcot pillant meg: egy fiatal lányban régi szerelmét véli felismerni. Nem véletlenül. Charlotte (Winona Ryder) anyja sok évvel ezelőtt a szerelme volt. E találkozással Will számára újra kezdődik a fiatalság. Még egyszer, utoljára igazán szerelmes lesz, de a sors úgy akarja, hogy szembenézzen vele: számára lejárt a szerelem ideje.

 

Egri csillagok - TV2, október 23. szombat, 10.20h

A Gárdonyi Géza azonos című történelmi regényét alapul vevő Egri csillagok az 1500-as években játszódik, amikor a hódító török csapatok feldúlják Magyarországot. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyermekként esik a félszemű Jumurdzsák fogságába, aki foglyait rabszolgának kívánja eladni. Ám a gyerekek megszöknek, és magukkal viszik a babonás férfi talizmánját, akit ezt követően elhagy a szerencséje. Harminc esztendő telik el. 1552-ben járunk, Eger várát teljesen körülzárta a török sereg, Gergely és Éva sorsa pedig ismét összefonódik egykori fogvatartójukéval...Várkonyi Zoltán valós történelmi alapokon nyugvó klasszikusában tanúi lehetünk az egri várvédők Dobó István vezetésével folytatott, kilátástalannak tűnő harcának. Az alkotás egy lebilincselő, kalandos történet keretén belül állít emléket azon bátor, a végsőkig kitartó nőknek és férfiaknak, akik vállt vállnak vetve küzdöttek a várat körülvevő, sokszoros túlerőben lévő török sereg katonái ellen.

 

Szemfényvesztők 2 - Mozi+, október 23. szombat, 11.20h

A Négy Lovas, valamint az előző részben rendőrnyomozóként feltűnt, titokzatos és karizmatikus Dylan ismét feladja a közönségnek a leckét, miközben tovább feszegetik a színpadi illúziókeltés határait, és bejárják az egész földtekét. Egy évvel azután, hogy lóvá tették az FBI-t, és elnyerték a tömegek csodálatát Robin Hoodot idéző nagyszabású mutatványaikkal, az illuzionisták új előadással rukkolnak elő, azt remélve, hogy felfedhetik egy számítógépes guru piszkos üzelmeit. Látványos eltűnésük mögött ugyanis nem más áll, mint Walter Mabry, a zseniális informatikus, aki erőszakkal ráveszi a Lovasokat, hogy egy minden eddiginél veszélyesebb trükköt mutassanak be. Nincs más választásuk, mint végrehajtani egy utolsó, példátlanul nehéz mutatványt, hogy tisztára moshassák a nevüket, és leleplezhessék a háttérben álló géniuszt.

 

Nyakiglove - Filmcafe, október 23. szombat, 11.35h

Pasitlan csaj? Jó, persze. Pasitlan csaj Manhattanben? Kemény, de azért nem gáz. Pasitlan csaj Manhattanben, négy topmodell szobatárssal? Te jó ég! A restaurátor Amanda Pierce hirtelen és váratlanul ebben a helyzetben találja magát. Nagy mázlival és jutányos áron sikerül betársulnia egy eastside-i luxuslakásba albérlőnek, csakhogy négy ultra-vékony szupercica a bérlőtársa. Amanda nem is tudja, hogy most hálát rebegjen-e a szerencsecsillagának, vagy inkább átkozza a sorsot. A modellek azonnal rávetik magukat Amandára, és ripsz-ropsz dögös csajt faragnak a helyes lányból: megtanítják, hogy viselkedjen, miket hordjon, és hogy hogyan érje el, hogy ne kelljen soha kifizetnie az italát. A szitu akkor durvul be igazán, amikor Amanda belezúg Jim Winstonba, a szomszéd házban lakó szívtipróba, és Jim is beleszeret Amandába. Úgy tűnik, Amanda imái meghallgattattak, amíg egy éjjel a srácot kukkoló csajok szemtanúi nem lesznek egy hidegvérű gyilkosságnak! Amanda élete pedig a feje tetejére áll, amint a négy modellel Manhattan utcáin lopakodva, botcsinálta detektívek módjára fényt akarnak deríteni a titokra, miközben megpróbálnak lépést tartani a fejleményekkel és a legújabb divattal.

