Itt vannak a legjobb filmek vasárnap estére

Remek filmeket találtunk, csak győzzetek választani!

Királylány a feleségem - Duna Tv, július 3. vasárnap, 19.40h

XV. Lajos uralkodása alatt Fanfant (Gerarde Philipe), a megrögzött szoknypecért arra kényszerítik, hogy vegye el feleségül utolsó áldozatát. De amíg a násznépre várakozik, Adeline cigánylány (valójában a toborzótiszt lánya) jósol neki, és ő ennek hatására azonnal belép a hadseregbe. A jóslat ugyanis úgy szólt, hogy dicsőséget fog szerezni a harcmezőn és egy király lányát fogja feleségül venni. XV. Lajos uralkodása alatt Fanfant (Gerarde Philipe), a megrögzött szoknypecért arra kényszerítik, hogy vegye el feleségül utolsó áldozatát. De amíg a násznépre várakozik, Adeline cigánylány (valójában a toborzótiszt lánya) jósol neki, és ő ennek hatására azonnal belép a hadseregbe. A jóslat ugyanis úgy szólt, hogy dicsőséget fog szerezni a harcmezőn és egy király lányát fogja feleségül venni.

 

Casino - Film Mánia, július 3. vasárnap, 20h

Egy brutális történet a pénzről, a szenvedélyről, a kapzsiságról és a beteges ambícióról. Amerikai Egyesült Államok, a hetvenes évek idején. Sam "Ász" Rothesteint, a chicagói hazárdjátékost a maffia Las Vegas-ba küldi, hogy átvegye az egyik kaszinó irányítását, amely naponta több millió dolláros hasznot hoz az alvilági szervezetnek. Samnek a rendet és a bevételt kell felügyelnie. Az "Ász" rövid időn belül komoly összeget gyűjt össze, és megismerkedik Gingerrel, a luxus prostival, akivel hamarosan össze is házasodik. A családalapítás és első gyermeke világrajövetele után, Sam pozíciója megerősödik a maffia hierarchiájában. A gondok akkor kezdődnek, amikor a városban megjelenik gyermekkori barátja, Nicky Santoro, aki a maffia könyörtelen bérgyilkosa, a piszkos munka "szakértője". Az életunt Ginger időközben felújítja ismeretségét volt szeretőjével, aki kábítószerfüggővé teszi őt. A film a hetvenes évek megtörtént eseményeit meséli el. Martin Scorsese megmutatja a szórakoztató ipar sötét oldalát, ahol a hatalmas vagyonokon kívül, az emberi élet a tét.

 

Legendás állatok és megfigyelésük - RTL Klub, július 3. vasárnap, 20.05h

Göthe Salmander professzor (Eddie Redmayne), a bűvös fenevadak és bestiák szakembere New Yorkba érkezik, hogy foltos golymókat vásároljon. Hamarosan azonban a minisztériumban találja magát, ahol Percival Graves (Colin Farrell) súlyos büntetést készül kiszabni rá mágiahasználat miatt. Közben kiderül, hogy a városban egy szörnyű erő tombol, megfélemlítve a varázslók és varázstalan embereket egyaránt, ráadásul Salamander mágikus bőröndjéből több lény is kiszabadul. Salamander próbálja megállítani a katasztrófát, és közben szembetalálja magát Percivallal, aki egészen más, mint akinek mutatja magát.

 

Több mint testőr - Cool, július 3. vasárnap, 20.10h

Frank Farmer (Kevin Costner) hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának legjobbjai tartozik. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja a sztárt. Rachelnek testőrre van szüksége, és Frank Farmert bízza meg a veszélyes feladattal.

