Itt vannak a legjobb filmek a vasárnapi lazuláshoz

Ha semmi kedved semmihez vasárnap, akkor válogass ezek közül a filmek közül!

Nevem Sam - Filmcafe, április 18. vasárnap, 7h

Sam Dawson (Sean Penn) okos, mint egy hétéves. A baj csak az, hogy elmúlt harminc és egy betegség miatt sosem fogja meghaladni egy kisgyerek szellemi színvonalát. Ő neveli kislányát, Lucy Diamondot (Dakota Fenning), aki lassacskán okosabb lesz az apjánál. A gyámügyi hatóságok a gyerek érdekében nevelőszülőkhöz költöztetik Lucyt, ám Sam agya vissza akarja kapni lányát. A kirendelt védőügyvéd, Rita Harrison (Michelle Pfeiffer) kezdetben vonakodik az ügytől, ám lassacskán rájön, milyen sokat tanulhat szellemileg visszamaradott védencétől.

 

King Kong - AMC, április 18. vasárnap, 9.10h

Jack Prescott paleontológus fellopózik egy olajat kutató kereskedelmi hajóra, amely egy ismeretlen sziget felé tart. A földdarabon azonban nem csupán olajat találnak. A sziget primitív lakóit egy óriási majom, King Kong tartja rettegésben, akinek nőket áldoznak fel. Ezért a bennszülöttek a kutatókkal tartó gyönyörű Dwant foglyul ejtik, hogy feláldozzák az istenként tisztelt szörnynek. Prescott kiszabadítva Dwant foglyul ejti King Kongot és mindannyian visszatérnek New Yorkba. Az óriási majmot cirkuszi látványosságként akarják mutogatni Amerika-szerte, de az _ óriási pánikot keltve _ megszökik fogvatartói elől, hogy megtalálja Dwant.

 

Dolgozó lány - Paramount Network, április 18. vasárnap, 9.50h

Tess McGill (Melanie Griffith) átlagos nő, nem mindennapi vágyakkal. A jóhiszemű lány élete nagy lehetőségét látja saját ötletében, amely felkeltette új főnöke, Katherine Parker (Sigourney Weaver) érdeklődését. Katherine azonban a nagy lehetőség küszöbén eltöri a lábát, és Tess egy őrült ötlettől vezérelve Katherine Parkernek adja ki magát. Hamarosan rájön, hogy főnöke meg akarta lopni, ezért, hogy ne vesszen el élete nagy lehetősége, szövetkezik egy jó nevű és jóképű brókerrel, Jackkel (Harrison Ford).

 

Szerelemre hangszerelve - Film Mánia, április 18. vasárnap, 10.10h

Greta (Keira Knightley) és barátja, Dave (Adam Levine) a főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, melyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával. A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan (Mark Ruffalo), a levitézlett exlemez kiadó vezető egyik este meghallja énekelni egy kis East Village-i színpadon, és azonnal felismeri Greta nyers, átütő tehetségét. A véletlenszerű találkozásból egy kölcsönösen sorsfordító kapcsolat elbűvölő portréja formálódik ki, melynek hangkulisszáját a nyári fényben fürdő New York adja.

 

Máris hiányzol - Moziverzum, április 18. vasárnap, 10.30h

A Máris hiányzol egy őszinte és erőteljes történet két legjobb barátnő, Milly (Toni Collette) és Jess (Drew Barrymore) kapcsolatáról. Gyermekkoruktól fogva mindent megosztottak egymással _ a ruhákat, a titkokat és még a pasikat is. A két nő barátsága megingathatatlan. Vagy mégsem? Az élet néha kegyetlen. Míg Jess legboldogabb időszakát éli, addig Milly-nél mellrákot diagnosztizálnak. A Máris hiányzol bemutatja az igaz barátság erejét, melyet még a legnehezebb pillanatok sem törhetnek meg!

