Itt vannak a legjobb filmek szombat estére

Ha nem akarsz diszkóba menni.

Szerelmünk lapjai - RTLII, szeptember 10. szombat, 18.25h

Allie (Rachel McAdams) és Noah (Ryan Gosling) tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.

 

Szemfényvesztők - Moziverzum, szeptember 10. szombat, 18.30h

A világ legjobb illuzionistáinak egy csapata bankot rabol, de nem is akárhogyan: a mindenkit megtévesztő műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI értetlenül áll az agyafúrt attrakció előtt, nem is sejtve, hogy egy sokkal nagyobb dobásra készülnek a Szemfényvesztők...

 

Szellemirtók - RTL+, szeptember 10. szombat, 18.30h

Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egytemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat sokáig magára, a szomszédjukat és annak házát megszállták a szellemek. A baj nem jár egyedül: hőseinknek hamarosan a New Yorkban elszaporodó kóbor szellemek is feladják a leckét.

 

Tű a szénakazalban - Filmcafe, szeptember 10. szombat, 18.45h

Faber a legkíméletlenebb és legagyafúrtabb német ügynök a második világháború idején. A "Tű" fedőnevű kém a közelgő partraszállásról próbál információkat gyűjteni Angliában. A férfi felfedez egy reptérnek álcázott makettfalut. Rájön, hogy a szövetségesek így akarják megtéveszteni a német felderítést. A létfontosságú információ birtokában Tű, az angol titkosszolgálat embereivel a nyomában, elindul a skóciai találkozóhelye felé, ahol egy tengeralattjáró várja. Menekülés közben azonban hajótörést szenved, és egy kis szigetre kerül. Lucy és a férje veszi pártfogásba.

 

Krokodil Dundee - Prime, szeptember 10. szombat, 19h

A világszerte nagy sikerrel játszott vígjáték főhőse Mick Dundee kedélyes, és kissé faragatlan krokodilvadász, aki szinte az egész életét az ausztráliai őserdőkben töltötte. Ám egy napon felfigyel rá a világ, amikor híre megy, hogy egyik expedíciója során egy krokodil majdnem letépte a fél lábát, ő pedig sebesülten egy teljes héten át vonszolta magát a dzsungelen keresztül segítségért, és csodával határos módon túlélte ezt a kalandot. Sue Carlton, egy vállalkozó szellemű New York-i riporternő elhatározza, hogy felkeresi a hőst és személyesen készít interjút vele. Pénzt és fáradságot nem sajnálva felkutatja Krokodil Dundee-t, hogy együtt _ nem kevés kaland árán _ rekonstruálják az eseményeket. Ám a sikeren felbuzdulva Sue ráveszi Mick-et, hogy kísérje el őt New Yorkba, ami elképesztő világ egy vadász számára, aki soha nem látott még nagyvárost, és több mint 40 embert egyszerre egy helyen...

 

Nem ér a nevem - Hír Tv, szeptember 10. szombat, 19.10h

A szürke hétköznapok szürke hőse, az áldozatkész, elvált mozipénztárosnő, Etelka balatoni beutalót kap. Barátnője tanácsára megpróbálja felfedezni az életet. Etelkát mintha kicserélték volna: új frizura, új ruhák, rúzs és cicoma. Először a cseh művészvendéggel ismerkedik, de fiatal szobatársa, Takács Anna elhalássza előle a férfit. A jó modorú és szerény özvegy, Pintér két gyermekével a szomszédban nyaral. A sorozatos csalódások közepette Etelka szinte észre sem veszi a férfit, pedig Pintér már Pesten is udvarolt neki. Több félreértés után végül Pesten találnak egymásra, amikor Etelka a maskarákat félredobva, régi énjébe bújva visszaül a mozipénztár ablaka mögé.

 

Pingvinek vándorlása - Paramount Network, szeptember 10. szombat, 19.15h

A film történetet mesél, ábrázolja az érzelmekben gazdag pingvinek különös és látványos sorsát, megjegyzésekkel, humorral ötvözve. Misztikus és leplezetlen dráma, ez különbözteti meg a tudományos fejtegetés monotonságától.

