Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Elfáradtatok napközben? Ha igen, csak dőljetek le a tévé elé, és válasszatok az alábbi filmek közül!

A kezdő - RTLII, július 23. szombat, 18.25h

A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. Felveszik Bent (Robert De Niro), a 70 éves, öltönyös, diplomatatáskás nyugdíjast. Ben a cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető Jules (Anne Hathaway) mellé kerül, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást. Különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze. Hogy mi lesz ebből?

 

A bakancslista - Film+, július 23. szombat, 18.30h

A bakancslista azon dolgok sora, amelyeket az ember meg akar tenni az életben, mielőtt feldobná a bakancsot. Carter Chambers (Morgan Freeman) is kénytelen összeírni, amikor kórházba kerül. A milliárdos Edward Cole-t (Jack Nicholson), akit csakis a pénzcsinálás érdekel, szintén kénytelen szembenézni a véggel, és osztozni a kórházi szobán Carterrel. A két, egymástól teljesen különböző ember elhatározza, hogy hátralevő idejükben végrehajtják mindazt, amiről álmodoztak.

 

Egy kutya négy útja - Cool, július 23. szombat, 18.40h

Ethan (Dennis Quaid) és Hannah (Marg Helgenberger) fiúkat gyászolják, míg az özvegyen maradt fiatal, de összetört Gloria (Betty Gilpin) megelégeli anyósát, és a kislányával, CJ-vel az ország másik felébe költözik. Ethan egyetlen vigasza Bailey, a nagy hegyi pásztorkutya, CJ elválaszthatatlan barátja és testőre. Mikor Bailey ideje lejár, Ethan arra kéri, hogy keresse meg CJ-t, és vigyázzon rá. Bailey számára nincs örömtelibb feladat, mint a kislányt imádni, és hamarosan újra a közelében találja magát. Igen ám, de időközben CJ (Kathryn Prescott) megnőtt, és egyáltalán nem biztos, hogy az új külsejében ráismer majd Baileyre.

 

Venom - Viasat3, július 23. szombat, 18.50h

Az űrből jön, és csak akkor létezik, ha egy másik lényen élősködhet. Gazdateste Eddie Brock (Tom Hardy) újságíró, de ő maga hidegfejű szadista, aki a világ létét fenyegeti, ám néha mégis kiáll az ártatlanokért. Pókember egyik különleges erejű, veszélyes és kiismerhetetlen ellenfele maga sem tudja, hogy a fény vagy a sötétség oldalán áll-e: különleges betegsége (mely egyben az emberek fölé emeli) néha a jók, néha a gonoszak közé sodorja. Abban az egész Univerzumot megrázó csatában, amely most vár rá, a jóságára és a gonoszságára is szüksége van.

 

Vaklárma - AXN, július 23. szombat, 18.50h

Dave és Wally furcsa páros. Dave süket és újságos, Wally viszont vak és szerencsejátékos valamint Dave alkalmazottja. Amikor az újságos standnál lelőnek egy bukmékert, ők lesznek az első számú gyanúsítottak. Mivel a süket Dave háttal állt az eseményeknek, a vak Wally viszont csak arról tud beszámolni, amit hallott, ketten együttesen is csak csekély információval tudnak szolgálni. Dave látott egy lábat, Wally pedig egy Shalimar nevű parfüm illatát érzi. Kiderül, hogy az áldozatnál volt egy pénzérme, amelyet beledobott Dave borravalós dobozába, amelyet most Wally cipel magával. És ebben az érmében egy olyan microchip van elrejtve, amelyre sokaknak fáj a foga.

 

Az elvarázsolt dollár - Prime, július 23. szombat, 19h

A pénzhamisítás azóta jövedelmező "mesterség", amióta a pénzt feltalálták. Büntetni ugyan mindenkor büntették, de amíg a leleplezés meg nem történik, addig is jókat lehet kaszálni. A legjobb, ha nem a mindenki által jól ismert saját pénzeszköz kerül hamisításra, hanem az átlagmagyar számára ritkán, de inkább soha nem látott idegen pénz, a dollár. A kiváló, de állandóan renitenskedő nyomozó, Ötvös Csöpi éppen felfüggesztve, így a főnöki allűrjein kívül semmiben sem kiemelkedő doktor Kardos kezében a lehetőség a dollárhamisító banda leleplezésére...