 

Éjfélkor - Duna Tv, április 18. vasárnap, 14.25h

1956 szilveszterén egy fiatal házaspár arra készülődik, hogy elhagyja az országot. A nagy elhatározás előtt lepereg addigi életük: a férj, Károlyi János neves színész, Viki miatt hagyta el első feleségét. Viki balett-táncosnő, akinek származása miatt sok mellőztetésben volt része. 1956-ban, a nászútjukon érte őket a forradalom híre. Hazaérkezésükkor megtudják, hogy Viki édesanyja már Bécsben várja őket. Viki úgy érzi, karrierje miatt számára nincs más választás, mint az emigrálás. János viszont úgy érzi, színészként a nyelv Magyarországhoz köti. Tanakodnak, tétováznak: a maradni vagy menni ? kérdésre adott válaszukkal, tudják, egész életükről fognak dönteni...

 

Grease - Paramount Network, április 18. vasárnap, 16.20h

Nyaralás közben találkozott a tengerparton Danny Zuko és Sandy Olleon. Akkor kezdődött a két fiatal szerelme. Ám a nyár gyorsan véget ért, és mindketten azt hitték, többé sosem látják egymást. A gimiben azonban újra összefutnak. A sok civódás után mindig édes a békülés. Minden idők egyik legsikeresebb filmmusicalje, amely az ugyancsak emlékezetes Broadway-produckión alapul, nem csupán nosztalgikus visszatekintés az ötvenes évekre, hanem energikus és izgalmas zenei tiszteletadás a rock and roll aranykorának.

 

Sztárom a párom - SuperTV2, április 18. vasárnap, 16.35h

Anna Scott hollywoodi megasztár, legújabb filmjének, a Helix című sci-fi-nek a bemutatójára Londonba érkezik. A kissé ügyefogyott William Thacker _ ahogy mindenki más _ távolról imádja álmai nőjét. Annát mindenki ünnepli, a fényben él, 15 millió dollárt keres filmenként. William, London festői részén könyvkereskedőként dolgozik. Csendesen éli az elvált, csalódott férfiak életét, míg a világhírnév be nem toppan az ajtaján: egy napon a híres színésznő ugyanis betéved Thacker kis könyvesboltjába. Anna Scott nem csak a filmvásznon csodás, meglátni és megszeretni egy pillanat műve! William el sem hiszi a szerencséjét, amikor másodszor is véletlenül összetalálkoznak. Ezt már nem szabad annyiban hagyni! Lassan, romantikusan ismerik meg egymás valódi életét, amely igen szokatlan mindkét fél számára. Annát mindenhova elkíséri a szenzációhajhász újságírók hada. Azonban a hír nem maradhat titokban, s a színésznő amerikai barátja is hamarosan feltűnik a színen, korántsem barátságos szándékkal...

 

Gracie választása - Filmbox, április 18. vasárnap, 17.25h

Drogfüggő anyja felelőtlen viselkedése miatt Grace-t és testvéreit újra nevelőotthonba és gyámság alá akarják helyezni. Ezt elkerülendő a tizenhét éves lány egy nem mindennapi áldozatra szánja el magát annak érdekében, hogy a család együtt maradhasson.

 

Az ötödik elem - Mozi+, április 18. vasárnap, 18.25h

Minden ötezredik évben egy kapu feltárul két dimenzió között. Az egyikben található az univerzum és benne mindenféle életforma. A másikban a Gonosz, melynek csupán egy célja van: elpusztítani az Életet. Csak a titokzatos ötödik elem mentheti meg a világot az ötezer évenként feltámadó Gonosz pusztításától. Így az univerzumnak minden ötezredik eszetendőben szüksége van egy hősre. A XXIII. század veszélyekkel és furcsaságokkal teletűzdelt univerzumában, New Yorkban egy nem mindennapi hős, Korben Dallas (Bruce Willis) szembeszáll a Gonosszal, hogy az emberiséget megvédelmezze.