Az Unikornis éve

Még csak fél éve jelentette meg Totally Disco című új nagylemezét az újságíróként és szerkesztőként és Majdnem Híres Rocksuli-társalapítóként is ismert Bihari Balázs zenekara, a Hippikiller. Ennek ellenére - vagy talán éppen ezért - BB két vadiúj cuki számmal jelentkezik. Figyelem, fokozott unikornis- és flamingó-kontent!

A 2003-ban indult Hippikiller, Bihari szólóprojekt-zenekara - némi, 2010-es évek eleji szünet után – 2014 óta aktív ismét, abban az esztendőben készült el a 2006-os debütáló Hippikiller-lemez, a Ten Little Freuds, Ten Little Gonzos folytatása, a Mixtape From the Striped Room. Az együttes az elmúlt közel tizenöt évben merészen kalandozott a rock és pop stílus-labirintusaiban, hatott rá a hard rock és az artpop, a poszt-punk és a funk vagy a legutóbbi, a 2017-es Totally Disco albumon, hangsúlyosan a nyolcvanas évek popzenéje.

2017 a hullámvölgyek éve volt, a köztes időt iszonyú sok pofázással töltöttem, körbedumáltam az MHRS-sel az országot, végig moderátorkodtam a tavaszt a Backstage-en, nyáron tanulmányt írtam a magyar fanzinmozgalom első hullámáról a Szépirodalmi Figyelő punk különszámába, úgyhogy ideje volt tőmondatokban írni egy rockba oltott magyarnóta-haikut 2017-ről. Ez Az Unikornis éve.
(BB)
Nekem az az érzésem, hogy ez az Unikornis éve volt, de mintha tavaly is ez lett volna, úgyhogy nem kizárt, hogy jövőre is az lesz.
(Sallai Laci)

A kínaiak szerint a Kakasé, szerintem a Rókáé, de biztosan nem az enyém. az eszetlen unikorniskultuszban pedig az elveszett (vagy tán sosem volt) szüzesség iránti vágyakozást vélem felfedezni, hiszen ismerjük jól a szüzek és az unikornisok viszonyát. A flamingóval kapcsolatban pedig ajánlom mindenkinek a "Rózsaszín flamingók" c. filmet, kedves kis karácsonyi szórakozás!
(Gerdesits Faszi)


A kétszámos single címadó dalát ismét zenekar játssza Bihari Balázs (gitár, ének, synth), Gerdesits Ferenc (dob), Hó Márton (bass, vokál), Sallai László (vokál) felállásban.

Ha úgy veszem, Az Unikornis éve kicsit a Totally Disco album folytatása, miközben szépen csendesen evickélek vissza a hagyományos dob-basszus-gitár-ének hangszereléshez. És jó ötlet volt: amikor ismét Gerdesits Ferkau ül a dobok mögött, akkor sok minden a fejemben a helyére kerül. Például az, hogy ez a szög egyszerű dal nyilván azonnal felmegy elsőre, de az erre való készülődést Vastinál (Sounday Stúdió), az azt követő beszélgetések hangulatát semmi nem pótolja otthon a házi stúdióban. Mintha ismét hazatértem volna. Cuki, mi?
(BB)

A dobfelvétel Vastag Gábor vezetésével zajlott a Sounday Stúdióban, a háttérvokálokat Takács Zoltán Jappán rögzítette, minden mással BB foglalkozott, majd a második keverést és a mastert a másfél éve a kanadai Calgaryban élő Schram Dávid végezte.

A single másik dala, a Shine egy Richie Kotzen-átirat egy szál akusztikus gitárra, pár akkordra. Az Unikornis évéhez januárban klip is készül. A single már hallható a YouTube-on, az összes többi felületen (Spotify, Deezer, iTunes stb.) 2017. december 29-étől kereshető.

Hippikiller: Az Unikornis éve single (2017)

Záró gondolatok:
Stúdiózás közepén tudtam meg Balázstól, hogy mi az a cserecset és bár nem tudtam, hogy mi az, volt benne részem bőven. Cserébe nagyon jópofa "bocs, nem ide"-típusú üzeneteket tudok írni.
(Sallai Laci)

Valószínűleg egy ázsiai kisállat lehet, esetleg patás. A válaszból adódik, hogy nemigen volt benne részem, de ha a prémje értékes, akkor jól jönne egy-kettő.
(Gerdesits Faszi)

Fotó: Nagyillés Szilárd, köszönet: Horváth Eszter/Sugar Shop
Facebook: https://www.facebook.com/hippikiller/

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu