Vasárnapra is összegyűjtöttük a legjobb filmeket

Blöff, Pánikszoba, Harc a másodpercekért, szóval lesz mit nézni vasárnap is!

Halálos iramban - SuperTV2, október 11. vasárnap, 18.50h

Dominic Toretto napközben elképesztő teljesítményű versenykocsikat rak össze. A márka kevésbé számít, mint az a komputer-vezérelt üzemanyag befecskendezés, amitől ezek a gépek repülnek. Éjszaka Dom saját földi rakétáját vezeti, és 10 000 dollárt kaszál, ha valaki ki meri őt hívni egy versenyre. Egy ilyen éji verseny egyszerre utcabál, törzsi összejövetel és csatatér: csupa adrenalin, szexuális feszültség és nyers, fékezhetetlen sebesség. Tömeg lepi el az egyébként néptelen utcákat, hogy ünnepeljenek, őrjöngjenek, és együtt legyenek. Dominic úgy feszít ebben a magas oktánszámú, törvényen kívüli közegben, mint egy rock-sztár, ő a mohón felbőgő, erejüket újra meg újra próbára tévő motorok ura. Brian-t elvarázsolja ez az élet és ő is próbára akarja tenni az erejét. Büszke a dörzsöltségére, de ennek a tömegnek ő csak zöldfülű. Mégis saját szupergépén hívja versenyre Dominic-ot és megkezdődik az ádáz hajsza...

 

Pánikszoba - Viasat6, október 11. vasárnap, 21h

A frissen elvált Meg Altman (Jodie Foster) és kislánya, Sarah (Kristen Stewart) egy hatalmas, négyszintes New York-i lakásba költözik. Az ingatlannak van egy titkos, használaton kívüli helyisége, egy pánikszoba, amelyet vasbeton falak és páncélajtó véd, továbbá fel van szerelve minden, a túléléshez szükséges eszközzel. A ház korábbi lakója, azért építette, hogy betörők ellen menedékül szolgáljon. Az elhagyatott, biztonságosnak vélt szoba hamarosan jó szolgálatot tesz a háziaknak, amikor egy éjjel három férfi tör be a házba.

 

Tengerre, tata! - Filmcafe, október 11. vasárnap, 21h

Két öreg ravasz úriember vastag pénztárcájú magányos hölgyeket készül behálózni gyors meggazdagodás céljából. A könnyelmű Charlie ezért gondolkodás nélkül igent mond egy ingyenes luxushajókázásra, méghozzá nemcsak saját, hanem megözvegyült, bogaras sógora, Herb nevében is. Aztán persze jönnek a galibák csőstül, a hajóskapitány még náluk is kibírhatatlanabb, ráadásul kiderül, hogy valójában hivatásos táncpartnerekként szerződtek a hajóra. A bökkenő csak az, hogy a két nővadász nem éppen a táncparkett ördöge.

 

Blöff - Sony Movie Channel, október 11. vasárnap, 21h

A gyémántokra specializálódott, minden hájjal megkent ékszertolvaj, Franky Four Fingers, miután teljesítette legfrissebb megbízatását New Yorkba indul, hogy szállítsa az árut főnökének, Avinek. Útközben azonban megáll Londonban, ahol apróbb brilleket kell kézbesítenie megbízója ügyfeleinek. Boris, egy szélhámos orosz ráveszi Frankyt, hogy fogadjon egy illegális bokszmeccsen, ahol tervei szerint kirabolja majd a férfit.

 

Lucy - Mozi+, október 11. vasárnap, 21h

Az író-rendező Luc Besson a mozitörténet legkeményebb, legemlékezetesebb akcióhőseit teremtette meg, elég csak a Nikitára, a Leon, a profira, vagy Az ötödik elemre gondolnunk. Besson ezúttal Scarlett Johansson-t rendezi Lucy szerepében ebben az új akcióthrillerben. Lucy véletlenül egy sötét ügyletbe keveredik, melyből csak akkor keveredhet ki élve, ha betartja a játékszabályokat. Testébe egy új drogot rejtenek, hogy ilyen módon csempéssze azt ki az országból, csakhogy történik egy kis baleset, és a drog a szervezetébe kerül. Innentől kezdve Lucy átalakul, agyának egyre nagyobb mértékben válik urává, és ezzel természetfeletti hatalomra tesz szert. A szer azonban illetéktelen kezekbe kerülve hatalmas veszélyt jelenthet...

 

Harc a másodpercekért - M2, október 11. vasárnap, 21.10h

A küzdeni akarás, kitartás, a kitűzött célok makacs megvalósítása és mindig jobbnak lenni _ ezek vezérelték az amerikai legendás futó, Steve Prefontaine életét. A fájóan fiatalon, autóbalesetben elhunyt olimpikon számára a futás jelentett mindent. Jobbnak, jobbnak és egyre jobbnak lenni. A film végigkíséri rövid életét, kezdve a gyermekkorától, az egyetemi éveken át, a müncheni olimpiáig. Prefontaine-t az a Bill Boweman edzette, aki később a Nike alapítótagja lett, a sportoló elsőként próbálhatta ki az edző által tervezett futócipőket. Prefontaine egyike volt azoknak, akinek köszönhetően a tragédiába torkollott olimpia folytatódhatott, hazatérése után pedig sokat tett az amatőr sporthoz való hozzáálláshoz. Sikerei, csúcsai a szakma szerint utolérhetetlenek. Felemelő, sok korabeli jelenettel teletűzdelt film az egyik legnagyobb, legelszántabb sportolónak állít méltó emléket.

