Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Pihend ki a hetet a tévé előtt!

Indiana Jones és a Végzet Temploma - Mozi+, szeptember 18. vasárnap, 11.05h

Archeológus és régész professzor Jones-unkat általában a kultúrtörténeti értékek megmentése hajtja, míg megbízóit és ellenségeit a nyereségvágy. Ám ebben a részben egy szegény, indiai falu lakói kérik meg Jones-t, hogy szerezze vissza szerencséjük zálogát, az oltárukról ellopott, varázserejű követ, valamint elrabolt gyermekeiket. A közösség megmentésének motívumában felerősödnek Indiana Jones western-hős vonásai, ráadásul egy kisfiú személyében még segítőtársat is kap…

 

KicsiKÉM - Sir Austin Powers 2. - Viasat6, szeptember 18. vasárnap, 11.45h

Austin Powers, mint brit titkos ügynök üldöz elmebetegeket és szed fel jobbnál jobb nőket téren és időn át. De régi ellenfele, a kissé bizarr, de annál erőteljesebb Dr. Genya is újra feltűnik a színen. Hatalmas váltságdíjat követel, s cserében talán nem pusztítja el a Földet. Austin az egyetlen, aki megmentheti az emberiséget... Dr. Genyanak sok sikertelen próbálkozás után rá kellett döbbennie, hogy nem győzheti le Austin-t, ha csak meg nem szerzi annak "mojoját", finoman fogalmazva azt a libidó-szerű valamit, ami Austin-t legyőzhetetlen szex-szimbólummá teszi. Visszautazik hát az időben, úgy 1969 körülre, és ellopja a hibernált Austin "mojoját". Eközben Austin, egy orosz kémnő karjaiban rádöbben, hogy valami baj történt. Férfiassága felmondta a szolgálatot. Hosszas kutatások után kiderül az igazság: Dr. Genya keze van a dologban. Nem marad hát más hátra, megkezdődik a hajsza az időben. Austin egy vadonatúj Bogárból készített időgépbe pattan, szert tesz egy csodaszép segítőtársra, és elindulnak visszaszerezni a "mojot", legyőzni Dr. Genyát és nem utolsó sorban megmenteni a világot!

 

Farkasokkal táncoló - Film Mánia, szeptember 18. vasárnap, 11.50h

Tennessee-ben javában dúl a polgárháború. Dunbar hadnagy az áthelyezést választja a nyugati frontra _ egy hőstett elismeréseként. Amikor megérkezik a Sedgewick erődbe, rá kell döbbennie, hogy az már régóta magányosan áll, és ő az egyetlen lakója. Hamarosan kapcsolatba kerül a sziú törzzsel, köztük a szent emberrel (Vergődő Madár), a harcossal (Szélfútta Haj), a törzsfőnökkel (Tíz Medve), valamint Álló Ököllel, egy fehér nővel, akit még gyermekként fogadott be a törzs. Dunbar becsületes és bátor cselekedetei nyomán fokról fokra kölcsönös elismerés és csodálat épül ki közte és a sziú törzs tagjai között. Dunbar egyre inkább beépül a törzsbe, izgalmas szerelmi kalandba bonyolódik Álló Ököllel, és életre szóló barátságot köt a bennszülöttekkel.

 

Nyakiglove - Filmcafe, szeptember 18. vasárnap, 12.40h

Pasitlan csaj? Jó, persze. Pasitlan csaj Manhattanben? Kemény, de azért nem gáz. Pasitlan csaj Manhattanben, négy topmodell szobatárssal? Te jó ég! A restaurátor Amanda Pierce hirtelen és váratlanul ebben a helyzetben találja magát. Nagy mázlival és jutányos áron sikerül betársulnia egy eastside-i luxuslakásba albérlőnek, csakhogy négy ultra-vékony szupercica a bérlőtársa. Amanda nem is tudja, hogy most hálát rebegjen-e a szerencsecsillagának, vagy inkább átkozza a sorsot. A modellek azonnal rávetik magukat Amandára, és ripsz-ropsz dögös csajt faragnak a helyes lányból: megtanítják, hogy viselkedjen, miket hordjon, és hogy hogyan érje el, hogy ne kelljen soha kifizetnie az italát. A szitu akkor durvul be igazán, amikor Amanda belezúg Jim Winstonba, a szomszéd házban lakó szívtipróba, és Jim is beleszeret Amandába. Úgy tűnik, Amanda imái meghallgattattak, amíg egy éjjel a srácot kukkoló csajok szemtanúi nem lesznek egy hidegvérű gyilkosságnak! Amanda élete pedig a feje tetejére áll, amint a négy modellel Manhattan utcáin lopakodva, botcsinálta detektívek módjára fényt akarnak deríteni a titokra, miközben megpróbálnak lépést tartani a fejleményekkel és a legújabb divattal.

