Itt vannak a legjobb filmek szombatra!

Sose lehet már tudni az időjárásnál, hogy milyen kedve lesz, de ha beleköp a kültéri programokba, még mindig ott a tévé!

Csupasz pisztoly - Mozi+, május 22. szombat, 8.40h

Az őrületes humorú Airplane, Top Secret és Nagy durranás alkotói ezúttal a "Nagyon Különleges Ügyosztály" aktái között bukkantak a kincsek kincsére! A főhős természetesen ismét Frank Drebin, a gránit állkapcsú, sziklakemény zsaru, a magasztos értékek utolsó megvesztegethetetlen védelmezője. Miközben vadul igyekszik megakadályozni az angol királynő ellen kifundált merényletet, ádáz bűnözőkkel és kéjsóvár asszonyokkal kell összemérnie a fegyverét. Az ügynek még részese egy szitává lőtt, de amúgy jó színben levő ügynök, egy szőke szexbomba, két baseballcsapat és megszámlálhatatlan fura figura. Igazi ellenfele azonban csak kettő akad: két balkeze, melyek képtelennél képtelenebb helyzetekbe sodorják.

 

Elmentek otthonról - Film+, május 22. szombat, 10.55h

A szerelmespár Sonia és Franck meghívja barátait Sonia öntelt apjának luxusszállodájába, Braziliába. És ha már a paradicsomban vannak, Franck szeretné megkérni Sonia kezét, de ehhez meg kell szereznie az apa jóváhagyását is _ de ilyen barátokkal kinek kell ellenség?Egy csapásra vad parti hangulat kavarja fel az előkelő, békés üdülőhely csendes állóvízét. Amikor a csapat férfi tagjai könnyű kalandok reményében kirándulást terveznek az esőerdő mélyére, Sonia apja váratlanul a fiatalokra sózza öreg, ám nagyszájú anyját útitársnak, elvégre mi baj történhetne?

 

Édes mostoha - Duna World, május 22. szombat, 11.20h

A gyermeknek anya kell! _ így szól az orvos utasítása, s a fiatalon megözvegyült Hargittay András mindenre hajlandó azért, hogy kislánya kedélyállapota megváltozzon. Hamarosan asszonyt hoz a házhoz, de Erzsike, akit már nevelőnője felvilágosított a gonosz mostohák természetéről, félelemmel és ellenszenvvel várja mostoháját és inkább megszökik. Mária az új asszony, aki nemcsak jó feleség de jó anya is szeretne lenni, harcba száll Erzsike bizalmáért és szeretetéért...

 

A másik Boleyn lány - Filmcafe, május 22. szombat, 12.10h

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába. A király szerelméért folytatott versenyfutásban előbb Márián akad meg Henrik szeme, és hamarosan a király törvénytelen gyermekét hordja a szíve alatt. Ám Anna nem tesz le arról, hogy egyszer ő lesz az ország királynéja. Az uralkodó mindkettőjüket meghódítja, de csak egyiküknek van esélye a trónra. A sorsát azonban ő sem kerülheti el.

 

A séf - RTLII, május 22. szombat, 12.15h

Carl Casper, a híres séf munkanélküli lesz. Volt neje unszolására elhatározza, hogy megvalósítja egy régi álmát: nekivág Amerikának egy büfékocsival. Az útra elkíséri a kisfia és hűséges séf barátja, hogy együtt segítsenek Caspernek rájönni miért is érdemes élni.

 

Közöttünk az űr - Prime, május 22. szombat, 14h

Gardner Elliot az első ember, aki a Marson született. Édesanyja, aki szintén űrhajós volt, belehalt a szülésbe. A kamasz feltett szándéka megtalálni az édesapját, ezért a Földre látogat. A rengeteg veszély mellett a szerelem is rátalálni látszik.

 

Ha igaz volna... - Paramount Network, május 22. szombat, 15.55h

Amikor David kibérel egy varázslatos lakást San Franciscóban, amire a legkevésbé számít _ és vágyik -, az egy lakótárs. Még alig kezdett bele, hogy totális kuplerájt csináljon új lakhelyén, amikor hirtelen felbukkan egy csinos, ámde kifejezetten dirigálós kedvű fiatal nő, akit Elizabethnek hívnak, és aki váltig állítja, hogy ez az ő lakása. David meg van győződve róla, hogy valami kapitális félreértés történt, mígnem a helyes szőkeség ugyanolyan titokzatosan eltűnik, mint ahogy feltűnt. A zárak kicserélése cseppet sem zavarja Elizabethet, aki akkor bukkan fel, amikor kedve szottyan, többnyire azért, hogy megdorgálja Davidet különféle szokásai miatt, melyeknek az ő lakása látja kárát. David meg van győződve róla, hogy a lány egy kísértet, és megpróbálja átsegíteni Elizabethet a "másik oldalra". Ugyanakkor a lány _ noha tagadhatatlanul van néhány légies vonása, például keresztül tud menni a falakon _ teljesen bizonyos benne, hogy mégis él, és nem akar átmenni sehová. Ahogy Elizabeth és David megpróbálják kideríteni, hogy ki is a lány, és hogyan került jelenlegi állapotába, kapcsolatuk lassacskán szerelemmé alakul át. Sajnos nagyon kevés idejük marad, mert a közös jövő reménye egyre gyorsabban kezd köddé válni.

