Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Rengeteg jó film lesz ma este a tévében, mutatjuk is, hogy mik.

Kardhal - AMC, szeptember 8. vasárnap, 18.10h

A Föld nevű bolygón létezik egy másik világ, a cyberspace. Ezt a világot tűzfalak és a legprofibb biztonsági rendszerek veszik körül, ebben a világban rejtjük el legmélyebb és legkompromittálóbb titkainkat, no meg persze egy rakás pénzt is. Ez a világ a Kardhal világa. Gabriel Shear (John Travolta), a karizmatikus és veszedelmes kém, ebbe a világba akar bejutni, mert pénzre van szüksége egy akció végrehajtásához. Ha sikerül bejutnia, több milliárdnyi illegális kormányzati vagyont kaparinthat meg. De mindehhez szüksége van Stanley Jobsonra (Hugh Jackman), arra a profi hackerre, aki villámgyorsan be tud törni akár a legjobban védett biztonsági rendszerbe is.

 

Csúcshatás - Filmcafe, szeptember 8. vasárnap, 18.15h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

Érvek és életek - TV4, szeptember 8. vasárnap, 19h

Ez a megtörtént eseten alapuló dráma Melvin B. Tolson (a filmet rendező Denzel Washington), a texasi Wiley Főiskola professzoráról szól, aki színes bőrű diákjaival 1935-ben vitakört alapított. Szenvedélyes odaadásának, inspiráló erejű hozzáállásának és a diákok lelkesedésének köszönhetően a vitakör bejutott az országos bajnokságra, ahol a nagy presztízsű Harvard egyetem diákjaival került szembe.

 

Bárbajnokok - Film4, szeptember 8. vasárnap, 20h

Tommy, az autószerelő padlón van. A munkahelyéről kirúgták, miután kiderült, hogy "kölcsönvett" egy kis pénzt a kasszából, a barátnője elhagyta a volt főnöke kedvéért, ráadásul terhes, és a balesete miatt munkát sem talál magának. Így jobb híján a bárban ücsörög és iszik. Körülötte különös figurák, törzsvendégek, és alkalmi vendégek vétkeznek: lopják a napot, agyonütik az időt, miközben vedelnek. Tommy még mindig szerelmes az exébe, és kétségbeesetten keres valamiféle értelmet az életének.

 

Túszdráma - AMC, szeptember 8. vasárnap, 20h

Egy fiatal anya és gyermeke halálával végződő túszmentő akció után Jeff Talley (Bruce Willis), a Los Angeles-i rendőrség szakértője egy csendes kisváros rendőrfőnökeként folytatja pályáját. Nem sokkal megérkezése után azonban három rablásra készülő tinédzser tévedésből egy korrupt könyvelő tulajdonában lévő, több millió dollárt érő villában találja magát. Pánikba esnek, és túszul ejtik a családot, ezzel Talley számára pontosan ugyanazt a helyzetet idézik elő, amivel az életében soha többé nem akart szembenézni.

 

Pókember: Idegenben - Film+, szeptember 8. vasárnap, 20.25h

Pókember (Tom Holland) nem pihenhet. Az már kiderült, hogy egyedül is képes megmenteni a világot, és csoportban is megállja a helyét, de közben ő úgy érzi, hogy neki is jár mindaz, ami bármelyik középiskolásnak, és a haverjaival európai utazásra indul. Ám éppen, amikor végre élvezhetné mindazt, amit a baráti lazulás kínálhat, újabb kihívás elé kell néznie. A rejtélyes Mysterio (Jake Gyllenhaal) miatt új kalandba indul, és könnyen lehet, hogy Pókember, aki nagy nehezen próbálja a hátizsákos utazást a hősi küzdelemmel összehangolni, kénytelen régi Bosszúálló társaitól segítséget kérni.

 

Suicide Squad - Öngyilkos osztag - RTL HÁROM, szeptember 8. vasárnap, 20.30h

Egy titkos állambiztonsági szervezet, az A.R.G.U.S börtönbe zárjaa Batman (Ben Affleck) segítségével a szuperhősök leggonoszabbjait. Deadshot (Will Smith), Harley Quinn (Margot Robbie), El Diablo (Jay Hernandez) és a többi gazfickó kénytelenek jót cselekedni a szabadságukért cserébe. Létrejön az Öngyilkos osztag, mely akkor indul bevetésre, ha az emberiség már minden lehetőséget kijátszott a megmenekülésre. Tagjai őrültek, kegyetlenek, kiszámíthatatlanok, de mégis a jófiúk mellett állnak - legalábbis úgy tűnik.