 

A könyvelő - Viasat3, szeptember 18. vasárnap, 13h

Christian Wolff páratlan képességekkel bíró könyvelő, ügyfelei a legkeresettebb és leghatalmasabb bűnözők közül kerülnek ki. Egy új, rutinmunkának tűnő felkérés azonban kizökkenti megszokott, diszkrét életéből, ráadásul a hatóságok is szaglászni kezdenek utána.

 

A Gyűrűk Ura - A király visszatér - RTL Klub, szeptember 18. vasárnap, 13.20h

Gandalf (Ian McKellen) Pipinnel (Billy Boyd) Gondorba vágtat, hogy Denethort (John Noble) felkészítse Sauron (Sala Baker) túlerejével szemben. Theoden király (Bernard Hill) összevonja seregeit Gondor segélyhívására. Aragorn (Viggo Mortensen) végül vállalja sorsát, és hű társaival harcba szólítja a hegyek közt élő holtakat. Középfölde sorsa azonban egészen máshol fog eldőlni. Frodo (Elijah Wood) és Samu (Sean Astin) a Hatalom gyűrűjével Mordor sötét útvesztőit járja. De minél közelebb kerülnek a Végzet-hegyéhez, Frodót annál jobban húzza a gyűrű szörnyű súlya. A világ sorsa egy apró hobbit kezében van, aki kétséges, hogy ellen tud állni a legnagyobbakat is legyőző kísértésnek.

 

Super 8 - Paramount Network, szeptember 18. vasárnap, 13.20h

1979 nyarán egy ohiói kisvárosban egy baráti társaság filmforgatás közben szemtanúja egy vonatkatasztrófának. Gyanakodni kezdenek, hogy nem is baleset volt. Később szokatlan eltűnések és megmagyarázhatatlan események történnek a városban, és a helyi megbízott megpróbálja felfedni az igazságot. Valamit, ami ijesztőbb minden elképzelésüknél.

 

Az olasz meló - Mozi+, szeptember 18. vasárnap, 13.30h

A terv tökéletes. A melót hibátlanul megcsinálták, a menekülés is tiszta ügy volt. Az egyetlen bökkenő, amire Charlie Croker mestertolvaj álmában sem gondolt, saját csapatának egyik tagja lett. Miután sikerült végrehajtaniuk egy elképesztő aranyrúdrablást Velence egyik szigorúan őrzött palotájában, Charlie és bandája nem akarnak hinni a szemüknek és az eszüknek, amikor egyik társukról kiderül, hogy kettős játékot űzött. Innentől nem a kassza a tét, hanem a bosszú! Ekkor lép a képbe Stella, a gyönyörű, acélidegzetű kasszafúró, aki csatlakozik Charlie csapatához, amikor vissza akarják lopni az aranyat. Mégpedig úgy, hogy betörnek Los Angeles közlekedésfelügyeleti központjába, megbabrálják a jelzőlámpákat, és a város történetének legnagyobb közlekedési dugóját idézik elő… Az 1969-es klasszikus modern változata tele van fordulatokkal, izgalmas kaszkadőrmutatványokkal, páncélkocsikkal, motorokkal, helikopterekkel, beláthatatlanul vad kanyarokkal, akcióval és izgalommal!

 

A csendestárs - Filmcafe, szeptember 18. vasárnap, 14.20h

Laurel Ayres a Wall Street legtehetségesebb befektetési tanácsadója, de munkájáért mégis mindig másokat ér a dicséret. Amikor rájön, hogy egyetlen hibája, hogy nőnek született, elhatározza: változtat ezen. Csakhogy műtét helyett ő egy aprólékosan megalkotott és fantáziadús kis hazugsággal él. Kitalálja magának az ideális üzleti partner, Robert S. Cutty figuráját, akinek segítségével végre megnyílnak előtte a legnagyobbak tárgyalótermei. Ráadásul Cutty tanácsa komoly vagyont szerez egyik kliensének, így a "legendás tőzsdecápa" egy csapásra a New York-i üzleti világ középpontjába kerül. Mindenki rá kíváncsi, vele akar üzletet kötni, ezért Laurel kénytelen életre kelteni teremtményét, méghozzá úgy, hogy ő maga bújik Cutty bőrébe. Ilyet pedig még a Wall Street sem látott.

