Vasárnap is folytatódik a jófilm-dömping

Úgy tűnik, a tévécsatornák is rájöttek, hogy itt az ősz és a rossz idő, és az emberek otthon maradnak.

Ahol a szivárvány véget ér - RTLII, október 18. vasárnap, 17h

Rosie (Lily Collins) és Alex (Sam Claflin) már ötéves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve, vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?

 

Csupasz pisztoly 2 1/2 - Paramount Channel, október 18. vasárnap, 18.15h

Dr. Meinheimer az elnök tudományos tanácsadója. A neves tudós új felfedezése csapást mérne az atomenergia-lobbira. A férfit azonban elrabolják, és egy hasonmást ültetnek a helyére, aki egészen más vonalat képvisel. Drebin hadnagy persze rájön a turpisságra, arra, hogy a gátlástalan Quentin Hapsburg keze van a dologban. Dr. Meinheimer nyomát kutatja, és a régi szerelmére bukkan. Jane Spencer a doktor titkárnője. Miközben Drebin a tőle megszokott módon beleveti magát az ügybe, Jane és közte újra fellángol a régi szenvedély. Meg is perzselődnek rendesen.

 

Hova lettek Morganék? - Prime, október 18. vasárnap, 18.50h

Mr. Morgan (Hugh Grant) és Mrs. Morgan (Sarah Jessica Parker) egy futó hűtlenség miatt épp válni készülnek. A házaspár a nagy veszekedéseik közepette szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, ezért mindenképp szeretnének eltűnni a világ szeme elől. Az ügyészség a tanúvédelmi program keretében egy békés kisvárosba küldi őket. A civakodó pár így kénytelen a helyi seriff rokonának kiadni magát és, hogy az álca tökéletes legyen, boldog szerelmeseknek kell tűnniük...

 

Forrest Gump - Jocky Tv, október 18. vasárnap, 20h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. Forrest Gump mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Nem éppen a legfényesebb elme. De hát az anyja is mindig azt mondta: "Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál." Forrest Gump pedig semmi egyebet nem csinált, mint jelen volt a XX. század minden fontos eseményén a focipályától a harctérig, az elnökök klubjától a médiavitákig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. Forrest Gump IQ-ja nem szárnyal az egekig, de rendkívül becsületes és jólelkű fiú. Különös véletlenek azonban hozzásegítik, hogy az 1950-es évektől 1970-ig Amerika minden jelentős eseményén részt vegyen, és minden jelentős személyiségével találkozzon, köztük: Elvis Presley-vel, JFK-vel, Lyndon Johnsonnal, Richard Nixonnal. Forrest elvégzi a főiskolát, harcol Vietnámban, élsportoló lesz, az egyetlen probléma csak az, hogy túl buta ahhoz, hogy megértse ezen fontos események jelentőségét.A "Forrest Gump" egy megindító romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki pont abban a korban élt, amikor Amerika elveszíti ártatlanságát.

 

Deadpool - SuperTV2, október 18. vasárnap, 21h

A szuperhősök korát éljük, de vár még néhány meglepetés. Wade Wilson (Ryan Reynolds) a különleges erőknél szolgált, azután zsoldos lett. Egy furcsa, alig legális kísérlet eredményeképpen a szervezete meghökkentő képességekre tett szert: hihetetlenül gyorsan meggyógyul, bármi baj éri. De nem ez az egyetlen fegyvere: őrült, gonosz humora is van _ és nem fél használni. A szupererős ember, aki a valóságból átlépett a hősök birodalmába, most élete legnehezebb háborújába indul: bosszút akar állni azon az emberen, aki egykor majdnem tönkretette őt...