 

Judy - TV4, július 3. vasárnap, 21h

A Judy a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A negyvenes éveiben járó Judy Garland, az Óz, a csodák csodája Dorothyja több, tragikusan végződő házasságon jutott túl, és a hatvanas évek végére folyamatos anyagi és drog problémákkal küzdött. Annak reményében, hogy elegendő pénzt kereshet két kisebb gyermekének eltartására, elvállal egy londoni varietéturnét. Bár Garland népszerűsége Amerikában már megkopott, csillaga Európában még fényesen ragyogott, amikor 1969 telén megérkezett Londonba. A fellépések azonban nem minden zökkenő nélkül zajlanak, Garland folyamatos harcot folytat saját magával, a közönséggel, és a menedzsmenttel egyaránt.

 

Veszélyes vizeken - Filmcafe, július 3. vasárnap, 21h

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.

 

Körhinta - Jocky Tv, július 3. vasárnap, 21h

Pataki Mari és Bíró Máté a szövetkezeti közös munkák alatt egymásba szeretnek. Az öreg Pataki azonban elhatározza, hogy kilép a szövetkezetből a nagygazda Fekete Sándorral együtt, és házassággal egyesítik a földeket, akár tetszik a lánynak, akár nem. Egy lakodalmi mulatságon Máté botrányt kavarva teszi közhírré vonzalmát Marihoz, aki másnap bejelenti apjának, hogy nem megy feleségül Sándorhoz. Az apa baltával támad lányára, aki világgá indul…A filmet 1956-ban Cannes-ban Arany Pálmára jelölték. Törőcsik Mari első filmszerepe, mely nem csak a hazai sikert, de a nemzetközi ismertséget is meghozta számára.

 

Az Álmosvölgy legendája - Paramount Network, július 3. vasárnap, 21h

A történetszövés nagymestere, Tim Burton ("Batman", "Ollókezű Edward") a klasszikus horrortörténet hajmeresztő és csodálatos változatát tárja elénk. Johnny Depp játssza Ichabod Crane-t, a különc nyomozót, aki eltökélte, hogy elkapja a Fejnélküli Lovast. Christina Ricci alakítja Katrina Van Tasselt, a gyönyörű, rejtélyes lányt, akit titkos szálak kötnek a természetfeletti lényhez.

 

Kék róka - M5, július 3. vasárnap, 21.05h

Herczeg Ferenc legnagyobb színpadi sikeréből, a Kék róka című darabjából készült Pacskovszky József új tévéfilmje. A franciás stílusban írt művet eredetileg a Vígszínházban mutatták be 1917-ben, majd műsorra került még Párizsban is. A történet az 1900-as évek elején játszódik, egy középosztálybeli szerelmi háromszög szereplői között. Cecile, a gyönyörű menyasszony vőlegényéhez sietve egy pillanat alatt beleszeret egy ismeretlen férfiba az utcán, akiről hamarosan kiderül, ő Sándor, jövendőbelije sokat emlegetett barátja, és tanúja. A kor erkölcsi normái szerint ebből a szerelemből nem lehet semmi, mivel Sándor egy gáncstalan lovag, akinek felfogása kizár minden kapcsolatot Cecile és közte. Sándor ugyan továbbra is gyakran jár a házaspárhoz, de feltörő érzelmei miatt sok időt tölt külföldön is. Egyik útjáról hazatérve, engedve a pletykáknak, úgy érzi Cecile megcsalja férjét. Mint jó baráthoz illik, felvilágosítja Pált, és szembesíti Cecile-t, a csalfa asszonyt. Ám ez még csak a kezdete ennek a történetnek, melye csavarokkal és félreértésekkel teli. A főbb szerepekben Zsigmond Emőkét, Száraz Dénest , Fekete Ernőt, Schmied Zoltánt és Sodró Elizát láthatjuk. A filmet Gózon Francisco fényképezte.

