Pompás filmek lesznek szombaton a tévében

Ebben a cikkben találjátok a napközbeni filmeket, egy másik cikkben gyűjtöttük össze az estieket.

Furcsa pár 2. - Paramount Network, május 8. szombat, 8.15h

A furcsa pár visszatér! Felix és Oscar immár három évtizeddel öregebben, de még mindig az ifjonti hévvel másznak egymás meggyengült idegeire, miközben autóval együtt igyekeznek egy vidéki kisvárosba, ahol "lemenőik" _ Felix lánya és Oscar fia _ éppen jóvátehetetlen baklövésre készülődnek: arra, hogy egybekeljenek.

 

Fehér Agyar - Film+, május 8. szombat, 9.45h

Jacket, 1898-ban az aranyláz űzi Alaszkába. Itt találkozik Fehér Agyarral. A farkas-kutya keverékkölyköt először békés indiánok nevelik, ám új gazdája, Beauty Smith cseppet sem kesztyűs kézzel bánik vele. A kegyetlen bánásmód hatására a kedves, szelíd állat szinte vérszomjas fenevaddá válik. Egy brutális kutyaviadal után a fiatal Jack Fehér Agyar segítségére siet, s nemcsak megmenti, hanem lassan, lépésről-lépésre, megpróbálja visszaszerezni az állat emberekbe vetett hitét, megnyerni a bizalmát. Smith azonban továbbra is igényt tart Fehér Agyarra…

 

Horgász a pácban - Film Mánia, május 8. szombat, 10.45h

A film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

 

Az angol, aki dombra ment fel és hegyről jött le - Filmcafe, május 8. szombat, 10.55h

Tüneményesen vidám film egy angolról és egy bűbájos walesi faluról, amelynek lakói bármit készek elkövetni, hogy dombjuk/hegyük neve, a Ffynnon Garw méltóképp legyen megörökítve Őfelsége térképén. "A mi városunk olyan rettentő magas hegyen fekszik, mely alig néhány ezer méterrel alacsonyabb a Himalájánál" _ gondolják e városka lakói roppant büszkén. Ám jön egy ifjú térképész (Hugh Grant), akinek van képe csupán dombnak nevezni a város büszkeségét. De a helybeliek sem hagyják, hogy megrövidítsék őket! Szószólójuk, a bővérű kocsmáros semmitől sem riad vissza, hogy lemossa a becsületükön esett foltot. Eközben térképészünk elé új panoráma tárul: a fiatal felszolgálólány hegyei és dombjai. Szerelem első mérésre? Meglátjuk. Mindenesetre érdemes ezzel a vidám, bolondos kompániával kirándulásra indulni!

 

Kutyátlanok kíméljenek - RTLII, május 8. szombat, 11.50h

A harmincas éveiben járó Sarah (Diane Lane) nyolc hónapja vált el, és semmit sem tesz azért, hogy szerelmi élete jobbra forduljon. Ezért két húga Sarah nevében társkereső hirdetést ad föl a világhálón: azzal a kikötéssel, hogy kutyátlanok kíméljenek! A sok furcsa jelentkező közül az egyetlen szóba jöhető esélyes Jake (John Cusack), a félszeg hajóépítő. Ám váratlanul felbukkan Sarah egyik tanítványának frissen elvált édesapja. Bob (Dermot Mulroney) sármos, kiegyensúlyozott és minden szempontból tökéletesnek tűnik.

 

Jurassic Park - TV2, május 8. szombat, 13.40h

John Hammond a világ legkiválóbb genetikusai segítségével valóra váltja élete nagy álmát: újraalkotja a jura-korban élt őslényeket, s őslényparkot rendez be egy eldugott szigeten. A park tervezői áttörhetetlen biztonsági rendszert dolgoznak ki a majdani látogatók védelmére. Arra azonban nem számítottak, hogy egyik emberük a konkurencia megbízásából kikapcsolja a rendszert. Az őslények elszabadulnak, s kiderül, hogy sokkal gyorsabbak, intelligensebbek és veszélyesebbek, mint ahogy azt a park megalkotói gondolták.

 

Drágám, add az életed! - Film+, május 8. szombat, 13.50h

Dick Steele, a nyugalomba vonult titkosügynök egykori főnökének hívó szavára visszatér a szolgálatba. Ugyanis örök ellensége, Rancor tábornok, akit egy robbantásos merénylet után mindenki halottnak hitt, ismét megjelenik a színen. Dicknek és gyönyörű társának, Veronique-nak kell megakadályoznia, hogy a tábornok megvalósítsa világuralmi terveit. Ketten együtt élik át a kalandokat, kerülik ki a csapdákat, menekülnek el autós üldözőik elől. Még arra is jut idejü k, hogy pompás vacsorákat töltsenek el egymás társaságában, és a táncparketten megmozgassák a kitartó nyomozástól elgémberedett tagjaikat.

