Nézd a tévét vasárnap, ha a nyárban akarod érezni magad!

Levetítik a Napsütötte Toszkánát, de ajánljuk még a Ház a tónált és az Aviátort is, ha jó filmekre vágytok.

Addams Family - A galád család - SuperTV2, május 5. vasárnap, 18.55h

Imádnivalóan rosszindulatú teremtményekből áll a galád család. Gomez és a felesége, Morticia két komisz kölyköt nevel, és néhány fura szerzet él még velük egy tető alatt. Addamsék mindent elkövetnek, hogy minél visszataszítóbbnak tűnjenek a külvilág számára. Ezt azonban annyira bájosan teszik, hogy már-már szeretetre méltóak. Karácsony éjjelén a szeretetről énekel a népes család. Egyedül a kedves Fester bácsi hiányzik közülük, akinek vagy negyedszázada veszett nyoma. A szellemidézés sikerrel jár, Fester megjelenik a küszöbön. Mindenki boldog, amíg rá nem jönnek, hogy valami nem stimmel a bácsival.

Jurassic World - TV2, május 5. vasárnap, 18.55h

Steven Spielberg producerként tér vissza nagy sikerű, úttörő sorozatának legújabb részével, a Jurassic World rendkívül látványos, torokszorítóan izgalmas, nagyszabású kalandjával, melyben újra megnyílik a híres sziget őslény parkja. A helyszín az eredeti Nublar sziget, amely dinoszaurusz élményparkként működik, de nem túl sikeresen. Hogy feltornázzák a bevételeket megalkotnak egy genetikailag módosított hibrid dinoszauruszt, az Indominus Rexet, de természetesen semmi sem alakul a terv szerint.

Ház a tónál - RTLII, május 5. vasárnap, 19h

Kate (Sandra Bullock) a munkája miatt megválik a gyönyörű tóparti házától. A postaládában üzenetet hagy a következő lakónak. Alex (Keanu Reeves), az építész megdöbbenve egy elhanyagolt házat talál. Előveszi Kate levelét és válaszol rá. Kiderül, hogy Alex és Kate nem egy idősíkban, hanem kétévnyi távolságban élnek egymástól. Levelezni kezdenek és egy nap úgy döntenek, hogy megpróbálnak találkozni.

Aviátor - AMC, mjus 5. vasárnap, 19.05h

Howard Hughes, a huszadik század legfigyelemreméltóbb egyéniségei közé tartozott. Sikeres feltalálóként, dörzsölt iparmágnásként és ünnepelt hollywoodi producerként az álmai megvalósításáért a mindenre kész amerikai ideálját testesítette meg, legnagyobb szenvedélye azonban mindenekelőtt a repüléshez fűzte. Martin Scorsese kamerája előtt Hughes életének eredményekben leggazdagabb évei elevenednek meg: az a húszas évek közepétől a negyvenes évekig terjedő időszak, melynek során Hughes merészsége és szenvedélye révén mind a repülést, mind a filmkészítést forradalmasította. Hughes életének ezen fejezetét azonban, nemcsak a határtalan kísérletező kedv, a szenvedélyes szerelmi ügyek és a kíméletlen üzleti csatározások jellemezték, ezek voltak azok az évek is, amikor Hughes-nak először kellett szembenéznie a siker és a hírnév árnyoldalával, és saját maximalizmusa következményeivel.

Sherlock Holmes - Film+, május 5. vasárnap, 20.40h

A legendás mesterdetektív, aki közelharcban legalább olyan verhetetlen, mint logikus gondolkodásban, élete legnagyobb problémájával kerül szembe. Sherlock Holmes (Robert Downey Jr.) és hű társa, Dr. Watson (Jude Law) Lord Blackwood (Mark Strong) nyomába vetik magukat. Ha nem leplezik le időben, az végzetes következményekkel járhat az egész birodalomra nézve.

John Q - Végszükség - Viasat3, május 5. vasárnap, 21h

John Quincy Archibald (Denzel Washington) fia baseballozás közben összeesik. A kórházban kiderül, hogy csak a szívátültetés mentheti meg a gyerek életét, az apa biztosítása azonban nem fedezi a transzplantáció költségeit. Az egyébként becsületes apa elkeseredésében átlép minden határt: túszul ejti a kórház dolgozóit, így kényszeríti az orvosokat a műtét elvégzésére.

Napsütötte Toszkána - M2, május 5. vasárnap, 21.10h

Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónő egészen addig, amíg házassága zátonyra nem fut. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője ajándékként elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances beleszeret egy elhanyagolt, ódon villába és egy hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja. Az átalakítás körüli mediterrán megoldások az elején majdnem meghátrálásra késztetik, de mikor egyre közelebb kerül az ott élőkhöz, elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége.

Galaktikus támadás - AMC, május 5. vasárnap, 22.30h

Zane Zaminski (Charlie Sheen) rádiócsillagász legszívesebben az eget kutatja. Jeleket vár, választ az űrbe sugárzott földi üzenetekre. Ezért nem is lepődik meg amikor sikerül elkapnia egy a naprendszerünkön túlról érkező adást. A felfedezés jelentőségét azonban rajta kívül mintha senki sem értékelné, így napokon belül elveszti állását és az egyetlen szem- és fültanút, aki bizonyíthatná az igazát. Hamarosan saját megfigyelőállomást hoz létre és a következő idegen adás érkezésekor megdöbbentő titkot fedez fel: Az idegenek már megkezdték a föld meghódítását és az életkörülmények gyökeres megváltoztatását.

Marie Antoinette - ATV, május 5. vasárnap, 23h

Marie Antoinette osztrák hercegnő, még szinte gyermek, amikor Franciaország és Ausztria uralkodóházai politikai érdekeinek megfelelően a fiatal francia király, XVI. Lajos felesége lesz. Hiába Versailles pompája, Marie Antoinette elszigetelten érzi magát a botrányokkal és intrikákkal teli udvari életben. Újabb csapás számára, amikor rájön, hogy a király megcsalja az egyik udvarhölggyel. A frusztrált királynő a gátlástalan kicsapongásba menekül, amivel kivívja a nemesség és a köznép haragját. Mindez megpecsételi sorsát.