 

A négy testőr, avagy a Milady bosszúja - Duna Tv, szeptember 10. szombat, 19.40h

D'Artagnan, a királyi testőrség, vagyis a muskétások csapatának legújabb tagja nem pihenhet frissen szerzett babérjain. A kötelesség hadba szólítja három barátja, Athos, Porthos és Aramis oldalán, ahogy megfogadták egymásnak: "Egy mindenkiért, mindenki egyért!" Előbb La Rochelle ostrománál segédkeznek, ám az igazi megpróbáltatások csak ezután várnak rájuk. Ebben segítségükre van még D'Artagnan hűséges szolgája, Planchet és nagy szerelme, Constance. Richelieu bíboros rosszul viseli a vereséget, a bosszúszomjas Milady pedig régi szeretője, Rochefort segítségével ismét az életükre tör. A végső összecsapásnál már csak a kardok beszélnek, s fény derül Athos szigorúan őrzött titkára is. A 150 éve született Alexandre Dumas klasszikus regényének már szintén klasszikusnak számító filmes feldolgozása. A romantikus, kosztümös kalandfilm hőseit a hetvenes évek legnagyobb sztárjai keltik életre. Olyan filmcsillagok, mint Charlton Heston, Raquel Welch, Faye Dunaway, Richard Chamberlain, Christopher Lee, Geraldine Chaplin, Michael York és Oliver Reed.

 

Az Igazság Ligája - Film+, szeptember 10. szombat, 20.30h

Bruce Wayne (Ben Affleck) tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince (Gal Gadot) segítségével csapatot toboroz. Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) és Flash (Ezra Miller). És amikor végre összefognak, rá kell jönniük, hogy talán még az ő egyesített erejük is kevés. A Földet fenyegető katasztrófa már nagyon közel jár, és elképesztő hatalommal bír.

 

48 óra - Paramount Network, szeptember 10. szombat, 21h

Nick Nolte és Eddie Murphy az egyik legszokatlanabb és legszórakoztatóbb csapatot alkotják a Walter Hill által rendezett akció-vígjátékban. Jack Cates nyomozó (Nick Nolte) rendhagyó helyzetbe kerül, hiszen egy gyilkossági ügy megoldása érdekében együtt kell dolgoznia a gyanúsított egykori emberével, Reggie Hammonddal (Eddie Murphy), akit két napra engednek ki a börtönből, hogy segítsen a rendőrségnek. A két eltérő gondolkodású és értékrendű férfi így kénytelen együtt dolgozni, hogy a rendelkezésre álló idő alatt lezárják az ügyet.

 

Nagytudásúak - TV2 Comedy, szeptember 10. szombat, 21h

A Jules Ferry gimnázium a maga 12%-os eredményességi mutatójával messze a legrosszabb középiskola egész Franciaországban. Mivel rosszabb már úgysem lehet, a minisztériumban úgy döntenek, kutyaharapást szőrével alapon a legalkalmatlanabb tanári kart küldik a suliba, hogy kozmetikázzanak valamit ezeken a katasztrofális eredményeken. A cél: elérni az 50%-ot, különben a Jules Ferry Gimnázium bezárja kapuit. Ám kétséges, hogy ennyi bizarr figurával mire megy a diákság: a történelemtanár Napóleonnak képzeli magát, a filozófusnak egy szavát sem érteni, a kémiaprofesszor kísérletei életveszélyesek, míg a fiatal és csábos franciatanárnő láttán a fiúk gyorsabban olvadnak, mint egy csokinyúl. És akkor ott van még Tiroci tanár úr, akiről valójában senki nem tudja, mit is tanít.

 

Csak semmi pánik - ATV Spirit, szeptember 10. szombat, 21h

Ötvös Csöpi (Bujtor István), a legendás nyomozó két ügyben utazik a Balatonhoz. Egyrészt, hogy a bűnbanda elől megszerezze a második világháborúban lelőtt repülőgép vízbe zuhant értékes rakományát, másrészt, hogy megnyerje a Kék szalag vitorlásversenyt. Mindkét ügyben rosszul áll a szénája, főnöke, a mindenre alkalmatlan Kardos doki (Kern András) ugyanis ahelyett, hogy segítené, inkább akadályozza, már pedig az idő rohamosan fogy.

