Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Meglepően jó filmek közül válogathattok a hét utolsó napján.

Abszurd alak - Film Mánia, szeptember 12. vasárnap, 9.45h

Abe Lucas (Joaquin Phoenix) filozófiaprofesszor padlót fogott, semmi értelmét nem látja az életének. Úgy érzi, képtelen a boldogságra, bármibe kezd, minden ésszerűtlennek tűnik a számára, sem a tanításban, sem az írásban nem talál már örömet. Amikor egy kisvárosi főiskolára megy tanítani, a megközelíthetetlen professzor két nő romantikus fantáziáját is beindítja, ám még ez sincs igazán hatással az apátiától, az unalomtól és a kilátástalanságtól szenvedő férfi életére. Rita Richards (Parker Posey), a magányos, boldogtalan házasságban élő professzornő azt reméli, Abe-bel való viszonya megváltást hoz számára. Úgy érzi, végre megtalálta azt a férfit, akivel elszökhet Európába, maga mögött hagyva egyhangú életét. Jill Pollard (Emma Stone), Abe legjobb tanítványa pedig hamarosan a férfi legközelibb barátjává válik, és ellenállhatatlan vonzalmat kezd érezni lehangolt tanára iránt. A gyönyörű, fiatal Jill szereti a barátját (Blackley), de Abe művészi beállítottsága, titokzatos múltja és egyre fokozódó letargiája egyre jobban elbűvöli őt. Ám amikor megpróbál közeledni tanárához, a férfi visszautasítja. Egy véletlen esemény azonban egy csapásra felforgatja Abe életét. Amikor Jill-lel fültanúi lesznek egy különös beszélgetésnek, a férfi olyan tettre szánja el magát, ami kirántja eddigi értelmetlennek tűnő, sivár létéből. Ismét képes élvezni az élet apró örömeit, újra írni kezd, és energiával telten még a romantika is magával ragadja. Abe váratlan döntése azonban olyan események sorozatát indítja be, amely Jill, Rita és a saját életét is örökre megváltoztatja.

 

Változó szerelem - RTLII, szeptember 12. vasárnap, 11.40h

Amikor a második osztályos Juli (Madeline Carroll) és Bryce (Callan McAuliffe) először találkozik, Juli azonnal beleszeret a fiúba. Bryce nem viszonozza az érzelmeit, sőt mindent megtesz, hogy távol tartsa magától a szomszédban lakó önjelölt barátnőjét. A talpraesett és szabad szellemű Julit azonban ez a semmiség nem tudja eltántorítani. Egészen addig csodálja Bryce-t, míg egy nap, kedvenc fájának kivágásakor magára hagyja. A szerelem helyét a csalódottság foglalja el, s attól fogva Juli fénye nem süt többé a fiúra. Bryce maga is csodálkozik azon, hogy hiányzik Juli rajongása, de ami még jobban fáj neki, az nagyapja lelkesedése a lány iránt.

 

Két szerető - Film Mánia, szeptember 12. vasárnap, 11.40h

Sikertelen öngyilkossági kísérletet követett el a szerelmi csalódását követően Leonard. Jobb híján visszatér a szülői házba, hogy megpróbálja összeszedni magát, rendezni az életét. Hamarosan két nővel is találkozik. Egyikük Michelle, a gyönyörű, ám rejtélyes szomszédasszony, a másik pedig Sandra, egy üzletember lánya, aki szeretné megvásárolni a család vegytisztító vállalkozását. Leonard nemsokára válaszút elé kerül: a szívére vagy az eszére hallgasson. A vonzó Michelle-nek ugyanis önpusztító viszonya van egy férfival, míg Sandrát a családja is elfogadná.

 

Ace Ventura - Állati nyomozó - Mozi+, szeptember 12. vasárnap, 11.50h

Eltűnt a kis házikedvence? Kutyus, cicus, aranyhal, krokodil, tarantula, denevér? Forduljon a világ legjobb állatnyomozójához, Ace Venturához! Ő garantáltan előkeríti a jóisten minden négylábú, szárnyas, uszonyos vagy egyéb teremtményét. Ace igazi ász: frizurája bohókás, öltözéke extrém, kajája meg leginkább madáreledel. Amikor "lába" kél Hópihének, a miami sportklub kabaladelfinének, Ace frenetikus energiával veti magát a nyomozásba. Most kamatoztathatja különleges adottságát: ott is nyomra bukkan, ahol senki más, és _ keményen hadakozva mind a két balkezével _ a legképtelenebb eredményre jut...

