Ez a legrosszabb dal a tudósok szerint

A The Most Unwanted Songban bolond módon fújják a skót dudát, miközben egy operaénekesnő Wittgensteint olvas fel fejhangon, egy gyerekkórus pedig hamisan kornyikál.

Korábban már foglalkoztunk itt a PORT.hu hasábjain azzal, melyek a legjobb, legfülbemászóbb dalok a popzenében, és persze azzal is, hogy miért pont ezek a számok okoznak dallamtapadást.

Épp itt volt az ideje tehát, hogy a legrosszabb dalt is megkeressük a tudomány segítségével!

Íme a legfülbemászóbb dal a tudomány szerint

A leginkább dallamtapadást okozó számok TOP10-es listájára a Queen három nótával is felkerült.

Tovább

Természetesen azt kijelenteni, hogy egy zene jó vagy rossz, ugyanúgy szubjektív értékítélet, mint ugyanezt elmondani egy ételről vagy filmről. A személyes ízlés nagyban közrejátszik a végső verdiktben – épp ezért gondolta úgy három művészi hajlamokkal megáldott tudós, Vitalij Komar, Alex Melamid és David Soldier, hogy összegyűjtenek annyi adatot, amennyit csak tudnak, hogy aztán a tudomány eszközeivel ők maguk alkothassák meg a történelem legrosszabb dalát. Az eredmény a The Most Unwanted Song, vagyis egy olyan szám lett, ami „200-nál is kevesebb embernek tetszik a Föld teljes lakosságából”.

A dal nem egyéb, mint 20 percnyi gyilkos szőnyegbombázás a hallójáratok ellen.

Minden, ami itt elhangzik, egy olyan felmérésből született, amelyben az emberek arról nyilatkoztak, mely zenei elemek kergetik őket az őrületbe. Búskomor country dalszövegek? Negédes gyerekkórus? Harsány dudaszó? Émelyítő szintiszólamok? Idegesítő reklámszlogenek?

Ebben a 20 percnyi disszonáns kakofóniában Dina Emerson szoprán énekesnő Ludwig Wittgenstein Logikai-filozófiai értekezés című könyvéből olvas fel fejhangon énekelve egy-két igen súlyos, elmegyötrő szövegrészt, miközben a háttérben valaki őrült módjára fújja a tubáját. Ezután jön egy nagyon lelkes, de totál hamisan éneklő gyermekkórus, a végén pedig becsatlakozik egy nyekergő skót duda, és átcsap az egész egy musical paródiájába...

 

 

(via Faroutmagazine.co.uk)