Stallone még Jason Momoát is lenyomta

Igaz, mindez még 2012-ben történt a Fejlövés című filmben, amikor a leendő Aquamannek kisebb szerepekkel kellett beérnie, és az egész amúgy is csak egy bérgyilkosok közötti szakmai vita volt.

Nem tudom, miért, de engem mindig érdekelt, hogyan találják ki az adott filmes karakterek nevét – megfilmesített regényeknél, más adaptációknál ez nyilván nem kérdés. Merthogy egy név akaratlanul is elárul valamit egy személyről: lehet játékos, katonásan egyszerű, sugározhat erőt vagy sejtethet egzotikumot és megannyi más dolgot. Hogy a Jimmy Bobo névvel mit akartak sejtetni, az számomra rejtély, de ez a neve a Sylvester Stallone által játszott hírhedt bérgyilkosnak.

Forrás: Film+

 

Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy a figura teljes neve Jimmy Bonomo, ami kikacsintás Stallone (jóval) korábbi munkájára, az Oscarra (1991) – a filmben amúgy is rengeteg utalás van Sly karrierjére- , de nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy Bobo és társa végez egy korrupt zsaruval,  majd a maffia végez a társával. Ez már elég izgalmas ahhoz, hogy Washingtonból ide, New Orleansba érkezzen egy fiatal zsaru (Sung Kang), aki kényszerű szövetségre lép bérgyilkosunkkal, hogy megállítsanak egy gátlástalan üzletembert (Adewale Akinnuoye-Agbaje), de az igazi problémát nem is ő jelenti, hanem a neki dolgozó, azonban a saját szabályait követő másik bérgyilkos, egy bizonyos Keegan (Jason Momoa), aki személyes ügynek tekinti a leszámolást, és aki betegesen vonzódik a baltákhoz. Lesz is nemulass!

Forrás: Film+

 

Ahogy Dörflinger nevű kommentelőnk megjegyezte, „Ez a film olyan, mintha Stallone filmjeiből lenne összegyúrva. Volt benne egy kis Specialista, egy kis Tango és Cash, majd egy kis Rambo, és a végén egy kis Cobra.” Magát a rendezőt, a sokat látott Walter Hillt (48 óra, Megint 48 óra, Vörös zsaru) is Sly hozta a produkcióba, megszabadulva a stúdió által választott Wayne Kramertől. Merthogy Stallone önmagának akart szobrot állítani, az új tetkóit akarta mutogatni, és azt, hogy 66 évesen - ennyi volt ekkor – is milyen jól néz ki és mennyit bír el. És meg kell mondanunk, sokat bír el. 66 évesen mások már az SZTK előtt húzzák a sorszámot és izgulnak a laboreredmények miatt, Stallone pedig kőkeményen nyomja, és a Fejlövés óta eltelt 10 év alatt 15 filmet csinált, ami nem semmi. Ami pedig a Fejlövést illeti, ki hitte volna, de ez is csak egy képregényfeldolgozás, a Du plomb dans la tête című francia széria adaptációja, amelyet egy Matz nevű művész jegyez.

Forrás: Film+