Létezik romantikus sci-fi? Vasárnap megtudhatjuk!

Ha megnézzük a Sorsügynökség című filmet, de leadják a Fülest valamint a Bridget Jones babát vár című filmeket is.

Sorsügynökség - SuperTV2, február 10. vasárnap, 18.50h

David Norris, a fiatal, tehetséges politikus ígéretes jövő előtt áll. Ám találkozik a gyönyörű balerinával, Elise-zel, akibe beleszeret. Egy ilyen kapcsolat azonban nem illik a képbe. David azon veszi észre magát, hogy titokzatos erők próbálják eltérítenő őket egymástól. Megtudja, hogy a Sorsügynökség embereivel áll szemben, akiknek az a feladata, hogy a megfelelő mederbe tereljék az életét. David hamarosan döntés elé kerül, választania kell a karrierje és a boldogsága között.

Séta a Holdon - Paramount Channel, február 10. vasárnap, 19.50h

Pearl, a fiatal háziasszony úgy érzi, a nagy idők elsuhannak felette. Nyaralásuk alatt megismerkedik Walkerrel, az utazóügynökkel, akivel merész szexuális viszonyba kezd és megváltozik egész élete. A családi leleplezés után régi életét valahogyan összhangba kell hoznia új vágyaival és álmaival.

Ghost - Prime, február 10. vasárnap, 21h

Sam és Molly nagyon boldogok. Épp új lakásba költöznek, és a házasságot tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán Sam meghal. Ám a férfiben olyan erősen lángol a szerelem, hogy nem tudja itthagyni az árnyékvilágot. A közelben marad és mindent elkövet, hogy segítsen Mollynak. Lassan kiderül, hogy a véletlen baleset nem is volt véletlen, Willy Lopez barátja, Carl Bruner gyilkoltatta meg. Carlnak zűrös ügyei voltak a bankban, és a fekete tranzakciók lebonyolításához mindenképpen szüksége lett volna Sam új kódjára. Sam egy spiritiszta, Oda segítségével próbálja Mollyt értesíteni a veszélyről. Mollynak azonban nagyon nehéz elfogadni és megérteni ezt az egészet.

Az időutazó felesége - Duna Tv, február 10. vasárnap, 21h

Henry, a chicagói könyvtáros ritka genetikai rendellenességben szenved. Egyfajta időutazóként a legváratlanabb pillanatokban más-más idősíkban találja magát. Az egyetlen biztos pont az életében Clare. A férfi harmincéves volt, amikor találkoztak, a lány hat. A férfi harmincéves volt, amikor összeházasodtak, a lány huszonkettő. Különös kapcsolatuk során megélik a fiatalságukat, öregségüket, a szerelem téren és időn át is összeköti őket. Boldogságukat csak két dolog árnyékolja be. Vajon a gyermekük is örökli apja betegségét? És meddig térhet vissza Henry, akit láttak meghalni. 

Bridget Jones babát vár - SuperTV2, február 10. vasárnap, 21h

Miután szakított Mark Dacyval, Bridget Jones "boldogan él, amíg meg nem hal" terve nem igazán úgy alakult, mint várta. Negyvenes szingliként úgy dönt, hogy hírproduceri munkájára koncentrál, és régi és új barátokkal veszi körül magát. Most az egyszer Bridget teljesen ura a helyzetnek. Mi baj lehet?
Ám Kupidó közbelép, és Bridget megismerkedik egy Jack nevű, jóképű amerikaival, aki úgy udvarol, ahogy Mark Darcy soha. És jön a váratlan fordulat: hősnőnk teherbe esik, de van egy bökkenő: csak 50 százalékos bizonyossággal tudja a babája apjának kilétét...

On-lány - Filmcafé, február 10. vasárnap, 21h

John Buckingham, a magányos, szelíd angol banktisztviselő (Ben Chaplin) rendhagyó társkereső lépésre szánja el magát: az "Oroszországból szeretettel" internetes partnerközvetítő oldalról "rendel" magának menyasszonyt. Meg is jelenik szolid külvárosi lakásában a láncdohányos, titokzatos Nadja (Nicole Kidman), aki eleinte egy szót sem beszél angolul; nyomában pedig két, nem kevésbé fura ismerőse (Mathieu Kassovitz, Vincent Cassel) - és ettől kezdve az események meglepő fordulatot vesznek.
John jól bejáratott, egyhangú élete egy csapásra mozgalmassá válik, igaz, nem éppen olyan kalandok várnak rá, amilyeneket elképzel magának az ember. Egy bankrablás kellős közepén találja magát, - ráadásul éppen a saját munkahelye ellen! -, meg kell mentenie újdonsült felesége életét, és mindeközben rájön, hogy az események összes résztvevője - önmagát is beleértve - további meglepetéseket tartogat.

