Megpróbáltunk vasárnapra nem százszor vetített filmeket IS beválogatni, ez sikerült

Persze azért most is vannak a listában sokszor bemutatott filmklasszikusok, de talán találtok pár újdonságot is.

Vonzások és állatságok - Paramount Channel, január 12. vasárnap, 16.30h

Volt már szerelmes valakibe, akinek csak a hangját hallotta? Brian (Ben Chaplin) például ilyen ábrándozó fickó. Kedvenc rádióműsora a Vonzások és állatságok-show, amelynek műsorvezetője az elbűvölő Abby Barnes pszichológusnő (Janeane Garofalo). Brian berohan a stúdióba, hogy megismerhesse kedvencét és összetéveszti őt Noelle-lel (Uma Thurman), aki csakugyan megfelel az álomképnek. A rádiósztár kéri legjobb barátnőjét, hogy játssza tovább szerepét. Ő maga viszont más néven mutatkozik be Briannek, aki észre sem veszi őt.

A kezdő - Cool, január 12. vasárnap, 18.30h

A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. De erre talán nem készültek fel: beállít hozzájuk egy 70 körüli öltönyös, diplomatatáskás úr (Robert De Niro), és munkát kér. Valaha ő is hasonló szakmában dolgozott, mondja.A cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető temperamentumú Jules (Anne Hathaway) alkalmazza a férfit, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást: különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze _ egészen addig, míg a sok utálatból talán barátság nem alakul.

Sok hűhó semmiért - Paramount Channel, január 12. vasárnap, 18.45h

A napsütötte Dél-Itáliában, míg szünetelnek a csaták, lángra lobbannak a szívek. Don Pedro, Aragónia hercege és csapata megjött a csatából, hogy Leonato vidéki kúriáján töltsön egy felhőtlen hónapot. Egyik kísérője, Claudio rögtön szerelmes lesz Leonato szépséges lányába. Elválaszthatatlan cimborája, Benedek viszont megveszekedett nőgyűlölő: legújabb célpontja a makrancos Beatrice, aki hasonlóképpen érez a férfinem iránt. Bár a nyelvük kardéles, a lelkük mézédes _ a két egymásnak teremtett pár egymásra talál. A kellemes együttlétet azonban megzavarja Don Juan, a herceg öccse, aki álnok terveket szövöget, s elég egy rosszindulatú ármány, a harcban edzett barátság kis híján véres párbajba torkollik. De minden jó, ha jó a vége.

Llewyn Davis világa - Film Mánia, január 12. vasárnap, 19h

1961. február, New York City. A tejfelesszájú Bob Dylan épp csak bontogatja szárnyait a Greenwich Village éjszakai klubéletében, a The Mamas & the Papas tagjai pedig még nem is találkoztak, hogy berobbanjanak a köztudatba a California Dreamin'-nel. Llewyn Davis ebben a bohém kulturális pezsgésben szeretne a folk zenében maradandót alkotni, ám az erős konkurencia mellett neki még saját problémáival is meg kell küzdenie. Inside Llewyn Davis albuma nem fogy jól, partnere öngyilkos lett, és jobb híján _ pénztelenségében _ kénytelen ismerősök kanapéin éjszakázni. Miközben garbós barátai csendes középszerűségben próbálják felhívni magukra a figyelmet a félhomályos bárokban, ő macska pesztonkálás helyett még egy chicago-i útra is vállalkozik a hóban és fagyban, hogy tanácsot kapjon karrierjéhez.

A cápa - AMC, január 12. vasárnap, 20h

Az Atlanti Óceán egy idilli turistaparadicsomán, Amity szigetén a tinédzser Chrissie úgy dönt, úszik egyet a gyönyörű, nyugodt éjszakai tengerben. Barátai inkább a parton folytatják a bulizást. Nem látják, hogy a lányt egy titokzatos, pokoli erő váratlanul a mélybe rántja... Másnap emberi testrészekre bukkannak a parton. Brody rendőrfőnök azonnal tudja, hogy a szerencsétlen áldozattal cápa végzett. Rosszat sejt. Azt javasolja a polgármesternek, hogy hirdessék ki a szigeten a fokozott cápaveszélyt és vezessék be a fürdési tilalmat. Közeledik azonban a Függetlenség napja, és a polgármesternek esze ágában sincs egy _ szerinte _ vaklármával elriasztani az érkező turistákat. A cápa azonban új áldozatokat szed. A halászok a fenevad nyomába erednek és horgukra is akad egy kisebb cápa. A kedélyek megnyugszanak, a strandokat újra megnyitják _ csak Brody és egy tengerbiológus nem nyugodt. Azt feltételezik, hogy egy sokkal nagyobb ellenféllel van dolguk: egy fehér cápával...