 

Halálos terápia - Filmcafe, szeptember 12. vasárnap, 12.25h

Titokzatos halálesetek követik egymást egy New York-i kórházban, s különös módon az elhunytak mind szerencsétlen hajléktalanok. Az események felkeltik egy fiatal orvos figyelmét, aki minél többet tud meg az elhalálozások hátteréről, annál inkább kezd kételkedni neves, köztiszteletben álló professzorában. A nyughatatlan fiatal doktor egy olyan programra bukkan, melynek feltárása orvosi hitelét, jövendő pályáját, végül pedig közvetlenül az életét fenyegeti.

 

Mancs - TV2, szeptember 12. vasárnap, 13.25h

Pejó Róbert rendező legújabb alkotását a világhírű magyar mentőkutya története ihlette, azonban a film története fiktív, a forgatókönyvet a képzelet szülte. A film tiszteletadás a világ összes mentőkutyája előtt, akik bátorságuknak és helytállásuknak köszönhetően gyerekek, nők és férfiak ezreinek életét mentik meg. A Mancs c. alkotás egyben a magyar mentőkutyáknak is emléket állít!

 

Az istenek a fejükre estek - Mozi+, szeptember 12. vasárnap, 13.40h

Xi és törzsének többi tagja Afrikában él, távol mindentől, aminek köze volna a civilizációhoz. Ám szinte idilli életüket egy nap váratlan incidens zavarja meg: egy pilóta gondatlanságból repülőgépe ablakából kihajít egy kólás üveget, amely sértetlenül landol az afrikai kontinensen, véletlenül éppen Xi faluja közelében. A busmanokat mérhetetlenül lenyűgözi ez az ismeretlen eszköz, amelyet annyi mindenre fel lehet használni: akár hangszerként, akár kalapácsként. Így megindul a harc a különleges tárgy birtoklásáért. A törzs tagjaiban felébrednek a legősibb emberi indulatok, a féltékenység, a gyűlölet, az irigység. Xi pedig egyre biztosabb abban, hogy a palack maga a megtestesült gonosz, ezért elvállalja, hogy a világ végén megszabadul tőle...

 

Az elveszett frigyláda fosztogatói - TV2, szeptember 12. vasárnap, 15.25h

Indiana Jones élete egyik felében jólszituált régészprofesszor, aki félszegen ácsorogva a katedrán, szemlesütve fogadja egyetemi tanítványai rajongását. A másik felében viszont magányos hős, oldalán univerzális lasszóval és pisztolyokkal, s aki semmilyen kalandtól nem riad vissza, hogy megszerezzen egy-egy értékes műkincset a múzeumának. A németek Adolf Hitler parancsára hatalmas ásatásokba kezdenek Kairó közelében, hogy megkeressék az eltűnt Frigyládát, azaz a Biblia egyik legendás ereklyéjét. Ez az a láda, amelyben a zsidók több ezer évvel ezelőtt elhelyezték Mózes kőtábláit a Tízparancsolattal. A mítosz szerint pedig, aki a ládát birtokolja, legyőzhetetlenné válik...

 

A hét mesterlövész - Mozi+, szeptember 12. vasárnap, 15.55h

Adott egy álmos kisváros, Rose Creek, amelyet az iparmágnás Bartholomew Bogue tart elnyomás alatt. A város kétségbeesett lakói, élükön Emma Cullen-nel egy sor törvényenkívülihez fordulnak segítségért. A csapat tagjai között akad fejvadász, szerencsejátékos és bérgyilkos is: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Jóéjt Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D'Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) és Véres Aratás (Martin Sensmeier) feladata lesz leszámolni Bogue-gal. Ahogy a végső összecsapásra készülnek, a hét mesterlövész ráébred, hogy amiért küzdenek, az több a puszta fizetségüknél...

 

A másik Boleyn lány - Filmcafe, szeptember 12. vasárnap, 16.45h

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába. A király szerelméért folytatott versenyfutásban előbb Márián akad meg Henrik szeme, és hamarosan a király törvénytelen gyermekét hordja a szíve alatt. Ám Anna nem tesz le arról, hogy egyszer ő lesz az ország királynéja. Az uralkodó mindkettőjüket meghódítja, de csak egyiküknek van esélye a trónra. A sorsát azonban ő sem kerülheti el.

 

Üldözési mánia - Film Mánia, szeptember 12. vasárnap, 17.55h

A pókerezők könnyen elhíznak, a lóversenyt fúrják az A pókerezők könnyen elhíznak, a lóversenyt fúrják az állatvédők, a rulett már unalmas. Azok, akik igazi, izgalmas sportra vágynak, valami újat keresnek. Az ő kedvükért eszelte ki a legmenőbb Las Vegas-i kaszinó legmenőbb tulajdonosa, Donald Sinclair új játékát. A fogadók: a világ leggazdagabb, legtöbbet kockáztató szerencsejátékosai elfoglalják helyüket a lelátón, megteszik tétjeiket, és.... start! Indul a játék.