Robbie Williams megmagyarázta trágár mozdulatát

Vajon melyik összeesküvés-elmélet bizonyult helyesnek?

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, a népszerű énekes volt a focivébé múlt csütörtöki ünnepélyes nyitógálájának a sztárfellépője a moszkvai Luzsnyiki stadionban, ahol sikerült kisebb fajta botrányt okoznia azzal, hogy Rock DJ című száma előadása közben felmutatta a középső ujját, egyenesen a kamerának.

Miközben az eseményt közvetítő Fox tévé azonnal bocsánatot kért, a fél világ azt találgatta, mi vitte rá a 44 éves énekest a váratlan és trágár mozdulatra. Az egyik elmélet szerint Putyin diktatúrájáról fejezte ki ily módon a véleményét, míg az ellentétes álláspontot hangoztatók úgy vélték, azoknak mutatott be, akik amiatt ekézték, hogy pénzt fogadott el az orosz elnöktől a fellépésért.

Most végre kiderült az igazság is, amit maga Williams árult el, amikor a napokban a This Morning című brit reggeli talkshow meghívottja volt. „Az ilyen dolgoknál nagyon fontos, hogy ne okozzak nemzetközi botrányt. Hát mondhatom, ezt jól csináltam” – kezdte az énekes önkritikus hangnemben. „Nagy nyomás alatt voltam, mert már csak egy perc volt hátra (a kezdőrúgásig – a szerk.), és nem tudtam, hogy fogom belesűríteni a (dalból) hátra lévő időt fél percbe.

Szóval elkezdtem egy egyperces visszaszámlálást”

– adta meg a magyarázatot a félreérthető mozdulatra.

„Saját magamban sem bízhatok. Én magam sem tudom, mit fogok csinálni a következő pillanatban. Nem volt semmi terv a fejemben. Csupán annyi, hogy rendben elénekeljem a dalt, és ne essek el. Létre jött egyfajta gát saját magam és a tudatom között, és

öt perc múlva én is csak azt kérdezgettem magamtól, hogy most ezt tényleg megcsináltam-e”

– vallotta be a sztár. Tegyük hozzá, mindez nem magyarázza meg, hogy miért énekelte „I did this for free”-re („ingyen csináltam”-ra) átírva a dal egyik sorát – szóval még az is lehet, hogy Williams csak megijedt a saját bátorságától, és ezt a félig-meddig hihető magyarázatot találta ki, hogy mentse magát a botránytól.


(via Independent)