Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

A napi betevő (sőt, két betevő) Bud Spencer – Terence Hill-mozink is meglesz, de a divatőrültek, a háborús és szerelmes klasszikusok, a romkomok, a kultfilmek és a magyar alkotások rajongói sem maradnak hoppon.

Babysitting – A felvigyázó - AMC, november 7. vasárnap, 9.20h

Claire és Marc elutaznak a hétvégére, örökmozgó gyereküket pedig rábízzák egy bébiszitterre. Franck megbízható fiatalember hírében áll, a házaspár biztos benne, hogy fiuk jó kezekben lesz. Másnap azonban egy rendőrségi telefonhívásra ébrednek, miszerint otthonukban történt egy kisebb incidens: a házukat teljesen felforgatták, a fiuk pedig eltűnt! A rendőrség talált ugyanakkor egy GoPro kamerát, amely úgy tűnik, rögzített mindent, ami az éjjel történt. Claire és Marc izgatottan nézik vissza a felvételeket, hogy megtudják, mi történt a házban és hová tűnhetett a gyerekük. Az első dolog, ami kiderül, hogy az előző nap volt Franck 30. születésnapja.


Aranyoskám - RTL II, november 7. vasárnap, 10.20h

Michael Dorsey (Dustin Hoffman) színésznek nehezére esik megkeresni a lakbérre valót. Ám egy nap nagyszerű lehetőségre bukkan: meghallgatásra mehet egy menő folytatásos sorozat egyik szerepére. Csak egy a bökkenő: középkorú nőt keresnek. De Michael nem ismer lehetetlent: csak egy kis smink, egy paróka, kitömött melltartó, és Dorothy Michaelsként máris tarolhat a meghallgatáson. Hamarosan megindul a siker útján, ám arra nem számít, hogy beleszeret egyik kolléganőjébe, a csodaszép Julie-ba (Jessica Lange), aki azonban Dorothyt legjobb barátnőjének tekinti.


Halhatatlan szerelem - Filmcafe, november 7. vasárnap, 11h

Daniel, a repülőgép-pilóta feleségül akarja venni szerelmét Helent. Mielőtt azonban ezt megtehetné barátnőjét elgázolja egy autó. A kómába esett nőről az orvosok teljesen lemondanak. A kétségbeesett Daniel ezért úgy dönt, hogy részt vesz barátja kísérletében, és hibernáltatja magát míg szerelme fel nem ébred. A háború előtti kísérletbe azonban valami hiba csúszik, így amikor Daniel visszatér az élők közé már 1992-őt írnak a naptárak. Az új helyzetben nem csak rohamosan öregedő testével, hanem a jelentősen megváltozott körülményekkel is szembe kell néznie.


A híd túl messze van - Film Mánia, november 7. vasárnap, 11.10h

A második világháború a végéhez közeledik. A németek már elvesztették Franciaország nagy részét és a szövetséges csapatok úgy döntenek, ideje végső csapást mérni rájuk. A tervek szerint több ezer amerikai, lengyel és angol ejtőernyőst dobnak le Hollandiába, hogy kiépítsenek néhány bázist, amíg az erősítés megérkezik. Három hidat kell elfoglalniuk a Rajnán és a legnagyobb stratégiai fontosságú hely az Arnhem-híd, amit ha elfoglalnak, azzal leblokkolhatják egész Nyugat-Németországot.


Bűnvadászok - AMC, november 7. vasárnap, 12.50h

Wilbur Walsh (Bud Spencer) és Matt Kirby (Terence Hill) a kikötőben bóklászva próbálnak munkát szerezni. Ám a furcsa párosnak nincs nagy szerencséje, munka helyett néhány helyi gengszter és pár autó szétpüfölésével kell vigasztalódniuk. Ezért úgy döntenek, hogy kirabolnak egy szupermarketet, de az akció balul sül el. A bolt hátsó bejárata helyett a helyi rendőrőrs ajtaján robbannak be. Hogy elkerüljék a letartóztatást, beállnak rendőrnek. A törvény jó oldalán állva sem hazudtolják meg önmagukat, de aktuális pofonzáporaik között nyomozni kezdenek egy kínai titokzatos halála után, és miközben a szálakat gombolyítják, előszeretettel teszik helyre a környékbeli rossz fiúk állkapcsát és más, ütésre zsibbadó testrészeit is.