 

Escobar - Filmcafe, szeptember 10. szombat, 21h

1983-ban Virginia Vallejo, a szépségéről is híres médiaszereplő, akinek kegyeiért milliomosok versengnek, megismeri Pablo Escobart. Négy évig tartó románcuk egy olyan világba enged bepillantást, amelyet a kábítószer, a korrupció, erőszakos hatalmi harcok és páratlan gazdagság ural. A borzalmas és szenvedélyes szerelmi történet korunk egyik legsötétebb bűnöző elméjének fejlődéstörténete is egyben. A legendás drogbáró elképesztő kegyetlenséggel építi birodalmát, amelyet nemcsak az illegális üzleti világhoz fűznek erős szálak, de természetesen a politikához is. A film Virginis Vallejo Loving Pablo, Hating Escobar című könyve alapján készült.

 

Egy cipőben - Duna Tv, szeptember 10. szombat, 21.30h

Maggie nem sok sikert ért el az életben: partikra jár, váltogatja munkahelyeit, egyetlen értékének a férfiakra gyakorolt vonzerejét tartja. Egyébként se pénze, se otthona, barátoknál, rokonoknál száll meg, míg azok rá nem unnak. Testvére, Rose mindenben az ellentéte: egyetemet végzett, menő jogi cégnél dolgozik, és szinte minden idejét a munkája köti le. Emellett folytonosan a testsúlyával küzd, és kellő önbizalom híján a társasági és szerelmi élete is a nullához közelít. Egy veszekedést követően a nővérek felkeresik rég nem látott nagyanyjukat. A találkozás mindannyiuk életében döntő változást hoz.

 

Ad Astra – Út a csillagokba - RTL Klub, szeptember 10. szombat, 22.15h

Roy McBride (Brad Pitt) asztronautát merész küldetésre kérik fel, amin az emberiség túlélése múlik. McBride tisztában van azzal, hogy sem a vezetés, sem a legénysége nem bízik benne tudós apja (Tommy Lee Jones) miatt, aki húsz éve bujkál a Naprendszer peremén és kísérletével halálos veszélyt jelent a Földre. McBride átszeli a galaxist, hogy megfékezze apját és leállítsa a láncreakciót. Az út során azonban a bizalmatlanság tragikus események sorozatát indítja el, és nem is sejti, hogy az apjával kapcsolatos igazságra még nincs felkészülve.

 

Az Álmosvölgy legendája - Paramount Network, szeptember 10. szombat, 23.20h

A történetszövés nagymestere, Tim Burton ("Batman", "Ollókezű Edward") a klasszikus horrortörténet hajmeresztő és csodálatos változatát tárja elénk. Johnny Depp játssza Ichabod Crane-t, a különc nyomozót, aki eltökélte, hogy elkapja a Fejnélküli Lovast. Christina Ricci alakítja Katrina Van Tasselt, a gyönyörű, rejtélyes lányt, akit titkos szálak kötnek a természetfeletti lényhez.

 

Szerencsés Dániel - M5, szeptember 10. szombat, 23.45h

1956 decemberében a tizenhat éves Dániel Amerikába készülő szerelme után indul Nyugatra. Vele tart a házukból Gyuri, akit a fegyveres harcban való részvétel késztet menekülésre. A határállomás szállodájában várnak vezetőre az országból távozni akarók. s itt még utoljára tehetik fel a sorsdöntő kérdést: menni vagy maradni. A garázsban dolgozik Gyuri apja, akinek fia kíméletlenül kemény kérdéseket tesz föl: "Miért álltál be a kommunistákhoz?, Miért falják fel egymást is a kommunisták?" Mikor a teherautó végre elindul Nyugat felé, Dani inkább a Budapestre tartó vonatra száll fel. Hírtelen Gyuri is felszáll, de aztán kiugrik a robogó vonatból. a kalandos, különböző karaktereket felsorakoztató történet lehetőséget ad az 1956-os forradalom sorsdöntő következményeinek átgondolására. Az egészen kitűnő színészgárda pedig emlékezetes alakításokkal ajándékozza meg a nézőket. A film díjai: Magyar Játékfilmszemle társadalmi zsűrijének fődíja és színészi díja Végvári Tamásnak, a szakmai zsűri díja Bodrogi Gyulának és Törőcsik Marinak, Cannes Fipresci-díj, a Magyar Filmkritikusok Díja a legjobb férfi alakításért Bodrogi Gyulának, Gdansk 1986, a legjobb külföldi film díja.