 

Egy kis kiruccanás - Film Mánia, május 22. szombat, 16h

A II. világháború alatt egy angol nehézbombázót a német légelhárítás lelő Párizs felett. Legénysége ejtőernyővel menekül, de a megszállt városban mindenki őket üldözi. Egyikük a német főhadiszállás épületén landol egy festőállványon, másikuknak az állatkertben sikerül földet érnie, a harmadiknak pedig az Operaház tetején. A németek elől bujkáló briteket végül két, kissé kelekótya francia, _ egy karmester és egy festő _ veszi pártfogásába. Feladatuk, hogy angol barátaikat kijuttassák a szabad zónába. Ez azonban nem is olyan könnyű.

 

Vaklárma - Prime, május 22. szombat, 16.30h

Dave és Wally furcsa páros. Dave süket és újságos, Wally viszont vak és szerencsejátékos, valamint Dave alkalmazottja. Amikor azonban az újságos standnál lelőnek egy bukmékert, ők lesznek az első számú gyanúsítottak. Mivel a süket Dave háttal állt az eseményeknek, a vak Wally viszont csak arról tud beszámolni, amit hallott, ketten együttesen is csak csekély információval tudnak szolgálni. Dave látott egy lábat, Wally pedig egy Shalimar nevű parfüm illatát érezte. Kiderül, hogy az áldozatnál volt egy pénzérme, amelyet beledobott Dave borravalós dobozába, s most azt éppen Wally cipeli magával. És ebben az érmében egy olyan microchip van elrejtve, amelyre sokaknak fáj a foga...

 

Jane Austen magánélete - Film Mánia, május 22. szombat, 18.35h

A XVIII. századi Angliában ostobaság volt szerelemből házasodni. Mr. és Mrs. Austen a gazdag Mr. Wisley-t nézte ki lányuk, Jane, jövendőbelijének, de Jane makacs volt, aki szembe ment a hagyományokkal. Megismerkedett a kicsapongó életet élő, megfékezhetetlen, de nagyon sármos jogtudóssal Tom Lefroy-jal és szikrázó, romantikus, igaz szerelem bontakozott ki közöttük. Kérdés, hogy feladnak-e mindent egymásért és a boldogságért? A film életrajzi ihletésű, melyben a közvetlenül írói pályája előtt álló ifjú hölgy egyik kulcsfontosságú szerelmi kapcsolatát ismerhetjük meg.

 

Kavarás - RTLII, május 22. szombat, 18.40h

Az első randik szabálya egyszerű: tégy próbát, dönts gyorsan, ha pedig nem tetszik a másik, lépj le azonnal _ és örökre. E film férfi hőse (Adam Sandler) így is tenne. Amikor első randija az egyébként kedvesnek tűnő szöszivel (Drew Barrymore) nem jön össze, elegánsan távozni készül ám a sors úgy hozza, hogy kénytelen mellette maradni. Méghozzá összezárva egy családi üdülőhelyen, korábbi házasságaikból származó gyerkőceik víg társaságában. A kezdeti ellenszenvből gyors utálat lesz. Azután sok bonyodalom következik, és közben a férfi és a nő fokozatosan felfedezi, hogy a másik nem is olyan kiállhatatlan, mint első látásra hitte.

 

Palimadár - Prime, május 22. szombat, 18.45h

Mel Gibson a főszereplője ennek az akcióvígjátéknak, melyben szokásos szimpatikus, jóhumorú hősei egyikét adja. Első találkozáskor Rick Jarmin éppen egy detroiti benzinkútnál dolgozik. Amióta kilépett a Szövetségi Szemtanúvédelmi Programból többször cserélt nevet, mert tizenöt évvel ezelőtt néhány narkós ellen vallott, akik azóta is keresik, de sikertelenül. Magányos életébe betör a szerelem, amikor Marianne, a kemény New-York-i ügyvédnő megjelenik. Felismeri Ricket, aki persze tagadja, hogy látta volna valaha is. Marianne éjjel újra megjelenik a benzinkútnál, éppen időben, hogy megmenthesse Ricket a rátörő fickóktól, akik végre megtalálták. Ezután derül ki, hogy ők ketten szeretők voltak tizenöt évvel ezelőtt, csak Rick lelépett, és a nő végre megtudja, miért.

 

Lopott idő - SuperTV2, május 22. szombat, 18.50h

A nem is olyan távoli jövőben a születésekor mindenkinek beépítenek a karjába egy órát. Ahhoz, hogy valaki huszonöt éves koron túl is éljen, időre van szüksége. A gazdagok megvásárolják az időt, míg a gettóban kétségbeesett harc folyik minden egyes percért. A gettólakó Will Salas megmenti egy időmilliomos életét, aki cserébe rengeteg időt ad neki. Mindez felkelti az Időrendészek figyelmét, és gyilkossággal gyanúsítják. Will menekülés közben túszul ejti a fiatal, gazdag lányt. Egyik percről a másikra élnek, majd egymásba szeretnek...