Összegyűjtöttük vasárnapra a legjobb filmeket

Hogy nektek már ne kelljen átnyálazni a tévéműsort. Már kora délutántól lesznek remek filmek!

Magas szőke férfi felemás cipőben - TV2, november 22. vasárnap, 13.50h

A titkosszolgálat főnöke meg akar szabadulni egy beosztottjától, aki a tisztségére pályázik. Ezért azt állítja az ártatlan muzsikusról, Francois-ról, hogy ellenséges sztárügynök, és ráuszítja a kollégáit. Francois persze mit sem sejt az egészből, s egy holdkóros biztonságával botladozik a zűrzavaros helyzetek forgatagában. Valahogy mindig sikerül kikeverednie minden veszedelemből, míg üldözői halomra gyilkolják egymást. Sőt még a szép kémnő, Christine is beleszeret...

 

Mystic Pizza / Pizzavarázs - Paramount Channel, november 22. vasárnap, 14h

A kedves, romantikus vígjáték helyszíne a Connecticut állambeli Mystic városka, ezen belül egy pizzéria, ahol három frissen érettségizett lány dolgozik: Daisy és Kat testvérek, Jojo a barátnőjük. Jojo nemrég lépett le a saját esküvőjéről, nem mintha nem szeretné Billt, de hát még igazából nem kész arra, hogy elkötelezze magát, és azért már csak nem fog férjhez menni, hogy a fiú végre hajlandó legyen lefeküdni vele. Jojo különben is arról álmodik, hogy egy nap megörökli a pizzéria tulajdonosnőjétől a titkos szósz receptjét, és ő vezeti majd az üzletet. Közben Daisy (Julia Roberts) egy helyi sörözőben ücsörögve megpillantja a Nagy Őt, két tequila között fel is csípi a fiút, és hamarosan lángol köztük a szerelem. Kat pedig egy idősebb, nős férfival folytat viszonyt, akinek a felesége Európában tölti a nyarat.

 

Az igazi csoda - Prime, november 22. vasárnap, 16.25h

Egy új közösségbe bekerülni mindenkinek nagy kihívás _ de van, akinek még annál is nagyobb. Auggie Pullman jó fej, okos, kedves és már ötödikes, mégis most kezdi csak az iskolát. A kisfiú ugyanis arcdeformitással született, és eddig édesanyjával tanult otthon. Auggie nem hétköznapi arca alaposan felkavarja az iskolában a kedélyeket. Auggie azonban épp olyan hétköznapi dolgokra vágyik, mint a többi gyerek, és legfőképpen: barátokra. A kisfiú mindent megtesz, hogy elfogadják, de a beilleszkedés nem megy zökkenőmentesen. A szeretetnek és a kedvességnek azonban, mint tudjuk, mágneses ereje van...

 

Nicsak, ki beszél! - Sony Movie Channel, november 22. vasárnap, 17.20h

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú könyvelő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról, és eszében sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mikey. Ám a gyermek megszületése után Mollie-nak segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

 

Tolvajok városa - AXN, november 22. vasárnap, 18.25h

A Bostonban történő rablások és más erőszakos bűncselekmények nagy részét ugyanabból a kerületből származó tettesek követik el. Doug (Ben Affleck) itt él: ezt a világot ismeri, ezeket a szabályokat fogadja el. Ő és emberei sosem haboznak, mindig megszerzik, ami kell nekik, és nem hagynak nyomot maguk után. Ám most az egyszer hibáznak: egy rosszul sikerült bankrablás során kénytelenek túszul ejteni egy banktisztviselőt (Rebecca Hall) és ettől kezdve minden megváltozik.

 

Nicsak, ki beszél még! - Sony Movie Channel, november 22. vasárnap, 19.25h

Mikey ugyan kissé megnőtt a Nicsak, ki beszél! óta, de az élethez való hozzáállása mit sem változott. Édesanyja, Mollie feleségül ment álmai hercegéhez, Jameshez, sőt: Mikey hamarosan egy kistestvért is kap Julie személyében. A két apróság között bájos rivalizálás kezdődik, ami Mikey számára kétfrontos háborút jelent, hiszen neki időnként a szülőket is muszáj bosszantania.

 

Johnny English - Jocky Tv, november 22. vasárnap, 20h

Egy bizonytalan világban kevés olyan megbízható tényező akad, mint a Brit Titkosszolgálat. A szervezet világszerte jó hírnévnek örvend profi ügynökei és csúcstechnikájú eszköztára révén, nemzetközi hírszerző hálózatával pedig a becsület egyik utolsó védőbástyája. Így amikor a Titkosszolgálat tudomására jut a Koronaékszerek elrablásának elképesztő terve, a legjobb ember, a szuperkémek krémének krémje, az Egyes ügynök villámgyorsan megkapja az ügyet. És majdnem olyan villámgyorsan elhantolják hat láb mélyen. A Brit Titkosszolgálat balszerencséjére gyakorlatilag az összes többi rátermett ügynök csatlakozik Egyes ügynökhöz az alvilágban. Így Anglia végső reménye Johnny English, az utolsó, még életben lévő brit kém. Ő az egyetlen, akinek esélye lehet megvédeni a hazáját, megbosszulni a Titkosszolgálat kiirtását, és leleplezni a szörnyeteget, aki rá akarja tenni a kezét az egykoron hatalmas birodalom örök jelképeire, a Koronaékszerekre. Johnny English nem tudja, mi a félelem. Nem tudja, mi a veszély. Nem tud egyáltalán semmit. A kétbalkezes- és lábas titkos-ügynök mégis nyomra bukkan. Az elsőszámú gyanúsítottja pedig nem más, mint Pascal Sauvage, a titokzatos francia vállalkozó, és a vonzó Lorna Campbell…