Büszkeség és bányászélet - Paramount Network, november 7. vasárnap, 13.25h

Az Alul semmi hangulatát idéző, szívvel teli angol vígjáték 1984 nyarán játszódik - azaz pontosan akkor, amikor az Egyesült Királyságban az okkal Vasladynek gúnyolt Margaret Thatcher van hatalmon, a Bányászok Szakszervezete pedig sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menete néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy van egy kis bökkenő: a konzervatív nézeteket valló szakszervezet bár minden segítségnek örül, de a szivárványzászlós csapattal nem tud mit kezdeni. Az aktivisták ettől azonban nem hátrálnak meg. Éppen ellenkezőleg: megkerülve a bürokráciát egyenesen a bányászokhoz fordulnak. Egy minibuszon útra kelnek egy wales-i bányászfaluba, hogy adományaikat személyesen adják át. A két, egymáshoz látszólag semmiben sem hasonlító közösség találkozása meglepő fordulatokat hoz.


A kenguru - Hír TV, november 7. vasárnap, 14h

Varju István ifjú teherautó-vezetőnek minden álma az, hogy kamionra kerüljön és világot lásson. Célkitűzéseinek mindent alá is rendel. Zil teherautójára egyszer felvesz egy stopposlányt, és bár tetszik neki, nem szegi meg a munkafegyelmet, vállalja a "kenguruság"-ot. A kőbányai munkáslánnyal, Zsozsóval való kapcsolata azonban mégis másként alakítja az életét.


Wild Wild West – Vadiúj Vadnyugat - Film+, november 7. vasárnap, 14.40h

A büszke déliek visszavágásra készülnek az elvesztett polgárháború után. Hadseregük nem lévén új, és minden eddiginél hatékonyabb harci eszköz kifejlesztésén és Grant elnök meggyilkolásán dolgoznak. Vezérük a zseniális és bosszúéhes háborús veterán, Arliss Loveless (Kenneth Branagh). Az agytröszt parancsára elrabolják az Államok legnagyobb tudósait, hogy titkos rejtekhelyükön a félelmetes Tarantula nevű harci szerkezet megvalósításán dolgozzanak. A kormány két legjobb titkos ügynökét küldi a mindenre elszánt lázadók megállítására. Az egyik James West (Will Smith), akinek sármja, nagy dumája és gyors keze a fegyvere. A másik Artemus Gordon (Kevin Kline), aki pedig az álcázás, az intelligencia és az ügyes kis szerkezetek nagymestere. A két ügynök kezdetben egymással rivalizálva vág neki a feladatnak, de gyorsan rájönnek, hogy ezzel az ellenféllel szemben csakis egymással társulva érhetik el céljukat.


Nyomás utána! - RTL Klub, november 7. vasárnap, 15.20h

Rosco (Terence Hill), a jóképű, munkanélküli vagány alkalomadtán hasbeszéléssel szórakoztatja önmagát és környezetét. Éppen stoppol az út mentén, amikor kis híján elgázolja egy kamion. Sürgősen felkeresi a legközelebbi kocsmát, ahol vélhetőleg a kamionos megpihent. Itt iszogat éppen Doug (Bud Spencer), a megtermett kalandor, aki nem ijed meg sem a saját árnyékától, sem egy kis verekedéstől. Nem kell sokat várni, hamarosan elcsattannak az első pofonok.


Mátrix - Sony Movie Channel, november 7. vasárnap, 15.25h

Egy éjszaka Neo találkozik egy gyönyörű ismeretlennel, Trinityvel, aki elvezeti őt egy másik világba, ahol hősünk megismerkedik Morpheusszal, és személyesen is megtapasztalja az igazságot a mátrixról. Neónak egy kérdésre is választ kell találnia, amely ugyanolyan mellbevágó, mint az első. Vajon ő a kiválasztott? Még mielőtt felfoghatná, miről van szó, a fiú biztos abban, hogy a kérdésre nem a válasz. Mások, mint Morpheus társa, Cypher, egyetértenek. Ám akadnak olyanok is, akik nem egészen biztosak ebben. A mátrixnak védelmezői is vannak. Vezetőjük a könyörtelen és szó szerint fékezhetetlen Smith ügynök. A mátrix őreinek módszerei egyszerre ámulatba ejtőek és rémisztőek. Neo, Morpheus és Trinity élethalálharcot folytat a mátrix gonosz és szinte legyőzhetetlen őrei ellen, hogy választ találjanak kérdéseikre, ráeszméljenek valódi erejükre, és megismerjék sorsukat.


Az élet szép - Paramount Network, november 7. vasárnap, 15.55h

Guido kedves, ügyefogyott, zsidó pincér, aki színes képzeletével és játékosságával elnyeri a csodaszép tanárnő szívét. Összeházasodnak, és születik egy kisfiuk is, de idilli életük hamarosan rémálommá válik, mert megjelennek a nácik, és a családot koncentrációs táborba hurcolják. Guidónak a fantáziája az egyetlen fegyvere _ ennek segítségével viszont a szörnyű tábort varázslatos mesevilággá változtatja kisfia számára. Roberto Benigni filmje három Oscar-díjat nyert: legjobb színész, legjobb filmzene és legjobb külföldi film kategóriában.


Az ördög Pradát visel - Prime, november 7. vasárnap, 16.20h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett, nem elszántság és céltudatosság kérdése...


Tökéletes hang - Filmcafe, november 7. vasárnap, 16.45h

Beca az a fajta lány, aki inkább hallgatja azt, ami a fejhallgatójából jön, mint azt, ami belőled. Amikor megérkezik a főiskolára, világos lesz számára, hogy egyik klikkbe sem passzol bele, ám mégis beleerőltetik egybe, amit magától sosem választott volna: a vagány csajok, a cuki csajok és a fura csajok közé, akiknek egyetlen közös témája az, hogy mennyire szólnak jól, amikor együtt énekelnek ebben a fergeteges új vígjátékban. Beca kiragadja az acapella énekcsoportot az unalomig ismert standardok és tökéletes harmóniák világából, és új mixekbe rángatja bele őket, miközben élet-halál harcot folytatnak az érvényesülésért a főiskolás énekcsoportok könyörtelen világában. Ez vagy a legdögösebb dolog lesz, amit valaha csináltak, vagy a legőrültebb, de leginkább mindkettő.


Dante pokla - Mozi+, november 7. vasárnap, 16.55h

Harry Dalton geológus a Cascade-hegység lábainál fekvő kisvárosba, Dante's Peakbe érkezik, hogy a közelben lévő, aktivizálódott vulkánt megvizsgálja. Az eredmények nyugtalanítóak, ám a lakosság reménykedik, hogy nem lesz baj. A helyszínre érkezik Dalton főnöke is, aki az újabb mérések alapján azt állítja, hogy nem fenyeget a kitörés veszélye. Dalton azonban másként látja a helyzetet. Az egyetlen, aki hisz a megérzésének, az Rachel Wando, a városka polgármestere…


A randiguru - Cool, november 7. vasárnap, 17.55h

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe, az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta). Albert trenírozása közben azonban Hitch (Will Smith) is emberére talál a bámulatos és ambiciózus Sara Melas (Eva Mendes) személyében, aki egy pletykarovatnak dolgozva állandóan Allegra nyomában van. Hitch, az agglegények utolsó mohikánja hamarosan azt veszi észre, hogy őrülten belehabarodott Sarába, a riporterbe, akinek élete nagy fogása, lapjának pedig óriási szenzációja lenne, ha le tudná leplezni Manhattan leghíresebb randiguruját.

 

Elindult a Port.hu új videósorozata, a SZESSÖN. Nézzétek meg az első részt, amelyben Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok mutatja meg, milyen remekül bánik a dobverőkkel. Kövessetek minket a Youtube-on is!