Rózsa György 71 éves

Össze is szedtük a legnépszerűbb műsorait a Kapcsoltamtól a Zsákbamacskáig.

Kapcsoltam

A televíziós kvízműsorok jöttek-mentek az évtizedek során, van, ami sikeres lett, más hamar feledésbe merült, de a Kapcsoltamról talán az is hallott, aki túl fiatal ahhoz, hogy egyetlen adást is láthatott volna. A betelefonálós játék 1979-ben indult, és tíz éven keresztül sugározták, legelején Vitray Tamás vezette, majd átadta a stafétát Rózsának. A műsor hihetetlenül népszerű volt, már csak azért is, mert ez volt az első, amiben nem tárgynyeremény, hanem készpénz üthette a helyes válaszokat adó játékosok markát. Ma már megmosolyogtató a minimális, gyakorlatilag nem létező díszlet, a híres nagykönyv, amiből Rózsa felolvassa a feladatokat, vagy amikor rendre félrehajol, hogy ne takarja ki a mögötte megjelenő képes feladványt, az oldalt üldögélő, bongyor hajú telefonoskisasszonyok, no és a pohár víz.  A Frizbi vendégeként elmesélte, hogy egy tréfás kedvű munkatársa egyszer a poharába víz helyett vodkát öntött, amit élő adásban gyanútlanul le is húzott. 

A korszak legnagyobb parodistája, Gálvölgyi János természetesen a Kapcsoltamból és viccet csinált, amin Rózsa is nagyon jól mulatott. Sőt, szívesen közreműködött a viccelődésben. 

 

Leg...leg...leg...

17 éven keresztül, 1982-től 1999-ig futott a különböző külföldi és hazai rekordokat bemutató műsor, amiben például olyan sarkalatos kérdésekre is megtudhattuk a választ, mint hogy hányan férnek be egy Trabantba.

Az alábbi részletben Magyarország legnagyobb karfiolját mutatják be.

 

Bűvös hatos

Elég nehéz volt ez a betelefonálós memóriajáték, egyben műsorajánló. A tévéműsor alapján választottak egy filmet, majd mutattak belőle egy rövidke részletet, és a játékosnak többnyire lehetetlen kérdésekre kellett válaszolni, esetleg meg kellett mondania, hogyan folytatódhat a jelenet.

 

Zsákbamacska

Ha kedd, ha szerda, Zsákbamacska!  Félre a műveltséggel - a Zsákbamacska már csak a szerencsére alapozott. A véletlenszerűen kiválasztott játékosok borítékokat húztak, táblákat fordítottak, és ha felbukkant a begörbített hátú fekete macska, bukták a nyereményt. Ha azonban nem jött a macska, az ország Rózsagyurija előbb azokat a díjakat fedte fel, amiket nem kapott meg a versenyző, és csak utoljára azt, amit az hazavihetett. A nyeremények persze aránytalanul más-más értékűek voltak, így számtalan elkámpicsorodott embert láthattunk az évek folyamán.

Kettes színpad, nyílj ki!

 

Gálvölgyi persze ezt is kiparodizálta.

Amennyiben értesítést szeretne kapni az olimpiával kapcsolatos Port.hu tartalmakról, kattintson ide és iratkozzon fel az értesítésekhez.

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu