Jason Momoa magának csinál filmet a Netflixen

A hawaii izomkolosszus az Aquaman irdatlan sikere után úgy döntött, nem csak a nagy stúdióknak, de magának is szeretne egy-két babért learatni, így most ő teremti meg saját magának azokat a szerepeket, amiket eljátszhat.

A Trónok harca, majd az Aquaman sikere után Jason Momoa nagy ember lett, és nem csak azért, mert termetre amúgy is olyan, mintha egy Wertheim-záras páncélszekrényre fecske fürdőnadrágot húztak volna, hanem mert komoly tényezővé vált Hollywoodban. Ami azt illeti, már túl van első rendezésén (Vadcsapáson), és mostanában már producerként is dolgozik, és vajon mit csinál egy hollywoodi szupersztár, ha producerkedik? Filmterveket vesz meg, hogy aztán a főszerepet magára ossza! És ez történt most is, ugyanis hősünk, teljes nevén Joseph Jason Namakaeha Momoa ugyanis lecsapott a Sweet Girl című történetre, és a Netflixnek csinál belőle filmet, a főszerepet pedig ő maga alakítja majd.

Ami magát a történetet illeti, egyszerűbb nem is lehetne: egy férfiről szól, aki meg akarja bosszulni felesége halálát, de miközben leszámol a felelősökkel, meg kell védenie azt, ami a családjából maradt, a kislányát. Amiből persze bármi lehet, de a John Wick széria is úgy kezdődött, hogy egy, a feleségét sirató pasas megbosszulja a kutyája halálát, aztán mi lett belőle, és Momoában megvan az a fajta karizma, amivel például a szintén rém egyszerű Aquamanből akkora sikert kovácsolt – a film szerintünk csakis miatta hozott több mint 1 milliárd dollárt.

A rendezést Momoa – és persze a Netflix – régi haverjára, Brian Andrew Mendozára bízta, akivel már dolgozott együtt Braven című túlélőfilmjén és a szintén a netes szolgáltatónak készített, Frontier című sorozaton, és Mendozának ez lesz az első nagyjátékfilmes rendezése, de produceri és operatőri munkái korábban is voltak. A film forgatókönyvét Gregg Hurwitz (Henry könyve) és Philip Eisner (Mutáns krónikák, Halálhajók) jegyezték, ami okot ad némi aggodalomra, ugyanis egyikük sem túl nagy spíler Hollywoodban, de vannak még csodák. Momoára nem mellesleg amúgy is sűrű időszak vár, nemrég fejezte be a Denis Villeneuve rendezte Dűne remake forgatását, és hamarosan kijön az Apple+ saját gyártású sorozata, a posztapokaliptikus jövőben játszódó See, és szerepelni fog egy másik remake-ben, az új Cliffhanger filmben is, és persze ott van az Aquaman 2 is, igaz, arra 2022-ig kell várni.