 

Maigret és a Saint-Fiacre ügy - Duna Tv, július 23. szombat, 19.40h

Maigret-t a Saint-Fiacre kastélyba hívatja a grófnő. Előzőleg ugyanis kapott egy levelet, amely azzal fenyegeti az idős asszonyt, hogy a hamvazószerdai mise alatt meg fog halni. A grófné a személyzetnek műkereskedőként mutatja be Maigret-t, aki így könnyebben tud nyomozni. A grófné a mise alatt valóban meghal. Az orvos szívrohamot állapít meg. Feldúltan beállít a grófné mindenki által lumpnak mondott fia, Maurice. Újságcikket lobogtat a saját öngyilkosságáról szóló álhírrel....

 

Dick és Jane trükkjei - Viasat2, július 23. szombat, 20h

Az éveken át tartó kitartó munka meghozza gyümölcsét, Dick Harper a média óriáscég alelnöke lesz. Ám a cég váratlanul összeomlik és Dicknek mennie kell. Még pénzt sem tudott félretenni a borús napokra. Most viszont zuhog, mintha dézsából öntenék. Dick és neje, Jane rettegve nézi, amint a csinos külvárosi otthonuk és az autóik elúsznak, az érdekbarátaik eltűnnek mellőlük. A korrupt munkaadója példáján felbuzdulva Dicknek ragyogó ötlete támad: ha a főnöke lopott, talán ő is célt érhet hasonló módszerrel. Frissen szerzett tudományával Dick és Jane kacagtató bosszúhadjáratba kezd.

 

Oscar - Film+, július 23. szombat, 20.40h

Angelo Provolone(Sylvester Stallone) ismert és megbecsült tagja az alvilágnak. Alkohol-csempészésből igen szép vagyonra tett szert, gyönyörű házzal és csodaszép feleséggel büszkélkedhet. Egy napon haldokló apja megesketi fiát, hogy felhagy a törvényszegéssel, a bűnözéssel, és jó útra tér. Csakhogy a bűnös élet nem akar szakítani vele. Sőt, minden összeesküszik ellene: felbukkan egy lány, aki Angelót apjaként tünti fel. Megjelenik az érzékeny lelkű nyelvészprofesszor, dr. Poole (Tim Curry), aki a nap végén, mint vőlegény távozik. A szexis szobalány a felfordulás közepén kilép, ám nem a megfelelő kofferral távozik.

 

A következő három nap - Moziverzum, július 23. szombat, 21h

John Brennan és felesége, Lara tökéletes házasságban élnek. Életük azonban váratlanul összeomlik, amikor az asszonyt a rendőrség letartóztatja egy gyilkosság gyanúsítottjaként. John minden törvényes eszközt bevet, hogy bebizonyítsa felesége ártatlanságát, de hiába, a bíróság húsz évre ítéli a nőt. Az ítélethirdetés után Lara öngyilkosságot kísérel meg a börtönben, ezért John úgy dönt, hogy kiszabadítja feleségét. Az aprólékos munkával kidolgozott szökés kivitelezése szinte lehetetlennek tűnik. Elég egyetlen hiba, és mindannyian a börtönben végzik.

 

A nagy dobás - TV2 Comedy, július 23. szombat, 21h

Amikor négy kívülálló észrevette azt, amit a nagy bankok, a média és a kormány nem akart észrevenni _ a gazdaság globális összeomlását -, támadt egy ötletük: A nagy dobás. Bátor befektetésük a modern pénzügyi világ sötét bugyraiba viszi őket, ahol meg kell kérdőjelezniük mindent és mindenkit...

 

Szabadíts meg a gonosztól - ATV Spirit, július 23. szombat, 21h

1944 telén a Végvári Tánciskola vendégeit szétzavarja egy légiriadó. Adorján András - a ruhatárosnő fia - ellop egy kabátot, hogy eladja és az árából megvásárolja Fussbaum Aranka szolgáltatásait. A ruhatárosnő - hogy becsületét mentse - lányával, Zsuzsival, Svéd Ferivel, a sógorával és a fiával útra kel, hogy a kabátot előkerítse. Miközben megméretkeznek a háború poklában, a lopásnál nagyobb bűnöket követnek el és egy kabátnál sokkal többet veszítenek.

 

Hivatali titkok - Filmbox Premium, július 23. szombat, 21h

Egy brit hírszerző igaz története, aki az NSA illegális kémkedéséről olyan információkat szivárogtatott ki a sajtónak, amellyel az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjait megzsarolhatják és rákényszeríthetik, hogy a 2003-as iraki invázió szankicionálása mellett szavazzanak.

