Szombaton az eredeti Halál a Nílusont is megnézhetjük

Poirot szerepében Peter Ustinovval. De lesz itt Grincs, Utazók, Az igenember, szóval van miből válogatni.

A csábítás elmélete - TV2, október 24. szombat, 13.45h

A férfiak állatok. Jane (Ashley Judd) legalább is így gondolja. Nemrégiben ugyanis szerelmes lett az egyik kollégájába, Raybe (Greg Kinnear), és már éppen összeköltöztek volna, amikor a férfi csúful felülteti. Jane bosszút esküszik. Dühében kollégája, a nőcsábász Eddie (Hugh Jackman) kiadó szobájába költözik, és barátnője, Liz (Marisa Tomei) unszolására a legolvasottabb férfi magazinban teszi közzé, persze álnéven, nagyszabású elméleteit a férfiakról és a tehenekről. Hamarosan az egész világ az elméletein csámcsog, és a tévécsatornák egymást tapossák a titokzatos tudósnő kegyeiért.

 

Maverick - AMC, október 24. szombat, 16.20h

A vadnyugaton három kedves, ám mindenre elszánt szerencsejátékos és hamiskártyás, Bret Maverick, a ravasz Annabelle Bransford és Zane Cooper kergeti a sikert és a nagy-nagy nyereményt, amelytől azt várják, hogy megváltoztatja életüket. Mavericknek, a jóképű csirkefogónak még 3000 dollárja hiányzik ahhoz, hogy benevezhessen álmai pókerversenyére, amely napokon belül kezdődik. A hiányzó összeget kártyanyereményekből és kintlévőségeinek erőszakos behajtásával próbálja megszerezni. A cél érdekében még a lopástól sem riad vissza. Akciói során nemcsak ellenlábasra, hanem partnerre is talál a csinos Annabelle személyében.

 

Halál a Níluson - Duna Tv, október 24. szombat, 19.40h

Agatha Christie regényéből Anthony Shaffer Miss Linnet Ridgeway-t, a dúsgazdag "rágógumi-örökösnőt" megkéri barátnője, Jacquie, hogy "leégett" vőlegényét, Simont fogadja fel jószágigazgatónak. Elmeséli, úgy tervezik szerelmével, hogy Egyiptomba mennek nászútra. De a Nílus mellé Simon már Ninnettel érkezik, ugyanis rövid, de viharos szerelmi románc után a szegény fiatalember a gazdag örökösnőt veszi feleségül. A nászútra azonban nem csupán ketten jelennek meg: mindenhová követi őket a fiatalasszony több halálos ellensége és a cserbenhagyott Jackie is. Ninnetet a Karnak luxushajó kabinjában meggyilkolják. Mindenki gyanús. Hercule Poirot, az Agatha Christie-regények közkedvelt nyomozója "véletlenül" éppen a hajón utazik.... Az eredeti helyszíneken forgatott filmben Poirot-nak (Peter Ustinov) talán élete egyik legbonyolultabb bűnesetét kell kinyomoznia. A filmet Oscar-díjjal jutalmazták.

 

Kincs, ami nincs - RTL+, október 24. szombat, 20.45h

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie (Bud Spencer), a kalandor hajóján, és becsapva az iránytűt, a sziget felé irányítja a hajót. Charlie-nak persze az egyszemélyes hajón nem nehéz megtalálni a potyautast, ám hamarosan mindketten a vízben kötnek ki. Charlie legnagyobb bánatára kénytelenek kiúszni a szigetre, ahol összebarátkoznak a sziget lakóival, a barátságos és vidám királynővel és csinos lányaival, akik elvezetik őket a térképen jelzett helyre. A baj csak az, hogy "a mesés kincset" Kamasuka (John Fujioka), a második világháború óta ottfelejtett szamuráj őrzi...

 

A Grincs - AMC, október 24. szombat, 21h

A naplopók közül is az igazi ünnepnaplopók a legveszélyesebbek... Létezik egy varázslatos város, amely csak egy hópehelyben létezik. Whoville-ben él a Who család. Nem túl szépek, ez biztos, viszont a maguk módján szimpatikusak. Csak kicsit túl anyagiasak. Imádják az ünnepeket, ez természetes. Legfőképpen a Karácsony a mindenük. Egyvalakinek azonban sem az ünnepek, sem a Karácsony nem tetszik. Ő a Grincs (Jim Carrey), a titokzatos fel-felbukkanó városlakó. A Grincs egyszer s mindenkorra véget akar vetni a nagy éves hajcihőknek, amikor mindenki boldog, kivéve őt. Cindy (Taylor Momsen), a család legkisebb tagja őszinte barátsággal közeledik a Grincshez és meghívja hozzájuk ebédre. A botrányba fulladt vendégjárás után a Grincs tényleg egy az egyben ellopja a Karácsonyt.

 

Utazók - Moziverzum, október 24. szombat, 21h

Csodálatos a jövő. Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák kiro-álmukat, és új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel. Elvileg. A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat, és két embert felébreszt. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát _ és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat. Olyanok, mint két hajótörött, a lakatlan szigeten. De segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek. Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük...