 

Meseautó - RTLII, szeptember 18. vasárnap, 14.45h

Szűcs János (Stohl András), egy nagy budapesti üzletközpont igazgatótanácsának elnöke, gazdag, sikeres és nőtlen. Végre egy hosszabb szabadságra készül, és ennek örömére autókereskedő nagybátyjától (Kern András) egy gyönyörű autót vásárol, amivel már az első napon sikerül elütnie egy görkorcsolyás fiatal lányt (Ónodi Eszter). Nagyobb baj nem történik, talán "csak" annyi, hogy az elnök beleszeret a lányba…

 

Godzilla - SuperTV2, szeptember 18. vasárnap, 15.40h

A francia titkosszolgálat az egyik polinéziai szigeten atomrobbantást hajt végre, melynek hatására a sziget állatvilágában mutáció következik be. A kísérlet következtében gigantikusra nőtt, agresszív hüllő, a Godzilla az éhségtől és dühtől hajtva megtámadja New Yorkot. A várost romba döntő szörnyeteget képtelenek a hadsereg csapatai megfékezni, s hamarosan kitör a pánik. Egy atomtudós (Matthew Broderick) és egy különös francia férfi (Jean Reno) azonban közös erővel próbálják megfejteni az irtózatos méretű lény rejtélyét és megállítani a pusztítást, amíg még nem késő...

 

A nagy nap - Cool, szeptember 18. vasárnap, 15.50h

A rég elvált Don (Robert De Niro) és Ellie Griffin (Diane Keaton) kénytelen eljátszani a boldog párt nevelt fiuk, Alejandro (Ben Barnes) esküvőjén, hogy a fiú rendkívül vallásos vér szerinti anyja elégedett legyen. Don lobbanékony párja, a mellőzött Bebe (Susan Sarandon) persze nem nézi tétlenül az eseményeket, ráadásul Grace (Katherine Heigl) sincs oda apja dolgaiért. Végleg elszabadul a pokol, amikor az ara, Missy (Amanda Seyfried) családja is megérkezik.

 

Ace Ventura 2. - Hív a természet - TV2, szeptember 18. vasárnap, 15.55h

Ace, amikor csődöt mond az életveszélybe került mosómedve megmentésében, Tibetbe utazik, hogy ott, a buddhista szerzetesek földjén keressen lelki vigaszt. Komolyabb elmélyülésre azonban már nem marad ideje, mert élete legbonyolultabb ügyének kellős közepén találja magát. Vincent Cadby, Bonai megye angol konzulának felkérésére Ace veszedelmekkel teli utazásnak vág neki Afrika vadonjában. Kísérőtársai a már jól ismert Spike, a majom és a dagadék Fulton Greenwall, a konzul megingathatatlan nyugalmú megbízottja. Ace feladata: megtalálni Sikakát, a szent állatot, akinek mindenáron meg kell kerülnie a jóságos vahutu törzsfőnök lányának esküvőjére, akit a harcias vahutu törzsfőnök fiával házasítanak össze. Ha Ace nem jár sikerrel, a törzsi háború elkerülhetetlen. Az idő egyre fogy, az egész fekete kontinens békéje forog kockán. Ace azonban nem marad segítőtársak nékül a bajban. Új emberek és állatok állnak barátként mellé csatasorba.

 

28 nap - RTLII, szeptember 18. vasárnap, 16.55h

Gwen Cummings (Sandra Bullock) igaz partiarc, aki imád bulizni, és nincs olyan nap, hogy ne igya részegre magát. Húga esküvőjén azonban túl messzire megy, amikor részegen karambolozik az esküvői limuzinnal. Büntetésként Gwennek be kell vonulnia egy elvonókúrára. Átmeneti otthonában Gwen először az elvonási tünetek hallucinációinak tudja be a lakók furcsaságát, akik kíméletlenül őszinték egymással, és Gwent is szembesítik a hibáival. Az intézet szigorú igazgatója és a híres sportoló, Eddie Boone (Viggo Mortensen) hatására azonban lassanként sikerül emberszámba vennie az őt körülvevő csodabogarakat, és változtatni pusztító életstílusán.