 

Két hét múlva örökké - Cool, november 22. vasárnap, 20.55h

George Wade (Hugh Grant) New York egyik vezető ingatlanfejlesztési vállalatának felelős pozícióját tölti be. Bátyja, Howard (David Haig) a cég üzleti sikereinek motorja, és egyáltalán nem nézi jó szemmel testvére hóbortját. George ugyanis minden jogásznővel kikezd és amikor meghódított nő valami hibát vét, Howardra vár, hogy kirúgja a hölgyet. Most azonban betelt a pohár, Howard választás elé állítja öccsét: alkalmaz végre egy komoly ügyvédet, vagy búcsút mondhat a részvényeinek. Így kerül a céghez Lucy (Sandra Bullock), a Harvardon végzett, intelligens, stratégiai elmével megáldott ügyvéd, akinek megvannak a saját elképzelései a főnökét illetően.

 

Django elszabadul - SuperTV2, november 22. vasárnap, 21h

Amerika déli része két évvel a polgárháború előtt. Egy különös módszereket követő profi fejvadász (Christoph Waltz) egy rabszolga (Jamie Foxx) segítségével nagy sikert ér el, és hálából felszabadítja Djangót. De a társak együtt maradnak, hogy megkeressék a fekete férfi feleségét (Kerry Washington), akit egy rabszolgapiacon láttak utoljára. A nyomok végül egy ültetvényre vezetik őket, melynek tulajdonosa (Leonardo DiCaprio) rabszolgáit _ trénere segítségével _ egymás elleni gladiátorküzdelemre képezi ki. A fejvadászoknak sikerül bejutniuk a birtokra, de nem biztos, hogy ki is jutnak onnan: a földesúr hű szolgája (Samuel L. Jackson) gyanút fog, és a kalandorok csapdába esnek. Dönteniük kell, hogy az önfeláldozás vagy a túlélés-e a fontosabb számukra.

 

Cuki hagyatéka - Filmbox Plus, november 22. vasárnap, 21h

A déli kisváros gazdag és bohókás matrónája úgy dönt, hogy hosszú, boldog, de férje halála után magányos életének véget vet. A holttestet a hálószobában unokahúga találja meg, aki azonban botrányosnak, és illetlennek találja nagynénje tettét, és a halálesetet gyilkosságnak próbálja feltüntetni. A nagynéni odaadó és hűséges segítőjét első számú gyanúsítottként le is tartóztatják. A kisváros lakói azonban jól ismerik egymást, s az igazság _ némi kerülőutak után _ kiderül.

 

Pearl Harbor - Égi háború - Viasat3, november 22. vasárnap, 21h

1941. december 7. A második világháború fordulópontja, a történelem egyik legvéresebb csatája: a japán légierő megtámadta Amerika csendes-óceáni flottáját. A támadás számtalan áldozattal járt, hatalmas pusztítást vitt végbe: sokáig tartott, míg az amerikai hadsereg kiheverte a csapást, és felkészült a visszavágásra. Ez a film e támadás és csata története, de egyben három fiatal története is. Akik, miközben a történelem a szörnyű, véres események közepébe sodorja őket, a saját életüket élnék _ azt sem könnyű. Rafe és Danny a legjobb barátok: gyerekkoruk óta együtt szeretnének pilóták lenni. Mindketten katonák, mindketten Pearl Harborban állomásoznak. És mindketten ugyanazt a lányt szeretik. A japán gépek pedig elindultak Pearl Harbor felé.

 

A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső - RTL Spike, november 22. vasárnap, 21h

London legizgalmasabb negyede valószínűleg az East End. Itt él a legtöbb nehézfiú, kábítószerügynök és nagyreményű semmittevő. A film négy hőse, a négy jó barát itt határozza el, hogy meggazdagodik. Az eredmény: hatalmas adósság és egy életveszélyes fenyegetés. Mindössze egy hetük van fizetni, ezért a legelképesztőbb megoldást választják: kirabolnak egy másik bandát. Újabb kétes elemek, bűnözők, csempészek, kétballábas bérgyilkosok és szigorú kocsmárosok tűnnek fel a színen. Mindenki mindenkit összetéveszt valakivel, leszámol valaki mással, miközben a nagy dohánynak lába kél.

