Újra falatozhat a kisgömböc

Az a hír járja, hogy a Disney megvenné a Netflixet.

A Disney bizniszeitől legutóbb a Lucasfilm felvásárlása idején volt hangos a sajtó, amikor a  Star Wars univerzumot, tokkal-vonóval potom négymilliárd dollárért megvette a mára elég szerencsétlenné vált George Lucastól. Bele is húztak rendesen, hogy megtérüljön az üzlet, azóta a csirkefarhátról is Csubakka integet. Az “igaz hitű” Star Wars-rajongók pedig anyáznak rendületlenül, hogy mekkora nagy rakás már a Disney-féle SW, bezzeg a “szent trilógia”... és így tovább.

Arról viszont hajlamosak megfeledkezni ezek a műkedvelő geekek, hogy a már régen nem az érdemei szerint kezelt, túlhájpolt Marvel is Disney.

A Netflix mára a legnagyobb streaming szolgáltatóvá nőtte ki magát, de saját készítésű sorozatai okán (Orange is the New Black, House of Cards, Stranger Things, Daredevil és még sorolhatnánk) márkaként is kultstátuszba emelkedett. A minőség mellett komolyan veszik a mennyiséget is: arra törekednek, hogy a saját gyártású műsoraik legalább a felét tegyék ki a (most is óriási) kínálatuknak. A filmjeik (legtöbbjének) színvonala ugyan még elég trottyon van, de nemrégiben leszerződtek az iPac Entertainment mozihálózat üzemeltető céggel, hogy bizonyos filmjeiket moziban is vetíthessék - és ezzel eleget téve a nevezés szabályainak a számtalan Emmy- és Golden Globe-díj mellé már az Oscarra is rágyúrhatnak.

De eddig sem volt restek együttműködni a Disney-vel, hiszen Marvel-sorozatai szerves részét képezik a Bosszúállók filmes univerzumának, és arra is szerződésük van, hogy a Disney-birodalom (Pixar, Marvel, Lucasfilm, Walt Disney Animation, Disneynature)  filmjeit közvetlenül a DVD- és Blue-ray megjelenés után elsőként streamelhetik.

A felvásárlásról szóló pletykát az is erősíti, hogy a jelenlegi Disney-nagyfőnök, Bob Iger 2018-ban kész nyugdíjba menni, a helyére pedig nagy esélyes a Netflix jelenlegi fejese, Reed Hastings. (Az már szinte mellékes, hogy állítólag a Twittert is meg akarják venni.)

(Via Collider)