Jön a Disney Öngyilkos osztaga

Ikonikus gonosz figuráira épülő sorozatot tervez a Disney ősszel induló streaming csatornájára.

A Book of Enchantments címre hallgató élőszereplős széria Serena Valentino Villains (Gonoszok) című könyvsorozatán alapul, és az olyan legendás Disney-gonoszok eredettörténetét meséli majd el, mint Ursula A kis hableányból, a Szörnyeteg A szépség és a szörnyetegből, Demóna a Csipkerózsikából vagy a Gonosz Mostoha a Hófehérkéből.

A Book of Enchantmentset Michael Seitzman írja (és ő lesz a producere is), akit az Itt a földön, a Kőkemény Minnesota vagy a Quantico című sorozat forgatókönyvírójaként ismerhetünk; ezenkívül részt vesz a Hulunál a John Grisham-regények alapján készülő univerzum megteremtésében is, olyan könyvek képernyőre adaptálásával, mint Az esőcsináló vagy A magányos farkas.

Demóna a Csipkerózsikából. Forrás: Disney

 

A közelgő széria vélhetően hiánypótlónak bizonyul majd, hiszen a tavalyi hetedik évad után véget ért az Egyszer volt, hol nem volt című fantasysorozat, amelyben különböző tündérmesékből és Disney-történetekből is ismert figurák vonultak fel.

A Book of Enchantments a Disney által régóta tervezgetett streamelős csatornán, a Disney+-on debütál majd, de még nem lehet pontosan tudni, mikor indul egyáltalán maga a szolgáltatás. Egyesek idén őszről tudnak, mások azonban úgy vélik, csak az év vége felé válik elérhetővé a Netflix konkurenciájának szánt felület, amelyre egyébként már számos sorozatot beterveztek több élőszereplős Star Wars tartalomtól kezdve egy High School Musical szérián át a Pop, csajok satöbbi női verziójáig vagy a Marvel karaktereken alapuló műsorokig.


(via Variety, The Playlist)