Két ünnep közt a tévé elé

Ülnetek jó lesz. Na jó, képzavaroktól mentes szép napot kívánunk mindenkinek, aki tévézik, azoknak ezeket a filmeket ajánljuk.

Marley meg én - Film+, december 27. csütörtök, 10.50h

John (Owen Wilson) és Jennifer Grogan (Jennifer Aniston) beköltöznek első közös otthonukba. John azonban még nem érzi magát felkészültnek az apaságra. Barátja tanácsára örökbe fogadnak egy kölyökkutyát, hogy némi tapasztalatot szerezzenek a gondoskodásról. Marley, a tündéri labrador hamarosan katasztrófa sújtotta övezetté változtatja otthonukat.

Doktor Szöszi - TV2, december 27. csütörtök, 18.50h

Elle, a gimi legszőkébb és legcserfesebb nője rájön, hogy a szőke bombázók élete sem könnyű. A szerelme elhagyja, mert politikusi pályára készül, és komoly joghallgató csak komoly barátnővel mutatkozhat. Elle elhatározza, hogy bosszút áll. Felvételizik Amerika legnevesebb jogi egyetemére, hogy megmutassa, mit tud. Igaz, a rózsaszín micisapkái, magassarkú cipői, rúzsa és az illatos papíron beadott dolgozatai kissé megzavarják a tekintélyes intézményt, ám amikor egy gyilkossággal vádolt oktató ügyében jól ápolt kezébe veszi a nyomozást, minden megváltozik körülötte.

Csupasz pisztoly - Paramount, decmber 27. csütörtök, 19.15h

Az őrületes humorú Airplane, Top Secret és Nagy durranás alkotói ezúttal a "Nagyon Különleges Ügyosztály" aktái között bukkantak a kincsek kincsére! A főhős természetesen ismét Frank Drebin, a gránit állkapcsú, sziklakemény zsaru, a magasztos értékek utolsó megvesztegethetetlen védelmezője. Miközben vadul igyekszik megakadályozni az angol királynő ellen kifundált merényletet, ádáz bűnözőkkel és kéjsóvár asszonyokkal kell összemérnie a fegyverét. Az ügynek még részese egy szitává lőtt, de amúgy jó színben levő ügynök, egy szőke szexbomba, két baseballcsapat és megszámlálhatatlan fura figura. Igazi ellenfele azonban csak kettő akad: két balkeze, melyek képtelennél képtelenebb helyzetekbe sodorják.

A százéves ember, aki kimászott az ablakon és eltűnt - Film Mánia, december 27. csütörtök, 21h

Allan Karlsson egy csendes svéd nyugdíjasotthon lakója. A századik születésnapja alkalmából a személyzet születésnapi partit szervez számára. A polgármester, az emberek, a sajtó lelkesen várják a bejáratnál, ám Allannek semmi kedve a felhajtáshoz. Helyette kimászik hátul az ablakon, és világgá indul egy szál papucsban. Alan, aki mozgalmas életet élt, és olyan barátai voltak, mint Sztálin, Churchill és Mao, a szökése után élete utolsó, legizgalmasabb kalandjába csöppen.


A Keresztapa - Paramount Channel, december 27. csütörtök, 21h

A gengszterfilmek legnagyobbika, világhírű színészek és rendező munkája, minden idők egyik legnagyobb szabású maffiafilmje, a Keresztapa. A történet bemutatja azokat az embereket és azt a gépezetet, ami az olasz maffiában gyökerezve, a világ leghatalmasabb és legrettegettebb hatalmává vált az Egyesült Államokban. Figyelemmel követhetjük a kegyetlen, gyilkos módszereket, amivel a Corleone család feje dolgozik. Tanúi lehetünk a hihetetlen összetartásnak, az érdekek és a félelem összetartó erejének, ami ezt a világot jellemzi. Emberek sorsa, élet és halál kérdése dől el Don Vito Corleone dolgozószobájában. Egyesek védelemért fordulnak a nagyúrhoz, mások hadüzenettel érkeznek. A rivális maffia, a Tattaglia család ugyanis végső leszámolásra szólította fel a Corleone családot. S a hadüzenet után az egész város lángba borul.