 

Ha eljön Joe Black - Moziverzum, október 23. szombat, 13h

Előbb vagy utóbb mindenki találkozik a maga Joe Black-jével... Bill Parrish gazdag és befolyásos üzletember, pazar körülmények között él két szerető lányával a közelében, s néhai felesége emlékével a szívében. Életében éppen két nagy dolog van készülőben. Az egyik a cégének egyesítése egy másik mamutvállalattal, a másik pedig a 65. születésnapja, melynek alkalmából idősebb lánya világraszóló partit szervez. Ám valami közbeszól. Egy hang, melyet csak Bill hall, s amely zavarba ejtően és kíméletlenül mondja a magáét. Ez a Halál hangja… De a Halál nem elégszik meg ennyivel, hanem alakot ölt és meghívatja magát a családi vacsorára. Bill a rejtélyes idegent pedig Joe Black néven mutatja be...

 

Vegasi vakáció - AMC, október 23. szombat, 13.20h

Griswold ismét nyaralni viszi a családját, ezúttal Las Vegasba mennek. A sivatag közepén elterülő neonfényben úszó város azonban nemcsak a szerencsejátékok, hanem a bűnök és csábítások ördögi központja is. A család minden tagját rabul ejtik a bűnös városban kísértő szerencselovagok. A papa le is ragad egy játékasztalnál, ahol az egész családi vagyont el lehet verni. A veszteségek összehozzák Clarkot egy másik megkopasztott család tagjaival és együtt keresnek kiutat. Ha Las Vegas átverte őket, ők is átverik Las Vegast.

 

Egy kutya négy útja - Film+, október 23. szombat, 13.30h

Ethan (Dennis Quaid) és Hannah (Marg Helgenberger) fiúkat gyászolják, míg az özvegyen maradt fiatal, de összetört Gloria (Betty Gilpin) megelégeli anyósát, és a kislányával, CJ-vel az ország másik felébe költözik. Ethan egyetlen vigasza Bailey, a nagy hegyi pásztorkutya, CJ elválaszthatatlan barátja és testőre. Mikor Bailey ideje lejár, Ethan arra kéri, hogy keresse meg CJ-t, és vigyázzon rá. Bailey számára nincs örömtelibb feladat, mint a kislányt imádni, és hamarosan újra a közelében találja magát. Igen ám, de időközben CJ (Kathryn Prescott) megnőtt, és egyáltalán nem biztos, hogy az új külsejében ráismer majd Baileyre.

 

Mennyei csodák - Prime, október 23. szombat, 14.15h

A Beam család hihetetlen, ám igaz története. Amikor Christy megtudja hogy tízéves lánya, Anna egy ritka, gyógyithatatlan betegségben szenved, elhatározza, hogy megtalálja a gyógyulásának a módját, bármibe kerüljön is. Később Anna egy szörnyű balesetet szenved, amit nemcsak hogy túlélt, de hihetetlen és megmagyarázhatatlan csodában lesz része. A baleset ugyanis drámai változást hoz a kislány állapotában, lehetővé téve, hogy elinduljon a gyógyulás felé, és a család újra boldogan éljen.

 

A kábelbarát - Viasat6, október 23. szombat, 14.30h

Chip egy flúgos kábeltévé szerelő, aki munkája közben barátokra vadászik. Mikor Steven Kovak lakásában szereli a kábeleket, a két férfi összebarátkozik, de ez a barátság Steven számára egyre terhesebbé válik, mert Chip a barátságot eltéphetetlen kötelékként értelmezi, és Stevennek lassan egy perc nyugta sincs.

 

Csinibaba - TV2, október 23. szombat, 15.45h

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá' hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghirdeti a Ki-mit-tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett...

 

Hook - Viasat3, október 23. szombat, 15.50h

Pán Péter (Robin Williams) felnőtt, ráadásul elfelejtett repülni. Peter Banningként sikeres ügyvédi karriert futott be, s New Yorkban él családjával. Mindene megvan és mégsem boldog. Amikor azonban ősi ellensége, Hook, a gonosz kalózkapitány (Dustin Hoffman) elrabolja gyermekeit, rá kell döbbennie, hogy ő az a fiú, aki réges-régen Seholsziget egei felett repdesett, hogy felvidítsa szomorú barátait. Az elveszett fiúk és Giling-galang visszavárja a mesék földjére, hiszen a vidámság és a játékok mellett komoly feladat vár rá. Ő az egyetlen, aki legyőzheti a kampókezű Hookot és kiszabadíthatja a fogságba vetett gyermekeket.

