Szilveszterkor már reggeltől érdemes a tévé elé ülni

Egészen jófilmeket csíphetünk el az év utolsó napján.

Üzenet a palackban - Sony Max, december 31. csütörtök, 8.00

A válásán kesergő Theresa (Robin Wright Penn) életét két dolog tölti ki: a kisfia, Jason és a munkája a Chicago Tribune riportereként. Egy magányos tengerparti sétája során talál egy palackot, benne megindító, szenvedélyes hangú üzenettel. A levél költőisége és fájdalma szíven üti Theresát, és szinte beleszeret a férfiba, akit sosem látott. Aztán, ahogy jó riporterhez illik, nyomozni kezd a különös írás szerzője után. Hamarosan kiderül, hogy hasonlóan sebzett emberrel hozta össze a sors. De Garret Blake (Kevin Costner) még Theresánál is eltökéltebb a fogadalmában, miszerint többé nem lesz szerelmes.

 

Willow - AMC, december 31. csütörtök, 09.55h

Willow Ufgood (Warwick Davis) azok közé az apró emberek közé tartozik, akik főleg bányászatból és gazdálkodásból élnek. Ők békés emberek, ám körülöttük és a daikinik között a jó és a rossz háborúja dúl. Willow-nak különös szövetségese akad az ellenség tagjai között, egy kiközösített daikini harcos, Madmartigan (Val Kilmer) személyében. Madmartigan erejét és életét nem kímélve küzd a legkülönbözőbb alakot öltött gonosz, a mindenre képes boszorkány, Bavmorda (Jean Marsh) királynő ellen. Willow kalandjai akkor kezdődnek, amikor a folyóparton talál egy daikini csecsemőt, akinek az a küldetése, hogy elpusztítsa a gonosz királynőt. A zsarnok királynőnek azt jósolják, hogy egy lány majdan letaszítja trónjáról, ezért népének minden újszülött leányát megöleti. Csak egy csecsemő menekül meg ettől a sorstól, akit anyja kosárban a folyó sodrára bíz. A kislány a békés törpék tündéri országába kerül. Willow, a földműves talál rá és veszi oltalmába, s a gyermek védelmezésében a harcos, Madmartigan is segít neki.

 

Három férfi és egy bébi - Duna Tv, december 31. csütörtök, 10.15h

Peter (Tom Selleck), Michael (Steve Guttenberg) és Jack (Ted Danson), a három jóképű, befutott agglegény lába elôtt hever az egész világ. A színész Jack épp külföldi forgatásra indul, amikor egyik ismerőse arra kéri, helyezze el néhány napig az egyik csomagját, majd ha lesz ideje, küld valakit érte. Jack természetesen beleegyezik, majd rögtön el is siet a stábbal. Csak jóval később jut eszébe, hogy szóljon barátainak és lakótársainak, az építész Peternek és a grafikus Michaelnek a dologról. Milyen a véletlen, Jack egyik régi barátnője, Sylvia (Nancy Travis) is ezt az időt választotta arra, hogy a fiúk ajtaja elé rakjon egy mózeskosarat, benne szerelmük gyümölcsével, a kis Maryvel. A két férfi persze azt hiszi, erről a csomagról van szó, kellőképp fel is háborodnak, nem tudnak ugyanis mit kezdeni az isten tudja hogyan működő aprósággal. Valójában azonban egy jelentéktelennek tűnő kis tasakot kellene megőrizniük, amiben jónéhány gramm kábítószer van.

 

Drágám, add az életed! - RTL Klub, december 31. csütörtök, 11.20h

Dick Steele, a nyugalomba vonult titkosügynök egykori főnökének hívó szavára visszatér a szolgálatba. Ugyanis örök ellensége, Rancor tábornok, akit egy robbantásos merénylet után mindenki halottnak hitt, ismét megjelenik a színen. Dicknek és gyönyörű társának, Veronique-nak kell megakadályoznia, hogy a tábornok megvalósítsa világuralmi terveit. Ketten együtt élik át a kalandokat, kerülik ki a csapdákat, menekülnek el autós üldözőik elől. Még arra is jut idejük, hogy pompás vacsorákat töltsenek el egymás társaságában, és a táncparketten megmozgassák a kitartó nyomozástól elgémberedett tagjaikat.

 

Csupasz pisztoly - Paramount Network, december 31. csütörtök, 12.20h

Az őrületes humorú Airplane, Top Secret és Nagy durranás alkotói ezúttal a "Nagyon Különleges Ügyosztály" aktái között bukkantak a kincsek kincsére! A főhős természetesen ismét Frank Drebin, a gránit állkapcsú, sziklakemény zsaru, a magasztos értékek utolsó megvesztegethetetlen védelmezője. Miközben vadul igyekszik megakadályozni az angol királynő ellen kifundált merényletet, ádáz bűnözőkkel és kéjsóvár asszonyokkal kell összemérnie a fegyverét. Az ügynek még részese egy szitává lőtt, de amúgy jó színben levő ügynök, egy szőke szexbomba, két baseballcsapat és megszámlálhatatlan fura figura. Igazi ellenfele azonban csak kettő akad: két balkeze, melyek képtelennél képtelenebb helyzetekbe sodorják.