 

Fiúk az életemből - Sony Movie Channel, május 8. szombat, 13.55h

1965-ben járunk, amikor Beverly Donofrio (Drew Barrymore) még csak 15 éves, és mint minden tinédzser, ő is merész álmokat szövöget a jövőről: írónő lesz, és New Yorkba költözik. Bev ezzel együtt nem könyvmoly, hanem épp olyan kamaszlány, mint a többiek _ pimasz, lázadó, szeszélyes... és a fiúkat lesi. Egy bulin belebotlik egy nem túl eszes, ám vagány 18 éves srácba, és mivel éppen csalódott egy másik fiúban, vele igyekszik vigasztalódni. Nem sokkal később kénytelenek szembenézni az együtt töltött éjszaka nem várt következményével: Bev állapotos. Egy afféle rendes családban, mint az övék, egy lányanya teljességgel elképzelhetetlen, Bev mégis közli szigorú apjával (James Woods) és összetört anyjával (Lorraine Bracco), hogy megtartja a gyereket, otthagyja a középiskolát, és hozzámegy Ray-hez.

 

Szellemirtók 2. - Viasat6, május 8. szombat, 14.45h

A Szellemirtók csapata változatlan felállásban lép pályára a természetfölötti lények elleni többfordulós vígjáték második menetében. A szellemek ezúttal elsöprő fölényben vannak, de a "lelkes" csapat halált megvető bátorsággal küzd a rózsaszín lélektrutymó ellen, amely már-már elárasztja New York városát. A földöntúli fenyegetés egy festményen megelevenedő alakban ölt testet: ő Vigo, a Kárpátok Ostora, Moldávia Bánata. Hogy a gonosz valódi életre kelhessen, egy gyermek lelkére van szüksége _ történetesen Dana kisfiáéra. S már bele is csöppentünk a hátborzongatóan kacagtató és kacagtatóan hátborzongató kalandok kellős közepébe.

 

Állami áruház - Duna Tv, május 8. szombat, 15.15h

Kocsis Ferenc kiváló dolgozót kinevezik az új állami áruház igazgatójává. Ilonka a tehetséges divattervező, Boriska a kedves, Dániel, a túlbuzgó, Klimkó, a konzervatív eladó és Glauziusz bácsi, a lelkiismeretes, becsületes könyvelő segíti munkáját. Ilonkával eleinte inkább csak folyton vitatkoznak, holott mindkettőjük életét a munka tölti ki. A vetélkedésből hamarosan szerelem lesz. Közben Dancs, a régi igazgató elterjeszti a rémhírt, hogy az új szocialista kereskedelem nem képes kielégíteni a keresletet. Rokonaival és barátaival felvásárlási akcióba kezdenek, ami tömeghisztériához vezet. Az új áruház azonban állja a vásárlók ostromát, amíg megérkezik az árúutánpótlás.

 

Nagy durranás - Moziverzum, május 8. szombat, 16.30h

Bár az első osztályú vadászpilóta, Topper Harley teljes magányban, Szőrös Nyuszitappancs néven él az indiánok között, a légierőnek ismét szüksége van kezelhetetlen katonájára, hogy egy életveszélyes küldetés során _ az Alvó Menyét akcióban _ megsemmisítsen egy nukleáris arzenált. Vagy, ha ez nem sikerülne, akkor legalább bombázzon le egy tangóharmonika gyárat és egy pantomim iskolát...

 

Szökés Pretoriából - Film Mánia, május 8. szombat, 16.55h

A Szökés Pretoriából a 70-es években játszódik, az apartheid sújtotta Dél-afrikai Köztársaságban. Tim Jenkin (Daniel Radcliffe) és Stephen Lee (Daniel Webber) politikai aktivisták és szabadságharcosok, akiket 12 illetve 8 év börtönre ítélnek, amit a fennálló rezsim legkeményebb fegyházában, a hírhedt Pretoria Büntetés-végrehajtási Intézetben kell letölteniük. Egy társukkal megtervezik a szökését: fából faragott álkulcsokkal próbálnak átjutni az áthatolhatatlan acélajtókon.