 

Az igenember - RTLII, október 24. szombat, 21h

Carl Allen (Jim Carrey) a válása után teljesen bezárkózik, és csak kedvenc horrorfilmjeinek él. Hiába próbálja őt barátja, Peter (Bradley Cooper) kirángatni a gödörből, mindig mindenre nemet mond. Egészen addig, amíg össze nem hozza a sors egy félőrültnek látszó ismerősével, aki elcipeli őt Terrence (Terence Trump) szemináriumára. Maga sem tudja, hogyan és miért, de fogadalmat tesz, hogy mostantól mindenre igent mond. Az igeneknek köszönhetően az utcai verekedéstől az előléptetésig mindent átél, még a nagy szerelmet és annak az elvesztését is.

 

Egy fiú hazatér - Duna Tv, október 24. szombat, 22h

Ben Burns az a fajta srác, akit mindenki kedvel, a fiatal fiú élete mégis rossz irányba tart, és senki sem érti, hogy miért. A srác szinte teljesen kikerült családja látóköréből, mígnem karácsony napján váratlanul felbukkan házuk udvarán. Ben aggódó édesanyja tárt karokkal várja rég nem látott gyermekét, ám hamar világossá válik számára, hogy fia korántsem számolt le démonjaival. Számára nem kérdés, hogy bármilyen állapotban is van Ben, csak ő az, akinek feltétel nélkül segítenie kell rajta.

 

A szállító - TV2, október 24. szombat, 23h

A szállító magányos ember. A profik mindig magányosak. Egy erődszerű házban él, ha hívják, megjelenik szuper járgányán, hibátlanul, időre házhoz szállítja, amit rábíznak, majd elporzik. Sosem kérdez, sosem akar többet tudni, mint amennyit muszáj, sosem hibázik. Szigorúan betartja saját szabályait.Egyetlen egyszer azonban kivételt tesz. Azután sokszorosan megbánja. Kinyitja az egyik rábízott csomagot: persze, mert nagyon dörömböl az autója csomagtartójában. A zsákban egy beragasztott szájú, gyönyörű kínai lányt talál. Nehéz szívvel kézbesíti ugyan, de amikor nemsokára féltett autója is felrobban, visszatér a címzetthez, és olyat tesz, amit még soha: megmenti a küldeményt, sőt, a lány rábeszélésére még azt is megpróbálja kinyomozni, ki akarja megölni őket és miért. Másnapra a háza romokban, ő megmenekül, a lány továbbra is gyönyörű, egyre többet hazudik. Teljes gázzal pörögnek az események.

 

Hét nővér - Film+, október 24. szombat, 23h

A túlnépesedést megakadályozásáért a világ kormányai bevezetik a csak egy gyerek törvényt, amelynek értelmében egy családban csak egy gyermek születhet. Az állam különleges megfigyelési hálózattal igyekszik betartatni a jogszabályt. Egy férfinak különleges kihívást jelent, hogy hét, egymásra tökéletesen hasonlító lányunokáját úgy nevelje fel, hogy az senkinek ne szúrjon szemet. A lányok egy személyi azonosság alatt élnek, mindegyikük hetente csak egyszer mehet el otthonról, a testvérei napi tennivalóját szem előtt tartva. Egy nap azonban egyikük nem tér haza, aminek beláthatatlan következményei lehetnek a többiekre nézve.

 

Az a hülye szív - RTLII, október 24. szombat, 23.10h

Féktelenül bulizni minden este, elsüllyeszteni egy sportautót egy medencében: Lenny számára valahogy így néz ki a kikapcsolódás, és más nem is érdekli, csak hogy jól érezze magát. Az édesapja villájában él, az ő pénzét költi, és valamiféle playboynak képzeli magát.
Ugyanakkor David, aki egy szürke lakótelepi házban él, egy nap fuldokolni kezd az ágyban, mire az anyja berohan vele az ügyeletre. A kamaszfiú születése óta szívbetegséggel küzd, senki sem tudja, megéri-e a tizenhatot.
Ez a két világ találkozik, amikor Lenny szívspecialista apja a srác gondjaira bízza Davidet. David világát korábban a kórházak és az orvosok, Lennyét a klubok és a csajok határozták meg. Hogy azért ne nehezítse meg annyira a saját életét, Lenny olyan élményekhez segíti hozzá Davidet, amiket ő már jól ismer: még mielőtt túl késő lenne, elviszi többek között menő ruhákat vásárolni és autót lopni. Csakhogy az ingyenélő Lenny egy ponton rádöbben, túl nagy felelősség került a kezébe, David élete egy cérnaszálon függ. A kamaszfiú pedig arra jut, hogy szeretne megismerkedni egy lánnyal, át akarja élni, milyen érzés szerelmesnek lenni, és ebben is Lennynek kell segítenie, aki eddigre már szoros barátságot ápol a fiúval. Olyan szorosat és vadat, mintha nem is lenne holnap – ami persze igaz is lehet.

 

Folytatásos forgatás - M2, október 24. szombat, 00.40h

A negyvenes évei közepén járó, hisztérikus Celeste Talbert az egyik délutáni szappanopera ünnepelt sztárja. Ám egyre nagyobb gondot okoz neki a sorozat csinos, hamvas üdvöskéjének megformálása. Celeste-t mindenki körülrajongja, pedig valójában utálják. Csupán az unokaöccse és Rose, a forgatókönyvíró kedveli. Leginkább bájdús kolléganője, a szőke Montana szeretné kitúrni, hogy a helyébe léphessen. Hogy célját elérje, behálózza a producert. Ennek következményeként Celeste legnagyobb meglepetésére kiderül, hogy az új partnere nem más, mint az egykori szeretője. Hamarosan elszabadul a pokol.