 

Sorsjegyesek - Film4, december 31. csütörtök, 13.55h

Charlie Lang (Nicolas Cage) semmi másra nem vágyik, mint hogy jó zsaru, segítőkész szomszéd, szerető férj és jó apa legyen. Murielnek (Rosie Perez), a feleségének viszont minden gondolata a pénz körül forog. Egy nap Charlie munka közben egy olyan kávézóban ebédel, melynek pincérnőjét, Yvonne-t (Bridget Fonda) kisemmizte felelőtlen férje. Amikor a férfi észreveszi Yvonne szomorúságát, megpróbálja felvidítani, de munkája elszólítja és amikor fizetni készül, akkor veszi csak észre, hogy nincs nála pénz borravalóra. Van azonban egy lottószelvénye, ezért megígéri Yvonne-nak, hogy ha kihúzzák a számait, megfelezi vele a nyereményt. És csodák-csodája Charlie megüti a négymillió dolláros főnyereményt.

 

Karate kölyök - Viasat3, december 31. csütörtök, 14.35h

Miyagi, a harcművészetek idős mentora a karate legöregebb, legjobb és leghíresebb oktatója. Egyetlen szívfájdalma, hogy eddig nem talált olyan utódot, akinek átadhatná tudását. Amikor összebarátkozik a szerény és félénk Daniellel, rájön: a fiú alkalmas nemcsak a karate fogásainak, hanem a harci művészetek egész filozófiájának elsajátítására, így méltó lehet arra, hogy az örökébe lépjen.

 

Három férfi és egy kis hölgy - Duna Tv, december 31. csütörtök, 16.10h

Egy családban általában van egy anyuka, egy apuka és vannak gyerekek. Ez eddig teljesen rendben van, de ha rátérünk az egy gyermekre jutó apák számának megvitatására, akkor pillanatok alatt kiderül, hogy Mary (Robin Weisman) nyerő helyzetben van. Neki ugyanis egyszerre három jutott, méghozzá három igazán szerető, odaadó apuka: Peter (Tom Selleck), Michael (Steve Guttenberg) és Jack (Ted Danson). Fogalmazhatnánk akár úgy is, hogy Mary az édesanyjával, Sylviával (Nancy Travis) és három apukájával tökéletes, ha átlagosnak és mindennapinak nem is nevezhetô családban él.De a harmónia, a családi béke azonnal felbomlani látszik, amikor kiderül, hogy Sylvia, az ambíciózus színésznô elvállalta, hogy fellép egy londoni színházban, méghozzá egy olyan darabban, amelyet barátja, Edward rendez. Peter, Michael és Jack rémülten hallja, hogy ráadásul Sylvia elfogadta Edward házassági ajánlatát, és azt tervezi, hogy kislányával együtt végleg Londonba költözik. Amikor a három kétségbeesett férfi felméri, hogy mennyire magányos lesz az életük Mary nélkül, mindent elkövetnek azért, hogy bármi módon meghiúsítsák a tervezett esküvôt és visszaszerezzék a gyereket, aki a szívükhöz nőtt.

 

Több mint testőr - AMC, december 31. csütörtök, 17h

Frank Farmer (Kevin Costner) olyan ember, aki hisz a fegyelemben. Az egykori titkos ügynök profi testőrként dolgozik, és szakmájának egyik legjobbja. A sors egy nap összehozza Rachel Marronnal (Whitney Houston), a népszerű popsztárral. A fiatal énekesnő felfelé ívelő karrierjét úgy tűnik, semmi sem állíthatja meg, de ezért el kell viselnie a sikerrel járó kényelmetlenségeket: a menedzsert, az újságírókat, a kísérőszemélyzetet, és természetesen a rajongókat, akik közül az egyik őrült levelekkel zaklatja a sztárt. Rachelnek testőrre van szüksége, és mivel Frank Farmer a legjobb a szakmában, őt kéri fel a nő a veszélyes feladatra.

 

Modern idők - M5, december 31. csütörtök, 17h

Chaplin filmje a mindennapi élet elgépiesedésének szatirikus _ ugyanakkor érzelmes víziója. Charlie, a kisember bekerül a modernkori pokolba, azaz egy gyárba. A futószalagnál végzett monoton munka miatt az őrültek házába kerül. Felépülése után véletlenül belekerül egy utcai zavargásba, emiatt börtönbe zárják. Szabadulása után megismerkedik egy árva lánnyal, akit a gyámhatóság intézetbe akar zárni. A lány ennivalót lop, Charlie pedig nem tud fizetni az étteremben, emiatt mindketten újra börtönbe kerülnek. Charlie könnyes-kacagtató kalandokon keresztül végigjárja a modernkori pokol bugyrait. Habár '36-ban már létezett a hangosfilm és ez az a film, ahol először volt hallható Chaplin hangja egy nonszensz dalban, a szakértők ezt a filmet tartják "az utolsó nagy némafilm-komédiának". A hangtechnika tükrözi Chaplin ellenállását a változással (vagyis a hangosfilmmel) szemben, ez a film egy nagy korszaktól való búcsúzásnak is felfogható. Chaplin talán legnépszerűbb filmje.