Ezekkel a filmekkel lazíts vasárnap!

Egészen jó filmeket vonultatnak fel a tévécsatornák, mi összegyűjtöttük azokat, amiket nektek ajánlanánk a hét legsemmittevősebb napjára.

Káposztaleves - AMC, május 2. vasárnap, 8.20h

Claude és Francis, a két falusi parasztember, vagy ahogy lakóhelyükön szólítják őket Puklis és Kló, nem örvendenek túl nagy népszerűségnek, hála otromba és ostoba tréfáiknak. Amikor éppen vidám szellentő bajnoksággal múlatják idejüket, elementáris elektromos vihar szabadul el villámlásokkal kísérve. Mindez egy furcsa földönkívüli lény látogatását előzi meg, aki hatalmas űrhajójával a veteményesben landol. Az idegen viszonylag barátságos és valósággal rajong a káposztalevesért, ezért felveszi Claude feleségének alakját, hogy tovább maradhasson a Földön.

 

Keleti nyugalom - Marigold Hotel - RTLII, május 2. vasárnap, 9.25h

A csábos reklám hatására hét angol nyugdíjas elhatározza, hogy a hátralévő éveit jutányos áron az indiai Dzsaipurban, a Hotel Marigoldban fogja élni. A helyszínen azonban a társaság kénytelen szembenézni a kiábrándító valósággal, semmi sem igaz, amit a hirdetésben kínáltak. A szálloda omladozik, nincs víz és telefon, sőt néhány szobának még ajtaja sincs. Ráadásul az élet sokkal zsúfoltabb és hangosabb errefelé, mint amit odahaza megszoktak. Ám, ahogy a filmben halljuk. _ A végén minden jóra fordul..., és ha még nem jó, akkor még nincs vége...

 

Halhatatlan szerelem - Filmcafe, május 2. vasárnap, 9.35h

Daniel, a repülőgép-pilóta feleségül akarja venni szerelmét Helent. Mielőtt azonban ezt megtehetné barátnőjét elgázolja egy autó. A kómába esett nőről az orvosok teljesen lemondanak. A kétségbeesett Daniel ezért úgy dönt, hogy részt vesz barátja kísérletében, és hibernáltatja magát míg szerelme fel nem ébred. A háború előtti kísérletbe azonban valami hiba csúszik, így amikor Daniel visszatér az élők közé már 1992-őt írnak a naptárak. Az új helyzetben nem csak rohamosan öregedő testével, hanem a jelentősen megváltozott körülményekkel is szembe kell néznie.

 

Egri csillagok - Mozi+, május 2. vasárnap, 10.55h

A Gárdonyi Géza azonos című történelmi regényét alapul vevő Egri csillagok az 1500-as években játszódik, amikor a hódító török csapatok feldúlják Magyarországot. Bornemissza Gergely és Cecey Éva gyermekként esik a félszemű Jumurdzsák fogságába, aki foglyait rabszolgának kívánja eladni. Ám a gyerekek megszöknek, és magukkal viszik a babonás férfi talizmánját, akit ezt követően elhagy a szerencséje. Harminc esztendő telik el. 1552-ben járunk, Eger várát teljesen körülzárta a török sereg, Gergely és Éva sorsa pedig ismét összefonódik egykori fogvatartójukéval...Várkonyi Zoltán valós történelmi alapokon nyugvó klasszikusában tanúi lehetünk az egri várvédők Dobó István vezetésével folytatott, kilátástalannak tűnő harcának. Az alkotás egy lebilincselő, kalandos történet keretén belül állít emléket azon bátor, a végsőkig kitartó nőknek és férfiaknak, akik vállt vállnak vetve küzdöttek a várat körülvevő, sokszoros túlerőben lévő török sereg katonái ellen.

 

Alibi törzs - Film+, május 2. vasárnap, 11.55h

Felesége halála óta egyedül neveli három gyermekét James Krippendorf (Richard Dreyfuss), a híres néprajztudós. A gyereknevelés minden energiáját felemészti, a tudományos munkára már nem marad ideje. Mindez azzal fenyegeti, hogy vissza kell fizetnie a tudományos ösztöndíjat, amelyet azért kap, hogy egy új-guineai, eddig még ismeretlen törzs életét tanulmányozza. Ha kiderül, hogy az egészből semmi sem igaz, még bíróság elé is kerülhet. Amikor eljön a beszámoló ideje, a professzornak előadást kellene tartania a kutatásáról, sőt, az általa készített filmre is kíváncsiak. A kétségbeesett Krippendorf a családja főszereplésével nekiáll leforgatni a filmet.