 

Gyilkos nap - Moziverzum, október 11. vasárnap, 22.45h

Egy japán vállalat és egy amerikai vállalkozó sikeres együttműködési megállapodásának ünneplésekor egy fiatal nőt holtan találnak. A nyomozás során a hatóság folyamatos ellenállásba ütközik a japánok részéről, akik mindent megtesznek azért, hogy félrevezessék a rendőröket, így azok kénytelenek egy már visszavonult, öreg nyomozó segítségét kérni, aki mélyreható ismeretekkel rendelkezik a japán kultúráról. Miközben az öreg egyre közelebb jut az igazsághoz, a japánok egyre hathatósabb eszközökhöz folyamodnak, hogy megszabaduljanak tőle és az embereitől, s így egyre kevesebb idejük marad arra, hogy kiderítsék, mi is történt valójában.

 

Üvegtigris - Mozi+, október 11. vasárnap, 22.45h

Az Üvegtigris hat barát pár eseménytelen napjának története… Lali, az Amerika-mániás büfés, aki az Üvegtigris nevű rozoga, útszéli büfékocsi tulajdonosa, Gaben, az autónepper, Róka, a piti csencselő, Sanyi, a félnótás hajléktalan, Csoki, aki mindig arról szövegel, hogy majd szerez pénzt és elmegy Amerikába és Cingár, aki a többiek idegeit nem kímélve szaxizik. Gaben rábeszéli Lalit, hogy vegyen meg egy, az amerikai álmot ízig-vérig megtestesítő régi Chevrolet Impala-t. Amikor hosszú kálvária után meghozza a rég várt autót, Lali ki sem tudja próbálni, egy úton visszaforduló teherautó ugyanis összetöri. Közben Róka izgatottan keresi a "Vasat", melyet korábban odavitt, hátha akad rá vevő. Lali azonban pár nappal azelőtt eladta a semmire sem használhatónak vélt "fémhulladékot". Rókára rászállnak a nehézfiúk, s halálosan megfenyegetik, hogy hozza vissza, vagy fizessen. Pénzt kell tehát szerezni _ mindenáron. Csoki szerint egyetlen megoldás van: ki kell rabolni a közeli postát. Mindenki kocsiba száll. A nagy balhé azonban nem sikerül tökéletesen...

 

Miss Daisy sofőrje - Filmcafe, október 11. vasárnap, 23.10h

Atlanta, 1948. Daisy, a 72 éves nyugdíjas tanárnő vadonatúj Packard autójával nekimegy a szomszéd garázsának és az autó totálkáros lesz. Booli, a fia megpróbálja meggyőzni makacs anyját arról, hogy a jövőben egyetlen biztosító társaság sem vállalja a kockázatot. Sőt, egy lépéssel tovább megy és felfogad egy fiatalembert, Hoke Colbumot anyja sofőrjének. A színesbőrű férfi tisztában van saját képességeivel és saját méltóságával. Az első zökkenők után különös barátság alakul ki közöttük.

 

A szerelem rabja - Duna Tv, október 11. vasárnap, 23.20h

Oroszország, 1918. Mialatt az országban polgárháború folyik, a némafilm virágkorát éli. Egy, a fehérek által megszállt városban is forgatnak, ahol a stáb és a lakosság idillikus, békebeli hangulatban éli mindennapi életét. A történet középpontjában egy naiv, könnyed filmcsillag áll, akit felületes, csillogó világából egy szerelem mozdít ki. Beleszeret a film operatőrébe, aki a forradalmi eszmék elkötelezettje. 

 

Zsarolás - Film Mánia, október 11. vasárnap, 23.55h

A karib-tengeri családi vakáció szörnyű fordulatot vesz, az apa pedig egy hidegvérű halász karmai közé kerül. Versenyfutás kezdődik az idővel, és az apa megpróbálja megmenteni feleségét és fiát.

 

Banki meló - TV2, október 11. vasárnap, 00.15h

A film megtörtént eseményeken alapul! Az autókereskedő Terry múltja nem éppen makulátlan, de mindig kimaradt az igazán rázós bulikból. Amikor azonban az egyik régi ismerőse, Martine, a gyönyörű modell keresi meg egy vonzó ajánlattal, képtelen ellenállni. Úgy érzi, hogy a nagyszabású bankrablás élete nagy lehetősége. Az akció során minden a tervek szerint alakul, talán túl egyszerűen is megy a dolog. Terry pedig csak későn jön rá arra, hogy ő és a csapata valójában csak eszköz egy piszkos játszmában. Olyan életveszélyes helyzetbe keveredtek, melynek szálai a londoni alvilágtól a legmagasabb kormányhivatalokig és a királyi családig vezetnek...