 

A világ súlya a vállamon - M2, július 3. vasárnap, 21.19h

Marco egy elektronikus eszközöket gyártó cég hűséges és megbecsült alkalmazottja. Gyönyörű feleségével éppen a kisfiúk születését várják. A dolgok azonban egyik percről a másikra 180 fokos fordulatot vesznek: Carla hirtelen rosszul lesz, és koraszülöttként megszületik Davide egy súlyos veleszületett szívbetegséggel. De a gond nem jár egyedül, Mario munkahelyét is bezárják, mindenki utcára kerül. Az eltökélt családapa azonban nem hagyja magát. Fia túlélési ösztönéből erőt merít, és ő is mindent megtesz azért, hogy megmentse saját és több száz kollégája munkahelyét. A film igaz történet alapján készült.

 

Madame - Duna Tv, július 3. vasárnap, 21.20h

Anne és Bob,akik a romantikus Párizs egy mesés kastélyában élnek, első nagyszabású vacsorájukat szervezik, mikor a ház úrnője észreveszi, hogy pontosan tizenhárom teríték van az asztalon, ez pedig rossz ómen. Ezért aztán megkéri a szobalányt, Mariát, hogy erre az estére változzon át egy tehetős spanyol úrnővé, és igyekezzen jó benyomást tenni a többi vendégre. Az alakítás olyan jól sikerül, hogy egy dúsgazdag vendég azonnal beleszeret a kissé ügyetlen, ám csupaszív nőbe.

 

A választás szabadsága - Duna Tv, július 3. vasárnap, 23h

A film egy calabriai bűnöző család és egy fiatalkorúak bíróságán dolgozó bíró éveken át tartó kapcsolatán keresztül mutatja be a maffia működését, arra helyezve a hangsúlyt, hogy a maffiába beleszületnek az ártatlan gyerekek és sodródnak az eseményekkel. A kimenetel szinte mindig végzetes: vagy hosszú börtönévek várnak rájuk, vagy a halál. De mindig van arra esély, hogy segítséggel kiszálljanak ebből. A film igaz történet alapján készült.

 

Gattaca - Filmcafe, július 3. vasárnap, 23.10h

Vincent azon kevés emberek egyike, akik még "természetes úton" születnek egy új, genetikailag megtervezett világban, ahol már a születéskor meg tudják adni a várható élettartamot és betegségeket. Vincent a daignózis szerint nem tökéletes, és előreláthatólag csupán 30 éves koráig fog élni, ezért nincs esélye arra, hogy karriert csináljon egy olyan társadalomban, ahol elfogadott a gének meghatározta diszkrimináció. Vincent azonban űrhajós akar lenni, ezért üzletet köt Jerome-mal, aki minden szempontból tökéletes, de egy baleset következtében tolókocsiba kényszerült. Vincent Jerome haját, bőrét, vérét és vizeletét használja a tesztek során, hogy beteljesíthesse álmát. Amikor azonban meggyilkolják a Titánra induló program vezetőjét, megtalálják Vincent szempilláját a helyszínen, és megindul a nyomozás a beazonosított személy után.

 

Legbelső félelem - SuperTV2, július 3. vasárnap, 23.15h

A tárgyalótermi légkörben játszódó filmek holtbiztos ismertetőjegye a mesterien adagolt feszültség és a kikezdhetetlen logika. Az alapanyagokból e történetben sincs hiány. Martin sikeres, arrogáns és jóképű ügyvéd, aki bármikor vállalja a harcot, ha annak elég hangos médiavisszhangot lehet teremteni. Elvállalja egy vad utcagyerek képviseletét, akit Chicago egyik legbefolyásosabb emberének meggyilkolásával gyanúsítanak. Nem humanitárius szempontok vezérlik, nem is az igazság keresése: ő saját verzióját szeretné előadni az igazságról. Volt főnökén is bosszút szeretne állni, ráadásul a vád képviselője sem közömbös számára érzelmileg: Janet és Martin korábban szenvedélyes szeretők voltak. A sokfelé aprózott feszült figyelem megtéveszti Martin érzékeit: nem veszi észre a számára készített csapdát.