 

BÚÉK - Prime, október 18. vasárnap, 20h

Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

 

Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei - Moziverzum, október 18. vasárnap, 20h

Jake imádott nagyapja nagyon szeretett füllenteni. Sokat emlegetett gyerekkori emlékei mind olyanok, mint a tündérmesék. A srác nem sokat örököl a nagypapája után: csak pár furcsa feljegyzést _ amelyekről hamarosan kiderül, hogy nyomok, amiket követve Jake egy különleges világ felé indulhat el. Még az is lehetséges, hogy az öreg nem volt hazudós, és legőrültebbnek tűnő történetei valóban megestek. Igazán létezik a Sziget, igazán lehet az időn kívül élni, és működik Vándorsólyom kisasszony iskolája, ahova azokat fogadják be, akik kivételes képességeik miatt kívül rekednek az emberi társadalmon. Sajnos az sem volt kitaláció, hogy ez a világ nagy bajban van: és talán éppen Jake az, aki megmentheti. Ha először elhiszi, hogy mi a dolga...

 

A régi környék - RTL Spike, október 18. vasárnap, 21h

Andrew kilenc éve menekült el otthonról, a kisvárosi szürkeségtől, pszichiáter apja dominanciája elől. Most középszerű színészként nyugtatókon és antidepresszánsokon él, távol az emlékektől, és távol a valódi világtól. Amikor hírt kap édesanyja haláláról, rászánja magát a háromezer mérföldes útra, hogy találkozzon elveszettnek hitt múltja emlékeivel. Otthon nemcsak apjával kezdi újraértelmezni kapcsolatát, de megismerkedik egy lánnyal is, aki szinte mindenben az ő ellentéte: Sam életvidám, optimista teremtés, aki képes arra, hogy mások szemét is ráirányítsa az élet napos oldalára.

 

Madarak - Filmcafe, október 18. vasárnap, 21h

Mitch Brenner a húgának papagájokat akar venni ajándékba. Az állatkereskedésben megismerkedik a gyönyörű, felsőbb körökből származó Melanie-val. Melanie, a véletlen találkozás hatására elhatározza, hogy megkeresi a férfit, ezért útnak indul Bodega Baybe. Amint megérkezik, megtámadja őt egy sirály. Ezután megtalálja Brenner otthonát és megismerkedik a férfi zsarnoki természetű édesanyjával. Másnap a madarak megsebesítenek néhány gyereket. Valamilyen titokzatos oknál fogva a sirályok, verebek és hollók nagyon agresszíven kezdenek viselkedni. Elkezdődik a harc a túlélésért.

 

3 szív - M2, október 18. vasárnap, 21.10h

Valahol Franciaországban, egy vidéki kisvárosban, Marc lekési párizsi vonatát. Magányosan bandukol a kihalt utcákon, amikor megismerkedik Sylvie-vel. Sétálnak és beszélgetnek egész éjszaka, saját magáról azonban egyikük sem mond sokat. Marc felszáll a reggeli vonatra, de megegyeznek, hogy pár nap múlva újra találkoznak egy előre megbeszélt helyen. Addig nem cserélnek telefonszámot. Az egész affér amilyen romantikus, épp annyira titokzatos, mégis mindketten érzik, valami csodálatos dolog kezdődhet közöttük. A nő el is megy a randevúra, ám Marc minden igyekezete ellenére nem jut el időben a találkozóra. A férfi kétségbeesetten próbálja felkutatni Sylvie-t, ám hosszú próbálkozás után végül feladja. Megismeri viszont a bájos Sophie-t, akivel egymásba szeretnek. Sophie-ról csak egy dolgot nem tud meg időben: hogy Sylvie testvére....

 

Az utolsó szó - Duna Tv, október 18. vasárnap, 21.15h

Harriet (Shirley MacLaine) egy nyugdíjba vonult kemény üzletasszony, aki még mindig szeretne mindent és mindenkit az ellenőrzése alatt tartani. A környezetében ezt sokan nem díjazzák, így őt sem árasztják el túl sok szeretettel. Úgy dönt, hogy megírja a saját gyászjelentését, hisz más úgy sem fogja, ha végleg elmegy. Egy fiatal újságíró (Amanda Seyfried) segít neki a feladatban, s lassacskán egy életre szóló barátság alakul ki közöttük.