 

Sztárom a párom - Prime, október 23. szombat, 16.30h

Anna Scott hollywoodi megasztár, legújabb filmjének, a Helix című sci-fi-nek a bemutatójára Londonba érkezik. A kissé ügyefogyott William Thacker _ ahogy mindenki más _ távolról imádja álmai nőjét. Annát mindenki ünnepli, a fényben él, 15 millió dollárt keres filmenként. William, London festői részén könyvkereskedőként dolgozik. Csendesen éli az elvált, csalódott férfiak életét, míg a világhírnév be nem toppan az ajtaján: egy napon a híres színésznő ugyanis betéved Thacker kis könyvesboltjába. Anna Scott nem csak a filmvásznon csodás, meglátni és megszeretni egy pillanat műve! William el sem hiszi a szerencséjét, amikor másodszor is véletlenül összetalálkoznak. Ezt már nem szabad annyiban hagyni! Lassan, romantikusan ismerik meg egymás valódi életét, amely igen szokatlan mindkét fél számára. Annát mindenhova elkíséri a szenzációhajhász újságírók hada. Azonban a hír nem maradhat titokban, s a színésznő amerikai barátja is hamarosan feltűnik a színen, korántsem barátságos szándékkal...

 

Az olasz meló - SuperTV2, október 23. szombat, 18.30h

A terv tökéletes. A melót hibátlanul megcsinálták, a menekülés is tiszta ügy volt. Az egyetlen bökkenő, amire Charlie Croker mestertolvaj álmában sem gondolt, saját csapatának egyik tagja lett. Miután sikerült végrehajtaniuk egy elképesztő aranyrúdrablást Velence egyik szigorúan őrzött palotájában, Charlie és bandája nem akarnak hinni a szemüknek és az eszüknek, amikor egyik társukról kiderül, hogy kettős játékot űzött. Innentől nem a kassza a tét, hanem a bosszú! Ekkor lép a képbe Stella, a gyönyörű, acélidegzetű kasszafúró, aki csatlakozik Charlie csapatához, amikor vissza akarják lopni az aranyat. Mégpedig úgy, hogy betörnek Los Angeles közlekedésfelügyeleti központjába, megbabrálják a jelzőlámpákat, és a város történetének legnagyobb közlekedési dugóját idézik elő… Az 1969-es klasszikus modern változata tele van fordulatokkal, izgalmas kaszkadőrmutatványokkal, páncélkocsikkal, motorokkal, helikopterekkel, beláthatatlanul vad kanyarokkal, akcióval és izgalommal!

 

Pán - Viasat3, október 23. szombat, 18.45h

A történetet mindenki ismeri Sohaországról, az elveszett fiúkról és a zöld csákós, repülő rosszcsontról. De a valóság egészen másmilyen. Vagy, ha nem is ez a valóság: talán létezik egy másik történet, amelyet ugyanezekkel a szereplőkkel lehet elmesélni. Egy árva fiú megszökik a lelencházból, és jó barátokra talál. Még nem tudja, hogy aki most hű haverja, később Hook kapitány néven lesz rettegett kalóz, és az ő legnagyobb ellenfele. Hiszen eredetileg volt egy közös ellenségük: Feketeszakáll. A két cimbora együtt sok kalandon megy keresztül: van köztük víg és van veszélyes. A srác pedig csak lassanként ébred rá, hogy egyszer hőssé kell válnia, és az egész világ meg fogja ismerni. De addigra már Pán lesz a neve.

 

Anyád napja - RTLII, október 23. szombat, 18.55h

Charlotte (Jennifer Lopez) végre megtalálta álmai férfiját. Vele együtt viszont megkapta rémálmai anyósát, Violát (Jane Fonda) is, aki a televízió primadonnája volt míg a közelmúltban ki nem rúgták. Viola most attól retteg, hogy hamarosan elveszti a fiát, ahogy elvesztette imádott munkáját is. Elhatározza hát, hogy a világ legrosszabb anyósává alakulva örökre elijeszti Kevin újdonsült menyasszonyát. Charlie nem esik kétségbe, és úgy dönt, felveszi az elé vetett kesztyűt. Megkezdődik a harc, amelynek nem kisebb a tétje, mint hogy melyikük legyen a család Első Asszonya.