 

Erőszakos múlt - AXN, július 23. szombat, 21h

Tom egy Indiana állambeli kisvárosban él a családjával. Egyik éjszaka a kisvendéglőjében önvédelemből megöl két körözött bűnözőt, meghiúsítva ezzel egy rablótámadást, és megmentve vendégei, barátai életét. Ettől kezdve megváltozik az élete, a média hőst csinál belőle. Miközben Tom a kényelmetlen népszerűségből megpróbál visszatérni a megszokott mindennapokhoz, szembetalálja magát a titokzatos idegennel, aki azért jött, mert úgy hiszi, régi elszámolni valója van vele. Ahogy Tom és családja megpróbálja tisztázni a félreértést, egyre különösebb dolgok kerülnek napvilágra.

 

Két apának mennyi a fele? - Duna Tv, július 23. szombat, 21.25h

A fiatal és gyönyörű Alice Thomaso kiszabadul a börtönből, ahova luxusautók lopásáért került. A lánynak egy hónappal korábban meghalt az anyja, aki egy magnószalagról tudatja vele, hogy évekkel korábban két férfit szeretett egyszerre. Miután kiderült, hogy terhes, nem tudott választani közöttük, ezért elhagyta őket. Alice elhatározza, hogy felkeresi mindkettőjüket és kideríti, melyikük az apja. A lány ellop egy sportautót, majd elindul délre, ahol találkozik az apajelöltekkel. A két férfi, akik nem is tudtak egymás létezéséről, döbbenten hallgatja végig a lejátszott felvételt. Mielőtt kideríthetnék, hogy ki is az igazi szülő, a játékba bekapcsolódik a rendőrség és az orosz maffia.

 

A keresztapa 3. - SuperTV2, július 23. szombat, 22h

Michael Corleone egyre inkább úgy érzi, hogy családja tevékenységeit ideje lenne legalizálni. A régi típusú maffiának ugyanis mára már leáldozott. Ezért dönt úgy, hogy a szerencsejáték-iparból kiszállva inkább a tőzsde és a bankvilág irányába fordul. Így kerül kapcsolatba a Vatikán egyik bankjával is. S hamarosan olyan üzletet kötnek, ami végleg eldönti a Corleone család sorsát.

 

Vigyázók - Duna World, július 23. szombat, 22.20h

Magyarország, az ötvenes évek elején. A heti kártyaparti vendégei mindig ugyanazok Éváéknál. A régi megszokott kis társaság, jó nagy beszélgetésekkel, zenehallgatással, illatos kávéval. Minden olyan itt, mintha megállt volna az idő, olyan, amilyen egy polgári hagyományokhoz szokott családban a boldog békeidőkben volt anno. Ezt az idillt zavarja meg, hogy a ház asszonya az előszobában egy feltételezhetően valamelyik zsebből kiesett Vigyázó névre kiállított ÁVHS- s igazolványt talál. Az igazolványnak természetesen nincs gazdája, de mindenki gyanakszik és fél. Az évtizedes barátságokat lassan kikezdi a bizalmatlanság... Nagy-Kálózy Eszter ebben a filmben nyújtott alakításáért a Magyar Filmszemlén a legjobb női alakítás díját kapta.

 

Üveg - RTL Klub, július 23. szombat, 22.55h

A Széttörve végét követően David Dunn (Bruce Willis) Kevin Wendell Crumb (James McAvoy) emberfeletti képességekkel bíró énje, a Szörny nyomába ered. Miközben több alkalommal is éles helyzetben találkoznak, a háttérben Mr. Üveg, azaz Elijah Price (Samuel L. Jackson) alakja bontakozik ki, olyan titkok őrzőjeként, amelyek mindkét férfi számára létfontosságúnak bizonyulhatnak.

 

Felszarvazták őfelségét - Duna Tv, július 23. szombat, 23.23h

Don Salluste (Louis de Funes), a spanyol király nagyhatalmú minisztere kíséretével Andalúziában jár, hogy behajtsa a hatalmas adót a szegény parasztoktól. Salluste kíséretében nem mindenki az uraság lelkes híve, inasa, Blaze (Yves Montand) sem nézi jó szemmel gazdája mohó kapzsiságát. A királynő (Karin Schubert) pedig mindent megtesz, hogy megszabaduljon a minisztertől... Hamarosan eléri, hogy a király száműzze őt. Salluste, hogy visszaszerezze hatalmát, no meg, hogy méltóképp válaszolhasson az uralkodónőnek, ördögi tervet eszel ki.