 

Egy filozopter szerelmei - M5, május 2. vasárnap, 12.30h

Szerb Antal Madelon, az eb és Gondolatok a könyvtárban című novelláinak tévéváltozata. Bátky János, a Londonban élő filozopter agglegény minden nőt meghódít óriási tudásával, de hamar meg is unja őket. A véletlen hozza útjába Rothesay grófnét majd Ilonkát. Honfitársnője több évi titkos szerelem után úgy mesterkedik, hogy majdnem igazán szerelmes lesz. De Bátky felismeri a veszélyt, és félve a házasságtól inkább elhessegeti magától a lányt.

 

Napfény a jégen - Duna Tv, május 2. vasárnap, 14.30h

Klárit, a Jégszínház táncosát titokzatos hódoló üldözi a rózsáival. Férje, Rezső már-már eszét veszti a féltékenységtől. Andrea, a másik szólótáncos szintén veszélybe kerül. Három nagynénje leleplezte, hogy a lány tanulás helyett a revüben lép fel. Jancsi, a vőlegény időben érkezik, és leszereli a nagynéniket azzal, hogy felkészíti Andreát a szigorlatra. A nagynénik ruhát akarnak venni a leánynak, de ehelyett saját öltözködésüket reformálják meg _ a legutolsó divatnak megfelelően. Andrea jelesre vizsgázik, és este hatalmas sikert arat a jégen. Klári, férje és a titokzatos hódoló (egy furfangos biztosítási ügynök) féltékenységi jelenete csúszkálós burleszkbe fúl.

 

A tanú - TV2, május 2. vasárnap, 15.25h

Pelikán József hithű kommunista, aki végigharcolta elvbarátaival a vészterhes éveket. Most, győzelmük után, a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik. Ő lesz a vidámpark, az uszoda, majd később egy narancstermelő gazdaság igazgatója. Természetesen mindez nem ajándék. Virág elvtárs minden alkalommal hangsúlyozza, hogy egyszer még kérnek Pelikántól valamit. És ez az egyszer el is érkezik, amikor Dániel Zoltánt koholt vádakkal letartóztatják.Bacsó Péter filmszatíráját tíz évig dobozban pihentették bemutatása előtt.

 

Nő a baj - AMC, május 2. vasárnap, 18.10h

A D.E.B.S. mozaikszó egy kémkommandót takar. A megszokottól eltérően azonban nem jó képű, férfias fickókból, hanem dögös csajokból áll a csapat. Az ügynöklányok szigorúan szuperminiben teljesítenek szolgálatot: miközben kopog a tűsarkú, ropognak a fegyverek. A szupermodelleknek álcázott alakulat éppen az alvilág királynője, Lucy Diamond után szaglászik, amikor rejtélyes körülmények között eltűnik a legjobb ügynökük, a dögös Amy Bradshaw. A forró nyomokat követő csajoknak eszébe sem jut, hogy Amy talán nem is igazán akar kiszabadulni szorult helyzetéből.

 

Beépített szépség - Film+, május 2. vasárnap, 18.20h

Különös terrorista tartja rettegésben a város környékét, legközelebbi célpontjának a szépségverseny döntőjén résztvevő lányokat jelöli meg. Egyértelmű, be kell építeni egy FBI-ügynököt a versenyzők közé. A látszatra nem túl nőies, kissé bajszos, röfögő, keresetlen Gracie-re (Sandra Bullock) esik a választás. Vic Melling (Michael Caine), a kényes ízlésű szépségszakértő lehetetlen feladatot kap. Újkori Higgins professzorként sűrű leckékkel próbálja meg behozni Grace hátrányát a nagy versenyig...

 

Dóra és az elveszett Aranyváros - TV2, május 2. vasárnap, 18.50h

Dóra a dzsungelben nőtt fel, de a legveszélyesebb kalandra, arra, hogy mi vár rá a középiskolában, senki sem készítette fel. Amikor azonban a szülei a legendás elveszett Aranyváros kutatása közben titokzatos körülmények között eltűnnek a dél-amerikai dzsungelben, Dóra nem habozik. Kis csapata, azaz Csizi, a majom, Diego, a rejtélyes dzsungellakó és néhány szedett-vedett tini élén elindul, hogy megmentse a szüleit, és megfejtse az inka civilizáció ősi, megoldatlan rejtélyét...

 

Közelebb - Viasat3, május 2. vasárnap, 18.55h

Aki szerelmes, jól is hazudik. Mindenki másképp, de becsapja szerelmét, élet- vagy házastársát. Az őszinteség csak idegenek között lehetséges. Két férfi és két nő keresi az élet legfontosabb dolgait: szeretetet, bizalmat, őszinteséget. Amit találnak helyette: szerelem, vágy, hazugság és kaland. Mindannyian hazudnak egymásnak, mind olyasmiket ígérnek, amelyről tudják, úgysem fogják betartani. Két házaspár története négy és fél éven át: szent elhatározások, nagy fogadkozások, hazugságok, bevallott és ki nem mondott vágyak története.A film alapjául szolgáló színdarab az elmúlt években London és New York egyik legnagyobb és legbotrányosabb sikere.