Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Akciódús, vicces és háborús filmek szerepelnek a mai filmkínálatban.

Mission: Impossible - Titkos nemzet - Paramount Network, április 20. szombat, 18.20h

Készülj a legjobb Missionre, ami izgalmas akcióval és olyan trükkökkel van töltve, amitől leesik az állad. Miután a CIA elnyomta az elit alakulatot, Ethan Hunt ügynök (Tom Cruise) és csapata (Jeremy Renner, Simon Pegg, Ving Rhames) versenyt futnak az idővel, hogy megállítsák az egész bolygóra fenyegetést jelentő Szindikátust, a veszélyes hálózatot, ami gonosz árulókból áll. A siker érdekében Ethannek muszáj együtt dolgoznia egy ravasz, elutasított ügynökkel (Rebecca Ferguson), aki az eddigi leglehetetlenebb küldetésben vagy mellette áll, vagy nem.

 

Mindent bele, fiúk! - Moziverzum, április 20. szombat, 19h

Kényszerleszállást hajt végre az ütött-kopott géppel Plata és Salud, a két vidám fickó. Így igyekeznek felszámolni megbízójuk anyagi nehézségeit. A kényszerleszállásból keletkezett kárt ugyanis a biztosító megtéríti, és a pilóták markát is üti némi pénz. A dél-amerikai dzsungelben, a valódi kényszerleszállásnál azonban már igazi problémával találják szemben magukat. Azonnal gépet és pénzt kell szerezniük. Kapóra jön hát az apró faluban lakó öregember...

 

Állj, vagy lő a mamám! - Prime, április 20. szombat, 19h

Joe Bomowski (Sylvester Stallone), a Los Angeles-i rendőrség őrmesterének egy pillanat alatt megváltozik az élete. Amikor is Tutti (Estelle Getty), azaz az édesanyja érkezik látogatóba New York-ból. Joe-ra ezek után igen kellemetlen szituációk és megaláztatások várnak, mind otthon és mind a munkahelyén, amiket nem igazán tud megfelelően kezelni. Főleg miután Tutti beleavatkozik Joe és felettese, Gwen Harper hadnagy (JoBeth Williams) szerelmi életébe, és ezenfelül még egy gyilkossági ügy korona tanúja is lesz. Ami azért is kellemetlen hír Joe számára, mert így a hétvégi látogatás, akár hetekig is eltarthat.

 

Felhőkarcoló - Mozi+, április 20. szombat, 19h

Will Sawyer (Dwayne Johnson), aki egykor az FBI túszmentő osztagát vezette, jelenleg felhőkarcolókra specializálódott biztonsági szakértőként dolgozik. Legújabb megbízása miatt Hongkongba utazik, amikor a világ legmagasabb épülete hirtelen kigyullad, és őt kiáltják ki felelősnek. Will ellen körözést adnak ki, így kell megállítania az igazi felelősöket, tisztára mosnia a nevét, és legfőként megmenteni a családját, akik az épületben rekedtek...a tűzvonal fölött.

 

A kaktusz virága - Duna Televízió, április 20. szombat, 19.45h

Julien Winston (Walter Matthau) jólmenő fogorvos, az örök agglegény, aki még a házasság gondolatától is retteg. Új barátnőjének, a fiatal, szőke Toninak (Goldie Hawn) azt hazudja, hogy nős. Toni nagyon érzékeny, és Julien "felesége" miatt lelkiismeret furdalás gyötri, öngyilkosságot kísérel meg. Julien pedig egyre jobban beleszeret a lány fiatalságába, bolondos természetébe, ezért úgy dönt, feleségül veszi. Ám ehhez előbb el kell válnia, amit nagyon megnehezít, hogy nincs is felesége. Nagyszerű ötlete támad, megkéri idősödő, mindig szomorú asszisztensét, egy rövid találkozás erejéig játssza el a feleség szerepét. Stephanie (Ingrid Bergman) végül elvállalja ezt, és találkozik Tonival. Ez a találkozás azonban nem lezárja ezt az ügyet, hanem csak tovább bonyolítja! Toni szerepében a magyar származású Goldie Hawnt láthatjuk.

 

Armageddon - Film+, április 20. szombat, 19.45h

Hatalmas méretű aszteroida közeledik a Föld felé, 40.000 km/órás sebességgel. A becsapódás - amely elkerülhetetlennek látszik - bolygónkat a teljes megsemmisüléssel fenyegeti. A NASA egyik vezetője, Dan Truman egyetlen esélyt lát a megmenekülésre: ha sikerül még az űrben elpusztítani a fenyegetően közeledő égitestet. Ezért elképesztő tervet eszel ki: megbízza Harry személyében a világ legkiválóbb olajfúróját, hogy a kemény fickókból álló csapatával fúrjon lyukat az aszteroidába és robbantsa apró darabokra. A villámgyors kiképzés után fel is jut a csapat, ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak.