Kontroll - Cool, január 12. vasárnap, 21h

Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből. El kell bújnia a világ elől. Menekülni a múlt elől, saját maga elől és a jelenből egyaránt. "Eltűnni a föld színéről". Bulcsú (Csányi Sándor) életében is elérkezett ez a pillanat.A film a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Az utazók és a jegyellenőrök -jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról. Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alakról, a Gyalogkakukkról akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között. Béláról, a bukott mozdonyvezetőről, aki most "csak" metrókocsi vezető. Szofiról, _ Béla lányáról, akinek kedvenc időtöltése, hogy naphosszat metrózik. Ő lesz a "nagy ő", akibe Bulcsú első látásra beleszeret. A véletlenek furcsa sorozata Bulcsúra tereli a vezetők gyanúját. Vajon nem ő az a rémalak, akitől rettegniük kell az utazóknak? Pedig az új szerelemmel, Bulcsú számára megint értelmet nyert az élet... Csak egyetlen út marad nyitva: Bulcsúnak el kell kapnia az utazók gyilkosát.

Féktelenül - Moziverzum, január 12. vasárnap, 21h

A mindenre elszánt pszichopata, Howard Payne (Dennis Hopper) felrobbantja Los Angeles egyik toronyházának liftjét. Terve azonban meghiúsul, amikor Jack Traven (Keanu Reeves) speciális mentő a robbanás előtt kimenti a felvonóban rekedt túszokat. Bosszúból Howard egy pokolgéppel felszerelt, utasokkal tömött száguldó buszt szabadít a városra, ami fékezéskor robban. Őrült hajsza kezdődik az utasok életéért, melyben egy bátor utas, Annie Porter (Sandra Bullock) és Jack Traven minden idők egyik legveszélyesebb és leglátványosabb mentőakcióját hajtják végre...

Quantum csendje - Mozi+, január 12. vasárnap, 21h

Ian Fleming könyve alapján! Miközben folytatja az előző részben megkezdett harcát, hogy felfedje az ügynökség valódi arcát, Bond és M kikérdezi Mr. White-ot, aki ráébreszti őket arra, hogy a szervezet sokkal összetettebb és veszélyesebb, mint ahogy gondolták. Egy MI6 ügynök boncolási eredményei egy Haitin levő bankszámlához vezeti őket, ahol egy elhibázott lépés következtében Bond a gyönyörű, de életveszélyes Camille kezei közé kerül, aki személyes bosszúja eszközeként kívánja felhasználni őt...

Gravitáció - Viasat6, január 12. vasárnap, 21h

Dr. Ryan Stone-nak, a kiváló orvosmérnöknek ez az első küldetése a világűrbe, a veterán Matt Kowalskynak pedig az utolsó, mielőtt nyugdíjba menne. Éppen rutinjellegű szerelési munkát végeznek, amikor egy meteorzápor elpusztítja az űrbázist és az űrhajóstársaikat, és a két asztronautát elszakítja az űrsiklótól. Az összeköttetésük megszakad a Földdel, egymáshoz kötve sodródnak a végtelen világűrben. Hamarosan fogytán az oxigén. A félelmük fokozatosan pánikba fordul, semmi esélyük a megmenekülésre.

Az ember, akit Ovénak hívnak - M2, január 12. vasárnap, 21.10h

Az utóbbi évek egyik nagy nemzetközi bestsellerének filmverziója: Fredrik Backman regénye magyarul is megjelent, Hannes Holm pedig ugyancsak rendkívül sikeres filmet forgatott belőle, amely már most ott van minden idők öt legnézettebb hazai filmje között Svédországban. Az Életrevalók után akár lehetne is a következő nagy európai sikerfilm, pláne, hogy vannak párhuzamok is a kettő között. Az ember, akit Ovénak hívnak, a pórul jártak komédiája. A kiállhatatlan, mogorva, magányos öregemberről kiderül, hogy valójában csuda pofa. Régi klisé, de mitől lesz más a svéd multikulti verziója? Ove mogorva, magának való ember. Nem igazán értékeli a komputerizált világot, még kevésbé azokat az embereket, akiknek nehezen megy az utánfutós tolatás, vagy akiknek szakembert kell hívni ahhoz, hogy légtelenítsék a radiátorukat. Ove nem érti a szomszédokat sem: hogy miért nem tudják betartani a szabályokat a parkolással, kutyasétáltatással, zajongással kapcsolatban egy kertvárosi övezetben. Az 59 éves Ovét csak a hétköznapi rutinja élteti, és az, hogy Saabot vezessen. És megvan a sommás véleménye mindenkiről, akik képesek Volvót, vagy bármilyen lehetetlen külföldi márkát vásárolni. De hirtelen minden a jelentőségét veszíti, amikor Ovét elküldik a munkahelyéről. S ha mindez még nem volna elég, még egy új család is a szomszédságba költözik, akik annak ellenére látják a férfi hatalmas szívét, hogy Ove mindenkivel azt akarja elhitetni, neki igazából nincs is szíve.