A hírnév ára - M2, február 10. vasárnap, 21.10h

1977, Vevey, Svájc. A börtönből frissen szabadult negyvenes férfit, Eddy-t barátja, Osman várja kint, hogy szállásért cserébe Osman kilenc éves kislányára vigyázzon, amíg ő a feleségét látogatja naponta a kórházban. Eddy számára keserédes a szabadság, nem túl bíztató jövőképpel. Amikor a tévében hírt adnak Charlie Chaplin haláláról és hatalmas vagyonáról, Eddy álmodozni kezd, és egy eszement ötletet talál ki nagy unalmában: barátját megpróbálja rávenni, hogy lopják el Chaplin koporsóját a temetőből, és követeljenek érte egymillió dolláros váltságdíjat az örökösöktől. A film igaz történet alapján készült.

Füles - Filmcafé, február 10. vasárnap, 22.40h

A napokban elhunyt angol újságírót, Joe Strombelt (McShane) éppen gyászolják kollégái, nem sejtve, hogy a szerencsétlen zsurnaliszta félúton ragadt élet és halál között. Joe-nak ugyanis még küldetése van: le kell lepleznie a Londonban garázdálkodó rejtélyes tarot kártyás gyilkost. De hogyan is tehetné ezt, ha fizikailag már nem is létezik? Itt jön a képbe Sondra Pransky (Johansson), a nagyon is élő amerikai egyetemista lány, aki újságírást tanul, s londoni barátait érkezett meglátogatni. Egy másik amerikai, a bűvész Sid Waterman (Allen) előadását nézve meghökkenve veszi észre, hogy egyedül ő képes látni és hallani Joe-t. A félig-meddig néhai zsurnaliszta élete fülesét adja a céltudatos lánynak, aki egyből a sztori után veti magát, veszélyes kalandja során pedig Sid lesz segítőtársa. A nyomozás Sondrát egy jólfésült angol arisztokrata (Jackman) karjaiba vezeti, s a lány azt hiszi, élete nagy románca vette kezdetét. Szép lassan azonban egyre erősödik benne a gyanú, hogy új szerelme talán maga az egyre inkább veszélyessé váló nyomozás tárgya.

Eleni - Duna Tv, február 10. vasárnap, 22.55h

Nick oknyomozó újságíró és New York-ban él, családjával. 9 évesen szökött meg a polgárháborús Görögországból, amikor édesanyját megölték. 30 éve arra vár, hogy visszatérhessen oda, ahová született. Megpályázik egy állást Athénban, s megkapja. Szeretné megtudni, hogy a görög polgárháború idején,1949-ben hogyan halt meg az édesanyja és kik ölték meg. Tudni akarja, hogy édesanyja, Eleni, milyen szenvedéseket kellett, hogy átéljen. Tudni és hallani akarja édesanyja utolsó szavait, gondolatait, a halál pillanatában. Sok-sok órányi hangfelvétele van a polgárháborúban kiemelt szerepet játszó görög emberekkel, katonákkal, akik életben maradtak. A háborús bűncselekmények okát és körülményeit vizsgálja. A katonai diktatúra abban a korban nem számított bűncselekménynek, csak a háború elvesztése után. Azt sem érti, hogy létezik egy "csodás" jogi találmány, amit elévülési rendeletnek hívnak. Egy bizonyos idő múltán az embert felmentik minden bűntette alól. Nem hagyja nyugodni az a gondolat, hogy Görögországban 30 év ez az elévülési idő és Eleni gyilkosa jómódban él, visszatér Görögországban, mint egy ártatlan bárány.

John Wick - Film+, február 10. vasárnap, 23.20h

John Wick (Keanu Reeves) nyugodt életre vágyik. Magányosan akarja tölteni a napjait: kutyája, sportkocsija, üres, hideg lakása éppen elég neki - nincs szüksége többre. De egy nyugdíjas bérgyilkos nem pihenhet. És amikor bántják, ő sem marad tétlen. Előveszi rég elrejtett fegyvereit, és elindul véres bosszúhadjáratára. Egyetlen ember harcol gengszterek és bérgyilkosok egész hadserege ellen, New York pedig valódi csatatérré válik. És az őrült, véres ütközetben mégsem egyértelmű, ki fog győzni: a gyilkosok légiója vagy a magányos harcos. Hiszen ő John Wick.

Bibliothéque Pascal - TV2, február 10. vasárnap, 01h

Mona Paparu egyedül neveli hároméves kislányát. Egy külföldi utazás miatt a gyermeket a nagynénjénél hagyja. A nagynénitől a gyámhatóság elveszi a kislányt. Amikor Mona visszatér, a gyámhatóságon el kell mondania, mivel töltötte külföldön az idejét. A film utazásainak, szerelmének, nyugat-európai kálváriájának a története. Mona Paparu beszámolója.