 

Katonadolog - TV2, április 20. szombat, 20h

A Magic Mike alkotóinak legújabb filmjében Briggsre, a folyton harc után ácsingózó, hedonista élvezetekben tobzódó exkatonára élete talán legfontosabb küldetése vár. Útra kell kelnie Luluval, a belga juhászkutyával, hogy még időben odaérjenek az állat bevetésen elhalálozott gazdájának a temetésére - aki egyben Briggs legjobb barátja is volt.

 

Mr. és Mrs. Smith - Paramount Network, április 20. szombat, 21h

Mr. Smith (Scott Bakula) hírszerzőként dolgozik. Amikor egy titokzatos új energiaforrás megalkotója eltűnik, a férfi nyomába ered. Hamarosan vetélytársnője (Maria Bello) akad, a felesége személyében.

 

Amerikai mesterlövész - VIASAT3, április 20. szombat, 21h

Chris Kyle az amerikai hadsereg mesterlövésze, mind közül a legjobb, 150 ellenséggel végzett. Gyerekkorában az apjával járt vadászni, akkor ismerkedett meg a fegyverekkel. Tengerészgyalogos kommandósként az első vonalban harcolt Irakban, társai életét védte és mentette a hajszálpontos, halálos lövéseivel. Ezért is kapta a Legenda becenevet, míg ellenségei az Ördögként emlegették, és vérdíjat tűztek ki a fejére. Hazatérve egészen másfajta csata várta, arra törekedett, hogy jó apa és férj legyen.

 

Férfibecsület - Moziverzum, április 20. szombat, 21h

A hírhedt kiképzőközpontba, Bayonne-ba kerül egyszerű matrózként a fekete bőrű Carl Brashear. Kiképzőtisztje, Billy Sunday az egyik legkeményebb katonának számít a seregben. Déli származása révén gyűlöli a négereket. A fekete búvár azonban a hihetetlen akaraterejével és ügyességével lassan kivívja az elismerését. Carl bevetés közben elveszíti az egyik lábát. Ennek ellenére azért küzd, hogy ne szereljék le. Billy kiáll mellette, magára vonva ezáltal sok bajtársa és felettese gyanúját és ellenszenvét.

 

Perzsa nyelvleckék - M5, április 20. szombat, 21h

1942. A fiatal belga férfit, Gilles-t szökés közben letartóztatják az SS katonái, és zsidó társaival együtt koncentrációs táborba viszik. Hirtelen ötlettől vezérelve perzsának vallja magát, így az utolsó pillanatban megmenekül az azonnali kivégzéstől. Ideiglenesen biztonságba kerül, de lehetetlen feladattal szembesül: a tábor élelmezéséért felelős tisztet, Kochot kell fárszi nyelvre tanítania. Koch a háború után Teheránban szeretne éttermet nyitni, ezért lelkesen veti magát bele a nyelvtanulásba. Gilles-nek ki kell találnia egy nyelvet, amelyből egyetlen szót sem ismer, miközben tudja, hogy egyetlen rossz mozdulat vagy hang, és a sorsa megpecsételődik… A film Wolfgang Kohlhaase "Egy nyelv feltalálása" című novellája alapján készült.

 

A sejt - VIASAT FILM, április 20. szombat, 23h

Egy forradalmian új technológia segítségével be lehet hatolni az emberi tudatba. Catherine Deane pszichoterapeuta megbízást kap az FBI-tól, hogy jusson be egy kómában fekvő sorozatgyilkos agyába.

 

Tűz a mélyben - RTL HÁROM, április 20. szombat, 23h

Jack Taggart nyomozó (Steven Seagal) két FBI-ügynök és egy nyomozó halálának ügyében nyomoz, akiket azon a bányászvidéken öltek meg, ahová több ezer tonna, ismeretlen eredetű toxikus mérgező anyagot szállítottak. Hamar rájön, hogy a háttérben a helyi kiskirály, Orin Hanner (Kris Kristofferson) piszkos üzelmei állnak, aki rettegésben tartja a környéket és nem riad vissza Taggart meggyilkolásától sem. A halálos öklű nyomozó kegyetlen tisztogatásba kezd, hogy megmentse a falu megfélemlített lakóinak az életét.

 

A rózsaszín párduc 2. - TV2 Comedy, április 20. szombat, 23h

Különös rablássorozat veszi kezdetét, sorra tűnnek el a világ legismertebb és legértékesebb műkincsei, köztük a Rózsaszín Párduc gyémánt. Más a legokosabb zsaruhoz vagy a legjobb titkos ügynökhöz fordulna segítségért, ám Dreyfus főfelügyelő jól tudja, itt csak egyvalaki segíthet. Lehet, hogy Clouseau felügyelő ügyefogyott és ahová lép, ott fű nem terem, ám valahogy mindig sikerre viszi a nyomozást. Így aztán Clouseau a segédje, valamint udvarlásának esetlen tárgya társaságában csatlakozik a nemzetközi rendőrcsapathoz, hogy megpróbálja kézre keríteni a zseniális tolvajt...

