Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Ha hosszú volt a hét, és az utolsó napon csak ejtőznél, böngészd át a listánkat!

Madame Bovary - Duna Tv, október 3. vasárnap, 20.10h

A film a halhatatlan regény egyik nagy ívű feldolgozása. Bovarynénak, az ábrándjaitól megrészegült, nagyravágyó falusi szépasszonynak tragikus sorsa korhű környezetben elevenedik meg. A paraszt családból származó Emma Rouault megelégelvén nyomorúságos életét, feleségül megy Charles Bovaryhoz, a vidéki egészségügyi tisztiorvoshoz. Miután betekintést nyer a vidéki felső tízezer mindennapjaiba, hamarosan ráébred, hogy ez nem neki való. Semmi izgalmat nem tartogat számára a tehetős férje és a nagyvilági lét, úgy érzi megfojtja ez az élet. Hamarosan hozzászokik a fényűzéshez, és unalmasnak érzett férje mellett kezdi boldogtalannak, sivárnak érezni a mindennapokat. Romantikus elvágyódása titkos szerelmi viszonyokba, mértéktelen költekezésekbe hajszolja, és úgy tűnik, a lejtőn nincs megállás…

 

Torrente, a törvény két balkeze - Film Mánia, október 3. vasárnap, 21h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.

 

Egy háború margójára - SuperTV2, október 3. vasárnap, 21h

Németország, 1946. Rachael Morgan télen érkezik a romos Hamburgba, hogy újra találkozzon a férjével, Lewis Morgan ezredessel, aki a város újjáépítését irányítja. Amikor az új otthonukba indulnak, Rachael megdöbben, amikor megtudja, hogy Lewis váratlanul úgy döntött, hogy a nagy házat megosztják a korábbi tulajdonosaival, az özveggyé lett német férfival és annak tini lányával. Az együttélés hamarosan problémák sorát hozza felszínre. Eközben váratlan szenvedélyre lobban Rachael és az özvegy.

 

Vakáció - Cool, október 3. vasárnap, 21h

Ha kezd unalmassá válni a családi élet, fel kell kavarni az állóvizet. Rusty (Ed Helms), a két örökké veszekedő fiúgyermek apja úgy érzi, valamit tennie kell végre a família boldogságért. Minden addigi szokást felrúgva a kezébe veszi az irányítást, és bejelenti, hogy a család autóval indul nyaralni távoli céljuk felé. Rusty reméli, a közös autózás összerázza kicsit a családot _ és össze is rázza, nem is kicsit! Út közben elképesztő kalandokon mennek keresztül, melyek során az életveszély a legkisebb baj. Sivatag, baleset, furcsa idegenek és még furcsább ismerősök között próbálja a meggyötört családfő a cél felé navigálni az egyre elgyötörtebb kompániát.

 

A Sólyom végveszélyben - TV4, október 3. vasárnap, 21h

1993. október 3-án amerikai kommandósok ereszkedtek le helikopterekről ejtőernyősöket dobtak le Mogadishuban, Szomália fővárosában Mike Steele kapitány vezetésével. A polgárháborút szító hadúr, Mohamed Farrah Aidid és szárnysegédei voltak a célpontok. A 45 percesre tervezett villámakció 18 órás vérfürdőbe torkollott. 18 katonát és két Sólyom (Black Hawk) típusú harci helikoptert veszítettek az amerikaiak. A sikertelen akció a szomáliai amerikai akciók beszüntetésére hangolta az otthoni közvéleményt.

 

A sebezhetetlen - Moziverzum, október 3. vasárnap, 21h

David Dunn biztonsági őr az egyetlen túlélője egy szörnyű vonatbalesetnek. Csodával határos módon egy karcolás nélkül megúszta a tragédiát. Nem sokkal később titokzatos ismeretlen férkőzik David közelébe. Elijah Price képregénygyűjtő szerint nem véletlenül történnek vele a dolgok. David sohasem volt beteg életében, fizikai erőnléte nem puszta alkati adottság. A törékeny csontjai miatt viszont Mr. Üveg névre hallgató Elijah szerint kettejük sorsában sok a hasonlóság, természetfeletti képességeik kiegészítik egymást. A hitetlen David lassan felfedezi az igazságot Elijah szavaiban. A tét saját életének félelmetesen felsejlő értelme.

 

Letaszítva - RTL+, október 3. vasárnap, 21h

John Hobbes nyomozó (Denzel Washington) és társa, Jonesy (John Goodman) fellélegeznek, amikor kivégzik az általuk elfogott démonikus gyilkosságsorozat tettesét. Napokkal később ismerősök és ismeretlen emberek egyaránt azt a dallamot éneklik Hobbesnak cinikusan, amit a halálraítélt dúdolt neki a gázkamrából. A rémtettek ráadásul tovább folytatódnak és kísértetiesen hasonlítanak ez előzőekhez. Ekkor kezdődnek Hobbes lidércnyomásos napjai: egyre több gyanús jel utal arra, hogy neki is köze lehet az újabb gyilkosságokhoz. Az őrjítő jelenség nyomában eljut a fekete mágia tiltott világáig...