 

Dermesztő hajsza - Mozi+, szeptember 8. vasárnap, 21h

A fagyos coloradói síközpontban hókotró-sofőrként dolgozó Nels nyugodt élete egy csapásra felfordul, miután fiát a helyi, nagyhatalmú drogbáró megöleti. Az Év Polgára cím birtokosa még sosem tért le a helyes útról, egészen mostanáig. A feldühödött apa ugyanis kezébe veszi az irányítást, és véres bosszúhadjáratba kezd. A gyilkos tempójú Nels-t egyetlen cél élteti: egytől egyig ki akarja iktatni azokat, akik felelősek fia haláláért, és ezért képes bármeddig elmenni. A bosszúhadjárata közepette azonban Nels egy bandaháború kellős közepén találja magát, a sokasodó holttestek következtében pedig a hatóságok is csakhamar szaglászni kezdenek…

 

Boldog idők - Mozi Klub, szeptember 8. vasárnap, 21h

Az idősödő francia házaspár párkapcsolati válságot él át. A feleség harsány és magabiztos, a férj pedig egyre inkább belesüpped a kétségbeesésbe és önsajnálatba. Fiának egyik barátja sikeres és különleges vállalkozást vezet: időutazást kínál ügyfeleinek. Színészek, díszletek bevonásával megteremti a kiválasztott kor hangulatát és körülményeit, és a méregdrága árat kifizető időutazó addig élvezheti a 18. század vagy éppen a második világháború tökéletesen újrateremtett közegét, amíg a pénztárcája bírja. A fiatalember felajánlja az egyre letörtebb férfinak, hogy egy napra visszamehet a múltba egy általa választott napra… Melyik napot választja vajon? Vissza akar-e majd térni a jelenbe? Megmentheti-e ez az időutazás a házasságát?

 

80 huszár - DUNA Televízió, szeptember 8. vasárnap, 21h

A Lenkey-huszárszázad történetét dolgozta fel Sára Sándor filmjében. Az ország határain kívül állomásozó huszárokat a hazaszeretet, a honvágy hazahozza annak ellenére, hogy ellenkező parancsot kapnak. Keresztül verekszik magukat az ellenséges vonalakon, menekülnek az üldözők elől, megküzdenek az éhséggel. Csak töredékük jut haza, és őket is a császári csapatok várják… A film forgatókönyvírója, operatőre és rendezője Sára Sándor.

 

Anyám új pasija! - TV2 Comedy, szeptember 8. vasárnap, 21h

Henry Durand ügynök (Colin Hanks), mikor hazalátogat a menyasszonyával, Emilyvel (Selma Blair), megdöbben anyja, Martha (Meg Ryan) hihetetlen átváltozásán. Hihetetlenül szexisen néz ki, bejárta a fél világot, és a saját fiánál fiatalabb pasikkal szórakozik. Egy nap megismerkedik a sármos Tommyval (Antonio Banderas), ám Henry egyáltalán nem örül a kölcsönös vonzalmuknak. Megtudja ugyanis, hogy a férfi nemzetközi műkincstolvaj, a legkeresettebb bűnözők egyike.

 

Papírlélek - m2 / Petőfi TV, szeptember 8. vasárnap, 21.05h

Ági napjai ugyanúgy telnek azóta, hogy meghalt. Némán kísért egy tömbházban. Életében Danit szerette. Holtában Dani friss párkapcsolatát igyekszik szabotálni. Egyébként sok ideje van a saját létén merengeni. Így lát meg valami furcsaságot - minden tárgyon, falon, épületen megtalálja az adott tárgy leírását; mintha csak egy regényben olvasná. Ági ráébred, hogy ő nem kísértet, hanem egy regény szereplője, valaki a főszereplő múltjából, aki passzivitásra van kárhoztatva. Ági elhatározza, hogy kitör a valóságából és beszél a szerzővel, bárki legyen is az.

 

Übergáz - SuperTV2, szeptember 8. vasárnap, 21.30h

A visszafogott vérmérsékletű Über-sofőr mit sem sejtve felvesz egy sokat látott zsarut, aki forró nyomon jár egy kegyetlen gyilkos nyomában. Nem kell sok idő, hogy rájöjjön: ez a megpróbáltatásokkal teli éjszaka kockára teszi az épelméjűségét, az életét és az ötcsillagos értékelését is...

