Végre itt van Blomkamp újabb ingyenes sci-fije!

Alien 5-pótlék helyett most egy nyomasztó hangulatú, robotos Mad Max-filmet kaptunk.

Miközben már a fél világ a Blade Runner 2-t magasztalja az egekbe (nem csoda, nekünk is nagyon bejött), Neill Blomkamp szinte suttyomban kirakta a Youtube-ra a nyáron félbe maradt sci-fi sorozata legújabb epizódját. Íme:

Az agymanipuláló gyíkemberek inváziója (Rakka), a vietnami dzsungelszörny (Firebase) és az undorító A bolygó neve: Halál-átirat (Zygote) után ezúttal egy robotos Mad Max-kisfilmet kaptunk, Adam: The Mirror címmel. Blomkamp ugye már az Elysium - Zárt világban és a Chappie-ben is szívesen foglalkozott azzal, milyen lehet egy olyan társadalom, ahol harci robotokkal őrködnek a rend fölött. A mostani kisfilmjében viszont csavart egyet ezen a toposzon: itt már egy olyan posztapokaliptikus világban járunk, ahol büntetésből(?) emberek agyát ültetik át robottestbe, és száműzik őket a kinti, farkastörvények uralta világba. Ahol a számkivetett, gyámoltalan ember-robot hibrideket (akik robottestben is ragaszkodnak olyan berögzült dolgokhoz, mint a tűz körül ücsörögve beszélgetés) sorra megmenti egy titokzatos, nagydarab szamurájrobot meg a kompániája...

Blomkamp és a Unity közös kisfilmje egyébként a folytatása a Unity nagysikerű, tavaly kisfilmjének, az ADAM : Chapter 1-nek. Ebben derült ki, hogy a böszme szamurájrobot miféle helyről hozta el a gyámoltalan droidok csapatát.