 

Meseautó - Jocky Tv, október 3. vasárnap, 21h

Kovács Vera egyszerű kis banki alkalmazott, aki sohasem látta a nagyfőnököt, Szűcs János vezérigazgató urat. Amikor a csinos Vera csak úgy heccből egy autószalonban ámuldozik az autócsodákon, Szűcsnek megakad a szeme a "hölgyön", és úgy rendezi, hogy Vera, "a szalon ajándékaként" megkapja a kocsit. Sőt! Szűcs önkéntes sofőrként mellé is szegődik. A sokat csalódott vézirigazgató ugyanis szeretne bizonyságot szerezni végre arra, hogy egyszer az életben nemcsak a pénzéért, a rangjáért, hanem önmagáért szereti egy nő. A mit sem sejtő lány szívében szerelem ébred a sofőr iránt. A filmet, mely egy filmtörténeti korszakot nyitott meg, 1934. december 14-én mutatták be.

 

Fény az ócean felett - M2, október 3. vasárnap, 21.10h

Az első világháború poklából megmenekült Tom Sherbourne (Michael Fassbender) önkéntes száműzetésként elvállalja egy lakatlan szigeten álló világítótorony felügyeletét. Ám közben megismeri Isabelt, akivel rögtön egymásba szeretnek és összeházasodnak. Boldogan, kettesben élik mindennapjaikat a szigeten, ám hiába próbálkoznak gyermekvállalással, a nő kétszer elvetél. Épp akkor az óceán partra vet egy csónakot, benne egy halott férfival és egy csecsemővel. A nő mindenáron anya szeretne lenni, ezért ráveszi Tomot, fogadják örökbe a kisbabát. Tom éppen a gyermek keresztelője előtt döbben rá, hogy az igazi anyja még él és gyászol. Vajon képesek-e ezzel a tudattal hazugságban élni?

 

Másnaposok 2. - RTL Klub, október 3. vasárnap, 21.35h

Mindenki tudja, hogy Alant (Zach Galifianakis) legénybúcsúba meghívni őrültség. Hiába Phil (Bradley Cooper) figyelmeztetése, a házasodni készülő Stu (Ed Helms) képtelen nemet mondani a könyörgésre. Szerinte ugyanis csekély az esélye annak, hogy megint minden balul sül el, különösen Thaiföldön. Csakhogy a menyasszony 16 éves zseni öccsét is a nyakukba varrják, akiben Alan halálos riválist lát, és ismét a tettek mezejére lép. Másnap reggel Bangkokban találják magukat az eltűnt tini levágott ujjával.

 

Ne nézz vissza! - Duna Tv, október 3. vasárnap, 22.10h

John és Laura Baxter Velencében élnek és dolgoznak. Megpróbálják túltenni magukat kislányuk tragikus halálán. Két spiritiszta vénkisasszony felajánlja, hogy segítenek nekik kapcsolatba lépni a vízbefúlt gyerekkel. John elutasítja az ötletet, pedig álomszerű vízióiban gyakran felbukkan a lány, amint az utcákat rója kis piros esőkabátjában, s ilyenkor feleségét is látja a halottas gondolán…

 

A rózsák háborúja - SuperTV2, október 3. vasárnap, 23.20h

A vérbő fekete komédia egy tizenhét éves házasság megromlásának, darabokra hullásának hiteles krónikája. Rózsáék háborúja a nemek háborújáról szól. A nagy szerelemről, amely néhány csodálatos, romantikus pillanattal kezdődik, az oltár előtt folytatódik, majd eljut a válóperes ügyvéd irodájába. De ez még mindig nem a végállomás: Oliver és Barbara, az egykor boldog pár nemsokára saját szobájában találja magát, a barikád két oldalán. A nehéztüzérség akcióba lép. Repül a váza és a gyertyatartó, és a helyzet egyre rosszabbodik.

 

A bennfentes - Duna Tv, október 3. vasárnap, 00.05h

Jeffrey Wigand (Russell Crow) kutatási és fejlesztési vezetőként dolgozik az egyik legnagyobb dohányipari cégnél. Mikor a vezetés olyan kísérletekbe kezd, amely a nikotinfüggés felgyorsítását célozza, Wigand tiltakozik, amiért kirúgják. Mivel elismert tudósnak és abszolút bennfentesnek számít, tanúvallomása felbecsülhetetlen jelentőséggel bír az évszázad legnagyobb perében, amit a dohánygyárak ellen indítottak. Lowell Bergman (Al Pacino) dörzsölt tévés riporternek sikerül rávennie a megtört embert, hogy álljon a nyilvánosság elé, a dohánygyárak könyörtelen támadására azonban már nem tudja felkészíteni.