 

Élet - Film+, április 20. szombat, 23h

Rory (Ryan Reynolds), a hat űrhajós egyike az életét kockáztatja, hogy megszerezze a Marsról gyűjtött mintát, amely bizonyítékot szolgáltathat a földönkívüli életre. A legénység kutatóorvosa hamarosan megállapítja, hogy az ártalmatlannak látszó földönkívüli minta egy nagyméretű, egysejtű organizmustól származik. Ám a dolgok nem mindig azok, aminek látszanak. Az idegen életforma hihetetlen fejlődésnek indul, és sokkal intelligensebbnek és agresszívebbnek bizonyul, mint amire számítanak. A biztonságért felelős David (Jake Gyllenhaal) és Miranda (Rebecca Ferguson) mindent elkövetnek, hogy az emberi életre halálos lény ne juthasson a Föld légkörébe.

 

Egy igazán dühös ember - RTL, április 20. szombat, 23.10h

A jól menő biztonsági cég főnöke, H (Jason Statham) csodával határos módon túléli, hogy többször is belelőnek egy pénzszállító kirablása során. Az utolsó pillanat, amire emlékszik, a halott fia látványa és a gyilkos arca. Felépülését csak az igazságszolgáltatás motiválja, és embereivel tűvé teszik az egész várost. Sok áldozat és vallatás során egyértelművé válik, hogy az elkövetőknek beépített emberük van az állami pénzszállítóknál, ezért H új személyazonossággal felveteti magát őrnek. Az újoncnak álcázott férfiról azonban az első támadáskor kiderül, hogy hidegvérű profi, aki szemrebbenés nélkül iktatja ki a fegyveres rablókat. Az őrök bizalmatlanok a pszichopatának tűnő kollégájukkal szemben, ám hamarosan világossá válik H indítéka, aki a rablásokkal foglalkozó FBI-ügynök (Andy Garcia) támogatásával kegyetlen meglepetést tartogat a fia gyilkosai számára.

 

Az élet ára - Prime, április 20. szombat, 23.15h

Katherine Powell ezredes egy titkos drón missziót vezet, melynek célja, hogy elfogjanak egy terroristacsoportot a kenyai Nairobiban. Amikor Powell megtudja, hogy a csoport tagjai öngyilkos merényletet terveznek, a terroristák likvidálása mellett döntenek. Egy drónpilóta sikeresen beméri a radikálisok búvóhelyét, azonban egy kilenc éves kislány is tartózkodik a műveleti területen. Powell felveszi a kapcsolatot a politikusokkal és az ügyvédekkel, hogy hozzák meg a helyes döntést...

 

Központi hírszerzés - Mozi+, április 20. szombat, 23.15h

A gimnáziumi osztály egykor halálra szekált lúzere halálos CIA ügynökként bukkan fel a gimnáziumi évfolyam-találkozón. Mi több, azt állítja, hogy egy szigorúan titkos ügyön dolgozik, és segítséget kér a suli egykori nagymenőjétől, aki mára a régi szép időket visszasíró könyvelővé szürkült. Ám mire a megfontolt aktakukac rájön, mibe is rángatták bele, már túl késő kiszállni, és a mind kiszámíthatatlanabb új barát egyre mélyebbre rántja a lövöldözések, konspirációk és kémkedések világába, ahol mindketten bármikor kinyiffanhatnak, méghozzá számtalan különböző módon...

 

A hegyek királya - Duna Televízió, április 20. szombat, 23.25h

Quim (Leonardo Sbaraglia) épp barátnőjéhez tart, hogy válságba került kapcsolatukat megpróbálja rendbe tenni. Útközben, a benzinkút mellékhelyiségében azonban nem tud ellenállni egy ismeretlen szépség, Bea (María Valverde) csábításának, aki viszont kihasználva az alkalmat ellopja Quim tárcáját. Quim végül mégis tovább tud haladni az elhagyatott, hegyekkel körbevett úton, de nem sokáig, mert hamarosan az élete is veszélybe kerül. Néhány őrült vadász ugyanis úgy gondolja, hogy nemcsak az állatok, hanem az emberek vadászszezonja is megkezdődött. Quim pedig menekülés közben újra találkozik Beával, akiben ugyan cseppet sem bízik meg, de kénytelenek összefogni, ha nem akarják trófeaként végezni…

 

Budapest Noir - Mozi Klub, április 20. szombat, 23.30h

Gordon Zsigmond (Kolovratnik Krisztián), a kiábrándult bűnügyi újságíró egy brutálisan meggyilkolt fiatal lány halála után nyomoz. A zsigereiben érzi, hogy ez az ügy más, mint a többi. Nyomozását a minisztérium sem nézi jó szemmel, csak egyetlen segítője van, a fotós Krisztina (Tenki Réka). Gordont azonban hajtja a kíváncsisága, és minél jobban el akarják ijeszteni, annál kitartóbban követi a nyomokat. A szálak Vörös Margóhoz (Dobó Kata) vezetnek, ám hamarosan kiderül, hogy ez még csak a kezdet.

 

Hullámtörők - TV2, április 20. szombat, 23.55h

Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízimentő váljék.