Még mindig a Lost titokzatos számainak magyarázatát reklamálják a nézők

Egyesek szerint egyenesen egy folytatásra vagy reboot szériára lenne szükség, hogy kiderüljön: mit is jelentettek pontosan a sorozatban látott titokzatos számok.

Annak ellenére, hogy a hatodik évad fináléjával már 2010-ben lezárult, a rajongókat azóta is folyamatosan foglalkoztatják a Lostban megoldatlanul maradt rejtélyek (lásd például ezt a korábbi cikkünket). Ezek egyike az ún. Valenzetti-egyenlet, amelynek számai újból és újból felbukkantak a cselekmény során, anélkül, hogy végül pontos értelmet nyertek volna.

 

Kielégítő magyarázat?

Végre megmagyarázták a Lost végét

Annak idején mindenki gyűlölte a misztikus sorozat befejezését – de könnyen lehet, hogy azért, mert senki sem értette rendesen.

Tovább


Egyes elméletek szerint a 4 8 15 16 23 42 számsorból pontosan ki lehet számolni, mikor jön el az egész emberiség számára a világvége. A számok a Lostban önállóan és ebben a pontos sorrendben is feltűntek, látszólag egymástól független események során. Ezek voltak például azok a számok, amelyek segítségével Jorge Garcia figurája megnyerte a lottófőnyereményt – ám utána rengeteg szerencsétlenség következett be az életében.

Forrás: AXN


Egy Desmond Hume nevű karakter ezzel a kóddal akadályozott meg egy ismeretlen katasztrófát, a szigetet védő titokzatos Jacob pedig a helyszínen légi szerencsétlenséget szenvedett repülőjárat utasait, azaz magukat a főhősöket jelölte a számokkal. 2006-ban, a Lost második évadával párhuzamosan elindult egy The Lost Experience nevű vetélkedő, ami a későbbiekben abszolút a sorozat kánonjának a része lett. A játékosok egyebek mellett itt fejtették meg, hogy a számok egy fiktív matematikus, Enzo Valenzetti képletét takarják, amit a tudós 1960-ben fejlesztett ki, hogy megjósolja vele a világvégét.

 

Elrontott finálék

Sorozatok, amiket a végére alaposan elszúrtak

Nagyon ritka az olyan sorozat, ami méltó lezárást kap - Breaking Bad, Gravity Falls -, mert sokszor addig nyújtják, amíg csak lehet, és végül az előzményekhez méltatlanul, megfáradtan, netán egyenesen ostobán ér véget egy-egy korábban kiváló történet. Figyelem, spoilerek!

Tovább

 


Mindezek fényében egyenesen pofátlanság, hogy a Lost fináléja kizárólag Jacob és a Fekete ruhás férfi (Jacob testvére) konfliktusára fókuszál. Egyértelmű, hogy a Fekete ruhás férfinak és a számoknak közük van egymáshoz, az viszont sosem derült ki, hogy sikerült-e megfejtenie a jelentésüket, és megakadályozni a világvégét – vagy az továbbra is ott vár az egész emberiségre. A rajongók emiatt megint követelni kezdték a mindent megmagyarázó folytatást, ám tekintve, mekkora felháborodást keltett annak idején az a „zavaros marhaság”, amit az alkotók a széria végére kanyarítottak,

nem túl valószínű, hogy lenne kedvük vagy épp bátorságuk jelentkezni egy reboottal.


(via ScreenRant)