Itt az ABBA karácsonyi videoklipje

A Little Things című dal a legendás svéd zenekar első hivatalos ünnepi kislemeze.

A 40 év kihagyás után új albummal jelentkező csapat visszatérése kétségtelenül a 2021-es év egyik legnagyobb szenzációjának számít, hiszen a Voyage című korong 18 országban, köztük Angliában is az albumeladási lista élén debütált és Adele 30 című új nagylemezének megjelenéséig az év leggyorsabban fogyó hanganyaga lett. De a banda az Egyesült Államokban is saját rekordot állított fel, ugyanis legújabb albumuk egészen a 2. helyig jutott a Billboard 200-as mezőnyében, korábban a legjobb helyezésük a 14. pozíció volt a tengerentúlon.

A Grammy-díjra jelölt I Still Have Faith In You és a vele egyszerre kiadott Don't Shut Me Down, valamint a fiókból előhalászott és felturbózott Just a Notion megjelenése után most egy karácsonyi dallal rukkolt elő a nagy négyes. A számhoz egy videoklip is készült, a zenekar azonban csak archív felvételeken tűnik fel a kisfilmben, a tagok bőrébe ugyanis iskolás korú gyerekek bújtak, akik a történet szerint egy karácsonyi előadás keretein belül lépnek színpadra Agnetha, Benny, Björn és Frida kosztümjeiben.


A videó rendezője a magát hatalmas ABBA-rajongóként definiáló, Grammy-díjas Sophie Muller volt, aki korábban olyan előadókkal dolgozott együtt, mint a Eurythmics, a Sade, a Shakespears Sister, Annie Lennox , a Blur, a No Doubt, Gwen Stefani, Sophie Ellis-Bextor, a Maroon 5, Selena Gomez vagy a Kings of Leon.

A Little Things eladásaiból származó bevétel teljes összege az UNICEF gyermekvédelmi alapítványához kerül majd, a zenekar pedig a következő közleményt adta ki a jótékonykodással kapcsolatban:

„Úgy gondoljuk, lehetetlen felszámolni a szegénységet a nők megerősítése nélkül. Ezért támogatjuk az UNICEF-et abban, hogy megvédje a lányokat a szexuális erőszaktól és segítse őket a Globális Gyermekvédelmi Alapon keresztül. Sok éven tettünk így a Chiquitita című számunkkal, és most úgy döntöttünk, karácsonyi ajándékot adunk az UNICEF-nek egy második dal formájában.”

A kislemez nagy eséllyel indul a brit karácsonyi #1 sláger címéért, azonban ehhez nagyon erős mezőnyben kell győzedelmeskednie, hiszen olyan vetélytársai akadnak, mint Adele aktuális slágere vagy Ed Sheeran és Elton John szintén nemrég megjelent közös karácsonyi dala. 

 

 

A port.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.