 

Srác a biciklivel - M2, november 22. vasárnap, 21.10h

A 11 éves Cyril Catoul igazi kiskamasz, finoman fogalmazva, apja szerint viszont rossz gyerek: makacs, agresszív és felelőtlen. Apja megelégelve a fiú viselkedését, bedugja őt egy otthonba, és egy másik városba költözik. Cyril, miután rájön, hogy nem ideiglenesen került oda, biciklijével apja keresésére indul. Eleinte nem hajlandó elfogadni a tényt, hogy elhagyták, s makacsul ragaszkodik ahhoz, hogy csak félreértésről van szó. Véletlenül összeismerkedik egy harmincas éveiben járó fodrásszal, Samanthával, aki megengedi, hogy a hétvégéket vele töltse, és segít neki megtalálni a válaszokat, még ha azok olykor fájdalmasak is. A Dardenne-testvérek előző munkáihoz hasonlóan ez a film is dokumentarista stílusban készült: kézikamerával forgattak, és többnyire természetes fényeket használtak, viszont _ tőlük szokatlan módon _ ezúttal filmzenét is alkalmaztak. (Zene: Ludwig von Beethoven, John Hunter Jr.) Díjak és jelölések: Cannes-i fesztivál (2011) _ Zsűri Nagydíja: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne Európai Filmdíj (2011) _ Legjobb forgatókönyv: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne Cannes-i fesztivál (2011) _ Arany Pálma jelölés: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne Európai Filmdíj (2011) _ Legjobb film jelölés: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne Európai Filmdíj (2011) _ Legjobb rendező jelölés: Luc Dardenne, Jean-Pierre Dardenne Európai Filmdíj (2011) _ Legjobb női alakítás jelölés: Cécile De France Golden Globe-díj (2012) _ Legjobb idegennyelvű film jelölés

 

Maigret és az éjszaka örömei - Duna Tv, november 22. vasárnap, 21.15h

A párizsi éjszaka egyik ifjú táncosnője rémülten szalad be a rendőrőrsre, azt állítva, hogy a bárban két férfi beszélgetéséből megütötte a fülét, hogy egy grófnő meggyilkolására készülnek. Mivel a bűntény még nem történt meg, senki nem veszi komolyan a bejelentést. Amikor azonban másnap a lányt holtan találják, később pedig egy grófnő haláláról is hír érkezik, Maigret-re vár a feladat, hogy feltárja az összefüggést a két bűneset között és leleplezze a gyilkost.

 

Fekete pillangó - Film Mánia, november 22. vasárnap, 22h

Paul az egykor szebb napokat látott író most egy forgatókönyvön dolgozik a hegyek közt megbújó házban, ami ha bejön, talán újra felpörgetheti karrierjét. A férfi egy nap felvesz az autójába egy vándort. A vacsora után Paul felajánlja Jacknek, hogy befogadja a házába, maradjon nála. A fiatal Jack inspirálja és segíti az írásban, és nem mellesleg súlyos titkot hordoz, valójában brutális sorozatgyilkos. Nemsokára hatalmas vihar csap le, megszűnik az áramellátás. A két férfi magára marad a házban.

 

Most van most - RTL Klub, november 22. vasárnap, 22.45h

Szilvi egy hirtelen döntésből lelép az esküvőjéről és beugrik egy szabadnapos taxis autójába. Petya, a taxis próbálja elmagyarázni, hogy épp nem dolgozik, de Szilvi belefojtja a szót. Petya laza, humoros srác, ugyanakkor érző ember is, aki megunta a jogászkodást, és helyette taxiba ült. A film kettejük története. A taxival egyetlen nap alatt körbeutazzák Budapestet és környékét, még a Balaton-felvidékre is eljutnak. Ezalatt egyre jobban megismerik egymást. A film a harmincas korosztály énkeresési és párkapcsolati problémáit járja körül.
A Most van most vagány road movie, ami egyszerre ötvözi egy romantikus vígjáték és egy érzelmes dráma elemeit. Egy szökött menyasszony és egy taxis huszonnégy óra alatt lejátszódó kalandjait ismerhetjük meg.

 

Tapló Télapó - Filmcafe, november 22. vasárnap, 22.50h

Willie minden évben áruházi Mikulásnak öltözik. A piros köpeny alatt azonban valójában egy kasszafúró bújik meg, aki mindig karácsony estére időzíti a nagy fogását. Amikor a vásárlók hazamennek a bevásárló központból, a Mikulás és bűntársa, a találékony és ügyes Manó _ a törpe növésű Marcus _ feltörik az áruház széfjét, és odébb állnak a zsákmánnyal. A Mikulás és társa ez évi akcióját azonban veszély fenyegeti az idegesítő üzletvezető, a bolti detektív, a szexis Mikulás-rajongó és az ártatlan, de szándékaiban eltökélt nyolcéves kissrác személyében.

 

Úriember revolverrel - Filmbox Premium, november 22. vasárnap, 23.15h

Valós eseményeken alapuló történet. Forrest Tucker 70 évesen kísérel meg megszökni a San Quentin-ből, amellyel nem csak a hatóságokat járatja le, de elbűvöli a nyilvánosságot is. John Hunt nyomozó maga is a történtek hatása alá elkerül.