Moliere két keréken - Duna Tv, január 12. vasárnap, 21.20h

Serge Tanneur karrierjének csúcsán hátat fordított a színház világának és a francia partoktól nem messze, az Atlanti-óceán egy kis szigetén telepedett le. Három évvel önkéntes száműzetése után, egykori barátja, az ünnepelt TV színész, Gauthier Valence felkeresi, hogy rábeszélje Alceste szerepére Moliere klasszikusának, A mizantrópnak egy feldolgozásában. Ahogy haladnak a darabbal, úgy körvanalazódik valódi énjük, melyek hasonlóságot mutatnak a műben szereplő karakterekével. A próbák mindennapjai és a komédia története még szorosabb párhuzamot képez, ahogy a kettős megismerkedik a pornószínészettel járó csillogásra vágyó szobalánnyal és egy elvált olasz nővel a szigeten. (Eredeti hang digitálisan.)

Engedd el! - TV4, január 12. vasárnap, 22h

Becca és Howie boldog házasságban élnek, míg egy nap elvesztik egyszülött fiúkat, Danny-t. Becca (Nicole Kidman) az idillinek már közel sem nevezhető otthon melegében próbálja túltenni magát a történteken. A kívülállók számára nehezen értelmezhető kapcsolatba lép azzal a tizenéves fiúval, aki az autójával elütötte Danny-t. Howie eközben a múltba temetkezik, és ismeretlenek között keresi a vigasztalást. A Corbett házaspár külön-külön egyre meglepőbb és veszélyesebb útra téved.

Az elítélt - AMC, január 12. vasárnap, 22.20h

Wade Porter, a szerető családapa, aki előtt fényes jövő áll, hirtelen mindent elveszít, amikor véletlenül megöli a rablót, aki betör az otthonába. A gyilkosságért elítélt Wade-nek a következő három évet egy szigorított fegyintézetben kell eltöltenie, ahol a társadalmi szabályok többé nem érvényesek. Amikor közös cellába kényszerítik a hírhedt tömeggyilkossal, valamint el kell szenvednie a szadista börtönőr által levezényelt kínzásokat, Wade rájön, hogy élet-halál harcot kell vívnia a "legkeményebb elítélt" címért _ csak így élheti túl a börtönt.

A nyomorultak - Prime, január 12. vasárnap, 23h

A XIX. századi Franciaországban játszódó történet az összetört álmokról, a viszonzatlan szerelemről, a szenvedélyről, az áldozatról és a megváltásról szól _ az emberi lélek túlélésének időtlen testamentuma. Hugh Jackman alakítja Jean Valjean-t, az egykori elítéltet, akit évtizedeken át üldöz a könyörtelen Javert felügyelő (Russell Crowe), miután megszegi a próbaidejét. Amikor Valjean vállalja, hogy gondoskodik Fantine, a munkásnő leányáról, Cosette-ről, az életük örökre megváltozik...

Veszélyes vizeken - Filmcafe, január 12. vasárnap, 23h

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.

Köntörfalak - RTL II, január 12. vasárnap, 23h

A történet egyetlen pesti éjszakán játszódik. A belvárosban, egy félresikerült randin szóba elegyedik egymással két vadidegen. Úgy tűnik, a mackós megjelenésű Zolinak semmi esélye a csinos Esztinél. A férfi kitartó, léha rámenőssége azonban megteszi a magáét, és amikor azzal kecsegteti a lányt, hogy megmutatja neki az összenőtt lábujját, az felviszi magával a lakására. Miközben Zoli kitartóan ostromolja a lányt, betoppan Eszti bátyja. Kiderül, hogy Zoli ismeri Gábort, akivel hosszú évekkel ezelőtt megcsalta a felesége. Az asszony azóta meghalt, és Zoli egyedül neveli a két kisfiát. Hirtelen feszültté válik minden.

Tajtékos napok - Duna Tv, január 12. vasárnap, 23.10h

Egy olyan világban, ahol fahéjas cukor illatú rózsaszín bárányfelhőkön is lehet utazni, vagy olyan kocsikon, amelyeknek nincs kereke, hanem rezgő lábakon haladnak előre, Colin, a tehetős fiatalember, a koktélzongora feltalálója mindennél jobban vágyik a szerelemre. Olyan lányt keres, akit őszintén tudna szeretni. Legjobb barátja, Chick, valamint szakácsa Nicolas közreműködésével megismerkedik az elragadó Chloé-val és szárba szökken szerelmük Duke Ellington híres "Mood Indigo" dallamaira. Az egymás iránt fellángoló érzelmeik mindenen felülemelkednek, szerelmük humorban, bolondosságban sincs híján. A szerelmüket beteljesítő álomszerű esküvőjükön arról is biztosítják egymást, hogy az életükben esetlegesen felmerülő nehézségeket közösen győzik le. A nem várt fejlemények azonban sokkal hamarabb következnek be, mint várnák. Chloé hirtelen megbetegszik. Lótuszvirág nő a mellkasában. Az orvosi kiadások okán elszegényedett Colinra vár a feladat, hogy sajátos, egyedülálló gyógymódokat kifejlesztve megmentse imádott szerelmét. Boris Vian világhírű regényének filmváltozata a francia film ragyogó sztárjaival. (Eredeti hang digitálisan.)