 

Engedd el! - Story4, október 18. vasárnap,  21.45h

Becca és Howie boldog házasságban élnek, míg egy nap elvesztik egyszülött fiúkat, Danny-t. Becca (Nicole Kidman) az idillinek már közel sem nevezhető otthon melegében próbálja túltenni magát a történteken. A kívülállók számára nehezen értelmezhető kapcsolatba lép azzal a tizenéves fiúval, aki az autójával elütötte Danny-t. Howie eközben a múltba temetkezik, és ismeretlenek között keresi a vigasztalást. A Corbett házaspár külön-külön egyre meglepőbb és veszélyesebb útra téved.

 

Byzantium - Film Mánia, október 18. vasárnap, 21.55h

Eleanor és Clara, a két rejtélyes fiatal nő az egyik angol tengerparti kisvárosban keres menedéket. Hogy pénzt szerezzenek, Clara férfiakkal ismerkedik. Így találkozik a félénk és magányos Noellel, aki befogadja őket a lepusztult panzióba. Clara hamarosan bordélyházat csinál a Bizáncból. Eközben Eleanor találkozik a rokonlélek Frankkel, akinek akaratlanul elmondja, hogy ő valójában Clara lánya. Kétszáz évvel ezelőtt születtek, és mindketten vámpírok. A múltjuk elől azonban ők sem menekülhetnek.

 

Etűdök gépzongorára - Duna Tv, október 18. vasárnap, 23.05h

Fülledt nyári napon játszódik Mihalkov filmje, Vojnyicevék birtokán, ahová lassan megérkezik a zajos, vidám vendégsereg. Kínos robajjal szakadnak ki a köznapi fecsegés semmitmondó szavai, s hullanak alá a semmibe. A csönd beszél a filmen, s az emberek fecsegéssel próbálják túlharsogni. Beszédük, megannyi ostoba tréfájuk azonban állandóan megfeneklik. A fecsegés, a tréfa mögött az emberi viszonyok, ambíciók, szerelmek és tragédiák finom szövésű hálója válik láthatóvá. A szereplők életének az a belső, igazi tartalma, amelyet Nyemirovics Dancsenko találóan nevezett a Csehov-drámák "víz alatti áramlásának", már elveszett, eltűnt. Platonov kimondja a kimondhatatlant: a "szép és tiszta élet" végleges elvesztését, hazug életük teljes reménytelenségét. "Aki egyetlen egyszer, a legkisebb ügyben is árulást követ el önmagával szemben _ kiáltja _ az soha nem tud kikecmeregni az árulások hálójából.....Most már biztosan tudom: elég egyszer elárulni azt, akit szeretünk, és többé nem szabadulhatunk a hazugságok láncolatától."

 

Blöff - SuperTV2, október 18. vasárnap, 23.20h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását, New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avi-nek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz azonban ráveszi Franky-t, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit...

 

Veszélyes vizeken - Filmcafe, október 18. vasárnap, 23.30h

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.

 

Beépülve: Az Escobar ügy - TV2, október 18. vasárnap, 00.15h

A 80-as évek virágzó drogbizniszében Robert Musella alvilági pénzek tisztára mosásával szerez magának hírnevet a nemzetközi drogbárók és a fehérgalléros bankárok körében egyaránt. Azt azonban senki sem sejti, hogy a Musella álnév mögött az amerikai vámhivatal beépített ügynöke, Robert Mazur áll. Az erőszak és a korrupció világával egyre szorosabb bizalmi viszonyba kerülő nyomozó életét kockára téve próbálja lekapcsolni a világ legnagyobb drogkartelljeinek hálózatát...

 

Sérülés - Viasat3, október 18. vasárnap, 00.20h

Dr. Bennet Omalu törvényszéki patológusként dolgozik. A kiváló szakember különös felfedezést tesz egy visszavonult híres amerikai focista boncolásakor. Az elvégzett vizsgálatok megdöbbentő agyi elváltozásokat mutatnak a sportolónál. Dr. Omalu arra a következtetésre jut, hogy a sportpályafutása során szerzett rengeteg ütközés károsította az agyát. Az amerikai fociliga nagyhatalmú vezetői természetesen tagadják ezt, az orvosnak keményen meg kell küzdenie az igazáért. Igaz történet alapján.