Visszavonnak egy díjat Kevin Spacey-től és a Kártyavár sem folytatódik

Alig pár órával a Kevin Spacey körül kirobbant botrány után jelentették be. A színész egy komoly díjat is bukott.

Az itthon Kártyavár címen sugárzott House of Cards a Netflix sorozatainak zászlóshajója volt - egészen mostanáig. Noha Spacey karakterének, Frank Underwoodnak a sztoriját az ötödik évaddal lezárták, a sorozat folytatódott volna, ám közbeszólt a színész körül kirobbant botrány. 

Tegnap mi is megírtuk, hogy a Star Trek: Discovery egyik színésze, Anthony Rapp megosztotta a nyilvánossággal, hogy amikor ő mindössze 14 éves volt, az akkor 26 éves Kevin Spacey leteperte őt. Spacey válasza igencsak meglepő volt: nagyjából azt nyilatkozta, hogy nem emlékszik, biztosan nagyon részeg volt, de egyébként is meleg. A közvélemény kiakadt, hiszen bármilyen derék és bátor dolog is legyen coming outolni, elfogadhatatlan, hogy ezzel gyakorlatilag elkendőzi pederaszta viselkedését.

A botránynak már órákkal később is komoly következményei lettek. A Deadline számolt be arról, hogy Netflix hirtelen bejelentette, jövőre, a hatodik évaddal véget ér a Kártyavár, bár abban Spacey már amúgy sem vett volna részt. És noha a streaming szolgáltató egyelőre nem adott ki hivatalos nyilatkozatot az üggyel kapcsolatban, úgy hírlik, hogy hasonló sors vár a Spacey főszereplésével készülő Gore filmre is, ami Gore Vidal író életét dolgozta volna fel.

Továbbá az Emmy-díjakat odaítélő  International Academy of Television Arts & Sciences bejelentette, hogy visszavonják Spacey-től az International Emmy Founders Award nevezetű díjat, amit olyan alkotók kapnak, akiknek kreatív teljesítménye tartósan hozzájárul a globális televíziós produkciók minőségéhez.