Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Pihenj rá a jövő hétre a tévé előtt! Itt van hozzá a válogatásunk.

A három testőr Afrikában - Duna Tv, július 11. vasárnap, 19.35h

A francia idegenlégió sivatagi erődjében három jó barát romantikus kalandra készül. A titokzatos, gyönyörű szőke lány, Yvonne öccsét akarják felkutatni. A férfi a sivatag kellős közepén lévő büntetőtáborban raboskodik. Ide kell eljutniuk. Kisebb csínytevések után mindhárman bekerülnek a büntetőtranszportba, velük tart marcona tisztjük, Potrien is. A büntetőtábor helyén idilli körülményeket találnak. Nemsokára rájönnek, hogy az egész történet mögött nagyszabású pénzügyi átverés rejlik. Megtalálják Yvonne öccsét, sőt apját is, majd kiderül, hogy álruhában a lány is velük tartott. Megszöknek, hogy a panamát leleplező titkos iratot eljuttassák a hadvezetéshez.

 

Időzavarban - AMC, július 11. vasárnap, 20h

Matt az egyik floridai kisváros rendőrfőnöke. A fekete bőrű zsaru keményen dolgozik, a munkatársai és barátai tisztelik, a városka közössége szereti. Banyan Keyt valósággal sokkolja a brutális, kettős emberölés híre, melynek egyik áldozata a seriff szeretője. Ahogy egyre több részletére derül fény a gyilkossági ügynek, minden bizonyíték Mattra tereli a figyelmet. A zsaru versenyt fut az idővel: meg kell oldania ügyet, hogy tisztázni tudja a nevét, visszaszerezze becsületét és kiderítse a szörnyű igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy Matt elhidegült felesége szakértőként érdekelt az ügyben.

 

Vadidegen - Viasat6, július 11. vasárnap, 21h

Vannak Internetes chatszobák, ahová nehezebb bejutni, mint a legtitkosabb klubokba, léteznek találkahelyek, ahová csak hosszas ellenőrzés és szigorú biztonsági intézkedések után klikkelhet a felhasználó. De ha egyszer bejutott, új világ nyílik ki előtte: a leplezetlen vágyak, furcsa kívánságok világa, ahol mindenki szabadon váltogathatja a személyiségét. Ro egyik barátját meggyilkolják. A gyilkosa után nyomoz, és úgy tűnik, csak akkor tudhat meg többet az ügyről, ha ő is bekerül a rendszerbe. Egyre mélyebbre merül a szenvedélyek hálózatában, olyan mélyre, ahonnan talán már nincs kiút.

 

Egy igazán csodás nap - Filmcafe, július 11. vasárnap, 21h

Úgy látszik, nem kell ahhoz Jack Bauernek születnie az ember gyermekének, hogy egy igazán pocsék napja legyen. A 12 éves Alex (Ed Oxenbould) úgy érzi, mintha minden nap ballábbal kelt volna fel. A családja pedig meg van győződve róla _ mivel nekik még soha nem volt rossz napjuk -, hogy Alex-szel van a bibi. Amikor Alex tudomására jut a születésnapi bulija előtt egy nappal, hogy a suliban egy másik srác szintén pont ugyanakkor tart partit, amelyre mindenki elígérkezett, kétségbeesésében azt kívánja: a családjának is legyen egy rossz napja.

 

Mad Max – A harag útja - Film+, július 11. vasárnap, 21h

A világvége olyan régen volt, hogy már alig akad, aki emlékezne rá. Az emberiség egykori dicsőségének hosszú ideje vége, a Föld egyetlen hatalmas sivatag; a kevés életben maradt kíméletlen gyilkossá, fosztogató ragadozóvá vált, és bármire képes, csak hogy egy nappal tovább bírja. De akadnak még olyanok, akik rendbe hozhatnák, ami, úgy tűnik, visszavonhatatlanul elromlott. Ketten vannak, és örök menekülés az életük. Az egyikük Max: hallgatag, harcos férfi, aki felesége és gyermeke halála után már csak a megbékélést keresi a vad káoszban. A másik Furiosa, a katonanő, aki úgy hiszi, túlélésének záloga az, ha eljut a sivatagon túlra, arra a tájra, ahol a gyerekkorát töltötte.