 

Testvérek - TV4, szeptember 8. vasárnap, 21.35h

Sam és Tommy teljesen ellentétei egymásnak. Sam, többszörösen kitüntetett katona, apja nyomdokain példás karriert futott be, míg Tommy - a család feketebáránya - épp most szabadult és csak sodródik az árral. Amikor Sam gépét lelövik a tálibok Afganisztán felett Tommy kötelességének érzi, hogy Grace és két kislánya segítségére legyen, megpróbálja a fivére családjában keletkezett űrt betölteni. A gyász és a szükség egy új családot teremt, ahol Tommy mindjobban magára talál. Immár nem, mint segítő, hanem, mint családfőként van jelen Grace oldalán. Mikor Sam váratlanul hazatér a két fivérnek szembe kell néznie egy új helyzettel, ahol szerelem, hűség, férfiasság már mindkettőjüknek mást jelent, mint korábban.

 

Red 2. - RTL, szeptember 8. vasárnap, 22.50h

Frank Mosesnak (Bruce Willis), a visszavonult titkos ügynöknek rég nem törték be az arcát, de ez nem várat sokat magára. Az FBI előveszi egy rég elfeledett üggyel kapcsolatban, ám mielőtt kivallatnák, Franket megszöktetik. Marvin (John Malkovich) és Sarah (Mary Louise Parker) a fél világon átrepítik, hogy együttesen kiderítsék, miért akarják őket eltenni láb alól. A terroristákkal és bérgyilkosokkal körbezárt csapat egyetlen reménye Victoria (Helen Mirren), aki segít a túlélésben, és remek terve van a világ megmentésére.

 

A nagy Gatsby - TV2, szeptember 8. vasárnap, 23h

Amerika a lázas húszas évek bűvöletében, a laza erkölcsök, az észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világában él. Nick Carraway, a feltörekvő írópalánta New Yorkba utazik, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a titokzatos milliomossal, Jay Gatsbyvel és az elbűvölő unokatestvérével, Daisyvel. Rajtuk keresztül feltárul előtte a szupergazdagok magával ragadó, ám érzelmileg kiüresedett világa.

 

Kramer kontra Kramer - DUNA Televízió, szeptember 8. vasárnap, 23.20h

Ted Kramer imádja családját: feleségét és hatéves kisfiát, de azért a munka a legfontosabb számára, minden mást a karrierjének rendel alá. Egyik este arra ér haza, hogy Joanna, a felesége szárazon közli vele: elhagyja, hogy az anyaszerepből kiszakadva végre megpróbálja megvalósítani önmagát. Így a gyerekkel járó összes gond az apára szakad, aki kénytelen újra felépíteni az életét: megtanulni a gyereknevelés csínját-bínját, s mindeközben az állását is megtartani. Ted főz, vásárol, takarít, játszótérre jár, s megérzi és megérti tündéri kisfia minden vágyát és félelmét. Kisebb-nagyobb zűrök mellett is olyan ajándék ez, amiben kevés apának van része. S másfél év után, miután a legapróbb részlet is a helyére került, ismét megjelenik Joanna... Az egyre gyorsabban rohanó világ veszélyben lévő kapcsolatait, kiüresedő értékeit és újra megtalált esélyeit egy válás krónikáján keresztül bemutató filmet 1980-ban öt Oscar-díjjal jutalmazták: legjobb film; legjobb rendezés; legjobb adaptált forgatókönyv; legjobb férfi alakítás (Dustin Hoffman); legjobb női epizódalakítás (Meryl Streep).

 

A bálna - Paramount Network, szeptember 8. vasárnap, 23.30h

Charlie (Brendan Fraser) egy 270 kilós középiskolai angol tanár, akinek élete nagyot fordul, mikor elhagyja családját férfi szeretője miatt, megromlik a kapcsolata tinédzser lányával, Ellie-vel (Sadie Sink) is. A férfi depressziója és kóros elhízása miatt régóta nem hagyta el az otthonát, online tartja meg óráit is. Egyetlen barátja Liz (Hong Chau) megpróbál neki segíteni, amiben csak tud. Egy nap Charlie úgy dönt, szeretne kapcsolatot teremteni elhidegült 17 éves lányával.