Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Pihend ki a rövid hetet a tévé előtt!

Lesz ez még így se! - Viasat2, november 5. szombat, 9.30h

Melvin hóbortos alak, csak az irodalomnak él. Kétségtelenül ő a világ legkiállhatatlanabb alakja, akinek beteges mániáitól mindenki falra mászik. Talán örökre meg is maradna mogorva magányában, ha szomszédját, a festőművészt ki nem rabolnák és felismerhetetlenné nem vernék. De Simon kórházba kerül és bájos kiskutyája egyedül marad. Melvin viseli gondját a kutyusnak, aki nagyon jól érzi magát új otthonában. Ezzel lőttek a nyugalomnak. Az embergyűlölő Melvin steril kis világát másfelől is veszély fenyegeti, Carol, a bájos pincérnő személyében. Három különös sors szálai futnak össze egy röpke hétvégére, hogy megtapasztalják a mindennapi valós és álgondok mögött az élet napos oldalát. Melvin kétségbeesetten igyekszik fenntartani jól bevált elviselhetetlenségét, de ez egyre kevésbé sikerül neki.

 

Napos oldal - Filmcafe, november 5. szombat, 10.25h

Pat Solatano (Bradley Cooper) mindenét elvesztette _ a házát, az állását, a feleségét. És most kénytelen újra a szüleihez (Robert De Niro, Jacki Weaver) költözni, miután nyolc hónapot töltött egy elmegyógyintézetben. Pat szeretné újra rendbe hozni az életét, pozitívan szemlélni a világot és szeretne újra összejönni ex-feleségével is. A szüleinek csak annyi a vágya, hogy Pat képes legyen ismét lábra állni a nehéz időszak után. Ám a dolgok még bonyolultabbá válnak, mikor Pat megismeri Tiffanyt (Jennifer Lawrence), a titokzatos fiatal lányt, aki szintén nem kevés problémával küszködik. Tiffany felajánlja Patnek, hogy segít neki visszahódítani egykori kedvesét, de csak akkor, ha cserébe majd ő is tesz érte valami nagyon fontosat. Mikorra pedig egyezségük kezd beteljesülni, meglepő módon azt tapasztalják, hogy felettébb közel kerültek egymáshoz, és talán a saját elrontott életükre is érvényes lesz a "minden rosszban van valami jó"-tézis.

 

Don Camillo - Film Mánia, november 5. szombat, 12.05h

A csendes olasz falucska életét az egymással rivalizáló kommunista polgármester, Peppone (Colin Blakely) és a helyi pap, Don Camillo (Terence Hill) újabb és újabb összecsapásai osztják ketté. A két látszólag összeférhetetlen ember még labdarúgó-mérkőzést is szervez, hogy bebizonyítsák, kinek nagyobb és erősebb a tábora. Az angyalok és ördögök harca vérre, vagy legalábbis majdnem vérre megy, a megosztott falu lakói a mindent eldöntő focimeccsen mérik össze meggyőződésük erejét.

 

Vesztesek bosszúja - Viasat6, november 5. szombat, 12.30h

Clay, Jensen, Roque, Pooch és Cougar az Amerikai Különleges Haderő tagja. Az elit kommandósokat akkor vetik be, ha Amerika érdekeit veszély fenyegeti valahol a világban. Ezúttal a bolíviai dzsungel mélyére szólítja őket a kötelesség, itt kell felkutatniuk és megsemmisíteniük az ellenséget. A veszélyes küldetés azonban számukra ördögi csapda, ugyanis elárulják őket. Miután majdnem otthagyják a fogukat, elhatározzák, hogy nem hagyják annyiban a dolgot. Úgy döntenek, hogy megkeresik az árulót, és leszámolnak vele. Az akcióban a gyönyörű és titokzatos Aisha lesz a segítségükre.

 

Dan és a szerelem - Filmcafe, november 5. szombat, 12.50h

A megözvegyült Dan Burns (Steve Carrell) rendkívül népszerű és sikeres gyereknevelési tanácsadó egy újságnál. Otthon azonban nehezen boldogul három lányával, akikkel egyre több a probléma. A nagy családi összejövetel sem könnyíti meg a helyzetét. A család unszolására a helyi könyvesboltban megismerkedik a csinos és energikus Marie-val (Juliette Binoche), és rögtön egymásba habarodnak. Ám hamarosan kiderül, hogy a nő az öccse, Mitch (Dane Cook) új barátnője. Csak idő kérdése, hogy mikor tör ki a botrány.

 

Swing - TV2, november 5. szombat, 13.15h

Három elkeseredett, különböző korú nőt egy esős éjszakán egymás mellé sodor az élet, akiket aztán egy kiöregedett dizőz felkarol és létrehozza velük élete utolsó nagy művét, a Swing Angels nevű énekes haknizenekart. A lányok az ötvenes évek női trióinak stílusában egy transzvesztita bártulajdonos és egy hakniszervező menedzser segítségével körbeturnézzák a Balatont. A zenekarral így vagy úgy, egy újabb lehetőséget kapnak az élettől a továbblépésre. A kérdés, hogyan élnek vele?