 

Nagyítás - Duna Tv, július 11. vasárnap, 21.05h

Thomas, a fiatal és gazdag divatfotós nem elégszik meg a műtermek világával, valóságos figurákat és élethelyzeteket próbál ellesni és megörökíteni gépével. Egy parkban például ötletszerűen lencsevégre kap egy csókolózó szerelmespárt, aztán nem érti, miért tiltakoznak az érintettek, és miért akarják minden eszközzel visszaszerezni a negatívokat is. Amikor azonban kinagyítja a képeket, rádöbben, hogy egy gyilkosság kellős közepébe keveredett. Michelangelo Antonioni remekműve miközben feszült krimi, a megismerés és a művészi ábrázolás mibenlétéről is találóan filozofál, egyúttal hangulatosan idézi meg a hatvanas évekbeli "swinging" Londont.

 

Fiatalok és gyönyörűek leszünk - M2, július 11. vasárnap, 21.10h

Isabella a '90-es évek diszkóvilágának ünnepelt sztárja volt. Most, húsz évvel később ugyanezekkel a slágereivel lép fel esténkét fia kíséretében egyik régi barátja kis bárjában. Közös fellépéseikre azonban egyre kisebb az igény, és úgy tűnik Brunonak is egyre kínosabb anyja "örök fiatal" viselkedése. Furcsa párosuk lelki megpróbáltatásokon megy keresztül, amikor is Bruno megismerkedik Ariannával, és vele egy új, saját karrier lehetősége is megnyílik számára.

 

Mondvacsinált hős - Film4, július 11. vasárnap, 21.55h

Stephen Frears, a Veszedelmes viszonyok és A gonosz csábítása rendezője gunyoros vígjátékot rendezett, melyben média uralta világunk visszásságait veszi górcső alá. Történetének középpontjában egy piti kis zsebtolvaj áll, akiből a véletlenek összejátszása és a média szenzációéhsége hőst csinál. Pedig valójában csak annyi történt, hogy Bernie (a zsebtolvaj) épp "arra járt", amerre egy repülőgép lezuhant és ha már ott volt, megpróbált a helyzethez felnőni. A film látszat és valóság viszonyáról szól, lehetőséget adva, hogy nevetve szembesüljünk azzal az igazsággal, melyet a média naponta elénk tesz csillogó tálalásban.

 

Az Északi-sarkkör szerelmesei - Duna Tv, július 11. vasárnap, 23h

Anna és Otto először nyolc éves korukban találkoznak. Klasszikus gyerekszerelem lenne köztük, ha a körülmények nem alakulnának merőben rendhagyó módon. Ugyanis Anna anyja elcsábítja Otto apját, s emiatt a következő 17 évet egy otthonban töltik. A külvilág előtt egymást nem álló mostohatestvérekként, a valóságban azonban szenvedélyes szerelmesekként... Sorsszerű körré hajlíthatja-e a szerelem két ember életpályáját? A véletlenek sorában ez a legnagyobb és a legszebb véletlen? Julio Medem filmje rafináltan szerkesztett kirakós játék, vagy inkább filozofikus esszé a szerelem hatalmáról.

 

Ellenségek - Film+, július 11. vasárnap, 23.30h

Több évtizednyi háborúskodás után Blocker (Christian Bale), a századosi rangig jutott indián-gyűlölő katona egy utolsó megbízást kap a nyugdíjazása előtt. A cheyenne indián főnököt, Sárga Sólymot (Wes Studi) és családját kell visszakísérnie a szülőföldjére. Blocker egy cseppet sem örül a parancsnak, mivel az út egy rendkívül veszélyes területen keresztül vezet. A küldetés minden eddiginél nehezebbnek bizonyul, mert nemcsak a rájuk vadászó ellenséggel kell megküzdenie, hanem saját előítéletével is.

 

Az ügynöknő - TV2, július 11. vasárnap, 23.55h

Rachel egy izraeli titkosügynök, aki a Moszadnak dolgozik. Jelenlegi megbízása miatt Teheránban tartózkodik. A célszemély Farhad, akit nukleáris csempészés miatt kell megfigyelnie, azonban egymásba szeretnek. Ezek után a szervezet egyre kevésbé bízik a nőben, de a kapcsolattartója, Thomas végig kiáll mellette.