Újévi fejből kinézésre ezeket a filmeket ajánljuk

Ha csak a tévéig tudsz elmenni, az sem baj, összeszedtük neked a legjobb filmeket, amiket napközben tudsz nézni. Az esti filmeket egy külön cikkbe gyűjtöttük.

Az ördög jobb és bal keze - TV2, január 1. péntek, 11.50h

Trinity hosszú útról tér éppen haza, ám egy kis nézeteltérése támad az egyik útszéli kocsmában. Nem nagy ügy, lepuffant két semmirekellő fejvadászt, az útonállók sebesült foglyát meg befuvarozza a városkába, ahol éppen bátyjával kötözködik három elvetemült fickó. Csupán azon akad fenn, miért visel seriffcsillagot a bátyja. A seriff nem örül különösebben testvérének, mert ismeri. Ahol ő eddig föltűnt, ott mindig történt valami. Most sincs másként, az "ördög jobb kezének" nevezett öcsköst bosszantják a helybéli hatalmasság pökhendi emberei, akik szüntelenül zaklatják a környék mormon telepeseit azért, hogy távozásra bírva ôket, megkaparinthassák földjeiket.

 

Az ügyefogyott - Filmcafe, január 1. péntek, 13.20h

Antoine Marechal párizsi bolttulajdonos épp olaszországi álomnyaralására készül, azonban az utazás elején azonnal autóbalesetet szenved. Az incidens okozója, egy Rolls-Royce gazdag tulajdonosa, Leopold Saroyan igazgató úr, aki felajánlja Antoinnak, hogy az ő költségére repüljön el Nápolyba, majd Firenzéből egy limuzinnal térjen haza. A meglepett boltos elfogadja a nagylelkű ajánlatot, nem sejtvén, hogy a férfi valójában nem vezérigazgató, hanem egy alvilági banda főnöke, aki az ügyefogyott Marechal segítségével akar kábítószert és gyémántot csempészni Franciaországba. Antoine elindul a nagy kalandra, nyomában az áruját féltő Saroyannal és egy konkurens bandával.

 

Szilveszter éjjel - RTL Klub, január 1. péntek, 13.25h

A szilveszter egyfelől a leltárkészítés ideje, másfelől a szórakozásé. A szerteágazó cselekmény különböző történeteket fűz egybe. Van itt első szerelem, megbocsájtás, kapcsolat helyrehozása és lezárása, gyermekáldás és az elmúlás kérdése, és hosszan lehetne folytatni a sort. A szereplők sokszor előre nem látható döntéseket hoznak, illetve különleges figurákkal találkoznak. A történetben fontos szerepet játszik az idő is, senki sem akar lemaradni a visszaszámlálásról. A háttér mindehhez New York.

 

A púpos - Duna Tv, január 1. péntek, 16.20h

A francia királyi udvarban sok a saját érdekeit szem előtt tartó talpnyaló. A lovagiasságáról és kalandjairól híres Lagardere is egy ilyen kegyenc ármánykodásának lesz az áldozata. Miután barátját megölték, Lagardere magához vette kislányát és sajátjaként nevelte fel. Amikor azonban sok év múlva a szép Aurore-ra szemet vet a gonosz Gonzagues herceg, Lagardere púposnak álcázza magát, és felajánlva szolgálatait a királynak, bosszút áll barátja gyilkosain...

 

Itt a vége - AXN, január 1. péntek, 16.45h

Filmesek sokféleképpen elképzelték már a világvégét, és nem tudjuk, melyiküknek lesz igaza. Lehet, hogy borzasztó légi csaták, vérfagyasztó hóviharok vagy kegyetlen ősállatok kísérik majd utolsó útjára a Földet. De mostantól van egy vidámabb változat is.Egy híres hollywoodi színész, akit James Francónak hívnak (játssza: James Franco) bulit szervez. A vendéglistán természetesen csupa híresség, sztár és jól ismert partiarc szerepel. Ám a gyönyörű Los Angeles-i villa hamarosan megtelik félelemmel. A világ sajnos pont a buli közben ér látványos véget, a vendégek pedig mind másképpen reagálnak a hírnevükre fittyet hányó, feltartóztathatatlanul közelgő katasztrófára.

 

Az ember, aki túl keveset tudott - Paramount Network, január 1. péntek, 17.40h

Az amerikai Wallace Ritchie (Bill Murray) öccsének (is) meglepetést akar szerezni, így minden előzetes bejelentés nélkül betoppan Angliában élő testvéréhez, James-hez (Peter Gallagher). A fivér azonban épp nem ér rá csetlő-botló bátyjával foglalkozni, ezért befizeti Wallace-t egy színházi előadásra, amelyben a néző részt vehet egy teljesen valósághű krimiben. A feladat mindössze annyi, hogy egy utcai telefonfülkében válaszolni kell a játékvezető hívására, és elmenni a megadott címre. A telefon meg is szólal, de a hívás egy valódi bérgyilkos számára érkezik. Wallace mit sem sejtve elindul, hogy teljesítse a feladatot, és ezzel kezdetét veszi az őrület.