Kate és Leopold - Duna Tv, december 27. csütörtök, 21.55h

Kate (Meg Ryan) színész bátyjával él együtt New Yorkban. Volt barátja, Stuart (Live Schreiber) felettük lakik. Stuart különös időszakadékra lel a város eldugott pontján, ahol lehetséges az időutazás. Próbaként vissza akar menni az 1870-es évekbe, hogy lássa, milyen volt akkor házuk környéke. Fényképezőgépet is visz magával, hogy megörökítse a furcsa utazást. Véletlenül visszahoz magával egy akkori embert. Leopold (Hugh Jackman) igazi úriember. Nemesi származása, öltözéke és modora ugyan néhány New York-i számára feltűnő, de azt hiszik róla, hogy egy életművész színésszel van dolguk. Leopold beleszeret Kate-be, akit teljesen levesz a lábáról finom udvarlója. Leopold a szavak embere, ám a legtöbb mai dologgal nem tud mit kezdeni. Ügyetlensége mindannyiuk számára bonyodalmakat okoz.

Váltságdíj - SuperTV2, december 27. csütörtök, 23h

Tom Mullen (Mel Gibson) sikeres ember, hozzászokott a kemény alkudozásokhoz. Bankszámláján dollármilliók, otthon szép felesége (Rene Russo), egészséges fia (Brawley Nolte) várja. Ám, amikor egy napon a fia gyermekrablók kezébe kerül, egy kudarcot vallott FBI-mentőakció után rá kell döbbennie, nem elég a pénz, a hatalom és a befolyás. Végül egyedül kénytelen szembeszállni az emberrablókkal, ezért döbbenetes lépésre szánja el magát. Bejelenti a tévében, ha a fiát nem kapja vissza, a követelt váltságdíjat vérdíjul tűzi ki a gyermekrablók fejére.

Az éjszaka urai - Filmcafe, december 27. csütörtök, 23.10h

Bobby (Joaquin Phoenix) és Joseph (Mark Walberg) testvérek, akik az évek alatt egyre inkább eltávolodtak egymástól, köszönhetően teljesen különböző életfelfogásuknak. Bobby a család fekete báránya, aki már nem is használja a családi nevet, a '80-as évek New York-jának pezsgő, nagyvilági életét éli, egy menő éjszakai klub vezetőjeként. Joseph apjuk, a brooklyni rendőrkapitány nyomdokába lépett, és rendőrként szolgál. Bobby klubjának orosz tulajdonosa szoros szálakkal kapcsolódik a drogkereskedelemhez, Vadim, az unokaöccse a klubot használja a tranzakciók helyszínéül. Bobby bár személyesen nem érintett a drogüzletben, a "nem lát - nem kérdez" politikáját követi. Ám, amikor a rendőrség Joseph vezetésével lecsap a bűnözőkre, választania kell a régi és az új élete között.

Zuhanás a szerelembe - Duna Tv, december 27. csütörtök, 00.00h

Molly Gilmore és Frank Raftis mindennap ugyanazon a vonaton utazik Manhattenbe, az azt körülvevő külvárosból. Mindketten boldog házasságban élnek. Ennek ellenére első találkozássukkor olyan erős vonzalmat kezdenek érezni egymás iránt, amit nem igazán lehet takargatni. Eleinte, házasságukra gondolva, megpróbálnak ellenállni a kísértésnek, ám fokozatosan mégis engedniük kell. Először baráti, majd később szerelmi kapcsolat alakul ki közöttük. Kérdéses azonban, hogy vajon meddig tud két tiszta ember kettős életet élni.