 

Megszállottak - Duna Tv, november 5. szombat, 13.45h

Bene László mérnök a fővárosból vidékre helyezteti magát, így menekül el tönkrement házasságából és munkahelyi problémáitól. Itt először megpróbál kívülállóként élni, és elhatárolja magát a helyi gondoktól, ám csak rövid ideig tud passzív maradni. Az súlyos vízhiány megoldásán dolgozó Kecskés igazgató megszállottsága magával ragadja őt is, és hamarosan együtt dolgoznak a legjobb megoldáson, szembeszállva a hivatali bürokráciával. A két fanatikus ember között _ akik mindent megtesznek és feláldoznak a jó ügyért _ hamarosan barátság szövődik, és Bene végre megtalálja az elveszett szerelmet is, Eti, a fiatal figuráslány oldalán…

 

Apja lánya - Prime, november 5. szombat, 14h

Ollie Trink-nek (Ben Affleck), a sikeres újságírónak mindene meg van az életben. Remek karrier, gyönyörű, szerető feleség és nagyvilági fényűzés. Mindezek megkoronázásaként Ollie és felesége, Gertrude (Jennifer Lopez) gyermekáldásnak néznek elébe. Az idill azonban csak addig tart, amíg felesége a szülést követően meghal, és egyedül marad kislányával, Gertie-vel (Raquel Castro). Az apaságot és a karriert képtelen összeegyeztetni, ezért Ollie-t kirúgják az állásából. Mivel nincs más választása visszaköltözik apjához (George Calin), a nyugis New Jersey-be. Unalmas és kilátástalan új munkahelyén töltve napjait, nem látja helyzetéből a kiutat. Gertie viszont nagyon jól érzi magát a kisvárosi élet körülményei között. Az ő számára Jersey maga a paradicsom. Ollie ekkor egy videókölcsönzés alkalmával megismerkedik Maya-val (Liv Tyler), a gyönyörű vidéki lánnyal...

 

Nász-ajánlat - RTLII, november 5. szombat, 14.50h

A bevándorlási hivatal ki akarja toloncolni az országból Margaretet (Sandra Bullock), aki rendkívül sikeres karriert épített magának, ám tartózkodási engedélye nincs. Végső kétségbeesésében Margaret azt hazudja, hogy házasodni készül, amivel sikerül időt nyernie. A leendő vőlegény nem más, mint gyanútlan asszisztense, Andrew (Ryan Reynolds), akinek sejtelme sincs arról, milyen újabb csapás vár rá. Meglepő módon Andrew bizonyos feltételek mellett hajlandó belemenni a játékba. Nincs mit tenni, a páros elutazik a vőlegény családjához Alaszkába, ahol aztán elszabadul a pokol.

 

Titanic - SuperTV2, november 5. szombat, 15.50h

1912-ben indul útjára a világ legnagyobb, legelegánsabb, legbiztonságosabbnak vélt óceánjárója, a Titanic. A csodálatos hajón sokféle ember utazik, köztük Jack (Leonardo DiCaprio) és Rose (Kate Winslet), akik két teljesen különböző világból érkeztek, de mégis összehozza őket a sors. Amikor a vesztébe száguldó hajó jéghegynek ütközik, már nemcsak a szerelmükért, hanem az életben maradásukért is meg kell küzdeniük... Belfastban elkezdik építeni a világ legnagyobb gőzhajóját, melynek hossza nagyobb, mint a korabeli New York legmagasabb felhőkarcolója. A hajótest építése feszített tempóban zajlik és két évig tart, a belső dekoráció megalkotása pedig újabb egy évet vesz igénybe. A Titanic 1912. április 10-én, egy szerdai napon, déltájban hagyja el Southampton kikötőjét, hogy újabb két megállás után New York felé hajózzon. És bár a Titanic útja során számos figyelmeztető jelzést kap más hajóktól, amelyek a jéghegyek közelségére hívják fel a luxushajó figyelmét, április 14-én este 11 óra 40 perckor _ alig öt nappal azután, hogy útnak indult _ jéghegynek ütközik. Április 15-én hajnali fél háromkor, kevesebb mint három órával a végzetes ütközés után pedig már az Atlanti-óceán fenekén pihen.

 

Jelek - Mozi+, november 5. szombat, 16.20h

Különös események zajlanak egy álmos amerikai kisváros közelében egy farmon. Valaki hatalmas, kör alakú tisztást vág a kukoricásba. A farm tulajdonosa (Mel Gibson), a város egykori lelkipásztora szeretne nem törődni a tréfacsinálókkal, de azok visszatérnek, és a földeken újabb és újabb gabonakörök jelennek meg. A ház lakói egyre jobban félnek; a titokzatos, kísérteties jelek pedig szaporodnak. Talán tényleg nekik van igazuk, nem Graham tiszteletesnek. Talán mégsem emberkéz műve ez az egész. A kutyák megvesznek, a friss víz megposhad, a városka lakói menekülnek, és az egyetlen férfi, aki eddig képes volt megőrizni a józan eszét, maga is kénytelen egyre komolyabban venni a körülötte zajló eseményeket. Hiszen lehet, hogy nemsokára a gyerekei életéért kell küzdenie. Csak azt nem tudja, kivel.