Kiderült a nagy titok: szilveszteri Szomszédok-epizódot forgatott a régi csapat, Ábel Anita nélkül

Különleges emlékadás lesz a 332. fejezet: visszatér benne Nemcsák Károly, Ivancsics Ilona, Trokán Péter, Fehér Anna, Frajt Edit és Pásztor Erzsi is!

Egy hete robbant bombaként a hír a hazai médiában: Bujtás János, a Szomszédok egykori társrendezője valamilyen formában mindenképpen feltámasztaná az 1987 és 1999 között kéthetente csütörtökönként jelentkező, kultikus teleregényt. A sajtó persze már akkor is attól volt hangos, hogy Ábel Anita, akit gyerekszínészként anno pont Bujtás vett be a sorozatba, a Facebookon közölte diplomatikusan a rendezővel: nagyon nem szeretné már eljátszani a tévénézők szeme előtt felnövő Mágenheim Julcsit. Ezen a kijelentésén aztán jól elvitatkoztak a Szomszédok-rajongók, akik egyébként nem is sorakoztak fel egységesen a teleregény leporolása mellett, mivel az egyik tábor szerint Komlós Juci (Lenke néni), Zenthe Ferenc (Taki bácsi), Raksányi Gellért (Kutya úr) és Palócz László (Sümeghy) valamint a fő író-rendező Horváth Ádám halála után már nem sok értelme van folytatni a kultikus teleregényt...

Mások szerint viszont (közéjük tartozik jelen sorok írója is) Vágási Feri, Vágási Jutka, Mágenheim Juli, Janka néni, Alma és János is nagyon szerethető, emlékezetes karakterek voltak, szóval simán folytatódhatna a Szomszédok úgy is, hogy „csak” Vágási Feri (Nemcsák Károly), Vágási Jutka (Ivancsics Ilona), Janka néni (Pásztor Erzsi), Mágenheim Juli (Frajt Edit), Alma (Fehér Anna), az erdőmérnök János (Trokán Péter) és a presszós Laci (Epres Attila) térnének vissza benne. Hasonlóan gondolkodott Bujtás János is, aki két héttel ezelőtt, 20 évvel a Szomszédok befejezése után ismét a régi, közönségkedvenc szereplőkkel kezdett el forgatni... valamit.

 

 

Az Origo értesülései szerint Bujtás egy rendhagyó 332. fejezetet, azaz egy 25 perces riportfilmet forgatott Nemcsák Károly, Ivancsics Ilona, Trokán Péter, Fehér Anna, Frajt Edit és Pásztor Erzsi részvételével. A különleges emlékadás szilveszterkor, december 31-én este 21:30-tól lesz látható a Life TV műsorán. Az új jelenetek mellett a régi forgatások olyan exkluzív felvételeit is bemutatják benne, amelyek még soha nem kerültek adásba, köztük számos humoros jelenettel, amelyek a forgatások hangulatát adják vissza.

És hogy lesznek-e új részek? Ez alighanem a szilveszteri emlékadás nézettségétől is nagyban függ majd. Bujtás Jánoson és a 332. fejezethez összeverbuvált színészeken biztosan nem fog múlni, hiszen a rendező már novemberben is igen bizakodóan nyilatkozott a jövőről:

Senki nem számított arra, hogy 13 év után a sorozatot megállítják.. Nem kellett volna! A Szomszédok ezzel együtt volt, van, lesz, folytatódnia kell, folytatni fogjuk. Csak szünetet tartottunk néhány évig. A sorozat ezalatt a 20 év alatt is a mindennapok része volt: ismétlésekben, sajtóban, az interneten, a mémekben... Az égi csapat és társulat, most már Horváth Ádámmal együtt elismerő csettintéssel és biztatással néz le ránk: »Igen, megérte! Folytassátok!« Az elmúlt években mindenki azt kérdezte tőlünk, mi is egymástól: Folytatjuk? Igen, eljött az idő, hogy folytassuk. Már keressük a megoldást! A rendszerváltás utáni évek is izgalmasak voltak. Arról sikerült maradandó képet alkotnunk az utókornak. A mai életünk legalább annyira izgalmas. Hova, merre, miért? És a ma nézőin kívül biztosan számíthatunk az utókor hálájára is. Igen, eltelt 20 év, a gyerekekből felnőttek lettek, a felnőttekből nagypapák, nagymamák, néhányan eltávoztak közülünk, de az élet ment és megy tovább... Ez a megváltoztathatatlan rendje. A földi társulat és csapat él és dolgozik tovább, és készen áll a folytatásra.