Mi lett mára a Kacsamesék után vetített Suli szereplőiből?

Bryan Cranston díjhalmozó sorozatsztár lett, Holly Fields Star Wars videojátékokat szinkronizál. Rendhagyó heti tévéajánló.

Múlt héten igen népszerű volt az a cikkünk, amiben megnéztük, mi lett mostanra A suli című 1990-es tévésorozat egykori sztárjaival. A csinos irodalomtanárnőt, Donna Breedlove-ot alakító Nancy Valen például Baywatch-lány lett, a cinikus biosztanár, Marshall Bell nélkül pedig elképzelhetetlenek voltak a '80-as és a '90-es évek mozifilmjei és tévésorozatai (ő volt többek között a mutánsvezér Kuato a Total Recallban).

Walt Disney bemutatja középső blokkjában futó, 9 részes NBC-sorozat azonban vagy féltucat másik olyan színészt is a sorai között tudhatott, akik később többször is feltűntek a tévében. Őket szedtük össze a mostani tévéajánlónkba!

Hétfő: Egy rém rendes család

A 68 éves  Gary Grubbs tipikusan az a hollywoodi színész, akinek senki sem tudná megmondani a nevét, mégis azonnal beugrik mindenkinek róla egy rakás film és tévésorozat, amiben szerepelt. A karakteres arca miatt Grubbs már a '70-es évek végén bekerült olyan sorozatokba, mint a Charlie angyalai és a Hazárd megye lordjai, amit a '80-as évektől olyan ismert címek követtek, mint a T. J. Hooker, a Magnum, A szupercsapat és az Egy rém rendes család.

A '90-es években Grubbs többek között a JFK-ben és az X-aktákban is felbukkant, és szinte mindig katona, rendőrt vagy seriff volt. Ez a skatulya az ezredforduló után is rajta maradt (lásd: A király összes embere, Helyszínelők, NCIS, Mocskos zsaruk, Haláli zsaruk, Dr. Csont, Gyilkos elmék). Az éneklős-táncolós Suli-sorozatban ő volt Mr. Brawley, a szarkasztikus humorú vezetésoktató, aki igazi nagymenőnek képzelte magát, de valójában egy hatalmas lúzer volt.

Kedd: A narancsvidék

Holly Fields mindössze 14 évesen játszotta el a Cordell Hull gimnázium butácska, de dögös szőkeségét, Michelle-t. Ráadásul nem is ez volt az első tévésorozata: már a '80-as években felbukkant epizódszereplőként a MacGyverben, Falcon Crestben és a Dragnetben, sőt, az Egy rém rendes család pilotjában is. A suli után mutatós biodíszletként tűnt fel rengeteg sorozatban, tele van a portfóliója Kaliforniai álom-, Sentinel-, Bűbájos boszorkák-, Blossom-, J.A.G.- és A narancsvidék-epizódszerepekkel.

2002-től nagyot lendült előre a karrierje, mivel a Shrek franchise-ban ő kölcsönözte a videojáték verziókban Fiona hercegnő hangját (bizonyára olcsóbban elvállalta ezt, mint az eredeti hang, Cameron Diaz). Igazi geek kedvenccé pedig akkor vált, amikor ő lett a Star Wars: The Old Republic játékok Nadia Grell nevű Jedijének állandó szinkronhangja.

Szerda: Már megint Malcolm

Ha valakit nem kell bemutatni a sorozatrajongóknak, az a Totál szívás díjhalmozó sztárja, Bryan Cranston. Azt viszont valószínűleg kevesen kötötték össze, hogy Cranston játszotta A suliban a teljesítménymániás, szalonrasszista környezetismeret tanárt, Mr. McConnellt, aki a diákokat egy űrhajózás témájú műveltségi vetélkedőre készítette fel, eléggé szadista módszerekkel. Érdekes látni, hogy a színész a sorozat idején, 1990-ben még csak 34 éves volt: sokkal több haja volt, mint a Breaking Badben, és nem hordott körszakállat sem!

2000 és 2006 között futó sitcomja, a Már megint Malcolm a címbéli tinédzser gyötrelmes mindennapjairól szólt. Cranston alakította Halt, a szerény körülmények között élő, alsó-középosztálybeli Wilkerson família kissé teszetosza és ingerlékeny, de amúgy összességében rendes családfőjét.

Csütörtök: X-akták

Ha azt mondom, Rodney Eastman milyen ügyes színész volt fiatalon, és hogy eltűnt mostanára, valószínűleg senki sem tudja, kiről van szó. De ha azt mondom, hogy tudod, a srác a Rémálom az Elm utcában 3-4-ben, aki pont úgy néz ki, mintha Neve Campbell fiú ikertestvére lenne, na, akkor már bizonyára sok horrorrajongónak leesik, hogy ki is ő.

Eastman már a '80-as években is ismert tinisztár volt, így nem véletlen, hogy ő kapta meg a szegecselt kesztyűs, bőrkabátos, lázadó rocker, Richard Stoltz szerepét A suliban, aki az autóvezetés óra videoklipes száguldozásán őrületbe kergette a gimi lúzerét, Louis Plumbot:

Az éneklős-táncolós sorozat után Eastman is kapott pár epizódszerepet a '90-es évek legmenőbb sorozataiban, a Parker Lewisban, a Babylon 5-ben, a Slidersben, a Melrose Place-ben, és persze az X-aktákban is. A nagy áttörés viszont sosem jött össze neki, lényegében a mai napig abból él, hogy az ügynöke benyomja egy-egy epizódszerep erejéig az ezredforduló után elindult nyomozós szériákba (Helyszínelők, NCIS, Döglött akták, Gyilkos elmék, A mentalista, Dr. Csont, Monk és társai). 

Péntek: Esküdt ellenségek: bűnös szándék

George Martin 60 évesen játszotta el a Cordell Hull gimi joviális igazgatóját, a mindig elegáns úrként viselkedő, ám az irodájában többnyire inkább csak szundikáló Emery Dobosh-t. Sajnos sokan összekeverik őt az „ötödik Beatles-tagként” is emlegetett, legendás zenei producerrel, George Martinnal, és a Spanyolországban született, kosztümös filmeket forgató George Martinnal.

A Suli George Martinja 1990-ben már befutott színpadi és filmes színésznek számított, olyan ismert alkotásokkal a háta mögött, mint A skarlát betű, a Magas barna férfi felemás cipőben vagy a Holt költők társasága. Mindig megbízhatóan jól hozta a tekintélyt parancsoló, jó megjelenésű karaktereket (szállodai főportás, bíró, pap, politikus), így egészen az ezredfordulóig ellátták őt ilyen szerepekkel, láthattuk többek között a Léon, a profiban, a Különleges ügyosztályban és az Esküdt ellenségekben. 2001 után viszont már nem forgatott, 2010-ben, 80 évesen hunyt el.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu